Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

qaa18

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la qaa18 » 02 sep 2021, 14:43

sljivo je napisao/la:
02 sep 2021, 14:33
SPY je napisao/la:
02 sep 2021, 14:05
Samo nam se serviraju brojevi i kaže ti 26 umrlih. Ti sad nagađaj kakve su jos bolesti imali. Nema nikakvih detalja obdukcija. U Irskoj ili S. Irskoj je baš neki iz "struke" objašnjavao kako racunaju mrtve od i sa koronom. Covjek koji padne sa motora i npr slomi nogu ili ruku. Bude hospitaliziran i testiraju ga na prc i bude pozitivan on se racuna kao hospitaliziran slucaj. Naravno da ide na konto korone. Isto tako dobijes mozdani, srcani i opet te testiraju ako si pozitivan ubrajaš se u korona statistiku i tako pumpaju brojeve i šire strah i paniku.
Hajde mi samo odgovori na jedno pitanje, i recimo da nemam pojma ni o čemu. Samo znam da postojiš ti koji pišeš iz kuće, i postoji stručna i zvanična institucija koja se bavi u ovom slučaju sa razlozima smrtnosti. Objasni mi ili daj mi razlog zašto bih ja trebao tebi vjerovati kad kažeš da je to serviran broj nasuprot da vjerujem u broj koji daje zvanična i stručna institucija? Daj mi jedan razlog, jedan dobar argument, i nadam se da nećeš bježati od odgovra ili spinovati.
Jesi li vjerovao amerikancima kad su udarili na irak?
Jel vjerujes organizaciji ujedinjenih nacija?

Posto svi znamo kako prolaze oni koji im vjeruju, ne znam kakva bi razlika bila i s who?
CPOJ

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 02 sep 2021, 14:44

SPY je napisao/la:
02 sep 2021, 09:48
Naslušao sam se dosta doktora oko porijekla virusa. Velika večina kaže da ne postoji prirodni virus koji može uništiti zdravlje u 24h to mogu samo bojni otrovi.
Zanimljivo da ti doktori koje si slusao nisu nikad culi za meningitis...

https://www.meningitis.com.au/what-do-t ... -24-hours/

Ti dosad nisi imao nijedan post koji nije bio totalna glupost. Niko nije bas toliko glup, mislim da nas trolas i moracu izgleda djelovati.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 02 sep 2021, 14:45

SPY je napisao/la:
Jel ti druze znaš čitati sa razumijevanjem ili ti trebam spelovat svaku rijec.

Ovaj frajer neutral je opsesivan sa pisanjem o koroni i brojevima. Ti bi prvi trebao psihijatru otici ako ti nije to posao da izvještavaš. :mrgreen: :urnebes:

Samo nam se serviraju brojevi i kaže ti 26 umrlih. Ti sad nagađaj kakve su jos bolesti imali. Nema nikakvih detalja obdukcija. U Irskoj ili S. Irskoj je baš neki iz "struke" objašnjavao kako racunaju mrtve od i sa koronom. Covjek koji padne sa motora i npr slomi nogu ili ruku. Bude hospitaliziran i testiraju ga na prc i bude pozitivan on se racuna kao hospitaliziran slucaj. Naravno da ide na konto korone. Isto tako dobijes mozdani, srcani i opet te testiraju ako si pozitivan ubrajaš se u korona statistiku i tako pumpaju brojeve i šire strah i paniku.
Kakve veze ima Neutralni s tvojim dvojnim mišljenjem da korona ujedno nije opasna i da je bojni otrov?

Te priče da se saobraćajne nesreće pikaju pod koronu ostavi za malu djecu, ili postavi neke podatke s izvorima a ne youtube video.
Isto tu priču staru godinu dana da su obdukcije zabranjene, a nisu.

Kad se ovdje postavljala totalna smrtnost u Sarajevu u jeku vala u martu u poređenju sa drugim godinama, niste nešto mnogo glasni bili.
Ili je i totalna smrtnost laž, ili lažu ljudi da im familija umire?
Od bezopasnog virusa. Koji ne postoji. Koji je laboratorijski napravljen. Koji je bojni otrov.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 02 sep 2021, 14:53

admin je napisao/la:
02 sep 2021, 14:44
SPY je napisao/la:
02 sep 2021, 09:48
Naslušao sam se dosta doktora oko porijekla virusa. Velika večina kaže da ne postoji prirodni virus koji može uništiti zdravlje u 24h to mogu samo bojni otrovi.
Zanimljivo da ti doktori koje si slusao nisu nikad culi za meningitis, koleru...

https://www.meningitis.com.au/what-do-t ... -24-hours/

Ti dosad nisi imao nijedan post koji nije bio totalna glupost. Niko nije bas toliko glup, mislim da nas trolas i moracu izgleda djelovati.
Meningitis je upala mozdanih ovojnica i ne mora biti infektivne prirode, a u tom clanku sto si ti okacio su velikom vecinom bolesti izazvane bakterijama, ne virusima.

U svakom slucaju, ako se uzme u obzir i inkubacija, tesko da bilo koji infektivni agens moze ubiti za dan, makar po onome sto ja znam. Jer taj proces nije takav "neko kihnuo u mene i ja sutra umro", nego imas i inicijalnu replikaciju, prelazak virusa u pozeljna tikva, reakciju organizma.. Sve to traje.

Ali svakako sumnjam da se SPY naslusao bilo kakvih doktora.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 02 sep 2021, 15:02

Blejzer10 je napisao/la:
02 sep 2021, 14:45
SPY je napisao/la:

Ovaj frajer neutral je opsesivan sa pisanjem o koroni i brojevima. Ti bi prvi trebao psihijatru otici ako ti nije to posao da izvještavaš. :mrgreen: :urnebes:

Kakve veze ima Neutralni s tvojim dvojnim mišljenjem da korona ujedno nije opasna i da je bojni otrov?

Te priče da se saobraćajne nesreće pikaju pod koronu ostavi za malu djecu, ili postavi neke podatke s izvorima a ne youtube video.

Kad se ovdje postavljala totalna smrtnost u Sarajevu u jeku vala u martu u poređenju sa drugim godinama, niste nešto mnogo glasni bili.
Od bezopasnog virusa. Koji ne postoji. Koji je laboratorijski napravljen. Koji je bojni otrov.
Nema veze samo kažem takvi "virusi" koji su agresivni su u 99% slucajeva bojni otrovi.

Kad mi neko kaze stavi neke izvore a živimo trenutno u jednoj cenzuriranoj eri. Boli mene qrac ba hoces li ti meni nesto vjerovati ili ces mislit svojom glavom. Svi smo culi price o ljudima koji su umrli "od korone" a za njihovu smrt je krivo nesto trece. Ne mozes mi reci da su svi smrtni slucajevi korone "čisto" od korone? Jeste li toliko slijepi i isprepadani da vjerujete svemu što čujete i vidite?

Tesko da ko moze ko doci do mainstream medija da prenosi poruke koje nisu odobrene od establišmenta ovog korona projekta.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 sep 2021, 15:09

qaa18 je napisao/la:
02 sep 2021, 14:43

Posto svi znamo kako prolaze oni koji im vjeruju, ne znam kakva bi razlika bila i s who?
Uvijek vjerujem i razumski je vjerovati u zvaničan stav ukoliko isti prati dobar dokaz bez mana, a pogotovo ću vjerovati u zvanično ukoliko suprotan stav nema nikakva dokaza ili ga je neko iskonstruiso jer mu paše na neku predrasudu ili pretpostavku. Ukoliko zvaničan stav prati dokaz sa nekom kontradiktornošću u odnosu na neki jači dokaz onda ću posumnjati u njega. U ovom slučaju ne vidim jači dokaz koji bi bio jači od činjenice u određenom periodu umire više ljudi nego što je to prosjek ili slučaj u bilo kom drugom periodu.

Ako vidim na tabli umrlih, a to se moglo uvjeriti na tabli bakija ili jedilera, ako je ko išao kad je bio zadnji val, da ima 20 umrlih dnevno, a svakom drugom periodu i kad je epidemija gripe, bude maksimalno 10, onda je to meni nedvosmislen dokaz da ljudi umiru preko mjere i umiru od nečeg od čega ne umiru kad taj period nije. Jedini zaključak koji dolazi iz toga da su umrli od ovog virusa. Ne može neko izmisliti 10 ljudi da su umrli, sa imenima i slikama, ako nisu umrli. Može bit jedan dan, da je tako, tj. da su umrli od nečeg drugog, ali 15 dana ne može. I taj se očigledan dokaz i činjenica (koju sam se uvjerio svojim očima) poklapa sa stavom zvanične institucije da su umrli od korone. Ako ovo nije dobar dokaz onda je svaka rasprava sa osobama koje tvrde konra besmislena i ničemu ne vodi, i od takvih ljudi ne treba ništa uzimati ozbiljno pa makar i naboli na neku činjenicu.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 02 sep 2021, 15:30

SPY je napisao/la:
02 sep 2021, 15:02
Blejzer10 je napisao/la:
02 sep 2021, 14:45
SPY je napisao/la:

Nema veze samo kažem takvi "virusi" koji su agresivni su u 99% slucajeva bojni otrovi.

Kad mi neko kaze stavi neke izvore a živimo trenutno u jednoj cenzuriranoj eri. Boli mene qrac ba hoces li ti meni nesto vjerovati ili ces mislit svojom glavom. Svi smo culi price o ljudima koji su umrli "od korone" a za njihovu smrt je krivo nesto trece. Ne mozes mi reci da su svi smrtni slucajevi korone "čisto" od korone? Jeste li toliko slijepi i isprepadani da vjerujete svemu što čujete i vidite?

Tesko da ko moze ko doci do mainstream medija da prenosi poruke koje nisu odobrene od establišmenta ovog korona projekta.
daj nam reci za jedan taj bojni otrov virus, pa da svi znamo kakvi su i koji su.
Koji je to "takav virus" pa je agresivan i bojni otrov? gdje je neko umro od jednog takvog, kada, ko ga je napravio?

takve gluposti lupaš, to je nevjerovatno.

ne bih uopšte ulazio u temu kako je nastao ovaj virus korone, ali odjednom stručnjaci znaju razliku između prirodnih i vještačkih, ono pogleda samo na tren ka virusu i zna koji je.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 sep 2021, 15:37

Raste interes u HNŽ U HNŽ-u cijepljeno 52.108 osoba, odnosno 24% stanovništva Cjepivo AstraZeneca primilo je 17.677 građana, a Pfizer 17.458 građana. Slijede Sinopharm sa 11.767 utrošenih doza, a ukupan broj cijepljenih je 52.108.

:clap:

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 02 sep 2021, 15:40

Neutral je napisao/la:
02 sep 2021, 15:37
Raste interes u HNŽ U HNŽ-u cijepljeno 52.108 osoba, odnosno 24% stanovništva Cjepivo AstraZeneca primilo je 17.677 građana, a Pfizer 17.458 građana. Slijede Sinopharm sa 11.767 utrošenih doza, a ukupan broj cijepljenih je 52.108.

Bravo majstore ali jedno pitanje: kakav je tvoj interes u objavljivanju?
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 02 sep 2021, 15:54

Neutral je napisao/la:
02 sep 2021, 15:37

Pa dobro jaro jesi li ti iz zenice ili iz mostara?
CPOJ

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 02 sep 2021, 17:08

neki dan izvadi onaj seroloski test za antitijela, prebolio je prije 2 mjeseca blazi simptomi haj reko da vidim imam li ili nemam da se vakcinisem :D i 90 mi broj onih IgG prepostavljam miran sam pola godine bar :D iako pojma nemam koja je ok granica prepostavljam sve preko 20 da je solidno :D

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 02 sep 2021, 22:50

sljivo je napisao/la:
02 sep 2021, 15:09
qaa18 je napisao/la:
02 sep 2021, 14:43

Uvijek vjerujem i razumski je vjerovati u zvaničan stav ukoliko isti prati dobar dokaz bez mana, a pogotovo ću vjerovati u zvanično ukoliko suprotan stav nema nikakva dokaza ili ga je neko iskonstruiso jer mu paše na neku predrasudu ili pretpostavku. Ukoliko zvaničan stav prati dokaz sa nekom kontradiktornošću u odnosu na neki jači dokaz onda ću posumnjati u njega. U ovom slučaju ne vidim jači dokaz koji bi bio jači od činjenice u određenom periodu umire više ljudi nego što je to prosjek ili slučaj u bilo kom drugom periodu.

Ako vidim na tabli umrlih, a to se moglo uvjeriti na tabli bakija ili jedilera, ako je ko išao kad je bio zadnji val, da ima 20 umrlih dnevno, a svakom drugom periodu i kad je epidemija gripe, bude maksimalno 10, onda je to meni nedvosmislen dokaz da ljudi umiru preko mjere i umiru od nečeg od čega ne umiru kad taj period nije. Jedini zaključak koji dolazi iz toga da su umrli od ovog virusa. Ne može neko izmisliti 10 ljudi da su umrli, sa imenima i slikama, ako nisu umrli. Može bit jedan dan, da je tako, tj. da su umrli od nečeg drugog, ali 15 dana ne može. I taj se očigledan dokaz i činjenica (koju sam se uvjerio svojim očima) poklapa sa stavom zvanične institucije da su umrli od korone. Ako ovo nije dobar dokaz onda je svaka rasprava sa osobama koje tvrde konra besmislena i ničemu ne vodi, i od takvih ljudi ne treba ništa uzimati ozbiljno pa makar i naboli na neku činjenicu.
Ok, vjerujes who-u. Pitao sam i za prva dva pitanja nisi nista odgovorio!
CPOJ

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 02 sep 2021, 23:45

Kako ces vidjet dokaz kad se niko cije se misljenje kosi sa mišljenjem mainstream medija ne moze pojavit nigdje osim na youtubu?
I zasto bi neko od strucnih ljudi uopste sebi upropastio karijeru, kad je svjestan da nece promjenit nikom misljenje?
Sve sto moze dobit je diskreditacija.
@Sljivo ti pises kao da zivimo u drustvu kojim vladaju medvjedici dobrog srca, a ne vlade koje malo - malo iskonstruisu neke ratove, zbog kojih malo - malo se desi neki genocid.
Ko da ne zivis u drustvu koje samo vjeruje u profit, u kojem se sve moze ako to donosi pare.

Briga svjetske zdravstvene organizacije?
Molim?
Oni se kao brinu za zdravlje covjecanstva?
Ma de nemoj Boga ti.

Mozda ovo sto cu napisat nema veze sa pandemijom, jer rak nije zarazan, ali ako jedna takva džometska organziacija ima saznanja (a to i djeca znaju) da cigare uzrokuju mnogobrojne bolesti zasto su one jos uvijek legalne?

Zasto je alkohol legalan koji odnese toliko zivota svake godine direktno ili indirektno?

Zato sto donosi pare, eto ako nisi znao.
Prije nego admin napise da ovo nema veze sa temom, ima veze sa sljivinom percepcijom jer čovjek ili zivi u balonu ili je na nekom utopijskom mjestu gdje ništa od ovog ne postoji.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 sep 2021, 00:30

qaa18 je napisao/la:
02 sep 2021, 22:50

Izvini nisam te baš skontao za prvo pitanje, pitao si me jesi li vjerovao Amerikancima kad su udarili na Irak. Nije mi jasno šta sad vjerujem i šta sam to prije vjerovao. Da rasčistimo, vjerujem Amerima kad kažu da ne stoje iza 11.9 i vjerujem da su imali namjere da se riješe terorističkih grupa, da se riješe totalitarnih režima koje posjeduju nuklearno ili hemijsko naoružanje, radi sigurnosti prije svega saudije i izraela kao država izvora dobrih resursa za amere, pa onda i radi svoje sigurnosti, kao i namjere da osnaže svoje prisustvo na Bliskom istoku, kao i kontrolu prirodnih resursa a prije svega mislim na naftu. Tu mi nema neke misterije i zavjere, to je očigledan stav i težnja, a i posljedica snage bilo koje velike sile. Oni ako budu htjeli, uvjest će čipovanje legalno, i to da ti platiš (evo ti mobiteli i socijalni sajtovi, i ne trebaju ti čipovi, sve znaju šta radiš i čemu težiš) - zašto bi se neko zamarao da ti nešto krije i još na to troši extra resurse.

Da, vjerujem UN, kao i WHO, koliko god one bile uhljebarske organizacije, one su mnoge dobre stvari napravili i prave, i ne vidim ništa loše u njima, bar do mene nije došao nikakv dokaz o nekoj globalnoj zavjeri takvih organizacija, osim nekog kriminala, lopovluka, i slično, kao što ima u svakoj.

@dzoni, znam da svijet pokreće profit, vlast i moć ali mi ne možeš na moje oči ubjeđivati na nešto što vidi samo nekolicina ljudi a kao ja i svi ostali to ne vidimo. Ne možeš mi reći da nema korone, da se smrti izmišljaju, da vakcine ubijaju, da se žele ljudi zatvoriti u torove, a vidi se jasno da nije tako, i više puta sam objasnio i dao svoje argumente koji govore kontra od ovoga gore.

To što svijet pokreće profit i pohlepa nije pokazatelj da je u pitanju neka zavjera i ako se svijet ne vlada na nekim humanijim principima ne znači da je on naopak u svakom njenom segmentu ili da je posrijedi neka prevara. Ok, može biti i to, ali mi moraš donijeti dobar dokaz koji to potvrđuje a nije dokaz da sam ja medvjedić pa ne vidim ništa drugo osim utopije.

Kažem još jednom, na evo ovom nekom uzorku, ako je u 15 dana umrlo po 20 ljudi dnevno a prije toga nikad toliko ili maksimalno 10, i ako postoji skok broja umrlih u tom nekom periodu to je meni nedvosmislen i dobar dokaz da zvanična institucija ne laže. Mogu pogriješiti u jedan ili dva umrla, slažem se, mogu ubiti nekog i respiratorom, stoji, ali 10 ne može, i ne može 15-20 dana po 10. Ne mogu donijeti ljude pred ambulante i ne mogu zdravu osobu staviti na respirator. Ja boljeg dokaza za moje tvrdnje ne vidim niti boljeg dokaza da pobije suprotne. I opet kažem ako ovo nekome nije dovoljno tom nema pomoći i trebao bi se da zapita šta on u stvari vjeruje i šta želi da vjeruje.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 03 sep 2021, 00:47

Dzoni je napisao/la:
02 sep 2021, 23:45
Kako ces vidjet dokaz kad se niko cije se misljenje kosi sa mišljenjem mainstream medija ne moze pojavit nigdje osim na youtubu?
I zasto bi neko od strucnih ljudi uopste sebi upropastio karijeru, kad je svjestan da nece promjenit nikom misljenje?
Sve sto moze dobit je diskreditacija.
@Sljivo ti pises kao da zivimo u drustvu kojim vladaju medvjedici dobrog srca, a ne vlade koje malo - malo iskonstruisu neke ratove, zbog kojih malo - malo se desi neki genocid.
Ko da ne zivis u drustvu koje samo vjeruje u profit, u kojem se sve moze ako to donosi pare.

Briga svjetske zdravstvene organizacije?
Molim?
Oni se kao brinu za zdravlje covjecanstva?
Ma de nemoj Boga ti.

Mozda ovo sto cu napisat nema veze sa pandemijom, jer rak nije zarazan, ali ako jedna takva džometska organziacija ima saznanja (a to i djeca znaju) da cigare uzrokuju mnogobrojne bolesti zasto su one jos uvijek legalne?

Zasto je alkohol legalan koji odnese toliko zivota svake godine direktno ili indirektno?

Zato sto donosi pare, eto ako nisi znao.
Prije nego admin napise da ovo nema veze sa temom, ima veze sa sljivinom percepcijom jer čovjek ili zivi u balonu ili je na nekom utopijskom mjestu gdje ništa od ovog ne postoji.
Bukvalno sam mu ovo prije godinu dana skoro isto napisao. Covjek je ocito predobar, da bi razumio kako funkcionise kapitalizam.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 sep 2021, 00:54

Ne govorim o kapitalizmu. Govorimo o tome da me neko ubjeđuje u nešto za šta nema dokaza, ni jednog, i pravi me budalom na moje oči, i kad tražim dokaz brani se time da postoji neka velika tajna sila koju ja ne vidim i koja to sve hendla. Koliko god kapitalizam bio moćan on ne može staviti žive ljude na smrtovnice i ne može zdrave poredati pred ambulantom.

qaa18

Post Postao/la qaa18 » 03 sep 2021, 01:43

sljivo je napisao/la:
03 sep 2021, 00:30
qaa18 je napisao/la:
02 sep 2021, 22:50

Izvini nisam te baš skontao za prvo pitanje, pitao si me jesi li vjerovao Amerikancima kad su udarili na Irak. Nije mi jasno šta sad vjerujem i šta sam to prije vjerovao. Da rasčistimo, vjerujem Amerima kad kažu da ne stoje iza 11.9 i vjerujem da su imali namjere da se riješe terorističkih grupa, da se riješe totalitarnih režima koje posjeduju nuklearno ili hemijsko naoružanje, radi sigurnosti prije svega saudije i izraela kao država izvora dobrih resursa za amere, pa onda i radi svoje sigurnosti, kao i namjere da osnaže svoje prisustvo na Bliskom istoku, kao i kontrolu prirodnih resursa a prije svega mislim na naftu. Tu mi nema neke misterije i zavjere, to je očigledan stav i težnja, a i posljedica snage bilo koje velike sile. Oni ako budu htjeli, uvjest će čipovanje legalno, i to da ti platiš (evo ti mobiteli i socijalni sajtovi, i ne trebaju ti čipovi, sve znaju šta radiš i čemu težiš) - zašto bi se neko zamarao da ti nešto krije i još na to troši extra resurse.

Da, vjerujem UN, kao i WHO, koliko god one bile uhljebarske organizacije, one su mnoge dobre stvari napravili i prave, i ne vidim ništa loše u njima, bar do mene nije došao nikakv dokaz o nekoj globalnoj zavjeri takvih organizacija, osim nekog kriminala, lopovluka, i slično, kao što ima u svakoj.

@dzoni, znam da svijet pokreće profit, vlast i moć ali mi ne možeš na moje oči ubjeđivati na nešto što vidi samo nekolicina ljudi a kao ja i svi ostali to ne vidimo. Ne možeš mi reći da nema korone, da se smrti izmišljaju, da vakcine ubijaju, da se žele ljudi zatvoriti u torove, a vidi se jasno da nije tako, i više puta sam objasnio i dao svoje argumente koji govore kontra od ovoga gore.

To što svijet pokreće profit i pohlepa nije pokazatelj da je u pitanju neka zavjera i ako se svijet ne vlada na nekim humanijim principima ne znači da je on naopak u svakom njenom segmentu ili da je posrijedi neka prevara. Ok, može biti i to, ali mi moraš donijeti dobar dokaz koji to potvrđuje a nije dokaz da sam ja medvjedić pa ne vidim ništa drugo osim utopije.

Kažem još jednom, na evo ovom nekom uzorku, ako je u 15 dana umrlo po 20 ljudi dnevno a prije toga nikad toliko ili maksimalno 10, i ako postoji skok broja umrlih u tom nekom periodu to je meni nedvosmislen i dobar dokaz da zvanična institucija ne laže. Mogu pogriješiti u jedan ili dva umrla, slažem se, mogu ubiti nekog i respiratorom, stoji, ali 10 ne može, i ne može 15-20 dana po 10. Ne mogu donijeti ljude pred ambulante i ne mogu zdravu osobu staviti na respirator. Ja boljeg dokaza za moje tvrdnje ne vidim niti boljeg dokaza da pobije suprotne. I opet kažem ako ovo nekome nije dovoljno tom nema pomoći i trebao bi se da zapita šta on u stvari vjeruje i šta želi da vjeruje.
Nikad nisam rekao da kovida nema jer sam ga prebolio. Ali ne vjerujem WHOu niti svim tim organizacijama tako slijepo da to odmah uzimam za 100%, jer znamo da su sluzili i sluze lazima da bi ostvarili svoje bokesne interese, a pod tim smatram unistavanje cijelih drzava i naroda u istim. Medjutim, pokusava se nametnuti da je vakcinacija jedini spas i to tako agresivno(isto kao i za irak i ostale) da zaista jeste za zapitati se zasto je nekome toliko stalo do nasih zivota da moraju utrositi vakcine, a nije stalo do istih nasih zivota kad su ugrozeni lokdaunom, ratom, gladju?
Ja znam za slucajeve smrti koji bili od korone ali i one koji to nisu a popisali su ih kao od korone. Nas zdravstveni nakaradni sistem tu svakako nije mjerodavan za bilo sta.
Ova bolest jeste realna opasnost za osobe sa slabijim imunitetom, pa i za pojedine mladje, ali nemoj misliti da ako im prodje vakcinisanje djece iznad 12 god da nece i svu djecu vakcinisati a imas 0,02% umrle djece i adolescenata od kovida prema britanskom istrazivanju, objavljenom jucer.
Svaka smrt se treba izbjeci ali sto rece kolega , raditi to s eksperimentalnom vakcinom, je u najmanju ruku diskutabilno, bar sto se djece tice.
CPOJ

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 sep 2021, 09:03

Tako jednostavne stvari ne vidjetu, a kao smatrati sebe nekim mozgom koji ne nešto kao prozreo... nevjerovatno.

Kad u nekom ratu na Balkanu neko pobije 100.000 bosanaca, to ne ugrožava ničiji profit, niko se neče ni počešati. mogu samo na tome zaraditi i zato ih boli **** za tebe i tvoje probleme, kao i za neki Čad, neke Afganistance isl. Za sidu su zadovoljni od trenutka kad su je sveli na afriku, jer to donosi samo korist. Nestanak drzava, glad, ratovi... na tome bogati ne gube pare, mogu samo zaraditi... to će se nastaviti dok god je tako.

Kad imaš zarazu zbog koje se može desiti (i dešavalo se) da se zaustave fabrike u cijelom svijetu, da niko ne smije ući u supermarket, da ti se slomi zdravstveni sistem da u cijelom svijetu nisi u stanju liječiti ni najosnovnije bolesti... onda to negativno utiče na profit. I onda se gleda da se to riješi što prije, pa ako treba daju se rekordna sredstva da se iznađe lijek, tj. vakcina, da se to riješi i da se vratimo na staro. To ako su tri kompanije u svijetu zaradile na vakcinama, ne znači da je ostvaren profit globalno. Drugi su izgubili mnogo više.

Profit naravno da jeste korjen svega, ali daleko od toga kako ste vi to zamislili gledajući crtane filmove.

Sve to pokazuje se vremenom, eto ukinut je lockdown po drzavama koje su uspjele vakcinisati dovoljno ljudi što pokazuje da lockdown kao takav nikad nikom i nije bio u interesu. Danci već ukidaju covid pasoše, jer su vakcinisali dovoljno ljudi što pokazuje da nikad nikom nije bilo u interesu da te nešto čipuje i legitimiše. Podijeljeno je 5-6 milijardi doza vakcine, problemi su toliko rijetki da je već jasno da vakcine ne ubijaju ljude. Svaka glupost koju zamislite, već se pokazala netačnom, ono što možda nije još, pokazaće se u narednih pola godine.

Najjačima, onim za koje mislite da stoje iza neke zavjere, odgovara samo da se ništa ne mijenja. A ono što se mijenja, da se mijenja jako sporo, tako da niko to ne primjeti. Bilo kakvi globalni potresi mogu donijeti promjene. Ako si na vrhu, zašto bi želio promjene?

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 sep 2021, 10:00

Kapitalizam opstoji na slobodama i na otvorenosti tržišta. Zašto bi taj kapitalizam uvodio nešto što će ga ubiti ili oslabiti. Zašto će ti neko uvaliti vakcinu koja ubija i da bi onda time smanjio broj ljudi, onih ljudi koji bi trebali da kupuju proizvode, između ostalih, istih tih koji prave vakcinu. Radi 20 dolara? Zašto virus? Da nas sve zatvore pa da ništa ne funkcioniše, pa da se vratimo 100 godina unazad? Zašto bi te neko stalno zatvarao u lokdaun, da ne možeš nikad nigdje otići niti nikad ništa kupiti? Pa interes svih je da budeš što duže živ i da se što više krećeš.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 sep 2021, 10:26

samo još jedno neodgovoreno pitanje u nizu koje će teoretičari zavjere preskočiti jer im se ne uklapa.

niđe veze. eto neko hoce tebe da zatvori u kuću da bi na tome zaradio. Kako? e jbg, nije bitno kako, al garant je to, reko frajer na youtube (i pri tome on zaradio na naivnim budalama koje to šire između sebe kao neku vrhunsku pamet).

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.