Kvalifikacije za SP 2022.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

jestamaji
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2022.

Post Postao/la jestamaji » 06 sep 2021, 00:15

dobra analiza!
samo još treba dodati da vels i austrija imaju defakto garantovan baraž preko lige nacija tako da će vjerovatno popustiti u svojim grupama u drugom dijelu kvalifikacija. možda vels i neće što bi dobro došlo madžarima, austrija sigurno hoće što ide u korist izraelu.

grupa G mi je najbolja. turci su prosuli veliku prednost, holanđane vile nosaju (haaland stativa) itd … holandija-turska bi moglo biti jako zabavno :D

ja bi rekao ovako:
A. portugal/srbija (SP+baraž)
B. švedska/španija (SP+baraž)
C. italija/švicarska (SP+baraž)
D. francuska SP, baraž otvoren
E. belgija SP, češka/vels baraž (vrlo moguće oboje)
F. danska SP, škotska/izrael baraž plus austrija baraž
G. sve otvoreno
H. rusija/hrvatska (SP+baraž)
I. engleska SP, poljska/albanija baraž a madžari navijaju za vels zbog baraža
J. njemačka SP, baraž otvoren

DragonReborn
Kontakt:

Post Postao/la DragonReborn » 06 sep 2021, 09:37

Hare1902 je napisao/la:
05 sep 2021, 21:22
'Naci Raphinha ide u karantin kad se vrati. Ne uzimati ga na fantasy ove sedmice :D
To je Rafinja iz Pesežea.
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 06 sep 2021, 10:19

Hantraga je napisao/la:
05 sep 2021, 23:48
Mislim da se gleda gol razlika, a ne međusobni omjer.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 sep 2021, 11:10

arelinho je napisao/la:
06 sep 2021, 10:19
Hantraga je napisao/la:
da, u FIFA takmičenjima se prvo pita ukupna gol razlika, pa broj datih golova pa tek onda međusobni skor

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 06 sep 2021, 14:08

jestamaji je napisao/la:
06 sep 2021, 00:15
dobra analiza!
samo još treba dodati da vels i austrija imaju defakto garantovan baraž preko lige nacija tako da će vjerovatno popustiti u svojim grupama u drugom dijelu kvalifikacija. možda vels i neće što bi dobro došlo madžarima, austrija sigurno hoće što ide u korist izraelu.

grupa G mi je najbolja. turci su prosuli veliku prednost, holanđane vile nosaju (haaland stativa) itd … holandija-turska bi moglo biti jako zabavno :D

ja bi rekao ovako:
A. portugal/srbija (SP+baraž)
B. švedska/španija (SP+baraž)
C. italija/švicarska (SP+baraž)
D. francuska SP, baraž otvoren
E. belgija SP, češka/vels baraž (vrlo moguće oboje)
F. danska SP, škotska/izrael baraž plus austrija baraž
G. sve otvoreno
H. rusija/hrvatska (SP+baraž)
I. engleska SP, poljska/albanija baraž a madžari navijaju za vels zbog baraža
J. njemačka SP, baraž otvoren
Sad pišem prilično napamet, ali mislim da su Česi ispred Mađara što se Lige nacija tiče. Znači, Češka i Vels će ići u baraž sasvim sigurno, jedna kroz grupu, jedna kroz Ligu nacija. Taj element s Austrijom koja ne mora da srlja je dosta značajan također. Oni bez problema mogu odigrati kvalifikacije kao da su prijateljske utakmice, što ide u prilog Izraelu ili Škotima.

jestamaji je napisao/la:
06 sep 2021, 11:10
arelinho je napisao/la:
06 sep 2021, 10:19
Hantraga je napisao/la:
da, u FIFA takmičenjima se prvo pita ukupna gol razlika, pa broj datih golova pa tek onda međusobni skor
I ovo sam zaboravio skroz :D A i da ne važi, nisam se odvikao od gola u gostima i bulaznim :D

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 sep 2021, 15:59

u pravu si, redoslijed je vels, austrija, češka, madžarska što defakto znači da su i česi i velšani kao i austrijanci sigurni u baražu!

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 06 sep 2021, 17:46

hoće li sutra opet biti ovako na Poljudu?

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 sep 2021, 23:03

cool tekma u abiđanu, posebno trava! :mrgreen: fakat šteta da jedan od ova dva tima neće ni u baraž! afričke kvalifikacije su uvijek najbrutalnije!!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 sep 2021, 08:41

Haha, da.
Sinoć bio noćna, šaltam kanale, tražim kakav dobar film da pogledam, kad naletih na total-u snimak O.Slonovače-Kamerun, gledam i ne vjerujem očima :rol: Oranica, bukvalno.
Mislim da je teren na stadionu Slavije u Lukavici, u dosta boljem stanju nego ono ruglo u Abidžanu.

Nisam znao da je Haller počeo igrati za O. Slonovače. Brutalan tim imaju.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 07 sep 2021, 11:12

Meni su africke kvalifikacije ponajmanje atraktivne. Glavni razlozi:

- kvalitet africkog fudbala je u poslednjih desetak godina u padu, ambijent nije ni blizu onog iz 80-ih, 90-ih i 2000-ih kada su bili u ekspanziji, na poslednjem mundijalu nijedna africka selekcija nije prosla grupu, sto je prvi takav slucaj od 1982. (s tim sto su te 1982. Kamerun i Alzir bili daleko konkurentniji od africkih predstavnika 2018.)

- prednost domaceg terena nije nigde izrazena kao u Africi, a sto nema veze samo sa fudbalskim, nego i vanfudbalskim (losa infrastruktura, losa organizacija meceva itd.), pocesto to lici na ambijent iz seoskih liga kod nas, da ne kazem amaterski

- utakmice su najneatraktivnije, pada najmanje golova od svih kontinentalnih zona, na taktickom planu je to najlosiji fudbal, najsporiji, najneorganizovaniji, najruzniji za gledanje

- vecina africkih saveza se uopste ne razvija, korupcija hara, veliki broj fudbalera africkog porekla u Evropi i dalje se ne odlucuje da igra za maticne zemlje, a sto bi svakako znacajno podiglo kvalitet i tim reprezentacijama i celom africkom fudbalu (jedino Alzir i Maroko odskacu i donekle lice na organizovanije selekcije/saveze)

Juce sam gledao pomalo i Juzna Afrika - Gana i Obala Slonovace - Kamerun. Izgubih dva sata zivota.

Azija konstantno napreduje, KONKAKAF-zona takodje, Juzna Amerika je u poslednjih 15-ak godina znacajno podigla nivo, o Evropi ne vredi trositi reci, jedino Afrika stagnira, da ne kazem nazaduje :kafa:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2021, 12:09

alan_kardec je napisao/la:
07 sep 2021, 08:41
Haha, da.
Sinoć bio noćna, šaltam kanale, tražim kakav dobar film da pogledam, kad naletih na total-u snimak O.Slonovače-Kamerun, gledam i ne vjerujem očima :rol: Oranica, bukvalno.
Mislim da je teren na stadionu Slavije u Lukavici, u dosta boljem stanju nego ono ruglo u Abidžanu.

Nisam znao da je Haller počeo igrati za O. Slonovače. Brutalan tim imaju.
da, “nagovorili“ su ga kad je skonto da nema šansi dobiti poziv za tricolore. jaki su oni ali su usrali protiv mozambika, mislim da su skoro cijelu tekmu igrali sa igračem više i nisu uspjeli zabit go, kamerun ima još uvijek sve u svojim rukama. vidjećemo, kamerun-obala se u svakom slučaju obavezno gleda!

EpateguiHuleteti je napisao/la:
07 sep 2021, 11:12
Meni su africke kvalifikacije ponajmanje atraktivne. Glavni razlozi:

- kvalitet africkog fudbala je u poslednjih desetak godina u padu, ambijent nije ni blizu onog iz 80-ih, 90-ih i 2000-ih kada su bili u ekspanziji, na poslednjem mundijalu nijedna africka selekcija nije prosla grupu, sto je prvi takav slucaj od 1982. (s tim sto su te 1982. Kamerun i Alzir bili daleko konkurentniji od africkih predstavnika 2018.)

- prednost domaceg terena nije nigde izrazena kao u Africi, a sto nema veze samo sa fudbalskim, nego i vanfudbalskim (losa infrastruktura, losa organizacija meceva itd.), pocesto to lici na ambijent iz seoskih liga kod nas, da ne kazem amaterski

- utakmice su najneatraktivnije, pada najmanje golova od svih kontinentalnih zona, na taktickom planu je to najlosiji fudbal, najsporiji, najneorganizovaniji, najruzniji za gledanje

- vecina africkih saveza se uopste ne razvija, korupcija hara, veliki broj fudbalera africkog porekla u Evropi i dalje se ne odlucuje da igra za maticne zemlje, a sto bi svakako znacajno podiglo kvalitet i tim reprezentacijama i celom africkom fudbalu (jedino Alzir i Maroko odskacu i donekle lice na organizovanije selekcije/saveze)

Juce sam gledao pomalo i Juzna Afrika - Gana i Obala Slonovace - Kamerun. Izgubih dva sata zivota.

Azija konstantno napreduje, KONKAKAF-zona takodje, Juzna Amerika je u poslednjih 15-ak godina znacajno podigla nivo, o Evropi ne vredi trositi reci, jedino Afrika stagnira, da ne kazem nazaduje :kafa:
to su upravo glavni razlozi zašto su afričke kvalifikacije najbrutalnije i najbolje. pa sistem kvalifikacija je mega brutalan, nema kiksa! :mrgreen:

afrika najžešća, pa onda ide južna amerika, pa evropa i to je to. sjeverna amerika je za podvoz a azija je samo malo bolja. interkontinentalni playoff zna biti zabavan, ali to uvijek prvenstveno zavisi od toga koja federacija koju izvuče

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 07 sep 2021, 14:53

@ jestamaji

Ne znam, meni je danas interesantno gledati i pratiti samo Alzirce i Marokance, pre desetak godina recimo Egipcane. To je najslicnije evropskom fudbalu, najorganizovanije, taj fudbal koji igraju ima i glavu i rep. To su moderne reprezentacije. Drago mi je da je Alzir osvojio poslednji Africki kup, posle ocajnog kvalifikacionog ciklusa za Rusiju 2018. vratili su se na kolosek.
Nigerija je drasticno pala, Juzna Afrika takodje (odavno), DR Kongo ne moze nikako da napravi iskorak ka napred, to su sve mnogoljudne zemlje, Nigerija i Kongo i sa brojnom dijasporom. Juzno od Sahare paznju privlaci najvise Senegal. Kamerun je takodje pao, Obala Slonovace je ostala bez svoje zlatne generacije, a koja je objektivno na mundijalima premalo napravila. Gana je imala solidne selekcije 60-ih i 90-ih, a tek su 2000-ih napravili taj dugo cekani iskorak. Mali takodje u proslosti nije mnogo napravio. Ocekivao sam svojevremeno da mogu u Nemacku 2006, a onda su se u kvalifikacijama potpuno raspali. Tunizani stagniraju, mada njih i Egipcane vadi standardno jaka domaca liga za africke uslove. Od Angole sam takodje vise ocekivao, jos krajem 80-ih su imali igrace u Benfici koja je tada igrala finala tadasnjeg Kupa sampiona.
U Africi navijam inace za Zambiju, oni su mi "najafrikanskija" zemlja nekako. Generacija Kaluse Bvale, tragedija 1993, onda senzacionalno finale Kupa Afrike 1994, titula 2011, stalno su bili blizu mundijala, a nikada se kvalifikovali nisu. Inace zemlja sa velikom stopom smrtnosti dece, bogata rudama, ali u tom pojasu uz Katangu prenaseljena, zanimljiv geostrateski polozaj.
Tu su standardno i tzv. male nacije iz prikrajka, sto daje draz tim kvalifikacijama, po trenutnoj tabeli vidim da bi mozda mogli iznenaditi Namibija (bio sam u njoj, uredjena zemlja za africke uslove, Angola i Juzna Afrika su divljina, Zimbabve je doduse najveca), takodje i Benin stoji dobro.
U Gvineji je inace haos, a imaju najbolju generaciju u poslednjih 20-ak godina na raspolaganju.
Za 5 minuta pocinju svoj mec Zambija i Tunis, direktna borba za plej-of, pa da odgledamo :kafa:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 07 sep 2021, 15:15

fazon je da ja od afrike i ne očekujem niti evropski niti moderan fudbal, afrika je najbolja dok je stvarno afrika :mrgreen:

a kalusha bwalya je naravno legenda i za zambiju se uvijek navija, tu nema dileme :thumbup: nažalost nisu već dugo čemu, evo već su primili go …

meni je ovo otkao se prenose afričke kvalifikacije festival, evo već četvrti ciklus da se kod nas može bez problema gledati

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 07 sep 2021, 15:19

U Aziji danas ima dobrih utakmica.
Irak-Iran, nema se šta dalje pričati :D Pobjeda bi Irak gurnula da se zaista nada da može na SP. Irancima manje znači, ali zapravo pobjedom bi skoro već sad bili blizu SP.
Kina-Japan, Japan mora da se vadi i kiks ih stavlja u baš loš položaj. Kinezi ne mogu puno, osim zajebati Japance :D
Oman-Saudijska Arabija, šansa za domaće da potvrde odličnu utakmicu iz Japana i bodove ili za Saudiju da ipak pokažu da su gazde na poluotoku :)

Helem, navijam za Irak, Kinu i Oman, promjena radi :D

Cesc44
Kontakt:

Post Postao/la Cesc44 » 07 sep 2021, 17:21

jolicnikola je napisao/la:
06 sep 2021, 17:46
hoće li sutra opet biti ovako na Poljudu?
Hercegovci su na Istoku.
Svi u Split!!!!!!

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 07 sep 2021, 18:32

Kakve lopte daje Bruno Fernandes ... strašno :tokralju:
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 sep 2021, 19:10

jestamaji je napisao/la:
07 sep 2021, 12:09
da, “nagovorili“ su ga kad je skonto da nema šansi dobiti poziv za tricolore. jaki su oni ali su usrali protiv mozambika, mislim da su skoro cijelu tekmu igrali sa igračem više i nisu uspjeli zabit go, kamerun ima još uvijek sve u svojim rukama. vidjećemo, kamerun-obala se u svakom slučaju obavezno gleda!
Ma nzm iskreno, meni će biti baš iznenađenje ako ovakvi slonovi na kraju završe iza polovnog Kameruna.
Ali Afrika je to, ništa ne treba da iznenadi.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 sep 2021, 21:48

Depay brutalan,asistencijan i dva gola za poluvrijeme,u ovom trenutku mozda generalno igrac u najboljoj formi.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 07 sep 2021, 22:15

U ovih slovenaca samo bi Oblaku dao hrvatsko drzavljanstvo pa ljudi su kriminalno losi
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 sep 2021, 22:23

Antipolitika3 je napisao/la:
07 sep 2021, 22:15
U ovih slovenaca samo bi Oblaku dao hrvatsko drzavljanstvo pa ljudi su kriminalno losi
Njegova baka je odavde, još tu živi :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.