Vrijeđa nas ovaj kolega forumaš. Nema smisla stvarno ali okej...
Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
Udjem na temu, dobijem ulcus na zelucu, izadjem.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
naprijed rejal
Iz svakodnevnog iskustva,vakcinisani deff prenose.
Vakcina treba da ima vise benefita,ali nema,ima "samo" jednog,a to je sansa ne razvijes tezu klinicku sliku.
Vakcinu treba vaditi iz bilo kakvog drugog kontexta. Pozitivnog ili negativnog.
Vakcina treba da ima vise benefita,ali nema,ima "samo" jednog,a to je sansa ne razvijes tezu klinicku sliku.
Vakcinu treba vaditi iz bilo kakvog drugog kontexta. Pozitivnog ili negativnog.
U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar tijekom vikenda (petak, subota i nedjelja) testirano je 1018 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji bilo je 215 pozitivnih: 145 iz Mostara, 19 iz Konjica, 14 iz Čapljine, 13 iz Jablanice, 11 iz Prozor-Rame, 6 iz Čitluka, 5 iz Stoca i 2 iz Neuma.
Deset preminulih.
Deset preminulih.
Ima li kakav info o podacima iz Sarajevskog kantona, zna li se sta? ?
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Vise ih je strah boce nego korone. Sta ti je tu cudno?Sveti je napisao/la: ↑05 sep 2021, 23:02Znaci da bi se u narednom periodu zastitio od tezeg oblika covida, bolje je prvo igrati rulet i riskirati upravo tezi oblik bolesti, umjesto vakcinisati se?NEZALAGANJE je napisao/la: ↑05 sep 2021, 22:47Poenta je da treba prestati se terorom vakcinisanja pod muss i da vakcina nije jedini nacin. Neko ce steci prirodni imunitet, a da je bio bez simptoma.
Treba prestati sa brojanjem i prepadanjem naroda.Svako nek donese odluku za sebe.Valcina je dostupna kako vidimo.
I da, naravno da je bolji prirodni imunitet, makar i prebolovao, nego da te bodu po 3-4 puta dok te sta ne drmne od nuspojava, jer se na 2 doze nece stati to garantujem.
Koji qrac je vama, sad bez ikakve zajebancije?
Nadam se da ce ubrzo doci zastita u vidu tablete, pa da se idioti dovedu pod kontrolu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Da, to je samo. Samo ti moze spasiti zivot.

dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Koju si uzeo vakcinu ?

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- kraljttbvb
- Kontakt:
Opet preporuka da se vakcinisemo, ovaj put protiv gripe...Naučnik i član Znanstvenog savjeta Vlade Hrvatske Gordan Lauc govorio je o situaciji s koronavirusom i pojavi gripe ove sezone, te je kazao kako nikome nije potpuno jasno zašto je prošle godine gripa izostala.
-Ja se osobno više bojim gripe ove zime nego Covida. Preskočili smo jednu sezonu prirodne imunizacije, imunitet nam je pao i mislim da je ove sezone jako mudro cijepiti se protiv gripe, cjepivo protiv gripe je nešto što imamo desetljećima. Gripa je jako teška bolest i gripe se treba bojati.
Ono što smo vjerojatno do sada svi već naučili da onime što zovemo mjere ne smanjujemo broj zaraženih ljudi, mi samo produljujemo period u kojem će se virus proširiti do svih onih do kojih virus treba doći. Sve ove nametnute mjere uspore širenje virusa za 15-20 posto. One su prvenstveno uvedene da spriječimo opterećenje zdravstvenog sustava. To što smo malo rastegnuli krivulju je pomoglo. SARS COV-2 više ne prijeti da će imati veliki broj teško bolesnih ljudi, ali za gripu još uvijek ne znamo, kazao je Lauc.
Mi smo prošlog ljeta imali jako malo zaraženih. Ove godine smo imali ogromnan broj turista i činjenica je da imamo više zaraženih nego što smo imali lani u isto dobra. Virus se širi, virus će se i dalje širiti. Mi se ovog virusa ne možemo riješiti. Ono što se bitno promijenilo, imamo polovinu ljudi koji su se cijepili i imamo polovinu onih koji su preboljeli. Zbog toga nemamo razloga za paniku, kazao je naučnik.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Javio se klošar, malo krizni štab, malo o terorizmu. Zastave prenose koronu, pa ako želite unijeti ljiljane, stavite po masku na svaki ljiljan.
Koji kreteni.
Koji kreteni.
Pfizer. Da sam mogao birati uzeo bih AZ.
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Ja sam uzeo Sinofarm.Slabo raje uzima AZ većina ide na Pfizer ili Sinofarm.
Ma Sinofarm nije priznat u EU. Ne mozes putovat.
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Priznat je od strane WHO i može se putovati u određene zemlje a vjerujem da će ga priznati i drugi.
Ne možeš ni na Umru, KSA objavila "priznate" vakcine, nigdje Kineza. Šta ti je politika, heh. Dok su UAE vakcinisali skoro čitavu populaciju, uključujući i djecu sa Kinezima.
Koji apsurd.
The Sinopharm vaccine is approved by the following eight countries:
Austria
Cyprus
Greece
Hungary
Iceland
Malta
Spain
Sweden
Došao vakat da ne možeš na hadž ako se nisi vakcinisao sa određenom vakcinom, krajnje besmisleno. WHO je odobrila, ovi se prave "mahniti".
Koji apsurd.
The Sinopharm vaccine is approved by the following eight countries:
Austria
Cyprus
Greece
Hungary
Iceland
Malta
Spain
Sweden
Došao vakat da ne možeš na hadž ako se nisi vakcinisao sa određenom vakcinom, krajnje besmisleno. WHO je odobrila, ovi se prave "mahniti".
HNK: Šest preminulih i 122 novozaraženih, 56 iz Mostara. 1967 najmlađi. Na bolničkom liječenju trenutno je 103 bolesnika od kojih su 15 na invazivnoj i 6 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.
U Kantonu Sarajevo 109 novozaraženih, preminule dvije osobe. Trenutno je na bolničkom liječenju 147 pacijenata.
Zabrinjavajući broj ljudi u bolnicama.
U Kantonu Sarajevo 109 novozaraženih, preminule dvije osobe. Trenutno je na bolničkom liječenju 147 pacijenata.
Zabrinjavajući broj ljudi u bolnicama.
Odlucio sam otici primiti pfizer.
Da li netko dobro upućen moze da mi napise ili da izvore preporuka kada se ta vakcina tmne bi trebala primiti?
Iako sam na testu bio negativan oko 20.08 sam sigurno imao koronu...osjetila mirisa,okusa,grlo,kratkoca daha,temp itd pa bi volio znati da li sam uredan za vakcinaciju
Da li netko dobro upućen moze da mi napise ili da izvore preporuka kada se ta vakcina tmne bi trebala primiti?
Iako sam na testu bio negativan oko 20.08 sam sigurno imao koronu...osjetila mirisa,okusa,grlo,kratkoca daha,temp itd pa bi volio znati da li sam uredan za vakcinaciju
uradi antitijela.
ako su ti visoka i tek si prebolio koronu, nema baš previše potrebe da se odmah vakcinišeš.
ako su ti visoka i tek si prebolio koronu, nema baš previše potrebe da se odmah vakcinišeš.
- Goalgetter
- Kontakt:
U mene je broj antitijela bio 180 (prebolio u januaru coronu) ali mi je doktor rekao da to nije pretjerano velik broj antitijela i posto je proslo vise od 6 mjeseci od infekcije primio sam jos jednu dozu pfizera.
Ovdje u Austriji donedavno je bila preporuka tek 6 mjeseci nakon sto si prebolio coronu.
Ovdje u Austriji donedavno je bila preporuka tek 6 mjeseci nakon sto si prebolio coronu.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 07 sep 2021, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.