Punio UZPovcima džep, pao si mi Jackk u očima.Jackk je napisao/la: ↑20 sep 2021, 23:12Dok sam studirao, tempo mi je bio ponedjeljak, srijeda, petak, subota. Ovi iz Mostara znaju kakve su karaoke ponedjeljkom bile u Goldenu (možda i sad ima, nemam pojma).
Jes da sam ja usput radio ponešto, ali ne treba ti sad neka ogromna lova u našim klubovima sem ako nećeš da se hadžijaš.
Onda kad sam diplomirao, sve mi je to ohladilo. Još se i Pink zatvori, nisam imao gdje otići u pola 4 ujutro i poslušati Marka Perkovića![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Godinama sam izlazio i trošio 200km vikendom (petak,subota) kasnije zbog iseljavanja naroda ostala je samo subota i nije mi žao tih para
Isto tako da sam bio u drugoj državi ne bi zalio ako su vrijeme raja u atmosfera bili na nivou.
Platežna moc je u tim situacijama skroz nevažna..naderi se kuci rakije i popij 4 piva u izlasku i ne brini
To sto vi uspoređujete bi sve prebacio na stvari koje računamo u luksuz.
Prava rasprava se treba voditi usporedbom samackog zivota i obiteljskog u kompariranim drzavama.
U obje momak i može nekako ali obitelj u nasoj,nikako
Isto tako da sam bio u drugoj državi ne bi zalio ako su vrijeme raja u atmosfera bili na nivou.
Platežna moc je u tim situacijama skroz nevažna..naderi se kuci rakije i popij 4 piva u izlasku i ne brini
To sto vi uspoređujete bi sve prebacio na stvari koje računamo u luksuz.
Prava rasprava se treba voditi usporedbom samackog zivota i obiteljskog u kompariranim drzavama.
U obje momak i može nekako ali obitelj u nasoj,nikako
U hrvatskim školama najmanje učenika ikad. 53.000 manje nego prije osam godina.
Pisali smo neki dan o demografiji. Ovo je na naslovnici ind.exa, naravno tačni i precizni statistički podaci. Ovo je strašno šta se dešava na Balkanu. O ovome sam pisao neki dan sa uglednim čalnom zelenaša i pitao ga šta se dešava sa BiH, država je neupitna, ali izumrijet ćemo kao narod. Poslao mi je podatke, Bugarske i drugih država u našem "daljem" okruženju, kao svi se sele zbog boljih uvjeta vani.
Pa logično, što vi ne "stvorite" bolje uvjete pa da raja ne ide. Imao sam priliku da razgovaram sa mnogo ljudi koji se bave politikom, na deset tih političara imate jednog koji razumije politiku, ostalo veze nema. Na sto ljudi imate jednog vizionara, ali u državi koja je podijeljena na tri dijela (država, federacija, kantoni), svaki klošar ima priliku, uz određenu "dozu" glasova da se bavi politikom. Zato imamo šiša ministre.
Pisali smo neki dan o demografiji. Ovo je na naslovnici ind.exa, naravno tačni i precizni statistički podaci. Ovo je strašno šta se dešava na Balkanu. O ovome sam pisao neki dan sa uglednim čalnom zelenaša i pitao ga šta se dešava sa BiH, država je neupitna, ali izumrijet ćemo kao narod. Poslao mi je podatke, Bugarske i drugih država u našem "daljem" okruženju, kao svi se sele zbog boljih uvjeta vani.
Pa logično, što vi ne "stvorite" bolje uvjete pa da raja ne ide. Imao sam priliku da razgovaram sa mnogo ljudi koji se bave politikom, na deset tih političara imate jednog koji razumije politiku, ostalo veze nema. Na sto ljudi imate jednog vizionara, ali u državi koja je podijeljena na tri dijela (država, federacija, kantoni), svaki klošar ima priliku, uz određenu "dozu" glasova da se bavi politikom. Zato imamo šiša ministre.
- Shategabri
- Kontakt:
I ja sam prije 10 god mislio da je McD nesto referentno i ono vau, dok nisam poceo na sluzbena putovanja ici, pa vidio da ga svako selo ima.
10 piva + hamb = cca 35 € (prosjecna neto 2.550 €)
10 piva + hamb = cca 25 KM (prosjecna neto 1.000 KM)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
U Sarajevu je luksuz voda.
odavno nije napisana recenica na forumu koja je veci nonsens
jedna politika je u prošlosti zatvarala namjerno vodu da građani ispastaju zato su popusili sve u gradu , a druga je zatvori na nekoliko sati da prespoji glavni vodovod jer pola grada izrovano zbog najveceg projekta u vezi vik u zadnjih nekoliko decenija jer se u čitavom gradu mijenja glavna vodovodna cijev i taj projekat vrijedi 30 miliona maraka
Govorim šta ljudi pišu, jest me briga ko je na "vlasti" i šta se radi. Govorimo o 2021.g, što bi u Sarajevu rekli 1921.g.Robust je napisao/la: ↑21 sep 2021, 09:51odavno nije napisana recenica na forumu koja je veci nonsens![]()
![]()
jedna politika je u prošlosti zatvarala namjerno vodu da građani ispastaju zato su popusili sve u gradu , a druga je zatvori na nekoliko sati da prespoji glavni vodovod jer pola grada izrovano zbog najveceg projekta u vezi vik u zadnjih nekoliko decenija jer se u čitavom gradu mijenja glavna vodovodna cijev i taj projekat vrijedi 30 miliona maraka
Preko 400 strana na klixu imaš o toj temi, nonsens
Tupko nije nocni klub jedini izlazak.
Moze li tebi biti 40 maraka goriva do Mostara ?
- Shategabri
- Kontakt:
Za koji period?Neutral je napisao/la: ↑21 sep 2021, 09:52Govorim šta ljudi pišu, jest me briga ko je na "vlasti" i šta se radi. Govorimo o 2021.g, što bi u Sarajevu rekli 1921.g.Robust je napisao/la: ↑21 sep 2021, 09:51odavno nije napisana recenica na forumu koja je veci nonsens![]()
![]()
Preko 400 strana na klixu imaš o toj temi, nonsens![]()
Ne kontaš da ti čovjek govori da je to prošlo vrijeme, lupam unazad 5 godina i da su te redukcije bile zapravo političkog karaktera.
Kad govorimo o 2021., onda nema nikakvih problema sa vodom u Sa.
Koševo Zapad
pa imas toliko stranica jer su ljudi sa pravom o tome pisali u prošlosti jer znam sam prije nakon ponoci se nisi mogao istusirati niti posrati zbog aktivista iz zna se koje stranke koji su namjerno zatvarali vodu, Sarajevo vec dvije godine nema redukcija vode posebno ovo ljeto koje je bilo najgore po pitanju padavina . Samo sto je sada ebrd projekat u tijeku svako ko se vozio i prohodao gradom zna koliko je grada raskopano bilo zbog toga evo vec godinu dana i mora se zavrnuti voda da se prespoji glavna cijev samo sto minderlije pokusavaju od toga napraviti neku aferu ne kontaju ljudi da su bas zbog popusili izbore i opet ceNeutral je napisao/la: ↑21 sep 2021, 09:52Govorim šta ljudi pišu, jest me briga ko je na "vlasti" i šta se radi. Govorimo o 2021.g, što bi u Sarajevu rekli 1921.g.Robust je napisao/la: ↑21 sep 2021, 09:51odavno nije napisana recenica na forumu koja je veci nonsens![]()
![]()
Preko 400 strana na klixu imaš o toj temi, nonsens![]()
jbg u Sarajevu je vidljiv neki pomak po pitanju :
javnog prevoza rekonstrukcija pruge nabavka vozila gašenje grasa uvodjenje voza
- rekonstrukcija vodovodne mreze
- aktiviranje zzo osiguranja da se mozes kod privatnika liječiti
- pomoc privredi
- predstavljanje drzave na expo sajmu
kakav je ostatak drzave posebno Mostar i te sredine gdje se nista ne mijenja desetljećima jer narod glasa za iste Sarajevo je zlatno
Sarajevo je drzava. Tek nakon smjene zelenih se vidi koliko se moglo i trebalo uraditi u Sarajevu.
Inace, nikada nisam imao problem s vodom.
Robust, tu dodaj nove tramvaje, trolejbuse, moguću trolejbusku liniju do Vogošće itd.
Inace, nikada nisam imao problem s vodom.
Robust, tu dodaj nove tramvaje, trolejbuse, moguću trolejbusku liniju do Vogošće itd.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Realno zaboli Sarajlije za ostatak države, tu mislim i na političare i na obične ljude, njima je bitno samo da je njima dobro, svakako je njima država samo od Čaršije do Ilidže, jednom godišnje odu do Neuma i to je to.
Što se njih tiče ostatak države sutra može da bude izbrisan sa lica zemlje, zajedno sa ljudima koji tamo žive.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
pa to je najzalosnije sto se sve ovo moglo uraditi prethodnih deecnija kad je bilo i vise para ono 99% stanovnika ovog grada rodjenih nakon 84 nikad se nije provozala u novom iz fabrike tramvaju i trolejbusu a uskoro ce moci ta sama činjenica je dovoljna sto su neki popusili izbore i onda kazu internet im kriv nije nego narodu su se otvorile oci da se vidi da moze drugačije
I odu do Jablanice na meso. Republika.
Uglavnom, drago mi je da će riješiti taj problem, jer tema postoji od 2011.g, moglo se po toj logici sve riješiti 2014.g, ali okej, neka se radi nešto i da ljudi konačno dobiju ono što su trebali davno imati.
Neka se samo radi, ovo za tramvaje me jako obradovalo.
Uglavnom, drago mi je da će riješiti taj problem, jer tema postoji od 2011.g, moglo se po toj logici sve riješiti 2014.g, ali okej, neka se radi nešto i da ljudi konačno dobiju ono što su trebali davno imati.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
U povratku iz Neuma
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
cek sekund hoces reci da su Sarajlije krive jer neki predstavnik iz Tuzle i Bihaća kad dodje npr u federalni parlament nista ne radi da pospijesi zivotni standard sredine iz koje je dosao nije Sarajevo krivo sto takve sredine daju decenijama sansu takvim opcijama da ih predstavljajurio_Ferdy88 je napisao/la: ↑21 sep 2021, 10:22Realno zaboli Sarajlije za ostatak države, tu mislim i na političare i na obične ljude, njima je bitno samo da je njima dobro, svakako je njima država samo od Čaršije do Ilidže, jednom godišnje odu do Neuma i to je to.
Što se njih tiče ostatak države sutra može da bude izbrisan sa lica zemlje, zajedno sa ljudima koji tamo žive.
ev ti Mostar grad 26 godina nakon rata dan dns u ruševinama sramota te gradom prosetati koliko ih ima , ljudima se svedski ambasador ibretio kako su ukrali na kolektoru za kanalizaciju , grad ima problema sa smecem i sta narod uradi glasa za te iste koji su ih doveli do toga . Nije Sarajevo krivo sto oni ne zele sebi promjenu a prvi polete da ismijavaju Sarajevo na valovima sda botovske price kao za vodu itd.
tramvajska pruga se prvi put nakon šezdesetih godina prošlog stoljeća mijenja od Ilidže do MD a prvi novi tramvaj od 83 godine ce doci iz stadlerove tvornice 2023Neutral je napisao/la: ↑21 sep 2021, 10:24I odu do Jablanice na meso. Republika.
a sto se tice trola ista stvar zadnja nova koja je dosla u Sarajevu je bila 85 godine
Neki dan bio u Gradačcu poslije 15 godina, uvijek fin gradić bio. Ali, mrtav grad, omladina otišla. Imaju Cimos i jos neke industrije i finog potencijala, ali evidentno nema političke volje.
Jezero Hazna sa enormnim potencijalom zjapi prazan, voda prljava, neki hotel se poceo graditi pa sve obustavljeno godinama. Ono da je blizu Sarajeva imalo bi na hiljade posjetitelja dnevno. Uvjeren sam da prosječna osoba nije ni čula za to jezero, toliko se promovise.
Onda jos ljepse jezero Vidara, pa kula Husein kapetana Gradaščevića, banja Ilidza itd.
Prelijep gradic koji vjerujem bi mogao s pravim ljudima daleko, kako Tesanj radi.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.