Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Prvo zakon o sportu donijeti, pa onda sve ostalo...nista upravljacka prava, samo vlasnistvo, kupis klub, napravis infrastrukturu pa onda mozes nesto ocekivati sa jos dosta dodatnih ulaganja....sta ima Sarajevo ili neki drugi klub od ovakvih "ulaganja"...nista, samo puko odrzavanje do donosenja zakona o sportu....ni infrastrukture ni nekog rezultata, ako je rezultat biti prvak namjestene lige,a onda te izbaci neki albanski ili drugi klub iz neke "fudbalske velesile".....
🔴⚫️
Prije nego ih je Željo izbacio, igrali su dva puta u grupnoj fazi EL.Shategabri je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:40Dok se mi ovdje koljemo ko je gori, Sheriff dobi Reala u sred Madrida.
Da, dobili su na Bernabeu najtrofejniji i najveći klub na svijetu.
Ne tako davno taj Sheriff je bio neka boranija koju su svi mlatili, između ostalih i naše komšije.
Dolaze ljudi iz nekakve Moldavije ili odakle već, tek se uče lopte igrati.
Danas je ta ekipa svemirski brod za sve naše ekipe. 10 godina je trajao put od levata do ozbiljne ekipe.
A mi se svako godinu-dvije raspadamo, počinjemo iz početka...
Nakon toga su igrali 2 puta grupnu fazu EL (13/14 i 17/18) i sad ova grupna faza. Nije baš da su redovni učesnici. Ovo mi je više kao incident, slično kao APOEL 2012. Kako god, svaka im čast.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Prvih 11 samo tri igrača iz europe. Moldavca ni na mapi. U nas pravilo samo 4 stranca, sve da i neki naš klub ima pare kao oni kako da složi ekipu zbog takvog pravila.Shategabri je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:40Dok se mi ovdje koljemo ko je gori, Sheriff dobi Reala u sred Madrida.
Ne tako davno taj Sheriff je bio neka boranija koju su svi mlatili, između ostalih i naše komšije.
Danas je ta ekipa svemirski brod za sve naše ekipe. 10 godina je trajao put od levata do ozbiljne ekipe.
audere est facere!
-
- Kontakt:
Zato imamo jaku repku za razliku od Moldavaca, a i zbog u21 pravila, nasi mladi postavljaju standarde po Evropi.spursman je napisao/la: ↑29 sep 2021, 10:28Prvih 11 samo tri igrača iz europe. Moldavca ni na mapi. U nas pravilo samo 4 stranca, sve da i neki naš klub ima pare kao oni kako da složi ekipu zbog takvog pravila.Shategabri je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:40Dok se mi ovdje koljemo ko je gori, Sheriff dobi Reala u sred Madrida.
Serem vam se u pravila
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Pa onda strucnjak po nacionalnom kljucu u U21 pozove za lovu neke anonimuse sto griju klupu po svojim klubovima.....jbt. koji kriminalci i hostapleri se nakotise u NS.
🔴⚫️
- svrakino1921
- Kontakt:

Izbacivanje Sheriffa 2011. godine je bilo zaista veliko iznenađenje jer već tada je moldavski klub u svakom smislu za bh. klubove bio primjer za slijediti i to u svim segmentima: organizacionom, logističkom, finansijskom i sportskom.
Sheriff je sezonu ranije igrao grupnu fazu Europa lige, uspjeli su izbaciti i zagrebački Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka te su protiv tadašnjeg osvajača Kupa BiH bili veliki favoriti za prolazak dalje.
Ipak, ulogu favorita je trebalo potvrditi i na terenu. Željezničar je na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrao fenomenalan meč, jedan od najboljih svojih evropskih te je slavio golom Mirsada Bešlije sa 1:0. U revanšu je odbrana Plavih izdražala sve napade, završeno je 0:0 i bh. tim je prešao dalje.
Deset godina kasnije većina igrača iz te generacije Željezničara je u fudbalskoj penziji, dok je Sheriff trenutno najveća evropska senzacija.
U kvalifikacijama su izbacili Dinamo i Crvenu zvezdu, a u grupnoj fazi su prvo pobijedili Shakhtar, a u utorak su srušili čuveni Real i to u Madridu rezultatom 1:2 što je možda i najveće iznenađenje u historiji Lige prvaka.
Utakmicu na Koševu se igrala 14. jula. Na našem najvećem stadionu skupilo se 15-ak hiljada navijača koji su erupciju oduševljenja dočekali u 60. minuti kada Bešlija zabija lijep gol za ispostavit će se pobjedu.
Trener Plavih bio je Amar Osim. U startnih 11 igrali su Karić, Marković, Nyema, Bogičević, Stanić, Savić, Svraka, Višća, Zeba, Bešlija i Adilović. Priliku za igru s klupe su dobili Ramić, Jamak i Smajić. Još su u rosteru bili Bukvić, Čolić, Vasilić i Stančeski.
Neki od igrača sa te utakmice su odavno u fudbalskoj penziji poput junaka Mirsada Bešlije koji se sada bavi privatnim biznisom. Fudbal ne igra i Eldin Adilović koji se posvetio ugostiteljstvu te se uglavnom druži sa Edinom Džekom.
Nažalost, pouzdani bek Goran Marković je preminuo prije dvije godine je pao sa petog sparta na pločnik ispred zgrade dok je popravljao roletnu na prozoru svog stana.
Jadranko Bogičević se nakon penzionisanja okrenuo trenerskom poslu i počeo je raditi sa omladinskim selekcijama. I Elvis Karić se bavi trenerskim poslom. Ranije je trenirao golmane u Željezničaru, nedavno je imao poslovni izlet u Libiji, a sada je u stručnom štabu Igmana.
Penzionisao se i Zajko Zeba koji trenutno igra futsal u Konjicu, a ujedno je i sportski direktor federalnog prvoligaša iz tog grada, Igmana.
Edin Višća je postao zvijezda turskog fudbala. Nekoliko sedmica nakon pobjede nad Sheriffom otišao je u Bašakšeheri čiji je član i danas. Izgradio je i status legende u tom klubu.
Patrick Nyema je poslije odlaska iz Željezničara promijenio niz klubova, posljednje što je poznato je da je član australskog niželigaša Nunawading City.
Muamer Svraka i Srđan Stanić još nisu rekli konačno zbogom fudbalu, baš kao i Srđan Savić koji nastupa za njemačkog niželigaša TSV Harthausen.
Semir Bukvić i Mirsad Ramić trenutno nastupaju za tuzlansku Slobodu, Nermin Jamak je član vogošćanskog Unisa gdje ujedno trenira i omladinske selekcije. Sulejman Smajić nastupa za NK Jajce, odnosno nekadašnju ekipu Metalleghea BSI.
Benjamin Čolić već godinama igra i više nego uspješno u Češkoj. Trenutno je član Českih Budejovica, dok su se Perica Stančeski i Velibor Vasilić oprostili od fudbala. Nekada odlični štoper je trenutno živi i radi u Austriji. Tadašnji trener Amar Osim je trenutno bez angažmana.
Inače, Sheriff je i tada bio "legija stranaca" za koju je Željezničar u tom trenutku bio nepremostiva prepreka.
GOLEM SI ZELJO
-
- Kontakt:
Otkad pratim ovu ligu a to je tamo nekad poslije rata spominje se taj zakon o sportu koji treba usvojiti, donijeti, napraviti....
Isto tako jos od rata spominje se taj iskorak u evropi. Pa spominju se bolji tereni....
Mi, navijaci Sarajeva smo otisli jos dalje i od kraja rata pa do danas pravimo brojne skice i makete stadiona koji cemo praviti na raznim lokacijama ili razne rekonstrukcije Koseva.
A u stvarnosti niko ne mrda nigdje. Cak nazadujemo u svim tim segmentima. Nije ni cudo sto ljudi odlaze iz drzave. Ovaj savez nista ne radi da popravi kvalitet i popularnost lige.
Ovo je jedna od najzanimljivijih i najizjednacenijih liga a ne znaju to iskoristiti i pogurati
Isto tako jos od rata spominje se taj iskorak u evropi. Pa spominju se bolji tereni....
Mi, navijaci Sarajeva smo otisli jos dalje i od kraja rata pa do danas pravimo brojne skice i makete stadiona koji cemo praviti na raznim lokacijama ili razne rekonstrukcije Koseva.
A u stvarnosti niko ne mrda nigdje. Cak nazadujemo u svim tim segmentima. Nije ni cudo sto ljudi odlaze iz drzave. Ovaj savez nista ne radi da popravi kvalitet i popularnost lige.
Ovo je jedna od najzanimljivijih i najizjednacenijih liga a ne znaju to iskoristiti i pogurati
- Shategabri
- Kontakt:
Znači zadnjih 10 godina 3 puta grupna faza.Mokes je napisao/la: ↑29 sep 2021, 10:23Prije nego ih je Željo izbacio, igrali su dva puta u grupnoj fazi EL.Shategabri je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:40Dok se mi ovdje koljemo ko je gori, Sheriff dobi Reala u sred Madrida.
Nakon toga su igrali 2 puta grupnu fazu EL (13/14 i 17/18) i sad ova grupna faza. Nije baš da su redovni učesnici. Ovo mi je više kao incident, slično kao APOEL 2012. Kako god, svaka im čast.
Za nas svemirski brod.
Još je ovo LP, a izbacili su i klubove iz regiona koji su standardni kad je grupna faza u pitanju.
Put do grupne faze LP i Reala su baš zaradili.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Imali smo realno bolju startnu poziciju od njih. Nama i ne bi trebalo više od ta 4 stranca, naravno da su neki kvalitet i onda to umiksaš sa domaćim igračima.spursman je napisao/la: ↑29 sep 2021, 10:28Prvih 11 samo tri igrača iz europe. Moldavca ni na mapi. U nas pravilo samo 4 stranca, sve da i neki naš klub ima pare kao oni kako da složi ekipu zbog takvog pravila.Shategabri je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:40Dok se mi ovdje koljemo ko je gori, Sheriff dobi Reala u sred Madrida.
Nama je najveći problem naš mentalitet.
Sjeti se Želje kad je imao para, neke ponude za Duljevića, poslije došli jedni, drugi i razvukli sve....pa kod nas isto tako, nekakvi budžeti realno da se nešto uradi, a ništa nisi uradio. 10 miliona nije imao niko budžet u našoj ligi, al džabe ti kad je mentalitet takav, čim ima para pamet se okrene i samo IMT.
Koševo Zapad
Istina.spursman je napisao/la: ↑29 sep 2021, 10:28Prvih 11 samo tri igrača iz europe. Moldavca ni na mapi. U nas pravilo samo 4 stranca, sve da i neki naš klub ima pare kao oni kako da složi ekipu zbog takvog pravila.Shategabri je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:40Dok se mi ovdje koljemo ko je gori, Sheriff dobi Reala u sred Madrida.
Ko misli da bilo koji nas klub moze napraviti ozbiljan rezultat sa limitom od 4 stranca, taj se bas ne razumije u fudbal. Niti prati trziste igraca u nasoj zemlji.
- FKS -
- Tristan
- Kontakt:
Najjaci je ovaj podcjenjivacki stav.Shategabri je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:40Dok se mi ovdje koljemo ko je gori, Sheriff dobi Reala u sred Madrida.
Dolaze ljudi iz nekakve Moldavije, rece covjek iz BiH.

BiH je kao u nekom parametru bolja od Moldavije? Ekonomskom, sportskom, antikorupcijskom?
Serif kao bio boranija, a dvije sezone zaredom prije te utakmice sa Zeljom igrali grupnu fazu. Tad su ocigledno imali nekih problema sa timom ili ko zna cime, ali su opet 2 godine kasnije igrali grupnu fazu LE.
Uce ljudi igrati lopte, a peti put igraju grupnu fazu u zadnjih 12 godina.
Sta mislis sta oni kazu za BiH kad vide da nikad niko nije igrao grupnu fazu i da nikad niko nije osvojio olimpijsku medalju? Kazu vjerovatno da ovi tek uce hodati.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
Ekonomskom - da.Tristan je napisao/la: ↑29 sep 2021, 12:06Najjaci je ovaj podcjenjivacki stav.Shategabri je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:40Dok se mi ovdje koljemo ko je gori, Sheriff dobi Reala u sred Madrida.
Dolaze ljudi iz nekakve Moldavije, rece covjek iz BiH.![]()
BiH je kao u nekom parametru bolja od Moldavije? Ekonomskom, sportskom, antikorupcijskom?
Sportskom - da.
antikorupcijskom - ne.
tz tz tz tz tz tz
- Shategabri
- Kontakt:
Tako je bilo. Ok, možda ne u tom momentu kad su sa Željom igrali, ali klub je osnovan 1997., činjenica je da oni eksponencijalno rastu, dok mi strmoglavo padamo.Tristan je napisao/la: ↑29 sep 2021, 12:06Najjaci je ovaj podcjenjivacki stav.Shategabri je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:40Dok se mi ovdje koljemo ko je gori, Sheriff dobi Reala u sred Madrida.
Dolaze ljudi iz nekakve Moldavije, rece covjek iz BiH.![]()
Serif kao bio boranija, a dvije sezone zaredom prije te utakmice sa Zeljom igrali grupnu fazu. Tad su ocigledno imali nekih problema sa timom ili ko zna cime, ali su opet 2 godine kasnije igrali grupnu fazu LE.
Uce ljudi igrati lopte, a peti put igraju grupnu fazu u zadnjih 12 godina.
Sta mislis sta oni kazu za BiH kad vide da nikad niko nije igrao grupnu fazu i da nikad niko nije osvojio olimpijsku medalju? Kazu vjerovatno da ovi tek uce hodati.
Realno jeste bolja BiH od Moldavije. Ili je bar bila. Sad više nisam siguran u to.
Činjenica da smo mi na fudbalskoj mapi Evrope malo (malo više) duže od Moldavije. I da smo danas kad se bar klupski uspjeh gleda miljama daleko od njih.
Koševo Zapad
Pravila stranaca i U21 su odlična s obzirom da mi znamo igrati fudbala i napravljena su da potaknu klubove da proizvode igrače, minimiziraju javašluk u OP i minimiziraju dovodjenje istrošenih polovnjaka iz drugih država koji ne igraju ništa bolje od prosječnog igrača iz OP.Hajdeee je napisao/la: ↑29 sep 2021, 11:45Istina.spursman je napisao/la: ↑29 sep 2021, 10:28Prvih 11 samo tri igrača iz europe. Moldavca ni na mapi. U nas pravilo samo 4 stranca, sve da i neki naš klub ima pare kao oni kako da složi ekipu zbog takvog pravila.Shategabri je napisao/la: ↑29 sep 2021, 09:40Dok se mi ovdje koljemo ko je gori, Sheriff dobi Reala u sred Madrida.
Ko misli da bilo koji nas klub moze napraviti ozbiljan rezultat sa limitom od 4 stranca, taj se bas ne razumije u fudbal. Niti prati trziste igraca u nasoj zemlji.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Bih je u svim parametrima najlosija drzava u evropi. Osim ukoripciji i zaostalosti. Tu smo prvi
Po mnogim parametrima je Bosna i Hercegovina svemirski brod za Moldaviju, po BDP-u prije svega, eto nedavno je izasla informacija da Moldavija jedina u Evropi ima gore ceste i putnu infrastrukturu od nas.. tako da ne podcjenjujte BiH gdje ne treba, ovi su tu negdje s nama
S druge strane, ovi su svakako iz nekog divljeg dijela Moldavije koji se zove "pridnjestrovska republika", tako da im ni politicka situacija nije neka pljacka
S druge strane, ovi su svakako iz nekog divljeg dijela Moldavije koji se zove "pridnjestrovska republika", tako da im ni politicka situacija nije neka pljacka
Svaka čast Bosni i Hercegovini. Bolja je od Moldavije u nekim parametrima koji ovi sa formua misle da su relevantni. Svaka čast Sheriff-u, tu su non stop i ovi naši klubovi mogu to samo na TV-u gledati. Počevši od FK Iskorak pa preko ovih političkih projekata iz Mostara i Banja Luke.
Reći da smo na fudbalskoj mapi evrope iako nikada nismo igrali Euro niti smo imali predstavnika u nekom EURO takmičenju (kvalifikacije ne brojim, jer kvalifikacije je igrao i FK Rudeš iz Zagreba), je totalno pogrešno šategabri druže moj. Dakle mi nismo na mapi još uvijek, nisamo nikada ni bili.
Reći da smo na fudbalskoj mapi evrope iako nikada nismo igrali Euro niti smo imali predstavnika u nekom EURO takmičenju (kvalifikacije ne brojim, jer kvalifikacije je igrao i FK Rudeš iz Zagreba), je totalno pogrešno šategabri druže moj. Dakle mi nismo na mapi još uvijek, nisamo nikada ni bili.
Zadnja izmjena: denimen9, dana/u 29 sep 2021, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.
Na Rodi su pare!
VB89
VB89
Ko je bio u Moldaviji zna da si sa 10 eura tamo Barak yebeni Obamaspezial je napisao/la: ↑29 sep 2021, 13:54Po mnogim parametrima je Bosna i Hercegovina svemirski brod za Moldaviju, po BDP-u prije svega, eto nedavno je izasla informacija da Moldavija jedina u Evropi ima gore ceste i putnu infrastrukturu od nas.. tako da ne podcjenjujte BiH gdje ne treba, ovi su tu negdje s nama

Samo su kuravele malkice skuplje, a loše k'o u priči

Bar je tako bilo kad sam ja bio

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Ma naravno drug, nego najlakse je oplest po Bosni i Hercegovini, i to najcesce likovi koji su najdalje dobacili do Makarske za vikend da se okupaju...Miljacka je napisao/la: ↑29 sep 2021, 14:20Ko je bio u Moldaviji zna da si sa 10 eura tamo Barak yebeni Obamaspezial je napisao/la: ↑29 sep 2021, 13:54Po mnogim parametrima je Bosna i Hercegovina svemirski brod za Moldaviju, po BDP-u prije svega, eto nedavno je izasla informacija da Moldavija jedina u Evropi ima gore ceste i putnu infrastrukturu od nas.. tako da ne podcjenjujte BiH gdje ne treba, ovi su tu negdje s nama
Samo su kuravele malkice skuplje, a loše k'o u priči
Bar je tako bilo kad sam ja bio![]()
- Shategabri
- Kontakt:
Mislio sam više na neke stare uspjehe naših ekipa.denimen9 je napisao/la: ↑29 sep 2021, 14:18Svaka čast Bosni i Hercegovini. Bolja je od Moldavije u nekim parametrima koji ovi sa formua misle da su relevantni. Svaka čast Sheriff-u, tu su non stop i ovi naši klubovi mogu to samo na TV-u gledati. Počevši od FK Iskorak pa preko ovih političkih projekata iz Mostara i Banja Luke.
Još u onoj državi. Ovi tad nisu ni postojali.
Ovo sad nismo to je činjenica.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 30 gostiju.