AC Milan

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 01 sep 2021, 09:37

Ruicosta je napisao/la:
31 avg 2021, 23:18
muxa je napisao/la:
31 avg 2021, 22:29
Što se mene tiče 7/10 a kad stignem malo ću detaljnije. Naravno prilikom ocjenjivanja uzeo sam u obzir i kakva je trenutna situacija, sta su drugi uradili, te sa koliko se novca raspolagalo.
Koliko si ti falio svaki potez ovih zadnjih mjesec-dva, trebo si dat 10/10. Otkud sad 7/10 😛
Slabo si haman upratio. Bilo je tu i kritika samo sto nisam žestok kao neki i pokušavam koliko toliko sagledati sve faktore koji utiču i ograničavaju menadžment.
Već sam pisao ovdje, prvo treba biti svjestan ko je vlasnik Milana i sta je njihov cilj pa kroz tu prizmu gledati i rad ljudi u klubu.
Il Club più titolato al mondo!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 sep 2021, 10:11

Sarabia na posudbu u Sporting Lisabon? Wtf
Ne vjerujem kako su ovo propustili, a jos naredne sezone postaje slobodan igrac.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 sep 2021, 11:44

Beduin je napisao/la:
01 sep 2021, 10:11
Sarabia na posudbu u Sporting Lisabon? Wtf
Ne vjerujem kako su ovo propustili, a jos naredne sezone postaje slobodan igrac.
On je otisao u deal za Nuna Mendesa koji je presao u PsG.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 sep 2021, 12:19

Adi33 je napisao/la:
01 sep 2021, 01:55
Raonffa je napisao/la:
01 sep 2021, 00:01
Prelazni rok je - solidan. To je moje mišljenje.

Doveli smo sedam novih igrača plus otkupili Tomorija i Tonalija, te napravili novi deal za Diaza (koji i ne izgleda baš povoljno na prvo, ali mislim da se on u Real neće vraćati kako god).

Kao što sam već pisao, roster je dodatno proširen i smatram da sada imamo više kvalitetnijih igrača na nekim pozicijama (napadač, zadnji vezni, desni bek, lijevi bek kojeg nismo ni imali faktički itd) nego što smo imali prošle godine.

Sa druge strane, ostale su te pozicije desetke i desnog krila, iako smo danas doveli ovog Brazilca kojem svakako treba dati šansu da se pokaže.

Da se mogao uzeti taj mali Faivre za 15m vala jeste, ali da bih sada nešto dramio zato što nije, ne želim i neću.

Imamo dosta fluidnih igrača, ova skupina može igrati u različitim formacijama i to što nemamo dostojnu zamjenu za Diaza (mada ne vidim zašto Krunić ne bi mogao mijenjati Diaza, ako već insistiramo na 4-2-3-1 formaciji) nije toliki problem koliko ga pojedinci žele prikazati, jer u svakom trenutku možemo igrati makar dvije formacije bez desetke, imamo igrače za takvo nešto.

Bilo je tu minusa, Hakan i Donarrumma su prošlost, ne žalim za njima i mislim da nismo sada slabiji zbog njihovog odlaska. Žalim što smo propustili 100 miliona od njih dvojice, ali to je već domen priče šbb kbb i šta bi uradili sa tih 100 miliona.

Odlazak njih dvojice je alarm ljudima u klubu da ne rade nešto dobro kada je u pitanju obnavljanje ugovora, situacija sa Kessijem to potvrđuje i biće vrlo vrlo loše ako nam se i sa njim potrefi situacija kao sa ovom dvojicom gore.

Kad se uzme u obzir koliko su vlasnici škrti i koliko malo troše, ja zaista ne mogu puno toga zamjeriti Maldiniju, smatram da je opet negdje izvukao haman maksimum iz ovog mercata, koliko god to nekome bilo loše i mizerno, neke stvari treba sagledati realno jbg.

I da, pitanje za raju sa pdf-a koji ovaj mercato smatraju lošim, šta vi mislite koji su ciljevi ovog Milana i koje bi vi ciljeve voljeli da klub ima? Mislim da u tome leži problem dobrog ili lošeg mercata u glavi pojedinca.
Evo ja cu ti odg na pitanje iako nisam ucestao na ovom forumu, naletim, procitam i to je to... Ekipa je nakon 7 god konacno dohvatila plasman u lp, i jos "ironija" da rijetko ko pominje da smo zavrsili kao vice-prvaci u Calciu, i kao takvi sa svim uspjesima klub se zadovolji igracem iz Crotonea, "nekim" Balo Toureom, Adlijem (bar 90% nikada nije culo za pomenute a kamoli pogledali Bordeaux, jedino protiv PSG ili Lyona), "staklenim" Pelegrijem i sl. Skidam kapu za Girouda, ali ne zato sto ga je maestralno doveo Maldini, vec sto je u Chelseau postao visak pored Lukakua i Wernera. Takodjer, Mike Maignan za sada sve za 10! Sta reci za Florenzija zahvalan igrac, moze posluziti, ali tog istog Florenzija nije htjela Valencia pa ni "njegova" Roma pored Karsdorpa ili Santona? Bakayoko povratnik u klub, ali koliko je taj Baka onaj stari i koliko ce ga moci "naloziti" Pioli, kao sto je Gattuso? Sto se tice "starosjedioca" kada dole za Tomoria, jer je dokazao da je kalibar za prvu postavu. Brahim Diaz nekonstanta, i nema te "snage" za 90 dobrih minuta, a da ne pominjem 5 tekmi u kontinuitetu, i sto se tice Tonalia, vidil da su vec neki poceli da svrsavaju na njega, a momak je do sada odigrao ne vise od 3 dobre tekme od ukupno 25+, tako da mozda konacno uspije a mozda i ostane kalibar za Bresciu. Nadam se da sam sve pobrojao dolaske? Sto se tice ciljeva, bar iz prilozenog je da se ekipa krpini skladu sa mogucnostima, a mogucnosti su minimalne sa lesinarima iz Amerike, pa dokle se dodje i sta se uspije. Ako se uhvati lp do godine, dobro i jeste, ako ne onda, bojim se slijede odlasci. Svakako za godinu dana odlazi Ibra, a na dobrom su putu Romagnoli, Kessie, a bez lige prvaka vrlo moguce i Theo i jos po neki koji iole vrijedi u ekipi. Da zavrsim, umjesto da se cilja na scudeto napokon, pored osakacenog intera, i uspavanog juventusa, mi cemo i u predstojecoj sezoni gledati i moliti za sto manje povreda, sto vise kixeva konkurenata i nadati se ludoj sreci, a isto tako treba imati u vidu imena poput Mourinha, Sarria, Alegrija , pa i Simone Inzaghija, koji su realno bolji treneri od Piolia...Kada se sjetim prica da cemo lakse do jacih igraca uz ligu prvaka, a Bgm kud i kamo smo ovo ljeto doveli i "gore" igrace sa plasmanom u ligu prvaka. Onda se prica da mora par god povezati plasman u lp, da bi nesto konkretno dovodili, a kako li ce sa ovim "prosjecnim" pojacanjima doci do plasmana, pitam se. Za kraj, trebat ce nam puno puno konjskih zivaca ;)
Jedan plasman u Ligu prvaka ne znači puno toga kada su u pitanju finansije i dovođenje igrača, mislim da je Maldini u toku prošle sezone rekao da moramo 3-4 godine uzastopno ići u LP da bi mogli dovoditi vrhunska pojačanja i konkurisati najjačim timovima po tom pitanju.

Poštujem tvoje mišljenje, ali ja i dalje ostajem pri svom da je ova ekipa jača nego što je bila prošle godine, ali isto tako ne poričem da su neke stvari odrađene vrlo loše.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 sep 2021, 13:56

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 sep 2021, 14:15

Jedina dobra stvar je što se ovaj merkato nisu zarobili skupocjenim posudbama, koje ti pojedu skoro čitav budžet prije nego što merkato uopšte počne. Otkupiš igrače koji su već bili tu i nemaš osjećaj da si išta uradio.
Otkup Mesija, Florenzi i Pelegrija košta samo petnaestak miliona, a mislim da minimalno jedan od njih neće biti otkupljen. Diaz i Bakayoko su dvogodišnje posudbe tako da ne predstavljaju teret za narednu sezonu.

Ako se nekako izbori top 4, nema opravdanja da se narednog ljeta konačno ne pojačaju ključne pozicije koje se već godinama odgađaju. Plus napadač.
Ustvari ako opet krenu po Faivrea u januaru plus Adli za narednu godinu, ostaje ti samo rješiti poziciju napadača... već vidim u najavi, nove muke isusove. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 sep 2021, 14:17

Eti i Messias je od malena fan Milana 😂😂
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 01 sep 2021, 14:51

Eh, da nešto napišem na temu mercata i ocjene koju sam dao.
Da ponovim moja ocjena je 7/10.
Možda bi se moglo navući i 7,5 :) al nebitno.
Da se kojim slučajem završio mali Faivre mogla bi komotno biti i 8, al prema zadnjim informacijama najveći krivac, ako se može tako reći, je sam Faivre koji je izazvao revolt kod uprave Bresta jer nije otputovao sa ekipom na gostovanje u zadnjem kolu.
Šteta, momak je ogroman potencijal i nadam se da će ga pokušati dovesti u januaru.
Ubijeđen sam da je Mesi bio rezervna opcija ako ode Samu i da je planirana kupovina Faivrea. Tek kad je Brest odlučio da ga ne proda onda se okrenulo ovom scenariju.
Bio je komentar otkud tako slaba ocjena a nisam baš nešto u ranijim postovima kritikovao upravu.
Vidi, da su kojim slučajem početkom mercata produžili ugovore Kessiu i Romagnoliju ili da su ih prodali tada sigurno bi i ocjena bila veća.
Jednostavno nisu smjeli to dopustiti da naprave 2 puta istu grešku,a dopustili su.
Ne bih se složio da je napravljena greška što Dollarboyu i Hakanu nisu produženi ugovori. U tom momentu je to po meni bio odličan potez. Problem je nastao ranije kada sa Dollarboyem nije produžen ugovor prošlo ljeto, a sada je bolje što su odustali već da su nastavili nasjedati na ucjene njega i njegovog agenta. Na kraju krajeva imate negdje ranije računici koliko će nas Mike koštati zajedno sa transferom u narednih 5 godina a koliko bi nas koštao Dollaruma.
Što se Hakana tiče tu im ništa ne zamjerim. Kad i kome smo ga mogli prodati? Prošlo ljeto se trebalo i sa njim pregovarati, al realno, ko bi mu tad nakon pola godine kvalitetnog fudbala u 3 godine ponudio produženje. Sada su mu davali i više nego što vrijedi i kad nije htio naravno da će otići za dž.
Evo ga i u Interu jednu odigrao dobro, već sljedeću najgori igrač na terenu.
Dalje, ne zavaravajte se svaki prelazni rok nekim mega skupim pojačanjima. Jednostavo dok je Eliot vlasnik toga neće biti.
Vidim često se poredi kvalitet ekipe iz prošle i ove sezone.
Pa prošle godine su Tomori i Tonali bili tu a 2/3 ovogodišnjeg budžeta je otišlo na njihov otkup. Dakle, mi smo tek sad platili plasman u LP u prošloj sezoni.
Dakle, ako se uzme u obzir da su na raspolaganju imali 30-tak miliona onda sam im komotno mogao navući na 7,5 :)
I da ne zaboravim, s ove tačke gledišta glupo je bilo dati 8 mil za Adlija a ne pojačati ekipu na ključnim pozicijama, mada su vjerovatno išli na to kao backup u slučaju komplikacija oko produženja ugovora Kessiu.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 sep 2021, 15:16

Ne znam sto se ovaj Adli forsira kao zamjena za Kessie-a ni slicni igraci.Bakayoko, Ndobmele i Kamara su tip igrača koji mogu zamijeniti Kessie-a nikakav Adli,Renato Sanchez i slicni. Adli više djeluje kao zamjena za Bennacera,Tonalia i Krunića.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 01 sep 2021, 15:22

Pa nije farz da jedan od te dvojice DMF mora biti tenk :)

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 01 sep 2021, 15:27

Pa ne moraju biti visoki i jaki crnci da zamijene Kessie-a, mogu i drugi igrači igrati poziciju DMFa :mrgreen:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 sep 2021, 16:41

Ovaj PSG kao da plaća sa strane nekom da namjerno pušta igrače da im istekne ugovor kako bi ih oni mogli pokupiti. Evo navodno su zainteresovani za Kessia. Isto kakve pijavice vec godina odvode igrače iz kluba , a sad su postali i malo bezobrazni, a ovamo plaču kad im je Real ponudio 170 miliona za Mbappea u zadnjoj godini ugovora.

Nadam se da će ih neko dobro natamburati u LP.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 sep 2021, 16:49

I tu je nesto PSG kriv,a ne nasa uprava koja sebi dozvoli da igrac ode besplatno?

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 01 sep 2021, 17:11

muxa je napisao/la:
01 sep 2021, 15:22
Pa nije farz da jedan od te dvojice DMF mora biti tenk :)
:D :D :D
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 01 sep 2021, 17:27

Samo da napomenem kako će se mnogi ovdje posipat pepelom zbog Mesija, rope prije svih ;)
Zadnja izmjena: muxa, dana/u 02 sep 2021, 13:07, ukupno mijenjano 1 put.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 sep 2021, 21:37

ronaldo99 je napisao/la:
01 sep 2021, 16:49
I tu je nesto PSG kriv,a ne nasa uprava koja sebi dozvoli da igrac ode besplatno?
Ma nisam rekao da uprava nije kriva, ali ovi su ko kakvi strvinari.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 01 sep 2021, 21:58

meepo je napisao/la:
01 sep 2021, 16:41
Ovaj PSG kao da plaća sa strane nekom da namjerno pušta igrače da im istekne ugovor kako bi ih oni mogli pokupiti.
Vjerovatno plaćaju posredničke provizije njihovim agentima pa oni nagovaraju igrače kako će se ponašat. Proklet bio dan kad im Leonardo postade sportski direktor, lik prvo pokupi ako šta valja iz Serije A pa onda gleda druge lige :evil:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 02 sep 2021, 09:17

meepo je napisao/la:
01 sep 2021, 16:41
Ovaj PSG kao da plaća sa strane nekom da namjerno pušta igrače da im istekne ugovor kako bi ih oni mogli pokupiti. Evo navodno su zainteresovani za Kessia. Isto kakve pijavice vec godina odvode igrače iz kluba , a sad su postali i malo bezobrazni, a ovamo plaču kad im je Real ponudio 170 miliona za Mbappea u zadnjoj godini ugovora.

Nadam se da će ih neko dobro natamburati u LP.
Bas sam o tome pisao na jednom podforumu. Ljudi kupe sve besplatno i daju ogromne plate i provizije, a sada se ponasaju kao uvrijedjena mlada jer ce im Real uzeti Mbappea. Na TV-u sve najgore o Realu su rekli, i to ponajvise Leonardo koji otima igrace za dzaba bez pedigrea. Pero je stara kajla, pa covjek je iz Barcelone uzeo Figa u ono vrijeme, a da ne uzme jednom PSG-u Mbappea. Uglavnom nadam se skorijem unistenju naftnih polja i propadanju City-a i PSG-a.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 02 sep 2021, 09:58

slika

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 02 sep 2021, 10:06

meepo je napisao/la:
02 sep 2021, 09:58
slika
Ovo nek pogledaju oni sto žele da Milan dovodi skupa pojačanja. Najbolji dokaz da veliko trošenje ne garantuje velike rezultate.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []