Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
15%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
17
32%
4) St.Pauli
10
19%
5) Mainz
8
15%
6) Augsburg
8
15%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 53

Bundesliga
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Bundesliga » 04 sep 2021, 17:48

Jedini koji se brukaju ovdje ste vi navijaci Dortmunda. Presisao vas je klub koji postoji 11 godina. Zavrsili su ispred vas na tabeli. A jos veca je glupost da Dortmund vise ne ugradjuje klauzule. A sta je Haaland i njegova izlazna klauzula onda? Samo dublje kopate svoju rupu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 sep 2021, 18:14

kraljttbvb je napisao/la:
04 sep 2021, 17:36
Usporedjivati BVB koji odavno igracima ne daje klauzule o izlasku iz ugovora kad neko ponudi odredjenu cifru i RB koji je izgubio Upamecana radi klauzule je smijesno.

Dzaba se trudite pisati glupa objasnjenja i usporedbe, samo ispadate smijesni :wave:
Ova ti je dobra. :rol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 sep 2021, 18:17

Valjda je logicno da ako postoji klauzula od 75 miliona u ugovoru, da bi ga razvojni klub prodao već ovog ljeta bar za 100 miliona. Pa uzeo 25 milki više.

Klauzula o kojoj samo novinari pišu. Jednom pitali upravu BVB-a postoji li i oni rekli da ne postoji :kafa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 sep 2021, 18:27

Haaland ima klauzulu od 75 mil od naredne godine a pitanje zašto nije otišao ove godine je vrlo jednostavno,zato što niko nije želio platiti 175 mil.Kaže Zorc neki dan mi nismo banka ali zato je uredno prodao Sancha i isto će uraditi i slijedeće godine sa Haalandom.

Nije Raiola slučajno izabrao upravo Dortmund za razvoj karijere Haalanda jer zna da im može dirigirati kako hoće a ovi će pristati na sve samo da mogu nešto zaraditi na igraču.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 sep 2021, 18:37

I dalje on govori da nema klauzule :rol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 sep 2021, 19:12

04 sep 2021, 17:21

Mislim da bi i Superliga ili CL format sa jednom grupom jako brzo postao dosadan, jer sa ovih 8 grupa bar ima poneko iznenadjenje. A ovako bi imao ovih 4-5 vazda u vrhu, a ostali bi bili statisti...
Mislim da od osmine finala format 2 grupe sa po 4 najbolja i svak sa svakim u grupi ne bi bio dosadan, dok bi polufinala bila 1. iz 1.grupe sa 2. iz 2. i obratno, na dve dobivene. Npr. prva grupa real, psg, chelsea, dortmund; druga grupa city, barca, inter, bayo (naravno ako se ovi plasiraju iz formata na ispadanje). A do uključivo osmine finala igralo bi se klasično na ispadanje, kako je bilo nekad. Lakše bi neki velikan pandrkno u dvije na ispadanje nego sad u šest utakmica u grupi gdje ima dosta prilika za popravak.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 sep 2021, 20:42

ledar je napisao/la:
04 sep 2021, 17:37
Felixians4 je napisao/la:
04 sep 2021, 02:53

Imaju dobre,al ni blizu nisu u tom resoru kompletnom Red Bullu,ne samo Leipzigu. Čiji je Haaland? Red Bullov ili Dortmundov? Ehhhh. Pa šta da nemaju gazdu. Imali su dosta jači budget od Leipziga prije par godina. Problem je što su lutali u odabiru trenera i bilo je stalno trzavica na relaciji Uprava-struka-navijači.
Ne razumijem o kakvom resoru pričaš.Ali i jedni i drugi imaju svoje akademije i proizvode talente tako da ne razumijem što ti znači "Haaland ehhh". Ko da Dortmund nije proizveo Götzea, Sahina, Pulišića, Reynu ... i da Leipzig nije kupovao od PSG-a, Rome, Citya, Monaca, Dinama... Za Haalanda ja jedino mogu protumačiti da su njegovi menadžeri više vjerovali u Dortmund kao bolji klub, budući je i jednima i drugima zajedničko da im odlaze igrači kad prerastu klub, ali da ih uspješno nadomještaju mladih perspektivnim talentima. Jedni i drugi su uspješni projekti, naravno u određenim gabaritima, daleko ispod baye a da ne govorimo o psg-u ili cityju.

O scoutingu. Pitao sam, tko bi bio zaslužiji za Haalanda? Ja se ne bih usudio tvrditi. Sahin propao,Gotze propao, Ameri zasad nisu svjetske klase... Pa šta da su kupovali,upravo to i jest argument da nisu razvojni klub sam već itekako gaje rezultatske ambicije.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 sep 2021, 21:43

04 sep 2021, 20:42

O scoutingu. Pitao sam, tko bi bio zaslužiji za Haalanda? Ja se ne bih usudio tvrditi. Sahin propao,Gotze propao, Ameri zasad nisu svjetske klase... Pa šta da su kupovali,upravo to i jest argument da nisu razvojni klub sam već itekako gaje rezultatske ambicije.
Ne slažem se da RB ima bolji skauting od Dortmunda. Tko je zaslužan za Haalanda? Pa valjda Molde FK gdje je stekao prvu afirmaciju. Ko je onda zaslužan za Lewandovskog? To su sasvim izlišna pitanja koje ne vode nikud.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 sep 2021, 21:47

ledar je napisao/la:
04 sep 2021, 21:43
04 sep 2021, 20:42

Ne slažem se da RB ima bolji skauting od Dortmunda. Tko je zaslužan za Haalanda? Pa valjda Molde FK gdje je stekao prvu afirmaciju. Ko je onda zaslužan za Lewandovskog? To su sasvim izlišna pitanja koje ne vode nikud.
Dortmund je imao dostaa jači budget dok se Leipzig probijao u Bundesligi. I nisam mislio na Leipzig nego i na Salzburg,Bragantino,NY. Nema im ravnih na svijetu.

Pa naravno da je Molde ili još neki privatni stručnjaci,geni,obitelj. Nisam pitao u tom kontekstu,bolane. Ti šumom,ja drumom. Uostalom,teško mi je reći tko bi bio zaslužniji, no ako baš moram,eto, dao bih argument BVB-u jer je teže isprofilirati igrača u eliti, protiv stalno jake konkurencije nego u "laboratiju" u kom suparnici nisu dovoljno konkurentni.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 sep 2021, 23:29

Otislo se predaleko u raspravi.

Meni je najbitnije da vidim da klub ima ambicije da bude bolji. Ako neko u vrijeme pandemije ulozi 110 mil eura u kadar, sta je on,ambiciozan klub ili razvojni klub?
Samo su 4 engleska kluba potrosila vise novca od RBa.

Sa druge strane,najvecu zvijezdu kluba mijenjas sa mackom u vreci, pritom skrtaris, i ne rijesi deficitarne pozicije.

Borussia ima dobar skauting ali se to ne moze mjeri sa brojem igraca koje proizvede RB grupacija.

Ima Liefering, Bragantino, NY, Salzburg i Leipzig.

Npr. Bragantino je vjerovatno najtalentovanija ekipa u Brazilu, gdje je donedavno bio najveca zvijezda Claudinho reprezentativac.

Sad imas u Salzburg 6,7 igraca za koje znas da ce zavrsiti u Leipzigu.

Borusija je dobar klub, ali nije top klub i to nikad nece biti.

Matesitz je u jednom intervju potvrdio da je Leipzig osnovan da osvoji LP i Bundesligu. Kakav razvojni klub, kakvi bakraci.

I da na kraju, Salzburg ima puno bolju akademiju od Borussije.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 04 sep 2021, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

eaglebvb09
Kontakt:

Post Postao/la eaglebvb09 » 04 sep 2021, 23:51

Leipzig za sezonu 21/22 nece biti ni cetvrti , tako da ligu prvaka konzerve ce pratiti na malim tv ekranima.
Tako bili oni razvojni ili ne razvojni klub.
Zadnja izmjena: eaglebvb09, dana/u 04 sep 2021, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 sep 2021, 23:52

eaglebvb09 je napisao/la:
04 sep 2021, 23:51
Leipzig za sezonu 21/22 nece biti ni cetvrti , tako da ligu prvaka konzerve ce pratiti na malim tv ekranima.
Odjel za bajke je na drugom spratu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 sep 2021, 17:23

KLOP BACIO OKO: Vezista Borusije primarna meta Liverpula

Iako je završen prelazni rok, klubovi širom Evrope, razmišljaju o zimskom, i narednom letnjem prozoru.

Kako pišu britanski mediji, ekipa Liverpula, zainteresovana je, da iz Borusije Dortmund, dovede Britanca Džuda Belingema.

Redsi su zato, spremni oboriti klupski rekord, pošto su, Virdžila Van Dajka, platili 85 miliona evra.

Ovaj veznjak, već je dugo vremena, na njihovom radaru, pa je zato, prva transfer meta u narednoj godini.

Zato će prva ponuda biti 95 miliona evra, ali je Belingem, ugovorom vezan za Borusiju, do 2025. godine.

Čelnici nemačkog tima, ne žele da on ode, obzirom da se očekuje transfer, prve violine tima, Erlinga Halanda.

U aktuelnoj sezoni, Belingem je odigrao pet mečeva, uz jedan gol i tri asistencije.
Gdje je sad "strucnjak" Riberi da nam malo pise o Belinghamu.

Kad je pisao da Borusija baca pare na bezveze djecu i navodio primjer Belinghama :rol: :rol:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 sep 2021, 22:24

Prikazase Rehagela na utakmici Grcka - Svedska. Covjek isti kao prije 20 godina :mrgreen:

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 10 sep 2021, 08:12

RBL je trenutno razvojni klub. Točka. Olmo će biti sljedeći odlazak. I on i Gvardiol su izabrali RBL kao odskočnu dasku za neki od većih klubova. To su i sami rekli.

Teško da će oni biti rang najjačih bez ogromnih ulaganja. Niti su toliko atraktivni kao klub da bi privlačili/zadržavali top igrače, niti je BL trenutno atraktivna za to.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 sep 2021, 08:41

Eto neka je Man City atraktivan tim do dolaska stranih vlasnika punio ih Middlesbrough po 8 komada.

RBL ima sve preduslove da napravi velike stvari sad je do njih šta žele i kako.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 10 sep 2021, 09:40, ukupno mijenjano 1 put.

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 10 sep 2021, 09:37

Promaklo ti je ono "bez ogromnih ulaganja" u mom postu. ;) Ako je Matešić spreman pumpati pare ko gazda Cityja, onda će i RBL biti nivo više od onog što je bez tih para.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 sep 2021, 14:19

City je top klub jer je osvojio Premiership. Pa taj Premiership je i Leicester osvojio.🤣

Opet ponavljam, nijedan razvojni klub ne ulozi 110 mil eura u pandemiji.
Slozio bih se da ste napisali da je Bvb razvojni klub ili Salzburg, ali za klub koji postoji 10tak godina, koji tek gradi imidz u Evropi, cista glupost.

Sreca pa ovaj forum ima brojne stručnjake poput ovog gore, koji ce nas nauciti o kriterijima kako se postaje top klub. Uglavnom, ako nisi milijardu ulozio nisi top klub. Meni se cini da ova djeca previse igraju managera.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 10 sep 2021, 17:18

CarlitoBrigante je napisao/la:
10 sep 2021, 09:37
Promaklo ti je ono "bez ogromnih ulaganja" u mom postu. ;) Ako je Matešić spreman pumpati pare ko gazda Cityja, onda će i RBL biti nivo više od onog što je bez tih para.
Da je spreman ulagati u ekipu, ne bi Bajernu poklonio trenera i 2 ponajbolja igraca.

Kupi jeftino, kad dodje ponuda prodaj i sve tako u krug...

RB i ozbiljan klub ne mogu u istu recenicu ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 sep 2021, 17:42

10 sep 2021, 17:18

Kupi jeftino, kad dodje ponuda prodaj i sve tako u krug...
Opisao si Dortmund.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.