FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

jasonstatham
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la jasonstatham » 01 sep 2021, 12:02

Broj 7 ili broj 14?! :eh: Može birati. :) Od igrača bez broj do najplaćenijeg igrača.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 sep 2021, 12:14

:opaopa: :opaopa: :opaopa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 sep 2021, 12:16

Uh, ima mali muda ... :mrgreen:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 01 sep 2021, 12:18

slika

Aaaaah to sinee! :ljepota: :ljepota:
@igrajlopte 🐦

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 01 sep 2021, 12:19

Srećno mali, dugo je nosio i prestigao prethodnu i po nastupima i po uspjesima.
Kako nemamo ligu poslije ove pauze nego prva protiv Bajerna?
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 01 sep 2021, 12:20

Sta ste ocekivali od laporte, da izvadi carobni stapic i rijesi sve. Neki izgleda ne znaju u kakvim **** je klub, radi se na tome da se financijski ustabile, to je prioritet i zbog toga igracki kadar trpi. Za neko vrijeme kad se financije rijese mozete ocekivati velika imena u timu opet, dotad ce dolaziti djeca i veterani poput de jonga.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 sep 2021, 12:24

messilla je napisao/la:
01 sep 2021, 02:00

Vidjećemo da li će Collado dobiti minute, budući da je propala posudba, jer su zakasnili sa dokumentacijom radeći na ova dva deala.

Dobit će qurac. Da sva desna krila poginu u saobraćajnoj nesreći, Dest bi igrao krilo, a Roberto beka ili obrnuto.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 01 sep 2021, 12:30

Dobar je ovo sallary cut , gotovo 50% ali opet kad skontas na koga je ovo rasporedjeno sto previse.Trebs ovo sastrugati jos 15-20% da se otvori prostor za imena.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 01 sep 2021, 13:30

Da sumiramo prijelazni rok i igrački kadar.

Dolasci:
Emerson, Real Betis, 9 miliona €
Depay, Lyon, besplatno
Eric Garcia, Man. City, besplatno
Sergio Aguero, Man. City, besplatno
Yusuf Demir, Rapid Wien,pozajmica (500k €) sa pravom otkupa za 10,5 miliona €
Luuk de Jong, Sevilla, pozajmica sa opcijom otkupa

Odlasci:
Matheus Fernandes, Palmeiras, raskinut ugovor
Juan Miranda, Real Betis, besplatno, 40% od naredne prodaje i pravo prvootkupa
Lionel Messi, PSG, besplatno
Francisco Trincao, Wolves, pozajmica sa opcijom otkupa za 25 miliona €
Antoine Griezmann, Atletico Madrid, pozajmica na godinu dana sa opcijom na još jednu godinu i obavezom otkupa, krajnji iznos oko 50 miliona €
Konrad de la Fuente, Marseille, 3 miliona €
Rey Manaj, Spezia, pozajmica plaćena 300k € sa opcijom otkupa na 2,7 miliona €
Carles Alena, Getafe, 5 miliona €
Jean-Clair Todibo, Nica, 8,5 miliona + 7 miliona u bonusima + procenat od narednog transfera
Junior Firpo, Leeds, 15 miliona € + 20% od narednog transfera
Ilax Moriba, RB Leipzig, 16 miliona € + 6 miliona u bonusima + 10% od narednog transfera
Sergio Akieme, Almeria, 3,5 miliona + 10% od narednog transfera
Monchu, Granada,50% od narednog transfera i pravo prvootkupa
Emerson,Tottenham, 25 miliona €

Dosta novca će se uštedjeti na platama, što je bio i prvobitni cilj. Možda se ovoj listi trebao još dodati Braithwaite, te Pjanić, Umtiti i Lenglet, ali i ovako je dobro očišćen roster. Što se dolazaka tiče, mislim da će svi imati svoju rolu. Svi osim Aguera i Demira su bili želja Koemana, tako da si treneru ispunio želje.

slika

Po pozicijama to izgeda ovako:
Golman: Ter Stegen, Neto, Pena
Štoperi: Pique, Araujo, Lenglet, Umtiti, Eric Garcia (Mingueza)
Desni bek: Dest, Mingueza (Roberto)
Lijevi bek: Alba, (Balde, Dest)
Vezni red: Busquets, Puig, Pjanić, Coutinho, Pedri, Roberto, Frenkie de Jong, (Nico, Gavi)
Krila: Dembele, Depay, Demir, Fati, (Collado, Coutinho)
Špic: Braithwaite, Luuk de Jong, Aguero, (Depay)

Pristojan igrački kadar, u napadu bi moglo tokom sezone škripiti, jer imamo Fatija koji se vraća iz povrede, Dembelea i Aguera koji su trenutno povrijeđeni, Braithwaita koji nema kvalitet i De Jonga koji nije u formi, ali bi mogao biti itekako od koristi ovoj ekipi. Do oporavka Dembelea, mogli bi imati malih problema na desnom krilu, imaju tu Demir i Collado, ali pitanje je koliko će im minuta dati Koeman, možda tu budemo gledali Braithwaita ili Depaya (što je čisto izmišljaje) ili možda Roberta. Kako god, jedina prepreka da ova ekipa napreduje i da i ove sezone se postignu neki rezultati jeste tvrdoglava neznalica Koeman.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 01 sep 2021, 13:59

Dembouz 7 🔥 možda ga krene sa novim brojem...
Na zimu se riješiti Pjanića i Umtitija i na ljeto Laporta da pravi dar mar sa pojačanjima...
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 01 sep 2021, 14:01

Bogme kod Ansua muda do poda, još da ih noge i glava isprate i imamo se čemu nadat'.
Raspored je katastrofa, valja uštekat diazepama kakvih, al' bar će se vidjet ima li imalo kuveta od ove ekipe a ako nas žešće natrpaju možda žuti dobije otkaz, evo namaklo se sad para nekih da se isplati dingospo. U suštini win/win. :mrgreen:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 01 sep 2021, 14:22

Stata sto se Pjanic,Umtiti i Cou nisu nabili , bio bi vrhunski prelazni rok ako izbijes katastrofu sa Messijem.

Laporta je uradio 70% zadatka odlicno.Doveo je finih free agenta , nabio je nogom pristojan broj fudbalera , inkasiralo se cca 100 miliona od izlaznih transfera uz sve to skresala se plata igracima za 300miliona.
Ovo je usteda od 400milions u jednom prelaznim roku , vrlo dobar posao.Nadam se u januaru da ce i pomenuti trojac biti upakovan za cca 50miliona uz to oslobodjas se jos 50+ miliona na platama.

Potreban je nova platna hijerarhija,za sada radi odlicno.
Naredno ljeto ce siguran sam neko i od ovih dugogodisnjih sisara otici,neko iz la Masije.
Potreban je jedan top klas stoper koji ce ubiti mjesto Pique-u i jos jednom igracu (arauju ili malom spancu)
Lijevi bek koji ce po mogucnosti nabiti nogom stakora.
Eksplozija nekog omladinca ili dolazak Olma da se oformi novi , moderni vezni red.
Afirmacija Ansua , Demira ili konacno vaskraenje Dembelea.Svakako Haland premija.
Ne treba previse trositi , samo pametno i vec naredno ljeto moguc je scenario gdje ce se dovesti nedostatci bez prevelikog bacanja para i lelujanja sa platama.Haland naravno zahtjevat ce 20+ miliona ali to je ok jer je garant golova , borbe i sampionskog mentaliteta.

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 01 sep 2021, 14:29

Vidim da je Demir dobio broj 11, što me baš iznenadilo. Vjerujem da je on igrom mnoge u klubu pozitivno iznenadio, te je prekomandu u prvi tim i zajeban broj zaslužio. Respect njemu koliko i Fatiju. Imam osjećaj da će Demir ove godine biti što je Pedri lani.
S druge strane malo sam razočaran Emersonom. Vrlo lako je odustao i izgleda mu nije imperativ bio dokazati se i uspjeti u FCB. Samo cash haman. Ne pamtim da je neki igrač došao i otišao isto ljeto. Zar je toliko bio kriminalno loš, čak mu se ni vremena nije dalo da se adaptira? A isto tako ne pamtim prelazni rok da ga je FCB okončala u plusu.
Laporta ili je lud ili ima fenomenalne planove koje mi ne vidimo/ razumijemo.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 01 sep 2021, 14:44

jasonstatham je napisao/la:
01 sep 2021, 14:29
Vidim da je Demir dobio broj 11, što me baš iznenadilo. Vjerujem da je on igrom mnoge u klubu pozitivno iznenadio, te je prekomandu u prvi tim i zajeban broj zaslužio. Respect njemu koliko i Fatiju. Imam osjećaj da će Demir ove godine biti što je Pedri lani.
S druge strane malo sam razočaran Emersonom. Vrlo lako je odustao i izgleda mu nije imperativ bio dokazati se i uspjeti u FCB. Samo cash haman. Ne pamtim da je neki igrač došao i otišao isto ljeto. Zar je toliko bio kriminalno loš, čak mu se ni vremena nije dalo da se adaptira? A isto tako ne pamtim prelazni rok da ga je FCB okončala u plusu.
Prema izvorima MD, zvali su ga na sastanak s upravom i saopštili da ne računaju ozbiljnije na njega, te da neće imati ni približnu minutažu onoj koju je on zamislio i tad je prelomio da ide. Kad su mu prvi put saopštili da ga Tottenham traži, glatko je odbio.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 sep 2021, 15:29

Pa nije sam sebe prodao bogati :rol: Prodan je jer klubu trebaju novci.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 sep 2021, 15:31

Collado uopšte nije registrovan. Top. Dovoljno je jedno desno krilo u ekipi svakako.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 sep 2021, 15:45

Kaze Fernando Polo da rade na produzenju Koemana. :urnebes:

Laporta se fakat pogubio.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 sep 2021, 15:52

messilla je napisao/la:
01 sep 2021, 15:45
Kaze Fernando Polo da rade na produzenju Koemana. :urnebes:

Laporta se fakat pogubio.
Da vi razmislite swap Perez - Laporta :? :urnebes:
Koševo Zapad

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 01 sep 2021, 15:54

MoodyHank je napisao/la:
01 sep 2021, 14:44
Prema izvorima MD, zvali su ga na sastanak s upravom i saopštili da ne računaju ozbiljnije na njega, te da neće imati ni približnu minutažu onoj koju je on zamislio i tad je prelomio da ide. Kad su mu prvi put saopštili da ga Tottenham traži, glatko je odbio.
Vjerovatno je klub imao isti pristup, priču i prema Pjaniću i Umtitiju, ali pijavice su pijavice. **** i karijeru i sve, samo cash.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 01 sep 2021, 16:01

Shategabri je napisao/la:
01 sep 2021, 11:34
Kakav crni obračun, vidiš da je i Real spustio plate, razlika je samo što nisu kokuzi ko Barsa, zato i mogu graditi stadion i nuditi 200 miliona za igrača.
Hazard došao prije dvije sezone :crazy:
Tebas je na strani UEFE, a znamo da to nije strana koju zauzima Real Madrid ;)
Uostalom Tebas je bio za onaj blesavi ugovor na milion godina za TV prava, pa je između ostalog i Real bio protiv.
Jbt u svemu vidite zavjeru Reala protiv nekakve mrske Barse i Katalonije, a oni surađuju i gledaju kako da oforme novi projekat, novu eru u fudbalu :D
Na stranu sportsko rivalstvo, to nije upitno, al kad pročitam ove neke zavjere, boba fali da se krene Franko spominjati.
Ti neke stvari ne razumeš, ali neću o tome.
Samo nemoj biti naivan.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.