AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

ronaldo99
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 03 okt 2021, 23:59

meepo je napisao/la:
03 okt 2021, 23:56
ronaldo99 je napisao/la:
03 okt 2021, 23:54
Nego Theo je veceras pokidao,hocel nam opet nas meepo reci kako ga treba prodati dok jos nesto vrijedi :facepalm:
Realno Theo ako se povrijedi crni dani će doći za Milan. Nije da Theo ne zna pogrijesiti , ali onaj Balo je toliko nesiguran da ne kazem los u ovih par prilika sto je dobio da igra.
Najjaci su mi likovi koji donose zakljucke nakon jedne tekme ili recimo nakon 20min kad igrac odigra prvi put,odmah kazu nema od njega nista.

Recimo za Tonalija je pola ovdje govorilo da je promasaj,a sad svi stavljaju ovaj smajli kad napisu Tonali :ljepota:

:njanjanja:

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 04 okt 2021, 00:02

Na svu sreću ne pišem ništa tokom utakmice nego na kraju jer bi se svega izlajao naročito zbog ponekad olakog i bezveznog gubljenja lopte ali sa iskustvom bi i to trebalo da prestaje. Drugo bi lajao zbog suđenja a iz uprave bi se trebalo početi više buke dizati. Zbog krađa u LP ne mogu ništa napraviti jer smo ispali iz tog samog vrha gdje bi trebali da budemo ali u Italiji bi se trebao dići glas. Rezultati nam idu na ruku pa nije hitno ali ubrzo bi se mogle stvari mijenjati. Lopta igrača koji je na zemlji pogađa u tijelo i odbija mu se u ruku (isto kao i prošle ili predprošle sezone protiv onih iz torina) i za razliku od tog događaja u zagradi se svira penal što nije po pravilima. Često znam da kažem da kad Milan igra uvode se neka nova ili mijenjaju stara pravila. Isto kao i nedosviran faul prije drugog gola kao i olako dijeljenje kartona našim igračima a ne davanje protivnicima. A s druge strane iznervirao me je glupi gubitak lopte na protivničkoj polovini ne znam sad kojeg igrača što je vodelo do kontre i tog drugog primljenog gola. Mogao je (trebao je) taj igrač krenuti napred ili dodati suigračima kojih je bilo slobodnih ali ne mora se stati na loptu pokazati šta se zna i kao po pravilu zbog glupiranja i izgubiti posjed.

Uh, negativa.

A pozitiva. Maignan je već dragulj. U prvom poluvremenu golovi kapitena(pravog) i budućeg kapitena. Igramo dobro protiv jakih protivnika (može i biti će još i bolje). Nadam se da na ovoj sad pauzi neće biti novih povreda i da će se ovi povrijeđeni vratiti.

Sad se mora ići na lagano spavanje. Ipak se ustaje za par sati.

I da, na kraju: prestanite se prepirati a pogotovo vrijeđati. Nema potrebe. Uživajte.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 okt 2021, 00:04

rope11 je napisao/la:
03 okt 2021, 23:40
I Tonali pozvan u A selekciju nakon što je Tomori sredio Pessinu. :rol:

Ovo me raduje i iz razloga što vjerovatno neće puno igrati, a tamo su ga u mladoj reprezentaciji cijedili svaku utakmicu po 90 minuta. Dobiti će bar malo predaha.

Ne znam kakva je situacija sa Diazom i Leom, vjerovatno su i oni dobili pozive za U21, a najradije bih da nisu.
Mislim da su Diaz i Leao prerasli U21, prošli ciklus im je bio zadnji.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 04 okt 2021, 00:13

ronaldo99 je napisao/la:
03 okt 2021, 23:59
Najjaci su mi likovi koji donose zakljucke nakon jedne tekme ili recimo nakon 20min kad igrac odigra prvi put,odmah kazu nema od njega nista.

Recimo za Tonalija je pola ovdje govorilo da je promasaj,a sad svi stavljaju ovaj smajli kad napisu Tonali :ljepota:

:njanjanja:
Dobro , ali Balo Toure ima već 24 godine brate, ne vjerujem da će on biti vau za Milan mozda neki nivo Rodrigueza. Ovo dosad sto je odigrao je baš loše.

A za Tonalija je vecina srala i govorila kako je on u najboljem slucaju backup za Bennacera. Ali momak je Bennacer + Kessie. Kompletan veznjak.

Znas li što Tonali nosi broj 8 na dresu ? Jer je duplo bolji od Bennacera :P

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 okt 2021, 00:16

Onda super, njima možda i najviše treba odmor. Rebić i Giroud isto ostaju u Milanelu, Tonali i Calabria se neće previše naigrati, a vjerovatno ni Theo i Tomori.

U suštini jedino za Kessija, Benasera i Kjaera očekujem veliku minutažu, ovi ostali će se bar malo stići odmoriti.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 okt 2021, 07:41

Diaz, Leao, Giroud, Ibra, Messi, Toure, Romagnoli, Krunić, Bakayoko, Pellegri, Rebić.. Veliki broj igrača će se dobro odmoriti ili oporaviti za nastavak sezone. Te neki dodatno da podignu fizicku spremu.

I ako ne volim ove reprezentativne pauze i odlazak igrača na ta okupljanja. Za Milan je bitno da igrači stiču međunarodno iskustvo. To će se itekako odraziti na nastupe u velikim utakmicama.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 04 okt 2021, 08:26

Ali kako se Rebic baci prsima u njihovom sesnaestercu da zagradi loptu, a ovaj svira ruku. 😂 sudija je bio bljak.
Isto tako kad svira faul Sealetu, mko je i tad svasta biti, a na snimku se vidi da ga nije pipnuo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 okt 2021, 11:39

slika

:opaopa:
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 okt 2021, 12:12

Šteta što je ružan, inače bih ga već stavio na avatar prema zaslugama. :kafa:

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 okt 2021, 12:20

Treba javno da se izvinete i njemu kao i Calabriji.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 04 okt 2021, 12:27

Ja sam od prvog dana govorio da je Tonali igračina, drago mi je da sam prvi put pogodio u procjeni :mrgreen:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 okt 2021, 12:40

Ti Romagnoli šuti, ti si prvi pričao kako je precjenjen. :mrgreen:

Da ne bude da se ograđujem od toga, isto sam mislio i ja na osnovu sezona u Bresciji i prve sezone u Milanu. Zato mi je i nevjerovatan ovaj preokret kod njega, da se od onakvog kilavog Tonalija u roku od par mjeseci dobio maltene wc veznjak, a skoro da ništa nije nagovještavalo da će doći do ovoga.

Isto se i po Leu seruckalo bar 90% vremena (i kad treba i kad ne treba, uvijek je bio dežurni krivac za sve), pa je i on fino začepio usta svim kritičarima. Ali molim lijepo da se zapiše u tekicu da sam jedan od rijetkih ovdje koji ga nije kudio. :mrgreen:

Lekcija za sve nas da se niko nikad ne smije unaprijed otpisati, a pogotovo ne mladi igrači. I ja sam griješio i nije mi problem to priznati.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 okt 2021, 12:52

rope11 je napisao/la:
04 okt 2021, 12:40
Ti Romagnoli šuti, ti si prvi pričao kako je precjenjen. :mrgreen:

Da ne bude da se ograđujem od toga, isto sam mislio i ja na osnovu sezona u Bresciji i prve sezone u Milanu. Zato mi je i nevjerovatan ovaj preokret kod njega, da se od onakvog kilavog Tonalija u roku od par mjeseci dobio maltene wc veznjak, a skoro da ništa nije nagovještavalo da će doći do ovoga.

Isto se i po Leu seruckalo bar 90% vremena (i kad treba i kad ne treba, uvijek je bio dežurni krivac za sve), pa je i on fino začepio usta svim kritičarima. Ali molim lijepo da se zapiše u tekicu da sam jedan od rijetkih ovdje koji ga nije kudio. :mrgreen:

Lekcija za sve nas da se niko nikad ne smije unaprijed otpisati, a pogotovo ne mladi igrači. I ja sam griješio i nije mi problem to priznati.
35M je bilo previše. Ali nisam nikad govorio da dijete nema talenat. Mene je više iznenadio njegov mentalitet. Jer je trpio žestoke kritike, nosio ogroman pritisak. Ali je šutio i radio, rezultati su vidljivi. Najvažnije od svega, voli Milan! Isto važi za Calabriu.

Leao je WC potencijal od prvog dana bio. Ali trebalo mu je skoro 2 godine da počne raditi.

Danas čovjek prolazi igrače kao da ne postoje.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 04 okt 2021, 12:56

Italijanski Milan spremio je pet miliona eura za mladog prvotimca Crvene zvezde, Marka Lazetića, tvrdi Sport klub.

Na adresu crveno-bijelih stigla je i konkretna ponuda, sa precizno definisanim uslovima kupovine. Čeka se odgovor sa stadiona „Rajko Mitić“.

Supertalentovani Marko Lazetić odavno je u žiži inostranih skauta. Emisari italijanskog kluba, poslije odličnih preliminarnih ocijena, pratili su Zvezdinog vunderkinda na nekoliko utakmica.

Ispratili su uživo i 165. „vječiti derbi“, na stadionu Partizana, zadovoljni se vratili u Milano i predočili sportskom sektoru da Lazetić ima potencijal i kvalitet za velika djela.

Sa lica mjesta, od ljudi angažovanih u cjelokupnom poslu, stižu informacije da predstavnici Milana imaju ideju o konkretizaciji transfera u narednom, zimskom, prelaznom roku. A, do tada trebalo bi da budu definisani svi detalji prelaska Marka Lazetića u Italiju.
Sarajevo ljubavi moja.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 04 okt 2021, 13:25

rope11 je napisao/la:
04 okt 2021, 12:12
Šteta što je ružan, inače bih ga već stavio na avatar prema zaslugama. :kafa:
Kod mene je odnedavno, doduse malo je to uredjeno :njanjanja:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 okt 2021, 13:28

Romagnoli13 je napisao/la:
04 okt 2021, 12:52

35M je bilo previše. Ali nisam nikad govorio da dijete nema talenat. Mene je više iznenadio njegov mentalitet. Jer je trpio žestoke kritike, nosio ogroman pritisak. Ali je šutio i radio, rezultati su vidljivi. Najvažnije od svega, voli Milan! Isto važi za Calabriu.
Pa nisam ni tvrdio da si mislio da nema talenta, već da je precjenjen. Što sam uostalom i ja mislio. :mrgreen:

Reputaciju talenta je uvijek imao, to niko nije mogao osporiti, samo je izgledao zabrinjavajuće prosječno prošle sezone, pa i u Bresciji godinu prije. Za Lea se bar odmah moglo vidjeti da zna fudbala i da posjeduje strašan potencijal dok mi je Tonali bio diskutabilan, pogotovo jer mi je u nekim momentima djelovao toliko tromo i sporo (i kretnjom i reakcijama) što je samoubistvo za moderni fudbal. Ali baš zato je i nevjerovatna ova transformacija, kao da su dva različita igrača u pitanju.

FORZA MILAN !

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 04 okt 2021, 13:36

Ma Tonali kad je postigao onaj gol iz slobodnjaka za Bresciju ja sam znao da će on biti next big thing. Prošle sezone on uopste nije bio loš i na trenutke je pokazivao talenat. Jos uvijek je mlad i ovo je tek početak. Kad sazrije za 2-3 sezone bit će pravo čudovište na sredini terena. Momak je kompletan, a uz Thea i Tomorija najbrzi igrač u ekipi.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 okt 2021, 14:01

rope11 je napisao/la:
04 okt 2021, 13:28
Romagnoli13 je napisao/la:
04 okt 2021, 12:52

Pa nisam ni tvrdio da si mislio da nema talenta, već da je precjenjen. Što sam uostalom i ja mislio. :mrgreen:

Reputaciju talenta je uvijek imao, to niko nije mogao osporiti, samo je izgledao zabrinjavajuće prosječno prošle sezone, pa i u Bresciji godinu prije. Za Lea se bar odmah moglo vidjeti da zna fudbala i da posjeduje strašan potencijal dok mi je Tonali bio diskutabilan, pogotovo jer mi je u nekim momentima djelovao toliko tromo i sporo (i kretnjom i reakcijama) što je samoubistvo za moderni fudbal. Ali baš zato je i nevjerovatna ova transformacija, kao da su dva različita igrača u pitanju.
Hajd budite posteni pa priznajte da sam ja od prvog dana tvrdio da imamo WC igraca u njemu :)

Al to vise nije ni bitno,ono sto je bitno je da donosi to sto donosi klubu i nama navijacima

Evo ja vjerujem da u Pelegriju imamo odlicnog napadaca za buducnost samo ga treba istrpiti godinu,dvije

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 okt 2021, 14:23

Pellegri samo dok dostigne optimalni nivo fizičke spreme, te uhvati dovoljno minuta na terenu. Potencijalno strašno pojačanje za male pare.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 04 okt 2021, 14:45

Ne sviđa mi se u kom smjeru ide forum opcenito. Izgleda svako ziv se fata za to kakve ko procjene ima,ko je bio u pravu prije pola godine a ko nije.
Ja o Leau nisam dugo napisao nista lose jer trenutno i nema potrebe,momak igra nenormalno zrelije u odnosu na proslu sezonu. Isto vazi i za Tonalija.
Ovaj tim momaka je upravo to,tim. Imaju oni jos uvjek dosta gresaka koje se moraju popravljati ali ekipa to fenomenalno pokriva borbenoscu i zalaganjem.
Igracima svaka cast ali mene je iskreno od svih tu najvise pozitivno iznenadio mr. Pioli. Nije mogao bolji covjek i trener da se desi ovim momcima i ovom klubu u ovom momentu.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []