FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
99
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 209

KANA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KANA » 21 sep 2021, 13:15

themaniaks je napisao/la:
21 sep 2021, 13:08
Sta vas od pitara cudi, pa svjesni su da bi nas vise doslo nego njih n acijelom stadionu.
Kukavice
Sta glupani rade od derbija :facepalm: umjesto da ih boli **** I da im je u interesu da nas sto vise dodje oni se prepucavaju.Fakat neka klubovi sjednu ponovo I neka se dogovore ,mora se ovo rijesiti jednom .

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 sep 2021, 13:16

@ReX

Pa nije to potez samo njihove uprave, napisali su da je taj reciprocitet zajednički dogovor dvije uprave klubova, što znači da su naši pristali na ovakve uslove.

Pisao sam tamo na temi "Sarajevo vs Željo" da je ovo gora situacija nego kada je bilo onih 5%, više smo karata tad dobili jbt.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 21 sep 2021, 13:18

Raonffa je napisao/la:
21 sep 2021, 13:16
@ReX

Pa nije to potez samo njihove uprave, napisali su da je taj reciprocitet zajednički dogovor dvije uprave klubova, što znači da su naši pristali na ovakve uslove.

Pisao sam tamo na temi "Sarajevo vs Željo" da je ovo gora situacija nego kada je bilo onih 5%, više smo karata tad dobili jbt.
Ma ne, vise sam mislio na ovaj potez da puste navijace na sjever za dz. He, vjeciti derbi. :facepalm: To sam mislio da je potez za stiditi se.

A to za 5%, pa jbg tako je kako je. Ali su mi smijesni kad god se spomene taj argument sto ljoze pise. Oni nesto uvracaju bla bla tribina ovo ono. Eto dat ce vam neko cijelu tribinu a kapacitet stadion za par puta manji.
@igrajlopte 🐦

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 sep 2021, 13:19

KANA je napisao/la:
21 sep 2021, 13:15
umjesto da ih boli **** I da im je u interesu da nas sto vise dodje oni se prepucavaju.
Pa vise je Sarajevu odgovaralo kad je nam bio dat Jug jer su uzimali finu lovu s obzirom da je cener karta. Mi smo na gubitku kad god se igra derbi na Grbavici zbog tampon zona gdje gubimo mjesta za svoje navijace i smanjujemo kapacitet i istoka pored sjevera. Na Kosevu ne remeti dat Jug nista navijace Sarajeva. Jedini nedostatak prijasnjeg kapaciteta na Kosevu za Sarajevo je sto je uvijek vise bilo na Jugu nego na sjeveru. A to je mozda i glavni pokretac svega. :mrgreen:

Ovako su sigurni 80% da se to nece desiti, a s obzirom i na besplatne karte 100% nece.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 sep 2021, 13:26

ReX je napisao/la:
21 sep 2021, 13:18
Raonffa je napisao/la:
21 sep 2021, 13:16
@ReX

Ma ne, vise sam mislio na ovaj potez da puste navijace na sjever za dz. He, vjeciti derbi. :facepalm: To sam mislio da je potez za stiditi se.

A to za 5%, pa jbg tako je kako je. Ali su mi smijesni kad god se spomene taj argument sto ljoze pise. Oni nesto uvracaju bla bla tribina ovo ono. Eto dat ce vam neko cijelu tribinu a kapacitet stadion za par puta manji.
Aha, ok onda, ne skontah na šta tačno misliš.

Ma jesu smiješni, ali oni furaju svoje i to je njihovo pravo, a naši ljudi iz kluba trebaju "zaštiti navijače" u tom smislu i postaviti se ili reciprocitet u odnosu na kapacitet stadiona ili 5% u odnosu na kapacitet stadiona, pa yebite mater izaberite šta ćete.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 sep 2021, 13:27

Raonffa je napisao/la:
21 sep 2021, 13:26

Ma jesu smiješni, ali oni furaju svoje i to je njihovo pravo, a naši ljudi iz kluba trebaju "zaštiti navijače" u tom smislu i postaviti se ili reciprocitet u odnosu na kapacitet stadiona ili 5% u odnosu na kapacitet stadiona, pa yebite mater izaberite šta ćete.
Pola Juga najmanje ili nista tako su trebali. Nama bi i bolje bilo kad bi derbi bio bez njih na Grbavici financijski jer bi mogli i zdenku pustiti za nase i ne bi bilo tampon zona.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 21 sep 2021, 13:32

Napokon neko je na Hadisonu cuo da je uljudno cestitati veliki jubilej komsijama. Bljak, tek nakon dva dana.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 sep 2021, 13:35

LjoZee je napisao/la:
21 sep 2021, 13:27
Raonffa je napisao/la:

Pola Juga najmanje ili nista tako su trebali. Nama bi i bolje bilo kad bi derbi bio bez njih na Grbavici financijski jer bi mogli i zdenku pustiti za nase i ne bi bilo tampon zona.
Ovako su zayebali sami sebe (tj. navijače) najviše al' hajde o tom potom. Hoće li biti slobodnih karata u prodaji za njihov zapad ili postavljaju uslove sa članskim, godišnjim i sličnim stvarima?

PS: Što ba nisi prenio rođendansku čestitku od kona? :mrgreen:

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 21 sep 2021, 13:44

Realno nama njihovih 1500 nista ne znaci. Samo nam stetu prave, sa njiima imamo manji kapacitez stadiona, stetu koju njihovi kompleksasi naprave i dovodimo u izravnu opasnost navijace na sjeveru i istoku. Jer ti ne znas kad ce budali na um pasti da ubaci baklju, petardu medju mirnu publiku.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 21 sep 2021, 13:53

timpramosavePla je napisao/la:
21 sep 2021, 13:44
Realno nama njihovih 1500 nista ne znaci. Samo nam stetu prave, sa njiima imamo manji kapacitez stadiona, stetu koju njihovi kompleksasi naprave i dovodimo u izravnu opasnost navijace na sjeveru i istoku. Jer ti ne znas kad ce budali na um pasti da ubaci baklju, petardu medju mirnu publiku.
Vi bi najvise voljeli da nas nema nikako na Grbavici a kad se igra na Kosevu da vas bude koliko vas ima zainteresovanih da dodje na utakmicu. Bas je bilo lijepo prije kad ste nama davali istok i pola sjevera na Grbavici a mi vama jug i pola zapada na Kosevu ali ta vremena su prosla i nama je ostala zdenka na Grbavici pa cete i vi dobiti zdenku na Kosevu

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 sep 2021, 13:57

Raonffa je napisao/la:
21 sep 2021, 13:35
LjoZee je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Ovako su zayebali sami sebe (tj. navijače) najviše al' hajde o tom potom. Hoće li biti slobodnih karata u prodaji za njihov zapad ili postavljaju uslove sa članskim, godišnjim i sličnim stvarima?

Pitari su dio zapada do juga (a3) ogradili kao tribinu za djecu da se Željovci koji inače dođu na zapad ne bi mogli "stopiti" sa jugom. Zamisli čega su se dosjetili degenerici...
Željezničar za život cijeli!

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 21 sep 2021, 13:58

Tatamata1946 je napisao/la:
21 sep 2021, 13:53
Vi bi najvise voljeli da nas nema nikako na Grbavici a kad se igra na Kosevu da vas bude koliko vas ima zainteresovanih da dodje na utakmicu. Bas je bilo lijepo prije kad ste nama davali istok i pola sjevera na Grbavici a mi vama jug i pola zapada na Kosevu ali ta vremena su prosla i nama je ostala zdenka na Grbavici pa cete i vi dobiti zdenku na Kosevu
Covjek vam da istok, i vi komad betona i igraca pogodite.
Da vam sjever sa stolicama, vi jednom pa opet nismo naucili drugi put stolice palite. Haj mi objasni zasto??
Realno vasim ponasanjem i ne zasluzujete vise.

Ta vrsta derbija gdje sjedimo zajedno, ne postoji vise. Iako se covjek pored mene na istoku raduje na 0:3, a bruku vas je bilo. Nikome dlaka nije nedostajala, dok nas.momak jedva zivu glavu izvuce na vasem zapadu kad je Bekic dao gol..

Razlike postoje.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 21 sep 2021, 14:00

slika

trebamo se samo podsjećati zasto im zabraniti dolazak. a ovo je prije početka utakmice
moSa ljoŽe

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 sep 2021, 14:03

21 sep 2021, 13:58
Tatamata1946 je napisao/la:
21 sep 2021, 13:53
Covjek vam da istok, i vi komad betona i igraca pogodite.
Da vam sjever sa stolicama, vi jednom pa opet nismo naucili drugi put stolice palite. Haj mi objasni zasto??
Realno vasim ponasanjem i ne zasluzujete vise.

Ta vrsta derbija gdje sjedimo zajedno, ne postoji vise. Iako se covjek pored mene na istoku raduje na 0:3, a bruku vas je bilo. Nikome dlaka nije nedostajala, dok nas.momak jedva zivu glavu izvuce na vasem zapadu kad je Bekic dao gol..

Razlike postoje.
Izvinite na upadu, ali ovo je pretjerano...bilo je par udaraca (više guranje) i odmah je uletjela murija jer su bili pored lože.
Ružno jeste i ne opravdavam, ne bih nikad prstom nikog ko navija za vas a gleda na zapadu kad je derbi.
Al eto...
Koševo Zapad

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 sep 2021, 14:05

SudoHusika je napisao/la:
21 sep 2021, 13:57
Raonffa je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:

Pitari su dio zapada do juga (a3) ogradili kao tribinu za djecu da se Željovci koji inače dođu na zapad ne bi mogli "stopiti" sa jugom. Zamisli čega su se dosjetili degenerici...
Znači u principu pola zapada će biti zatvoreno, pustit će u prodaju samo onaj dio od lože prema sjeveru, a tamo prema jugu biće taj dio sa djecom.

Niđe veze baš.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 21 sep 2021, 14:10

Raonffa je napisao/la:
21 sep 2021, 14:05
SudoHusika je napisao/la:
21 sep 2021, 13:57
Raonffa je napisao/la:

Znači u principu pola zapada će biti zatvoreno, pustit će u prodaju samo onaj dio od lože prema sjeveru, a tamo prema jugu biće taj dio sa djecom.

Niđe veze baš.
Eto tako. A neko naš je ovaj smiješni reciprocitet aminovao i potpisao. Užas.
Željezničar za život cijeli!

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 21 sep 2021, 14:52

Svako gleda svoj interes, s time se trebamo pomiriti i ne pokusavati ispravljati krivu drinu, a pogotovo fol gurat neku pravdu. Pravda je pojam koji je ovdje davno izumro.

Mi smo gospoda bili i ostali, od punog kapaciteta stadiona dobiju 11-12% svi navijači gostujući navijači nevezano za to ko su, jer više ne možemo priuštiti, još nas tih 1500 košta dodatnih minimalno 1500 sjedećih mjesta, ako ne i više zbog policije i svega. Ako ćemo se inatiti i vodit se politikom nek komsiji crkne krava uvijek će ostali biti ispred nas, jer dok se mi koljemo, ostali napreduju.

Gadi mi se kad pročitam na interentu, mrzim svakog ko navija za sarajevo, zelju, toliko se vratimo na neki primitivni način života, ko da smo templari a ne navijači. Mogu nesimpatisat neki klub, ne mogu mrzit covjeka koji navija za taj klub samo zbog toga jer navija, a nije mi ništa loše uradio. Ja volim zelju, ostali su nebitni, imam puno bliskih drugova pitara i s merakom ih prcam kad za to dobijem priliku isto kao i oni mene. Zdravi rivalitet je postao imaginaran pojam i sad je u trendu biti pun neke mržnje.. žalosno gdje živimo.

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 21 sep 2021, 14:54

1.500 od 35 hiljada je 4%. Vratiti im isto, i to računati kapacitet stadiona kada se odbiju tampon zone, odnosno ne 13k već 11,5k.

Znači 460 karata i doviđenja prijatno. Tako se to radi.
1921

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 21 sep 2021, 15:16

kontrasviju je napisao/la:
21 sep 2021, 14:54
1.500 od 35 hiljada je 4%. Vratiti im isto, i to računati kapacitet stadiona kada se odbiju tampon zone, odnosno ne 13k već 11,5k.

Znači 460 karata i doviđenja prijatno. Tako se to radi.
Ma brate nije to rjesenje ,klubovi trebaju sjesti I qko treba dva dana neka ne izlaze dok se ne dogovore .Nije vise bitno ko je kriv ?ovako smo svi na gubitku ( od klubova do navijaca) trebamo cuvati derbi

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 21 sep 2021, 15:23

mi se raspravljamo u vezi stile a on hladno kruzira u scc-u tako da kad odluci igrat lopte vrata su mu sirom otvorena

ps. od 46 postoji ovaj derbi 😏😏

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bablaz1 i 41 gost.