FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
98
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 206

avalPacidoroP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avalPacidoroP » 23 sep 2021, 10:22

Ma ovo je katastrofa.
Ja ne mogu doći sebi.
U sedmici gdje slaviš stoljeće kluba, prvo protiv Veleža odigraš ko kar.ina, al' to i nekako razumijem. Fina su ekipa.
Al' da te ovako loše kone siluju gdje imaju dva igrača dobra, to ne može pod kožu.
Nije to što je derbi pa mi je krivo, nego me ubi u pojam da oni ikakve pare zarađuju od fudbala. Majke mi, igrači za federalne lige.
Asim Zec mrtvi će onom Maliću djecu pravit.
Živi bili pa vidjeli.
Pu yebem vas u usta sve redom.
MRŠ!

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 23 sep 2021, 10:23

Valter je napisao/la:
23 sep 2021, 10:16
Da vidimo kako izgleda ovih 10 Tominih kola.
Samo dvije pobjede - loše i deprimirajuće.
Tri poraza - porazi u gostima od Tuzle, Zrinjskog i Sarajeva, ekipa koje su u ovom trenutku dosta bolje (bio Tomo tu ili neko drugi), tako da to nije nešto neočekivano.
Pet remija - nerješeni rezultati protiv Borca, Veleža i Širokog nisu nešto što nije očekivano i ranijih godina. Možda smo očekivali više u utakmicama protiv Radnika i Slobode.

Kada u 10 kola u BH ligi postigneš najmanje golova tj.samo 6 pogodaka govori da igraš dosadan i neučinkovit fudbal. Žalosno je za jednog Želju da u prvih 10 kola ima gol razliku -3. Međutim rezultati su sa obzirom kakve poluamatere od fudbalera imamo relativno realni. Već sam do sada 10 puta pisao da Bojo, Mustafa, Mekić, Subašić, Malić, Blažević ... nisu ni blizu igrači za Želje što se najbolje moglo vidjeti sinoć. A na klupi imaš jednog igrača koji je nekada znao igrati fudbal (Bekrić), dvojicu koji možda znaju osnovna pravila (Beća i Zdunić) i ostale koji i nisu fudbaleri osim u glavama njihovih menadžera koji i ovdje vrlo uspješno vode kampanju protiv Tome što ti "šetaći" ne igraju.
Naravno da je u fudbalu trener prvi na udaru, ali ja sa ovim igračima ne bih igrao ni na kakvom osrednjem malonogometnom turniru. Ivković je tu i mora biti spreman da se njemu sve fakturiše pošto naš narod ima kratku pamet, a onaj zbog koga smo osuđeni na ove poluamatere hoda Trebinjem i nije našao za shodno da dođe na utakmicu protiv Veleža a uz to je još na platnom spisku.

Tomo tebi su ove dvije naredne utakmice protiv Leotara i ova u kupu haman ključne pa vidi kako da ih završiš da doneseš potreban mir u ekipu.
:thumbup:
moSa ljoŽe

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 sep 2021, 10:28

avalPacidoroP je napisao/la:
23 sep 2021, 10:22
Ma ovo je katastrofa.
Ja ne mogu doći sebi.
U sedmici gdje slaviš stoljeće kluba, prvo protiv Veleža odigraš ko kar.ina, al' to i nekako razumijem. Fina su ekipa.
Al' da te ovako loše kone siluju gdje imaju dva igrača dobra, to ne može pod kožu.
Nije to što je derbi pa mi je krivo, nego me ubi u pojam da oni ikakve pare zarađuju od fudbala. Majke mi, igrači za federalne lige.
Asim Zec mrtvi će onom Maliću djecu pravit.
Živi bili pa vidjeli.
Pu yebem vas u usta sve redom.
MRŠ!
Asim Zec je bolji napadac od svih sto ih imamo sada na terenu.
Mi nemamo napad nikako, izmajmunisemo par situacija za gol ali nema ga ko dati.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 23 sep 2021, 10:36

Valter je napisao/la:
23 sep 2021, 10:16
Da vidimo kako izgleda ovih 10 Tominih kola.
Samo dvije pobjede - loše i deprimirajuće.
Tri poraza - porazi u gostima od Tuzle, Zrinjskog i Sarajeva, ekipa koje su u ovom trenutku dosta bolje (bio Tomo tu ili neko drugi), tako da to nije nešto neočekivano.
Pet remija - nerješeni rezultati protiv Borca, Veleža i Širokog nisu nešto što nije očekivano i ranijih godina. Možda smo očekivali više u utakmicama protiv Radnika i Slobode.

Kada u 10 kola u BH ligi postigneš najmanje golova tj.samo 6 pogodaka govori da igraš dosadan i neučinkovit fudbal. Žalosno je za jednog Želju da u prvih 10 kola ima gol razliku -3. Međutim rezultati su sa obzirom kakve poluamatere od fudbalera imamo relativno realni. Već sam do sada 10 puta pisao da Bojo, Mustafa, Mekić, Subašić, Malić, Blažević ... nisu ni blizu igrači za Želje što se najbolje moglo vidjeti sinoć. A na klupi imaš jednog igrača koji je nekada znao igrati fudbal (Bekrić), dvojicu koji možda znaju osnovna pravila (Beća i Zdunić) i ostale koji i nisu fudbaleri osim u glavama njihovih menadžera koji i ovdje vrlo uspješno vode kampanju protiv Tome što ti "šetaći" ne igraju.
Naravno da je u fudbalu trener prvi na udaru, ali ja sa ovim igračima ne bih igrao ni na kakvom osrednjem malonogometnom turniru. Ivković je tu i mora biti spreman da se njemu sve fakturiše pošto naš narod ima kratku pamet, a onaj zbog koga smo osuđeni na ove poluamatere hoda Trebinjem i nije našao za shodno da dođe na utakmicu protiv Veleža a uz to je još na platnom spisku.

Tomo tebi su ove dvije naredne utakmice protiv Leotara i ova u kupu haman ključne pa vidi kako da ih završiš da doneseš potreban mir u ekipu.
Bas tako :thumbup:

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 23 sep 2021, 10:46

lijevapolutka je napisao/la:
23 sep 2021, 10:04
znači glavni uslovi za trenera našeg kluba su: nesmije da se smije, nesmije da ima svoje ja, mora da klepi ušima i da se dodvorava novinarima i inim koji ga ruže, ekipu mora praviti po zeljama ljudi sa drustvenih mreza i raznoraznih menađera.
Kad ima rezultat smije šta hoće, navijači će ga i veličat zbog toga. Kad nema ispada samo bahat i glup.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 23 sep 2021, 10:59

imekorisnicko je napisao/la:
23 sep 2021, 10:46
znači glavni uslovi za trenera našeg kluba su: nesmije da se smije, nesmije da ima svoje ja, mora da klepi ušima i da se dodvorava novinarima i inim koji ga ruže, ekipu mora praviti po zeljama ljudi sa drustvenih mreza i raznoraznih menađera.
Kad ima rezultat smije šta hoće, navijači će ga i veličat zbog toga. Kad nema ispada samo bahat i glup.
A da bi imao rezultat mora imati bar 16 igraca
moSa ljoŽe

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 23 sep 2021, 11:02

23 sep 2021, 10:59
Brate upravu si ali I raja koja govore da je tanak trener je cinjenica

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 23 sep 2021, 11:03

Ivkovića se previše pravda jer se stvorio narativ Ivković vs Amar što je pogrešno. Nit su jedan drugog naslijedili nit će jedan drugog naslijediti i nisu generalo usporedivi na bilo koji način. Kod Ivkovića se ne vidi nikakva ideja u igri niti pokušaj razvijanja nekog automatizma u napadu. On vodi Želju kao da vodi Leotar što će ga bez obzira na manjak kvaliteta kod nas zasluženo koštat glave.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 23 sep 2021, 11:12

23 sep 2021, 11:03

Ivkovića se previše pravda jer se stvorio narativ Ivković vs Amar što je pogrešno. Nit su jedan drugog naslijedili nit će jedan drugog naslijediti i nisu generalo usporedivi na bilo koji način. Kod Ivkovića se ne vidi nikakva ideja u igri niti pokušaj razvijanja nekog automatizma u napadu. On vodi Želju kao da vodi Leotar što će ga bez obzira na manjak kvaliteta kod nas zasluženo koštat glave.
Ma brate da je u pitanju Željo iz nekih boljih i ljepsih vremena vjeruj mi da od svih ovih igrača možda bi al možda dvojica sjedila na klupi. Pa mi smo Svraku i Jamaka u najboljim danima psovali i tjerali a za ove su svemirski brod. Pa samo se sjeti slične situacije kad nas je vodio Ninkovic ili je bio Krunic pa ti si tad ubacivao Dinu Muharemovica, Nermina Jamaka koji je htio da se u 18 oprosti od fudbala, jednog Štilu, Dialibu i sl. Znači ovi igrači nemaju kvaliteta. Pa ona dva zicera prije njihovog gola bi i slijepac pogodio
moSa ljoŽe

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 23 sep 2021, 11:20

23 sep 2021, 11:12

Ma brate da je u pitanju Željo iz nekih boljih i ljepsih vremena vjeruj mi da od svih ovih igrača možda bi al možda dvojica sjedila na klupi. Pa mi smo Svraku i Jamaka u najboljim danima psovali i tjerali a za ove su svemirski brod. Pa samo se sjeti slične situacije kad nas je vodio Ninkovic ili je bio Krunic pa ti si tad ubacivao Dinu Muharemovica, Nermina Jamaka koji je htio da se u 18 oprosti od fudbala, jednog Štilu, Dialibu i sl. Znači ovi igrači nemaju kvaliteta. Pa ona dva zicera prije njihovog gola bi i slijepac pogodio
Ma niko ne spori manjak kvaliteta,ali to ne znači da je trener dobar.

Samsa
Kontakt:

Post Postao/la Samsa » 23 sep 2021, 11:22

23 sep 2021, 09:50
LjoZee je napisao/la:
23 sep 2021, 09:33
Ne treba govoriti da je trener najmanje bitan jer smo u financijskoj krizi. On je bitan i za atmosferu. U zadnjih nekoliko kola je uyebao to, iritira navijace svojim izjavama i svojom arogancijom kad god mu neki novinar uputi kritiku. Mi u subotu poslije prelijepe atmosfere morali smo pricati o njegovom nepostovanju kluba. Jucer na pressu pita ga novinar za ostavku smije se i ironicno mu govori: "Ti si moj ljubimac", i dodaje da ga kao ovaj ga novinar ne voli otkad je dosao, sa Meridian portala cini mi se je novinar. Yebo ti to kad trener gleda sve sa visine i tvrdoglav je, namjenski ide u kontru.
ma Ljozee i ovi novinari su supci. zasto ti isti novinari nisu postavljali neka pitanja kad je Amar bio trener, a imalo se svasta pitati. nego im čitava pressica prođe u "njihovoj" analizi utakmice. a ovaj sa merdiana je isti novinar koji radi za sportskevijesti i malo je reci da je ogranicen
Ja mislim da je Pločo sa ****

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 23 sep 2021, 11:44

23 sep 2021, 11:20
23 sep 2021, 11:12

Ma niko ne spori manjak kvaliteta,ali to ne znači da je trener dobar.
Ma da me pogrešno ne shvatis, nemam nikakvih emocija prema Tomi, neka ide koliko juče al bilo koji trener da dođe isto će biti. Nemamo kvalitetan igrački kadar i bilo ko da dođe za trenera isto ti ide mrljavo
moSa ljoŽe

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 23 sep 2021, 11:45

Po cemu to Ivkovic nije postovao klub???
Covjek nije otisao na sahranu svoje majke da bi ostao u klubu i upoznao se sa ekipom.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 23 sep 2021, 11:46

Ova ekipa nema jednu pravu 10-tku,majstora koji može napraviti razliku,stati na loptu,smiriti tempo,iznuditi nekoliko faulova na iskustvo.Subašić je preloš,tromo izgleda,nema starta nikakvog,igrača jedan na jedan preći ne može,60 min kapa,Bojo izgubljen na poziciji koju igra,on je srednjak klasični,vezni,trkač,Mekića odlikuje samo borba,ništa drugo nema,Luka nema s kim igrati,trudi se,bori,trči,ali podrške nema,Mujezinovića bolje ne komentarisatii,odbrana i nije toliko loša,ali brate Maliću treba reći više da stoji bliže uz igrača,on ostavlja prostora svakome po lijevoj strani,ako ste primjetili.
Limitirana smo ekipa,ali za našu ligu 3,4 malo jača igrača bolja,npr Štilić,Ramović,Hajdarević,i jedan štoper kvalitetniji,puno bi se osjetila razlika,a ovako mrka kapa,na strani teško koga da dobijemo od jačih ekipa,od slabijih možda šta iščupamo,ali i to će biti nazor.
Jednostavno nemamo kvalitet,igrači igraju pogrešne pozicije,prinuđeni su i to je to.
Treba moliti Boga više,da se dogovori sa ovim investitorima,da uđu u klub,ovako ne ide,borba za preživljavanje je ovo,ništa drugo...

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 23 sep 2021, 11:51

Mamba21 je napisao/la:
23 sep 2021, 08:35
Kako više vremena provodi na klup, sve mi više i više liči na nekog muljatora. Situacija sigurno nije dobra, ali bez obzira na sve on nije trener za nas, frajer bukvalno hoće da se borimo za opstanak i na kraju će reći da nas je spasio ispadanja iz lige..
Sve su prilike...
Vratite mu izjavu kada je nakon tri kola rekao da je očekivao 9 bodova. :rol:
Yebeni početnik Jure Ivanković zatvori jedinu opasnost po gol Bodula i Bagarića i drži malene bez šuta u okvir a kod Ivkovića sve nešto na ho-ruk! Povuci potegni.Pa lolo upoznaj se malo s ligom, nisi od juče ovdje.Naravno uzimajući u obzir i Peljtino suđenje, nanine kosti ti yebem ima li kod tebe crvenog kartona !? Za naš kukuruz derbi, samo stranac ! Ni "naš" Peljto, ni "njihov" Kaljanac.
Manijaci još jednom smo pokazali što smo broj 1 u državi !
Brojka,atmosfera,parole! :bow: :bih:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 23 sep 2021, 12:15

WOLF20 je napisao/la:
23 sep 2021, 11:45
Po cemu to Ivkovic nije postovao klub???
Covjek nije otisao na sahranu svoje majke da bi ostao u klubu i upoznao se sa ekipom.
Ma ta patetika je užasan argument i ne znam što se koristi. To je ko da ja kažem možete misliti kakav nas čovjek vodi, on nije htio rođenoj majci na jedan dan otići na sahranu.
Još gori argument je da je on preuzeo ekipu kad niko nije želio. Obrnuto se može reći da je toliko loš da je jedino u raspalom Želji mogao imat prolaz.
Meni je nepoštovanje njegova trenerka na 100 rođendan al' opet i to je sve samo začin na glavno pitanje:
Da li Ivković izvlači max iz ove ekipe?
Mislim da ne i ne vidim neke indikatore da će se to promjeniti, ali recimo da će nam utakmica protiv Leotara dosta toga reći (igra,ne rezultat).

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 23 sep 2021, 12:32

Mi realno ljudi nemamo 3 igraca da valjaju, sinoc usao Hajdar pa on od guzova ne moze da poteci.
Nas vezni red nema nikoga ko moze napraviti sansu tj. Podvaliti loptu
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

tatastrumf
Kontakt:

Post Postao/la tatastrumf » 23 sep 2021, 12:37

ZASTO IGRAMO U BIJELIM DRESOVIMA?

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 23 sep 2021, 12:54

tatastrumf je napisao/la:
23 sep 2021, 12:37
Nemamo vise plavih, kao sto nismo dobili ni one stogodisnje iako su uradjeni od Macrona, nema para nema dresova.

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 23 sep 2021, 12:55

tatastrumf je napisao/la:
23 sep 2021, 12:37
Ovo je pitanje svih pitanja,valjda zato sto smo se i prije meca predali,**** ti bijelu boju i dres bijeli. 👿

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.