FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Furymaker
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Furymaker » 01 okt 2021, 22:11

let3 je napisao/la:
01 okt 2021, 21:11
Víctor Navarro (španski novinar): "Laporta je otkrio da tim trenira otprilike četiri sata manje svake nedelje u odnosu na druge evropske klubove. On je vrlo uznemiren zbog toga i sada je otvorio poziciju direktora visokih performansi, koji bi taj problem trebao rešiti."
Frajer je došao u Martu na ćelo Barce i trebalo mu je 7 mjeseci da otkrije i skonta kako žuti levat trenira ekipu :rol: sedam mjeseci ! i sad se ganjaju neki direktori visokih performansi :tokralju:

Majke mi, ovom cirkusu nikad kraja.
font je davno govorio da nema plan i ovo je samo jedna od mnogih potvrda toga
7mj mu je trebalo i da finalizira kljucne ljude oko sebe

istina, dogovorio si smanjenje placa nekim igracima, al to je font najavio kao prioritet, a laportina glavna stavka je bila ostanak messija, poslo mu za rukom i to

a za treniranje ekipe i to, ne znam sta je tu trebao istrazivati, pogledas koliko treniraju prva 2 tjedna posla, usporedi s drugim klubovima i imas i dokaze zasto igraci barcelone izgledaju inferiorno u odnosu na apsolutnu svaku drugu ekipu liga petice u fizickom aspektu

puno je toga trulo u klubu i puno ce vremena trebati da se to rijesi, al laporta nije imao pojma gdje dolazi i sta ga ceka i definitivno se nije priredio, a ovo sto s radi s koemanom, nek mu je bog na pomoci

rangnick se spominjao samo kao interim opcija, a ja iskreno ne vidim ragnicka ni u kakvoj ulozi u klubu, pogotovo ne kao nekog jadnog interim trenera, pogotovo kad su mu rusi sada dali vrecu para da preuzme razvoj Lokomotiva iz Moskve.
Zasto napustiti takvu poziciju za neku pisljivu u Barci, sorry al takva pozicija se napusta samo ako ti se ponudi bolja pozicija.

Uostalom rangnick koliko ja znam, nije spominjao zelju da se vrati treniranju, tako da mislim da je to jedna od onih glasina jos pred izbore kad su govorili da se laporta lozi na svabe

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 01 okt 2021, 22:42

@furymaker je bas fury :D, a realno ko nije u ovoj situaciji. Cijeli svijet je vidio da Koeman ne može i nema kapacitet da bude trener Barcelone, ali Koeman izigrava Txikija Begiristiana kojem se može zahvaliti na svoj slavi koju ima, jer da Txikija nije bilo tada u klubu, gledali bi Mourinha i njegov antifudbal, a u vrhu napada Ronaldinho, Messi, Henry..

Prvo u toku izbora sam govorio da Laporta nema plana i ideju kako da klub spasi iz financijske krize i općenito šta da radi sa klubom, što se sada i ispostavlja, sve je neka improvizacija, a barem polovica odluka se na kraju ispostavilo kao loše. I ko zna gdje će to dalje, jer Laporta za prvog savjetnika ima Jordija Cruyffa, a o njemu imam baš blago mišljenje, čovjek koji je svaki posao dobio na osnovu prezimena i očeve slave, a pogotovo ovaj posao u upravi Barcelone. A i kad sve ove stvari oko sportskog segmenta zanemarimo, opet je Laporta loš izbor. Laporta je klasični političar i to poprilično neuspješan političar. Barcelona je u financijskoj dubiozi, kako su navijači mislili da će političar izbaviti klub iz financijske krize ?

Nekoliko puta se odlagalo otkrivanje novih sponzora kluba, zadnji put rečeno je do kraja septembra, prođe septembar ni govora o sponzorima. Dok se cijelo ljeto kuka kako nema para, a onda se zadnji dan šalje ponuda od 75 miliona € za Olma. Dosta nelogičnosti u Laportinom radu.

I na kraju još jednom osvrt o situaciji sa trenerom. Svaki dan novo ime iskoči, i mislim da će ih se još pojaviti nekoliko. Uglavnom, ubijeđen sam da su Martinez i Pirlo jedine opcije i da će se lomiti između njih dvojice. O Xaviju ima sigurno riječi u klubu, ali Laporta ga ne želi na mjestu trenera. A imena kao što su Ragnick, Gallardo.. su samo medijske spekulacije i ništa više. Gallardo neće napustiti RP, a o Ragnicku sam već napisao, on želi da upravlja čitavim sportskim segmentom, Laporta to neće dozvoliti, niti njemu niti bilo kome drugom, a i čisto sumnjam da bi Ragnick napuštao nedovršeni posao u Moskvi. Također, ukoliko se na kraju ipak posegne za nekim kratkoročnim rješenjem, to će biti vjerovatno neko iz trenutnog stručnog štaba.

Uglavnom, lutanje u svim odlukama, impovizacija i to je to.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 01 okt 2021, 22:47

a zamislite situaciju u klubu da je font dosao, uradio sve sto je laporta pricao da ce uraditi i jos vise, doveo xavija da vec krene s ovim rebuildom i da se udare temelji za novi klub.. Dobili bi kakvu-takvu stabilnost

ubila nas nostalgija

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 okt 2021, 12:12

Laportin menadžer kampanje : "Uz svo poštovanje prema Xaviju i drugim imenima koja su se sad pojavila, Ten Hag je prvi trener čija je kvaliteta, iskustvo i historija da su dovoljni da preuzme odgovornost za prvi tim usred krize"

Joan Vehils (novinar blizak Laporti) tvrdi da se na poluvremenu utakmice protiv Benfice desila svađa između Koemana i jednog od četvrorice kapitena.

Isti novinar prenosi da je uprava odbacila mogućnost Xavija kao prvog trenera sa obrazloženjem da će Xavi u budućnosti trenirati Barçu ali da u ovom momentu nije pravo rješenje, klub želi da naslijedi stabilnu Barçu u budućnosti.

Isti izvor također prenosi da je Löw trener koji bi mogao biti privremena opcija do kraja sezone, u zadnjih par dana u upravi se nekoliko puta provuklo njegovo ime.
Brko iz druge galaksije!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 okt 2021, 12:13

ako je ono sto mediji pisu tacno, a to je da ce koeman dobiti otkaz nakon atl. madrida, zasto su mu uopste dozvolili da vodi tekmu, jer mnogo veca je mogucnost negativnog, nego pozitivnog rezultata, tako da bi bilo najbolje da su mu dali otkaz nakon benfice, pa neka tekmu protiv atl. madrida vodi bilo ko, mozda taj "pozitivni sok" donese pozitivan rezultat

ta nelogicnost me navodi na misljenje da mozda i nece dobiti otkaz nakon atl. madrida

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 okt 2021, 12:21

Koeman i onako danas nece biti pored terena jer ima kaznu cini mi se.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 okt 2021, 12:27

Chinaglia je napisao/la:
02 okt 2021, 12:13
ako je ono sto mediji pisu tacno, a to je da ce koeman dobiti otkaz nakon atl. madrida, zasto su mu uopste dozvolili da vodi tekmu, jer mnogo veca je mogucnost negativnog, nego pozitivnog rezultata, tako da bi bilo najbolje da su mu dali otkaz nakon benfice, pa neka tekmu protiv atl. madrida vodi bilo ko, mozda taj "pozitivni sok" donese pozitivan rezultat

ta nelogicnost me navodi na misljenje da mozda i nece dobiti otkaz nakon atl. madrida
Sve što Laporta radi u vezi trenera je nelogično. Frajer se totalno pogubio.

Večeras izgleda opet sa tri nazad. Defanzivni mag dva puta satran sa tom postavkom (jedina dva poraza), doveo ekipu do statusa najgore u svim europskim klupskim takmičenjima u ova dva kola, ali i dalje smatra da je to ono najbolje što može izvest. Kakav trener sunce ti krvavo yebem. :?

Na kraju će nas više koštat ostanak Koemana, nego da su ga otjerali u jeku besparice. Znači svejedno će dobiti odštetu u slučaju otkaza dok sezona traje ili će debelo uništit ekipu ako ostane do kraja sezone. Ali boli Laportu khurac, frajer poziva na smirenost. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 okt 2021, 12:34

Covjek je ponudio klupu Jordi Krojfu :tokralju: treba li sta dalje pricati... Sreca pa je ovaj odbio.
Takvu ludost, takvo neznanje nije pokazivao ni kriminalac Bartomeu, realno.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 okt 2021, 12:41

let3 je napisao/la:
02 okt 2021, 12:34
Covjek je ponudio klupu Jordi Krojfu :tokralju: treba li sta dalje pricati... Sreca pa je ovaj odbio.
Takvu ludost, takvo neznanje nije pokazivao ni kriminalac Bartomeu, realno.
3. juni.
Novinar Xavi Lemus tvrdi kako Joan Laporta nije dovek Jordija Cruyffa samo radi pozicije u upravi kluba.

Kako ovaj novinar navodi, Jordi Cruyff može biti i opcija za trenera Barçe naredne sezone, u slučaju da Ronald Koeman počne bilježiti loše rezultate.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 02 okt 2021, 13:43

Laporta ublehas i neznalica. Izabran radi nostalgije i bez ikakvog konkretnog plana.

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 02 okt 2021, 13:48

Navodno je glavna opcija Albert Capellas kao interim trener do kraja sezone i onda se napada Ten Hag. Price se mijenjaju iz dana u dan, novinari ocito nemaju materijala pa bubaju, tko zna sta je tu istina, a sta ne.

Jedna stvar stoji, cini mi se da 100% Koeman odlazi i da nakon reprezentativne pauze nece vise voditi Barcu, sto je u svakom slucaju pobjeda za nas.
A drugo, meni se ova ideja pravo svidja sa interim trenerom do kraja ljeta i onda da preuzme Ten Hag.
Istina, ne zna jezik i ne zna klub iznutra, al to je svakako precijenjeno.

Razvijanje igraca i rad s mladim igracima - nema boljeg u Europi od njega
Izvlacenje maksimuma iz ekipe
Atraktivan stil igre
Iskustvo i dokazan u Europi

Mislim da ce se mnogi sloziti, Ten Hag je apsolutno na papiru najbolja opcija, jedini mu je nedostatak nepoznavanje spanjolskog jezika i sto nije bivsi igrac kluba, ne poznaje klub iznutra sto je ocito neka bitna stavka u Barci (ne bi trebala biti).

Ja da se pitam, 10/10 puta cu uzeti njega ispred Xavija

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 02 okt 2021, 13:59

❗️ President Laporta: "Koeman will continue to be the Barça coach. He deserves a margin of confidence above all for being a Barcelona legend. I appreciate very much that he assumed to be the coach in moments of maximum difficulty. He has recovered his spirits." [via md]
Laporta: "Koeman will continue regardless of what happens tonight. Trust the team. And especially when those injured return."
Laporta: "Koeman loves Barça. He's a reference point."
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Ovaj više ne zna gdje udara
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 02 okt 2021, 13:59

slika
ElCartel11 je napisao/la:
02 okt 2021, 12:21
Koeman i onako danas nece biti pored terena jer ima kaznu cini mi se.
Mislim da se na to i ide. Koeman nije uz teren, ako Sch izvuče dobar rezultat i igru, to mu je najbolja preporuka.
Interni trener što spominjete i Hag je sasvim ok.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 okt 2021, 14:07

Laporta: “Whatever happens today, Koeman will continue. He deserves to be trusted" :rol:
Brko iz druge galaksije!

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 02 okt 2021, 14:12

Prije pola h napisao da je ublehas i neznalica i odmah dokazuje tu tvrdnju. Poganceri obicni i jedan i drugi.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 okt 2021, 14:15

Al cuj voli klub i zbog toga neka ga :rol: :rol:

Pa reci nemamo za kifle jeb.o te pas ,nemozemo ga isplatiti u slucaju otkaza i zavrsis sve price,nemoj ljude debilima praviti i od sebe cirkusanta Laporta glupane.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 okt 2021, 14:25

Laporta je izgleda brat od Bartomeua. Kakve odluke ta dva lika donose, odnososno su donosili pa to je tragikomicno.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 okt 2021, 14:42

Kad njega ne boli khurac za klub očigledno, što bi se ja džabe sikirao i lupao glavu fino i mene zaboli khurac, neću gledat dok je žuti ker tu i to je to! Džabe sebi yebem živce i pijem tablete, kad njega kao predsjednika nije briga što bi onda mene bilo ha ja.
Brko iz druge galaksije!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 okt 2021, 14:43

Laporta je napravio gomilu brljotina i gluposti u relativnom kratkom vremenu.
Nevjerovatno šta covjek izjavljuje i kakve odluke donosi :shock:

Nek kaže ko covjek - Ne znam ljudi kud udaram, nisam dorastao... raspisati vandredne izbore i nadati se nekoj sposobnijoj upravi...ocito nije ovo 2008 i nekadašnji Laporta, vrijeme ga pregazilo, nije dorastao trenutnim okolnostima, ne zna djelovati u finansijskoj krizi, naviklo se na kurcenje, da se ima para, na rasipanje. Ovo je lutanje šta radi, nikakvog plana. Baš kao što Koeman luta sa sastavima, formacijam, bez ikakvog sistema igre...tako i ovaj radi sa klubom.

Koji qrac se ikako kandidovao i prihvatao posla :damn: ko biva on nije zna gdje dolazi i u kakvom je stanju klub.
7 mjeseci mu trebalo da shvati kako se loše trennira, a možda mu i to neko javio...juce izjave kako je razocaran treninzima Koemana, a danas mu pridržava ki.tu dok ovaj urinira po Barci :oops:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 okt 2021, 14:47

Kakve izjave. :rol:

Kako je krenulo, doći ćemo do one "Barto, sve ti je...". :urnebes:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.