Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Unknown11
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Unknown11 » 04 sep 2021, 17:01

brig je napisao/la:
04 sep 2021, 16:35
VenamaHrabrih je napisao/la:
04 sep 2021, 16:28
Madal je napisao/la:
04 sep 2021, 14:49
Redovno vas admin šamara a vi gluposti pišete, ne znam kako mu se da. Imate odličan argument da ne postoji garancija za bilo koji lijek.
Pa kad šire pogledaš ne može ti neko nešto garantovati, ako hoćeš garanciju da ti neće cigla pasti na glavu kad izađeš iz kuće neko s ulice će ti to garantovati a nauka radi na principu da će ti reći da ne postoje nikakvi dokazi da će pasti, da sve ukazuje na to da ti neće pasti, ili da su veoma mali procenti šanse da ti cigla padne na glavu. Ali ne vrijedi vama objašnjavati jer se s naukom niste sastali, u školama se za.jeb.avali i govorili j.ebo hemiju a sad odjednom postali eksperti za sve, i infektolozi i epidemiolozi i farmaceuti i ekonomosti ali sve preko interneta i youtubea.
Otprilike kao kad bi od proizvođača automobila tražio garanciju da se nećeš slupat u njemu.
Daleko, bas daleko najgluplja usporedba koju sam pročitao na ovoj temi :clap: :crazy:
brig je napisao/la:
04 sep 2021, 16:35
04 sep 2021, 16:28
Madal je napisao/la:
04 sep 2021, 14:49
Redovno vas admin šamara a vi gluposti pišete, ne znam kako mu se da. Imate odličan argument da ne postoji garancija za bilo koji lijek.
Pa kad šire pogledaš ne može ti neko nešto garantovati, ako hoćeš garanciju da ti neće cigla pasti na glavu kad izađeš iz kuće neko s ulice će ti to garantovati a nauka radi na principu da će ti reći da ne postoje nikakvi dokazi da će pasti, da sve ukazuje na to da ti neće pasti, ili da su veoma mali procenti šanse da ti cigla padne na glavu. Ali ne vrijedi vama objašnjavati jer se s naukom niste sastali, u školama se za.jeb.avali i govorili j.ebo hemiju a sad odjednom postali eksperti za sve, i infektolozi i epidemiolozi i farmaceuti i ekonomosti ali sve preko interneta i youtubea.
Otprilike kao kad bi od proizvođača automobila tražio garanciju da se nećeš slupat u njemu.
Daleko, bas daleko najgluplja usporedba koju sam pročitao na ovoj temi :clap: :crazy:
U pravu si. Pogotovo što je više poginulih od saobraćajnih udesa u zadnjih 10god. nego umrlih od svih vakcina na svijetu ikad.
Možda ne razumiješ napisano. Onda je najlakše pokušati svesti diskusiju na sebi razumljiv nivo? Šta je to tote, prčintiissa, an?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 04 sep 2021, 17:22

RollingPaper je napisao/la:
04 sep 2021, 13:19
Pa ne smije postojati odgovornost za vakcine, ne smije niko bit niko odgovoran za štetnu od tekućinu koje nam ubrizgavaju u tijelo, koja ni čemu ne služi, ama baš ničemu.

Jel stvarno mislite da se djeca Putina, Gejtsa itd. vakcinišu? :urnebes: Mozda nekad destilovanom vodom, da naprave predstavu za javnost. Farmacija radi u službi profita, tako funkcioniše ne samo ona nego cijeli svijet. Sve je laz ko sto reko Dino Merlin, ali bukvalno sve.
A Jel i gips prevara ili je i dalje skupa s aspirinom najjaci domet medicine?

Sta mislis, putin kad slomi nogu, jel i njega lijece gipsom?

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 04 sep 2021, 17:31

04 sep 2021, 16:26
Pa ne smije postojati odgovornost za vakcine, ne smije niko bit niko odgovoran za štetnu od tekućinu koje nam ubrizgavaju u tijelo, koja ni čemu ne služi, ama baš ničemu.

Jel stvarno mislite da se djeca Putina, Gejtsa itd. vakcinišu? :urnebes: Mozda nekad destilovanom vodom, da naprave predstavu za javnost. Farmacija radi u službi profita, tako funkcioniše ne samo ona nego cijeli svijet. Sve je laz ko sto reko Dino Merlin, ali bukvalno sve.
Iz čega izvlačiš zaključak da je vakcinalna tečnost štetna?
A što se tiče Merlina, njegove pjesme su najveća laž. Možda da ti slijedeći put Dino recept napiše?
Glup je. Gubite vrijeme raspravljajuci sa ovakvima. Admin je sigurno dobio neku lovu da pokusa objasniti. Ne vidim drugi razlog za ovoliki trud. I u skoli si u svakom razredu imao ogranicenih koji i pored sve volje nastavnika nisu mogli dalje od poklonjene dvojke.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 sep 2021, 17:50

slika

Samo maska, ocito od svega stiti :kafa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 sep 2021, 18:39

Sjetim se najmilijih svima koji ne postuju mjere. Isao u DM, cirkus kolorado, fkn budale.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 04 sep 2021, 19:14

Neutral je napisao/la:
04 sep 2021, 18:39
Sjetim se najmilijih svima koji ne postuju mjere. Isao u DM, cirkus kolorado, fkn budale.
Ogroman priliv Covid pacijenata u Opću bolnicu, hitno potrebno osoblje i respiratori
Strasno sta se desava. :(

Nek su pustili djecu u skolu da prenose dedama i nanama.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 sep 2021, 19:30

Kake bolan mjere? Ko to jos prati? Vidis da je sve pusteno.

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 04 sep 2021, 20:51

Kreteni traze garanciju za cjepivo, a glava ih zaboli popiju tri tablete od po pola kila i nista ne traze. :rol: :bow:
🔹

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 04 sep 2021, 22:14

"Svaka istina prolazi kroz tri faze. U prvoj je izruguju. U drugoj – svi je snažno osporavaju. U trećoj je prihvaćena kao očita sama po sebi"

Arthur Schopenhauer

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 sep 2021, 22:23

Kad smo kod istine.

SVEUČILIŠNA klinička bolnica (SKB) u Mostaru ponovno je odgodila pružanje redovitih usluga te je nakon više mjeseci jedan odjel u glavnoj bolničkoj zgradi pretvoren u covid-odjel zbog povećanog broja osoba koje zbog zaraze koronavirusom trebaju hospitalizaciju.

Po podacima Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županija sa sjedištem u Mostaru, u covid-bolnici se trenutačno nalazi 88 pacijenata, a prije tjedan dana bilo ih je ispod 50. Na respiratoru je 13 osoba.

Zbog toga je vodstvo SKB-a Mostar peti kat glavne bolničke zgrade ponovno pretvorilo u covid-odjel u kojemu će uz infektivni odjel biti smješteni pacijenti oboljeli od covida.

"Ovakvu situaciju smo mogli izbjeći"

"Tijekom ljeta smo propustili priliku da se cijepimo i sada smo ponovo u istoj situaciji kao prije nekoliko mjeseci. Ovakvu situaciju smo mogli izbjeći", naveli su iz SKB-a Mostar i dodali da se među hospitaliziranima nalaze i mlađi građani.

Pritom su dodali kako bolnica prelazi na drugi režim rada u kojemu se odgađaju svi zahvati koji nisu žurni.

"Mnogo ljudi ponovo umire od posljedica zaraze koronom, mnogo ima teške posljedice i moramo se početi ponašati odgovorno", rekli su u SKB-u Mostar.

Po podacima Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu, u posljednja 24 sata je zabilježena 41 novozaražena osoba.

Diskoteke krcate, koncerti, pune birtije. To je ta odgovornost.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 04 sep 2021, 22:57

Od sve djece ti si ubjedljivo najgluplji :tokralju:
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 05 sep 2021, 06:40

Znao sam da imamo svakakvih divljaka u drzavi, ali iz dana u dan me sve vise iznenadjuje nas svijet. Otac se vozio javnim prevozom, nosio masku, stade lik do njega bez maske. Pita ga otac moze li staviti masku dok je medju svijetom u zatvorenom, lik odgovara "Sta je, je l' ti zao umrijeti?" :shock:
Znaci yebe mi se za tobom i kakve posljedice tvoja smrt moze imati na nekoga, djeca, unucad, brines li se za nekoga, apsolutno nista.

Stvarno ne znam sta da mislim o nasem svijetu vise. Nemam rijeci...
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 05 sep 2021, 09:13

Murga je napisao/la:
05 sep 2021, 06:40
Znao sam da imamo svakakvih divljaka u drzavi, ali iz dana u dan me sve vise iznenadjuje nas svijet. Otac se vozio javnim prevozom, nosio masku, stade lik do njega bez maske. Pita ga otac moze li staviti masku dok je medju svijetom u zatvorenom, lik odgovara "Sta je, je l' ti zao umrijeti?" :shock:
Znaci yebe mi se za tobom i kakve posljedice tvoja smrt moze imati na nekoga, djeca, unucad, brines li se za nekoga, apsolutno nista.

Pa maska ničem ne služi ali bukvalno. Probaj naći eto na internetu neko naučno objašnjenje kako te štiti maska, pa nam pošalji ovde.

Zaštititi sebe od virusa Covid19 maskom, pa to ti je isto da nedaš komarcu da prođe kroz ajforsku žicu, znači nemoguće.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 05 sep 2021, 09:24

Neutral je napisao/la:
04 sep 2021, 22:23
Kad smo kod istine.

SVEUČILIŠNA klinička bolnica (SKB) u Mostaru ponovno je odgodila pružanje redovitih usluga te je nakon više mjeseci jedan odjel u glavnoj bolničkoj zgradi pretvoren u covid-odjel zbog povećanog broja osoba koje zbog zaraze koronavirusom trebaju hospitalizaciju.

Po podacima Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županija sa sjedištem u Mostaru, u covid-bolnici se trenutačno nalazi 88 pacijenata, a prije tjedan dana bilo ih je ispod 50. Na respiratoru je 13 osoba.

Zbog toga je vodstvo SKB-a Mostar peti kat glavne bolničke zgrade ponovno pretvorilo u covid-odjel u kojemu će uz infektivni odjel biti smješteni pacijenti oboljeli od covida.

"Ovakvu situaciju smo mogli izbjeći"

"Tijekom ljeta smo propustili priliku da se cijepimo i sada smo ponovo u istoj situaciji kao prije nekoliko mjeseci. Ovakvu situaciju smo mogli izbjeći", naveli su iz SKB-a Mostar i dodali da se među hospitaliziranima nalaze i mlađi građani.

Pritom su dodali kako bolnica prelazi na drugi režim rada u kojemu se odgađaju svi zahvati koji nisu žurni.

"Mnogo ljudi ponovo umire od posljedica zaraze koronom, mnogo ima teške posljedice i moramo se početi ponašati odgovorno", rekli su u SKB-u Mostar.

Po podacima Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu, u posljednja 24 sata je zabilježena 41 novozaražena osoba.

Diskoteke krcate, koncerti, pune birtije. To je ta odgovornost.
U ustanovi gdje je ovaj degenerik direktor?

slika

Dok je npr jedini epidemiolog u HNK, smijenjen zbog nemoralnog ponasanja od struke iznad koja nije korumpirana sekunde, ona ti donosi ISTINU.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 sep 2021, 09:55

05 sep 2021, 09:13
Murga je napisao/la:
05 sep 2021, 06:40

Pa maska ničem ne služi ali bukvalno. Probaj naći eto na internetu neko naučno objašnjenje kako te štiti maska, pa nam pošalji ovde.

Zaštititi sebe od virusa Covid19 maskom, pa to ti je isto da nedaš komarcu da prođe kroz ajforsku žicu, znači nemoguće.
Haha kakav si ti balvan

Maska, ona hirurska ne stiti tebe, vec stiti druge od tebe. Zato je doktori i nose tokom operacija, da aeorosoli iz usta ne dospiju pacijentu u ranu.

Najveci problem vas, antivakserskih degenerika je sto necete da prihvatite da niste bitni na gro planu.
naprijed rejal

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 sep 2021, 10:13

A sto si se ti nesto us.kurcio s epitetima...S jedne teme na drugu i to samo zato sto nekonima suprotno misljenje.

Balvane, da se obratim tvojim rijecnikom, ovo je forum.Ako ne mozes ds trpis tudja misljenja, nemoj ni biti ovdje.

P.S. Sto se maske tice, one ce pomoci jednim dijelom, ako je bukvalno SVI nose u datom prostoru i to ispravno.U suprotnom, pusa je, pogotovo ako si 20-30min u 20tak kvadrata.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 sep 2021, 10:24

NEZALAGANJE je napisao/la:
05 sep 2021, 10:13
A sto si se ti nesto us.kurcio s epitetima...S jedne teme na drugu i to samo zato sto nekonima suprotno misljenje.

Balvane, da se obratim tvojim rijecnikom, ovo je forum.Ako ne mozes ds trpis tudja misljenja, nemoj ni biti ovdje.

P.S. Sto se maske tice, one ce pomoci jednim dijelom, ako je bukvalno SVI nose u datom prostoru i to ispravno.U suprotnom, pusa je, pogotovo ako si 20-30min u 20tak kvadrata.
Boli te qrac
naprijed rejal

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 05 sep 2021, 10:38

Btw. Ljudi koji su toliko retardirani da aktivno ugrozavaju druge u vrijeme kada svijet stoji radi istog tog virusa zasluzuju mnogo gore od toga da budu nazivani balvanima.

Vodi ih kuci yebli te oni
naprijed rejal

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 05 sep 2021, 10:54

Jel rolling paper husika

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 sep 2021, 11:05

Sveti je napisao/la:
05 sep 2021, 10:38
Btw. Ljudi koji su toliko retardirani da aktivno ugrozavaju druge u vrijeme kada svijet stoji radi istog tog virusa zasluzuju mnogo gore od toga da budu nazivani balvanima.

Vodi ih kuci yebli te oni
Tako u svojoj kuci, balvane. Pa budi baja.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.