Eh, da nešto napišem na temu mercata i ocjene koju sam dao.
Da ponovim moja ocjena je 7/10.
Možda bi se moglo navući i 7,5

al nebitno.
Da se kojim slučajem završio mali Faivre mogla bi komotno biti i 8, al prema zadnjim informacijama najveći krivac, ako se može tako reći, je sam Faivre koji je izazvao revolt kod uprave Bresta jer nije otputovao sa ekipom na gostovanje u zadnjem kolu.
Šteta, momak je ogroman potencijal i nadam se da će ga pokušati dovesti u januaru.
Ubijeđen sam da je Mesi bio rezervna opcija ako ode Samu i da je planirana kupovina Faivrea. Tek kad je Brest odlučio da ga ne proda onda se okrenulo ovom scenariju.
Bio je komentar otkud tako slaba ocjena a nisam baš nešto u ranijim postovima kritikovao upravu.
Vidi, da su kojim slučajem početkom mercata produžili ugovore Kessiu i Romagnoliju ili da su ih prodali tada sigurno bi i ocjena bila veća.
Jednostavno nisu smjeli to dopustiti da naprave 2 puta istu grešku,a dopustili su.
Ne bih se složio da je napravljena greška što Dollarboyu i Hakanu nisu produženi ugovori. U tom momentu je to po meni bio odličan potez. Problem je nastao ranije kada sa Dollarboyem nije produžen ugovor prošlo ljeto, a sada je bolje što su odustali već da su nastavili nasjedati na ucjene njega i njegovog agenta. Na kraju krajeva imate negdje ranije računici koliko će nas Mike koštati zajedno sa transferom u narednih 5 godina a koliko bi nas koštao Dollaruma.
Što se Hakana tiče tu im ništa ne zamjerim. Kad i kome smo ga mogli prodati? Prošlo ljeto se trebalo i sa njim pregovarati, al realno, ko bi mu tad nakon pola godine kvalitetnog fudbala u 3 godine ponudio produženje. Sada su mu davali i više nego što vrijedi i kad nije htio naravno da će otići za dž.
Evo ga i u Interu jednu odigrao dobro, već sljedeću najgori igrač na terenu.
Dalje, ne zavaravajte se svaki prelazni rok nekim mega skupim pojačanjima. Jednostavo dok je Eliot vlasnik toga neće biti.
Vidim često se poredi kvalitet ekipe iz prošle i ove sezone.
Pa prošle godine su Tomori i Tonali bili tu a 2/3 ovogodišnjeg budžeta je otišlo na njihov otkup. Dakle, mi smo tek sad platili plasman u LP u prošloj sezoni.
Dakle, ako se uzme u obzir da su na raspolaganju imali 30-tak miliona onda sam im komotno mogao navući na 7,5

I da ne zaboravim, s ove tačke gledišta glupo je bilo dati 8 mil za Adlija a ne pojačati ekipu na ključnim pozicijama, mada su vjerovatno išli na to kao backup u slučaju komplikacija oko produženja ugovora Kessiu.