FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

Osttribine
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Osttribine » 03 okt 2021, 20:47

Svi znamo u kakvim se uslovima ekipa "spremala" i kakva je situacija vladala u klubu do neki dan, ali vala ga ovaj Sablić preseraje sa ovim izmisljanjem pozicija igracima i stalnim rotiranjem pa i u toku utakmice, imam osjecaj da on zbuni sve na terenu, kao raštimani orkestar izgledamo. Hajde bod je dobar u ovim okolnostima protiv lidera na tabeli, ali isto mi igramo i protiv lidera i protiv davljenika, pa kako nam se posreci u kojoj tekmi. Grcevita ce ovo borba biti za Evropu sa ovim igrackim kadrom, a ne bi trebao Sablic jos vise da otezaje tu borbu.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 03 okt 2021, 20:55

Ja ne znam kako može trener biti kriv kad mu igrači ne poznaju osnove fudbala. Pa mi smo imali svako drugo dodavanje pogrešno. O kretnjama glupo i pričati. Presing igra 1-2 igrača. Mislim da je fulio s Oremušen danas a Đokanović je unio potrebnu živost.

Kurdić meni izuzetno drag zbog borbenosti već drugu utakmicu direktni krivac za gol. Pidro 5 napada dobar onda 2 očaj.

Šabanović se nameće kao lider ove ekipe i extra mu stoji kapitenska traka.

Dizdarević dostojna zamjena Vladanu.

Nadam se da će nam ova pauza dosta dobra donijeti. Lani smo zabili 3 komada u Mostaru, Heba riješio tekmu. Nadam se da ćemo i ovaj put kući sa 3 bobe. Ubijeđen sam da ćemo dole biti bolji nego na Koševu u zadnjoj sa Lažnima.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 okt 2021, 21:01

Polako prvo Posušje prije lažnih.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 03 okt 2021, 21:05

Zeko87 je napisao/la:
03 okt 2021, 20:55
Ja ne znam kako može trener biti kriv kad mu igrači ne poznaju osnove fudbala. Pa mi smo imali svako drugo dodavanje pogrešno. O kretnjama glupo i pričati. Presing igra 1-2 igrača. Mislim da je fulio s Oremušen danas a Đokanović je unio potrebnu živost.

Kurdić meni izuzetno drag zbog borbenosti već drugu utakmicu direktni krivac za gol. Pidro 5 napada dobar onda 2 očaj.

Šabanović se nameće kao lider ove ekipe i extra mu stoji kapitenska traka.

Dizdarević dostojna zamjena Vladanu.

Nadam se da će nam ova pauza dosta dobra donijeti. Lani smo zabili 3 komada u Mostaru, Heba riješio tekmu. Nadam se da ćemo i ovaj put kući sa 3 bobe. Ubijeđen sam da ćemo dole biti bolji nego na Koševu u zadnjoj sa Lažnima.
Daj ba ljepse Sloboda igra od nas i bolje se postave po terenu, ispade Sloboda ima bolje igrace od nas??

Ili npr Zrinjski koji igra isto fino a otislo im bar 15 igraca na ljeto.

Sablic se poceo igrati Football Manager svaka utakmica 5 promjena, stopere svaku utakmicu mijenja gdje to ima alo.

Kako ces uigrati ekipu ako mjenjas svaku yebenu utakmicu po 5 pozicija, eto kazes Kurdic kriv za gol normalno da ce biti kriv kad je Dupovac igrao s njim svo vrijeme, prvo je igrao desnog stopera sad lijevog igra. :crazy:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 03 okt 2021, 21:10

fks74 je napisao/la:
03 okt 2021, 20:24
napoleon72 je napisao/la:
03 okt 2021, 20:19
keli je napisao/la:
03 okt 2021, 20:07

Ma ti si buraz njega uzeo na zub, sta god da uradi naci ces manu taman razbili zrinjski 0:3 u mostaru
Brate meni je samo zao bivseg trenera koji je ispao i cetnik i frizurica i ljenivac i mrtvac i sve, covjek godinu dana bio bez poraza dok su igraci pare imali, mljeli smo sve pred sobom. I tad je nekim smetalo sto ne dominiramo svih 90 min nego cesto primimo gol pa se vadimo, zamisli ba. Koliko je to razmazeno. Danas imamo ovog tovara, obozavaoca sabranih djela Tina Ujevica, da nam prosipa suplju iz kola u kolo, a statisticki tek dva trenera poslije rata gori od njega, Jarni i Sener Bajramovic, postavljao sam tu statistiku nekidan.
Svi treneri koji dođu neće nekome biti po volji. Ovdje bi ljudi samo mijenjali, samo neka se nešto dešava. Čovjek nije nikakve uslove za rad imao do skora. Neka odradi do kraja prvenstva, pa tek onda mu treba suditi. Vidite šta znači istrpiti trenera, primjer vam je Zrinjski.
Vinko je imao tatara, rahmana, milicevica, pa i mersu prije povrede...4 veoma kvalitetna igraca i vidjelo se da je i njemu igra spala na ovu kao sto ima sablic nakon odlaska tih igraca

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 okt 2021, 21:13

........................................Bagaric...............................................

Kobiljar............................Bodul.....................................Fanimo

.............................Kapic.......Sevelj(Djokanovic)........................

Pidro.......................Dupovac....Lazic.......................Sabanovic

......................................Dizdarevic.............................................

Realno ovaj sastav mora igrati u nastavku sezone
-Bez izmisljanja pozicija igracima
-Formacija koju znamo igrati,bez nakvi divlji formacija sa 3/5 nazad koje niko u ovoj ligi nikada nije igrao.Nismo ni mi sad neki Chelsea a nije ni Sablic vala neki Gvardiola da imamo igrace za bilo koje formacije i da zna postaviti tu igru.
4-2-3-1!

Pidru moramo istrpiti do zime,izdrzite jos malo braco,tesko nam je svima ali boljeg nemamo na tom mjestu trenutno

Trako i Kurdic nisu za prvi 11,Dupovac-Lazic dosta bolji tandem
Sabanovic odlican ovo do sad
Kapic nije puno pokazao do sada ali on ce uvijek naravno biti u prvi 11.Andrej i Vicko neka se bore za mjesto

Ova udarna cetvorka izgleda nam bas mocno,pogotovo kada svi udju u formu.Klupa isto bas jaka.

Na zimu dovesti obavezno
-lijevog beka(Markovic :pray: )
-lijevo krilo(Santos :pray: )
-napadaca jos jednog eventualno(zavisit ce dosta kako ce Bagaric odigrati do kraja polusezone)
Na svim ostalim pozicijama imamo dovoljno igraca.Zadrzati ove igrace sto imamo,sa nekim nepotrebnim pokusati raskinuti ugovor i fino odraditi pripreme.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 03 okt 2021, 21:25, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 03 okt 2021, 21:14

Možda probati Sabanovica u veznom redu??

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 03 okt 2021, 21:17

Ja bih volio da mi Ancelotija dovedemo ali to su pusti snovi. Čovjeku treba dati vremena da odradi normalan prelazni rok, pripreme i onda donijeti neki sud o svemu.

Sa Husrefom smo osvojili duplu najviše zbog toga što je dobio podršku nakon Atalante i to je bio veoma hrabar potez, ko god da ga je napravio.

Ko god da sada preuzme ekipu sumnjam da će išta postići više nego što imamo i gledamo .

slika
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 03 okt 2021, 21:18

Cmilja mora u spic jer je za ovo malo što je igrao pokazao više nego invalid Bagarić. Bagarić ko da mu je 40 i izašao tek iz povrede, lik ima radijus kretanja 2 metra yebes hokejaškog golmana za njega.
Nismo fizički spremni, nema motorike, nema trke i najgore ni tehnički nismo spremni, odbija se lopta ko od drvo, nekotrolisani pasovi.
Krilo, bek i spic nam trebaju pa se možemo nečemu nadati
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 03 okt 2021, 21:22

ElCartel11 je napisao/la:
03 okt 2021, 20:45
I kao sto sam prije utakmice pisao zabice ga Krpic i bas ga zabi. Lik se pretplatio, da nas kara. I ne mozes reci, da je on nafuran na nas ili ds grize po terenu vec mi tom liku uvijek pustamo prostor kao, da je neko dijete. Prva utakmica Kanuric sa onim postavljanjem i gubljenjem u prostoru tj. gubljenjem na gol liniji i danas ovo.
Smijesno stvarno.
Ja napisa , da će Heba riješiti u našu korist. :salut:

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 03 okt 2021, 21:41

Kada se sve sumira, današnji bod nas ostavlja na vještačkom disanju u borbi za titulu, a iz te borbe sigurno ispadamo, ako za dva kola izgubimo u Mostaru od Zrinjskog.Dakle, da bi uopšte pričali o tituli, mi u narednih 5 kola moramo pobjediti Posušje, Rudar, Radnik i Slobodu, te u Mostaru uzeti minimalno bod.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 03 okt 2021, 21:42

U sljedeća 3 kola Zrinjski ide Veležu, Želji i kući sa nama. Mi kući sa Posušjem, Rudarom i njima u gostima. Ako prepolovimo prednost sve je moguće...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 03 okt 2021, 21:46

Sreca dadosmo gol, ko bi sad ovdje doso na forum..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 03 okt 2021, 21:48

Zeko87 je napisao/la:
03 okt 2021, 21:42
U sljedeća 3 kola Zrinjski ide Veležu, Želji i kući sa nama. Mi kući sa Posušjem, Rudarom i njima u gostima. Ako prepolovimo prednost sve je moguće...
Kako igramo kući očekuj veću prednost :kafa:
Da si napao Leotara dobio bi sigurno, da si napao Širokog dobio sigurno, da si danas napao kako trebao mogla su se 3 boda izvući.
Mi vazda kao "nešto" proigramo kada primimo gol, neke taktike, ziheraski pristup su nas puno puta koštali i vrijeme je da se napadne protivnik. Misli kako da zabijes gol a ne da ne primiš i nešto možemo očekivati.
Puno se karte kod nas miješaju i ne mogu se ni igrači naviknuti na poziciju koju dobiju, napast sljedeću na Koševu i neka više procepi sa Cmiljom ili Ahmom u vrhu
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 03 okt 2021, 22:06

Neoprostivo je da mi sa ovakvim igrackim kadrom, koji je, ma koliko neuigran i nepripremljen, jos uvijek svemirski brod za mnoge ekipe u ligi (i po platama i po svemu) ne rutiniramo nijednu ekipu.

Pa mi ni u jednoj od 12 utakmica nismo dali vise od 2 gola!

To je ocit pokazatelj da u igri nesto ne stima, pogotovo u napadackom dijelu, tako da je na zimu ocigledno prioritet taj dio. Nama jos uvijek ocajnicki fali pravi napadac i najmanje jedno dobro krilo, i to ako se fanimo konacno ne uozbilji, a danas je na terenu izgledao kao neko ko je totalno van forme i kondicije, ne moze potrcati igrac kojem je najjace oruzje brzina i prodornost...

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 03 okt 2021, 22:37

Ma do polusezone ću sve istrpiti.
Šta sam očekivao na početku sezone ovo je odlično.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 03 okt 2021, 22:48

Husref nam je poklonio ovaj bod svojom ziheraskom taktikom koja je i nas pod njegovom palicom cesto kostala. Onakvu golcinu tesko da ce Hebib vise ikad zabiti, al' hajd'. Sabanovicu skidam kapu za nastup, a trener skupa sa pojedinim igracima nek se dobro zapita.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 okt 2021, 22:49

Po meni jedini pravi kiks i koji se nije smio desiti je Leotar s ta 3 boda sve bi bilo ljepše.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 okt 2021, 22:54

vedinjo98 je napisao/la:
03 okt 2021, 22:48
Husref nam je poklonio ovaj bod svojom ziheraskom taktikom koja je i nas pod njegovom palicom cesto kostala. Onakvu golcinu tesko da ce Hebib vise ikad zabiti, al' hajd'. Sabanovicu skidam kapu za nastup, a trener skupa sa pojedinim igracima nek se dobro zapita.
Husref danas nije uopšte bio u elementu. Nije ustao s klupe, onaj neki pomočnik je vikao i stajao citavo vrijeme. Ne znam razlog al cudan je bio, vodio je i prije protiv Sarajeva pa je znao skakat, mahati, galamiti na sudije danas bas nista.Cak nije ni izjavu dao.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 03 okt 2021, 22:58

Ma realno uzeo je Husref barem 5-7 bodova više nego što je zaslužio. Nismo ni mi ništa bolji po zaslugama al eto... Pravi se od Tuzle neki bosanski Lester, ja im predviđam 4. ili 5.poziciju na kraju.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”