Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Mele00
Kontakt:

Re: Francuska - BIH/BIH - Kazahstan (1.9/7.9)

Post Postao/la Mele00 » 07 sep 2021, 23:55

JonSnow je napisao/la:
07 sep 2021, 23:50
kontrasviju je napisao/la:
07 sep 2021, 23:48
Od nas trenutno, a i zadnjih par godina, ima minimum 25 boljih reprezentacija u Evropi. Sami ste krivi što ste postavili visoka očekivanja za jednu ispodprosječnu ili u najboljem slučaju prosječnu evropsku reprezentaciju.

Da smo realni, kao što to nismo, ovakvi rezultati nam ne bi teško padali.
Nabroj ih.
Francuska,Engleska,Italija,Belgija,Danska,Hrvatska,Srbija,Makedonija,Španija,Portugal,Austrija,Švicarska,Češka,Njemačka,Vels,Poljska,Nizozemska,Rusija,Švedska, Turska,Mađarska,Ukrajina,Irska,Norveška

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 sep 2021, 23:59

Problem je sto je samo Pjanic otisao kod Brajlovica na meso a ne komplet ekipa,covjek je odigrao poslije tog rucka najbolju utakmicu zadnjih godinu dana .

Mora se malo raditi na atmosferi :kafa:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 07 sep 2021, 23:59

Mele00 je napisao/la:
07 sep 2021, 23:55
JonSnow je napisao/la:
Od nas trenutno, a i zadnjih par godina, ima minimum 25 boljih reprezentacija u Evropi. Sami ste krivi što ste postavili visoka očekivanja za jednu ispodprosječnu ili u najboljem slučaju prosječnu evropsku reprezentaciju.

Nabroj ih.
Francuska,Engleska,Italija,Belgija,Danska,Hrvatska,Srbija,Makedonija,Španija,Portugal,Austrija,Švicarska,Češka,Njemačka,Vels,Poljska,Nizozemska,Rusija,Švedska, Turska,Mađarska,Ukrajina,Irska,Norveška
Sjeverna Irska,Skotska, Finska, Slovacka Grcka...
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2021, 00:00

JonSnow je napisao/la:
07 sep 2021, 23:39

Nama ne treba boljih igrača u reprezentaciji, nama treba vojska psihologa i psihijatara.
Ma to je šuplja, samo nekvalitet druže vjeruj mi.

Svi smo konstatovali da je ova utakmica njihov pravi test i nešto bez čega bod iz Francuske nema neki značaj. Nažalost, ponovo smo pali na tom ispitu i to je to, vjerovatno smo sa ovim i finiširali kvalifikacije jer nam slijedi nezgodno gostovanje Boratima, kući Finska i dvomeč sa Ukrajinom, svaka od te četiri tekme biće mnogo teža od ove večerašnje i tu ćemo mi svakako pući pod pritiskom, kao i vazda :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Fareus1921
Kontakt:

Post Postao/la Fareus1921 » 08 sep 2021, 00:01

Sad kad bolje pogledam stanje u grupi i utakmice, vidim da je sve osim Francuske u "par deka".Evo Finci izgubiše od Francuza a prije neki dan mi odigramo sasvim solidno u Francuskoj.Ukrajina odigra 5 neriješenih utakmica.Svašta se može još izdešavati u grupi...Kao što sam napisao nama fali kontinuitet dobre igre.Odbrana odigra odličnu utakmicu Francuskoj,uprkos jeftinom golu zaustave jednog Mbappea,Benzemu...Danas sasvim suprotno,jako loša i amaterska igra odbrane (i napada).Tako je slično bilo,samo obrnuto,ja mislim prošle godine.Izgubiš od S. Irske pa onda odigraš solidnu utakmicu sa Holadnijom.Kvalitet ima ali definitivno nešto ne funkcioniše u repki.Prije si ubijao skoro svakog u Zenici a sada jedva Kuvajt dobiješ.Mislim da je glavni krivac postao naš gubitnički mentalitet kojeg gradimo sve više zadnjih godina.
Mi smo Željini,Željo je naš!!!
2.8.2019.Semir Štilić potpisao za Željezničar

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 08 sep 2021, 00:05

JonSnow je napisao/la:

Nabroj ih.
Portugal, Srbija, Španija, Švedska, Italija, Švicarska, Francuska, Ukrajina,
Belgija, Češka, Vels, Danska, Škotska, Austrija, Nizozemska, Norveška, Turska, Hrvatska, Rusija, Engleska, Poljska, Njemačka.

Eto ti 22 sigurnih. Imaš još Finsku, Mađarsku, Irsku, Slovačku, Grčku koji su tu negdje. Usput, 29. smo po vrijednosti u Evropi ;)
Zadnja izmjena: kontrasviju, dana/u 08 sep 2021, 00:14, ukupno mijenjano 2 puta.
1921

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 08 sep 2021, 00:07

Kad se vec prica o reprezentacijama naseg "ranga", ova lista to najbolje pokazuje. Ovo su ekipe koje se nikad nisu plasirale na Euro. Tu pripadamo i mi, tako da bod protiv Kazahstana nije nikakav kiks. Vrijeme je da spustite ocekivanja i vratite se u realnost. Nije ovo 2013. godina kad smo bili najjaca ekipa u citavim kvalifikacijama i rutinirali protivnike bez po muke. Zanimljivo kako se Susic, koji je jedini trener koji je ikad odveo ovu amatersku repku na veliko takmicenje pljuje i naziva ublehom, a levati s kojima smo osvojili neki Kikiriki kup sa 3 i po ekipe i slicni se velicaju. Nakaradno kao i sve u BiH.

Ako ikad vise odemo na Euro ili SP (cisto sumnjam), tek tad se neki trener moze usporediti sa Susicem. Do tad je on Number 1, od kako postoji reprezentacija.

slika

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 08 sep 2021, 00:08

Kako Pjanic govori Sehicu pa budalo u tvoj cosak šta radiš

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 08 sep 2021, 00:13

Za potpuno ludilo u oktobru :D :
Kazahstan-BiH 1-0
Finska-Ukrajina 1-1

Kazahstan-Finska 0-0
Ukrajina-BiH 1-1

Francuska 12
Ukrajina 7
Kazahstan 7
Finska 7
BiH 4 :D

I onda u novembru BiH-Finska 3-0, Francuska-Kazahstan 5-0, Finska-Francuska 0-1 i situacija prije utakmice s Ukrajinom:
Francuska 18
BiH 7
Ukrajina 7
Kazahstan 7
Finska 7

Znači, mi i Ukrajina za direktni prolaz, nama odgovara i remi jer su Ukrajinci na 0 s gol razlikom, a mi na +1 :D

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 sep 2021, 00:15

Kako se nekima da jos uvijek ove prognoze udarati :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 sep 2021, 00:18

08 sep 2021, 00:05
JonSnow je napisao/la:

Nabroj ih.
Belgija, Češka, Vels, Danska, Škotska, Austrija, Nizozemska, Norveška, Turska, Hrvatska, Rusija, Engleska, Poljska, Njemačka.

Eto ti 22 sigurnih. Imaš još Finsku, Mađarsku, Irsku, Slovačku, Grčku koji su tu negdje. Usput, 29. smo po vrijednosti u Evropi ;)
Pa dodajmo jos na to Slovenija, Crna Gora, Izrael, Bjelorusija, Bugarska. Ekipe koje ne bi recimo izbacili u dvomeču.

Trenutno smo jaci od repki tipa San Marino, Malta, Gibraltar, jer nemaju profi igrace.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 08 sep 2021, 00:20

Ovo večeras je samo posljedica luzerskog mentaliteta, koji je stvoren nakon ovih neuspjeha posljednjih godina. Rođaku govorim da se ne smijemo ovoliko povlačiti, jer nikad ne znaš kad će uslijediti neki odbijenac, kad će zalutati lopta, napraviti glupi prekršaj ili penal i desi se taj faul. Šteta što se ovako dobro odigrana utakmica nije krunisala pobjedom, ali nije baš sve tako crno kao prethodnih godina. Konačno ova repka ima igru pod Petevom, ja sam optimističan.

Koliko god Šehić ispao levat večeras, izvlačio nas je milion puta. Treba ozbiljnu šansu dati Vasilju, ali mislim da nije u redu da se ovako psuje Šehiću. Ebo vas Asmir da vas ebo u pakaš.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 08 sep 2021, 00:22

ElCartel11 je napisao/la:
08 sep 2021, 00:18
JonSnow je napisao/la:

Nabroj ih.

Pa dodajmo jos na to Slovenija, Crna Gora, Izrael, Bjelorusija, Bugarska. Ekipe koje ne bi recimo izbacili u dvomeču.

Trenutno smo jaci od repki tipa San Marino, Malta, Gibraltar, jer nemaju profi igrace.
Kad sam rekao bolje mislio sam na ekipe koje bi nas s lakoćom otresele u dvomeču.
Finska, Mađarska, Slovenija, Židovi, Bjelorusi, Austrija pa čak ni Vels to nisu, koliko god se trolalo tu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 08 sep 2021, 00:27

Pa do kad vise te kalkulacije i prognoze... mi i da izgubimo u Kazahstanu neki bi ovdje opet pisali, treba nam ovo, treba nam ono.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 08 sep 2021, 00:27

kad procitam nesto tipa, izvlacio nas sehic milion puta, hoce mi nesto biti:-)
koje to mi uspjehe imamo kako je on jedinica? sve sami rekordi:-)
od lihtenstajna nismo nekog dobili, ako je vec bio lihtenstajn:-)

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 08 sep 2021, 00:29

JonSnow je napisao/la:
08 sep 2021, 00:22

Kad sam rekao bolje mislio sam na ekipe koje bi nas s lakoćom otresele u dvomeču.
Finska, Mađarska, Slovenija, Židovi, Bjelorusi, Austrija pa čak ni Vels to nisu, koliko god se trolalo tu.
Ma pusti ti Bjeloruse, Izrael i Sloveniju. Nabrojao sam ti 22 ekipe koje bi nas sigurno izbacile u nekom eventualnom dvomeču. Na taj broj dodaj još 4-5 reprezentacija protiv kojih sigurno nismo favoriti i dolazi se do zaključka da smo otprilike negdje od 25. do 28. mjesta u Evropi. To je realna procjena i nikakvo pretjerivanje/trolanje.
1921

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 08 sep 2021, 00:34

08 sep 2021, 00:29
JonSnow je napisao/la:
08 sep 2021, 00:22

Ma pusti ti Bjeloruse, Izrael i Sloveniju. Nabrojao sam ti 22 ekipe koje bi nas sigurno izbacile u nekom eventualnom dvomeču. Na taj broj dodaj još 4-5 reprezentacija protiv kojih sigurno nismo favoriti i dolazi se do zaključka da smo otprilike negdje od 25. do 28. mjesta u Evropi. To je realna procjena i nikakvo pretjerivanje/trolanje.
Ok, tu smo negdje, slažem se.

Što se tiče utakmice, jako nam je falio Kolašinac večeras. Bez njega smo tupi i šuplji na lijevoj strani i sve guramo na desno, gdje smo isto tupi.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 sep 2021, 00:39

Kakve su sanse za peti sesir?

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 08 sep 2021, 00:41

Klik
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 08 sep 2021, 00:50

Kada vidim kako jedan Pandev sa 38 godina igra za reprezentaciju, a iskoristio je najmanje prilike koji je dobio i Dzeko danas. Onda je to stvarno žalostno. Kazachstan smo morali dobit ako smo mslili na napredak, ali nažalost smo otišli unazad. Ne pamtim stvarno kada smo imali gorju reprezentaciju od sada. Nekad smo dobili samo slabi timove danas će nas Andorra, Gibraltar, San Marino i Lihtenstajn mućiti. Jedini napredak koji možemo ostvarati je da naš Savez bude suspendovan, a da nam dođe ljudi koji su obišli fudbalski svijet. Baš ono što je Pjanic spomino neki dan poslje poraza protiv Grčke. Barem bi se ljude trudili da bude domaća liga jaća, da što više talentovani igraće iz naše lige imaju prilike. Meho Kodro, Elvir Baljic, Elvir Bolic, Vlatko Glavaš, Sergej Barbarez, Emir Spahic i još neki Legende bi preuzimali odgovornost umjesto da bude nam ljudi u Savezu koji samo pare želi vidjeti nego kvalitet...
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 08 sep 2021, 00:53, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.