Juventus FC

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Italia
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Italia » 03 okt 2021, 10:46

Juventinisimo je napisao/la:
02 okt 2021, 23:48
Italia je napisao/la:
01 okt 2021, 18:28
01 okt 2021, 17:45
Barem ne brisem niti uredjujem postove kada pogrijesim.... :kafa:
I jopet nista, dzaba sve, tanak si..najveci general poslije bitke...

Cega da me bude stid? Ja/mi svejedno ne vidimo niti razumijemo kao ti...cuj, "doktorske" disertacije, i to od kiksera... :rol:
Proslo je, nisu dali gol, "doktor" je dao svoj doprinos... :thumbup:

Kakvi odnosi se trebaju razvijati sa bilo kime ovdje? Ljudi pisu normalno, argumentovano..tebi je to nepoznanica...tebi je najvaznije da si uvijek u pravu, nevazno i nebitno kakve su cinjenice...
Pronadjes post koji sam editovao, brisao ili sta god, ja nakon 12 godina odlazim sa foruma
Ne pronadjes li, obratno.

Jel smijes i jel jos uvijek stojis pri tom stavu.

Za ovo posljednje. Kada si dio neke zajednice, valjda moras znati ljude, njihovo ponasanje, stavove. A ne lupati ko maksim po diviziji, samo da bi nesto napisao. Bolan ti najvecem "kontrasu" ove teme pises da mijenja postove. Dok sam ja ovdje vodio bitke oko Giovinco/Marchisio, Diego, Beppe/Conte, Allegri, Berna, Ronaldo tebe nije ni bilo na forumu.
Ja se inace sa ovim ne bavim ali vidim da ti neces prekinuti, "forumski" navijac Juventusa...pa na brzinu, nije bilo potrebe puno pretrazivati.. :kafa:
daffy
Italia
Postao/la Italia » 10 jul 2010, 12:43

sad bi ja mogao razgovarati sa tobom i prepirati se, ali zasto? zasto sa budalom pricati.. napisao sam post, pa izbrisao.. tebi je vjerovatno Mančester Junajted? jel tako?

4 jezika meni nista ne znaci, jer sa 16 godina znam engleski odlicno pricati, njemacki tu i tamo.. tako da cu ja do 20-e imati i vise od 4 jezika ;)
2010 - 16 = 1994 godiste...danas imas punih 27 godina.

Meni nije trebalo puno da neke stvari pronadjem, tako i tvoje ponasanje..da ne spamam dzaba, neka ljudi nadju daffy i dansnji ti nick...pod daffyjem si krenuo "zestoko", samo cu izdvojiti nesto malo:
Italia je napisao/la:
21 jun 2010, 22:41
vi stvarno mislite da je daffy na prodaju? varate se..

inace, pored daffy-a bio sam najbolji, 10 ocjena, 6 interceptiona, 2 imp. pass.. cek? pa ja sam daffy :mrgreen:
Da ne bude kakve zabune, daffy je ukinut 20 juna 2010 a 21 juna 2010 izrodio se Italija. Pogledati Football identity..da ne kaze da lazem.. :kafa:

Postao/la daffy » 30 okt 2009, 20:56

oj seljadije u pm..

ajde dok nas niste izbacili iz serije a niste bili prvaci u Italiji 20 godina.. lopovi ****.!! ali jos malo pa ce se istina otkriti.. dok se sve to sudski rijesi!!

forza juve!!

zasto inter? zato sto je pet puta osvojio seriju a?? haha
Postao/la daffy » 10 nov 2009, 22:59

@Trasimaco nek si se ti nasao pricat sta valja sta ne valja.. kad bi malo poceo pratiti ligu mozda bi ti i bilo zanimljivije.. trenutno je bolji fudbal i bolji igraci u Engleskoj.. ali to jos samo kratko..

svaki klub u Premier Ligi zavisi od stranog kapitala.. svi imate svoje **** guzonje iz picki materina koji vam daju pare i samo dovode nove igrace.. svaki tim.. dok u Italiji jos nema ni jednog kluba sa stranim kapitalom.. trebala je Roma dobit Rusa koji je bogati od Abramovica ,ali to kod nas ne ide tako.. zato je ljepota gledati Seriu A.. nije sve do para..

da da.. glupani moji najjaci.. Seria A kurcu ne valja, pa zato jedne Viole koje se obicno bore sa Romom i Laziom za cetvrto mjesto izbaci jedan Liverpool.. Milan sjebao Reala u oba navrata.. jos da ih sudije nisu pokrali u oba navrata sad bi Real trazio spas za Europa Ligu.. Juventus izbaci najveceg Njemackog kluba.. dok inter gura sa Barcom.. i sad mi pricamo o slaboj ligi.. okrenite u Europa Ligu u kojoj se nalaze Roma, Genoa i Lazio.. Roma je druga na tabeli, dok Lazio i Genoa djele drugu poziciji.. i velike su sanse da ce proci.. treba napomenuti da djele tu drugu poziciju sa Valencijom i Villarealom.. pored njih Sampdoria koja ove sezone igra odlicno, Palermo koji je iz sezone u sezonu sve bolji, Napoli sa Hamsikom, Lavezzijem, Quagliarellom i ostatkom tima ce se sigurno boriti za Europa Ligu ove sezone.. i sad mi pricamo o nekoj slaboj "Seria A"..
Postao/la daffy » 10 nov 2009, 23:38

OTNYS_YNWA je napisao/la:
Hamsik ti polovnjak???

Jok , igracina , provjeren iz Napolija .. Zvijer lik ! :cry:

e botu moj glupi.. oj , haj banuj se sam..

Hamsik sine moj ima 22 godine.. odveo je Slovacku na svjetsko prvenstvo.. znaci u grupi sa Ceskom, Slovenijom i Poljskom on je glupu Slovacku odveo na SP..

ma joj i ja debil trosim rijeci na debile.. upali tv i nekad pogledaj tekmu Napolija.. pa se onda moze pricati sa tobom.. do tada suti.. cuj Hamsik mu polovnjak.. jao ublehe u pm.. :S

Lavezzi, Quagliarella, Hamsik, Maggio, Gargano, Cannavaro, Zuniga, Santacrocke.. pa bolji tim imaju od Liverpoolovog.. oni barem pobjede Viole u gostima , a Liverpool popusi.. ccc
Ovo je tvoj rijecnik u prvih 5 postova sto si napisao...za jednog petnaestogodisnjaka u to vrijeme, zadivljujuce...danas ti 27, a pomakao se nisi.
Postao/la daffy » 11 nov 2009, 21:59

Unitedovac haj matereti suti.. sta pricas koji q.. ne znas ni sta se desilo. ne znas ni radi kojih utakmica smo "osudjeni" za "varanje".. ustvari, pojma nemas.. nemoj vise nista pricati nema potrebe..

pocetnik sam na ovom forumu, sta? sad ti znas vise zato sto sam se regao prije par dana?? pa legendo moja citav zivot pratim Juve i sve znam o Juventusu..

placenici.... sve vam se vrti oko para..
pa legendo moja citav zivot pratim Juve i sve znam o Juventusu.. <- iz spoilera...sa 15 godina... :tokralju:

O "djeci" si poceo isto sa petnaest...dok su te bubuljice, od pucanja, budile nocu... :rol:
Ima toga jos, ko voli neka izvoli...
Postao/la daffy » 13 nov 2009, 23:37

Adinjo pusti ba djecu.. dobili malo paznje i sad misle glavni..

da vas nismo poceli pustati ovo ne bi licilo ni na sta.. slazem se sa kapijem Viole imaju solidan tim.. i to kad smo im mi napravili tim sa Marchionnijem i Zanettijem.. umjesto da nam zahvaljuju oni ovako..Napoli isto tako ima sjajan tim.. kao i Genoa.. Roma pocela popustati sa Rankom ( koji idol :lol: ) Milan pocinje fatat formu.. Lazio nenormalno los sa odlicnim timom.. a inter ko inter.. levati ostaju levati.. placenici ostaju placenici.. svi su dostigli godine.. imaju 2 mlada igraca Baloteli i Santon od kojih jedan hoce da odma ide iz kluba a to je ovaj drugi tj. bolji Santon.. Baloteli bi mogao biti kao Cassano.. bad boy sa dosta potencijala kojeg nece iskorisiti radi ponasanja.. dok sa druge strane pogledaj nas tim.. igra se oslanja na momak koji svi imaju 25 god i manje.. jedino Camoranesi sto iam 30 godina..!!
Pa da zavrsimo...sto se tice foruma, ja se registrovao prije oba tvoja nicka....nidje veze, al' eto..
Vidim neke forumaske "bitke" :? :rol: spominjes.. i to punih12 godina...golemo... :rol: aferim, od tada i postoji Juve, jer ko vise napise, taj je i veci Juventino... :tokralju:
Pa zar ne pises uptavo TI, kako "djeca" prate Juventus poslije farsopolija?? A ti 2006 imao punih 12 godina..ni bobuljice ti nisu izlazile... :rol:

Ja sam se "zaljubio" u Juventus davne 1985, kao djecacic, gledao finale protiv Liverpoola..samo radi crno-bijelih dresova..bio ja Partizanovac, i toga se ne stidim..vidio sam da si u proslom postu spominjao TRI tackice(mada si i ti sa oba nicka upotrebljavao tackice, ali iz nekog razloga moje ti zapale za oko, nesto bi da kazes) i kako bi se dalo jos svasta pisati...ja nekako kontam da ti sa time asociras da sam srbin(mozda sam u krivu)...nisam srbin, Bosnjak, musliman sam...ni toga se nikada nisam stidio...da mi je Jugoslavija bila superiska u odnosu na ove raspale drzave i da sam bio jugosloven, ni toga se ne stidim...nicega se ne stidim..jednostavno, nemam potrebu da se stidim.. ;)

Cinjenice:
Dok sam ja gledao Trapov Juve, ti nisi bio ni u planu, dok sam gledao Lippijev Juve, ti si vjerovatno bio na flasici..da ne kazem nesto drugo..a mozda jos ne?? Ti znas najbolje.
O vremenima prije, ne mogu pricati, malo se sjecam i prve CL titule(1985), jer bio sam malo mladji nego ti kad si se registrovao 2009, pa kontaj.. :kafa:
Znam da ti pratis Juve cijeli zivot, a to ti je punih 27 godina, mozda i prije nego si se rodio, i da o eri Trapa i Lippija znas vise i od mene... :rol:

Sa tobom sam zavrsio na ovu temu do daljnjeg...ako budes opet pocinjao raspravu na bazi da je neko "glup", pisacemo se..iznesi svoje stavove bez da nekoga omalozavas...

PS. izvinjavam se moderatorima na off topicu, ali kad neko trazi, treba mu ispuniti zelju...hvala.
Jesi li nasao komentare koje sam mijenjao ili brisao, ili sad se samo fatas na neke rane komentate koji su malo smiješni, djetinjasti?

I sta znaci to sto si ti na radio stanici dozivio 75-u godinu. Pa vratimo se u 2009, kada ni tad nismo imali dobre uslove, informacije, streamove, pa opet smo imali oskudne informacije. Kamoli u prošlom stoljecu kada je najvece poznavanje fudbala bilo nabrojati prvih 11, nemas pojma ni kako izgledaju :rol:

Dobar pokusaj, al jako mi je zao sto nisi uspio pronaći neke obrisane, izmijenjene kometare. Ne znam koja budala u zivotu moras biti da takvo nesto pomislis, kamoli radis haha.

Nisam znao da "raspravljam" sa nekim ko je davno prebacio zrele godine. Sada barem razumijem takve stavove i ta razmisljanja. :thumbup:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 03 okt 2021, 11:11

Italia, frajer te ugasio, pokrij se jorganom jedno mjesec dana ili bar dok je reprezentativna pauza.
#ALLEGRIOUT

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 03 okt 2021, 11:54

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 03 okt 2021, 12:00

JuventinoVero je napisao/la:
03 okt 2021, 11:11
Italia, frajer te ugasio, pokrij se jorganom jedno mjesec dana ili bar dok je reprezentativna pauza.
:rol: :rol: :rol: :rol:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 03 okt 2021, 12:24

Šta ovo bi krv ti ljubim
"We need to suffer. And we need to fight."

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 03 okt 2021, 12:28

Sve je ovo super, ali za bilo kakav ozbiljan rezultat, treba nam zdrav i najbolji moguci Dybala.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 okt 2021, 12:29

A single object worth over 110 million euros: this is the value of the Juventus shirt. With the addition of the new sleeve sponsor Bitget, in fact, the Juventus club has further increased the **** of income coming from its own uniform.

The highest revenues are guaranteed by Adidas: the German brand, technical sponsor, pays 51 million euros per season, and will continue to do so at least until 2027. Then follows the Jeep 4xe brand, jersey sponsor, in fact making its debut in this season, which adds another 3 million to the 42 provided for in the previous agreement with the car brand.

The Cygames retrosponsor, who arrived in 2020 and with a contract expiring at the end of this season, is worth between 6.5 and 10 million euros. Finally, the newcomer Bitget, the club's first historic sleeve sponsor: the duration of the agreement has not yet been revealed, but the company will pay Juventus between 8 and 10 million euros per season.

The Juventus kit will therefore guarantee the club over 110 million euros per season, divided as follows:

51 million euros per season from Adidas technical sponsorship;
45 million euros per season from the main sponsor Jeep;
8-10 million euros per season from the sleeve sponsor Bitget;
€ 6.5-10 million per season from the back jersey sponsor Cygames.

calcioefinanza.it
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 03 okt 2021, 17:28

Utakmice talijana, spanaca, engleza, njemaca, kupa sampiona, kupa kupova, kupa UEFA, evropska, svjetska, su redovno bile poslastice gotovo svakodnevo, u proslom stoljecu/vijeku...pa nismo zivjeli u pecinama prije 30 godina..danas zivimo i pored silnih "sreamova"...o izlasku satelita i "vrcenja" istih, necu ni pocinjati...ti znas i to puno bolje od ovih sto su "prezivjeli" sve to.. :thumbup:
Na satelitu, na tribinama, Lippijev Juventus sam gledao kad si ti flasicu tek naucio drzati u rukama...sorry, cinjenice..
Jedino sto je falila, meni licno i nije, je bila francuska liga...

Ljudi su citali i novine, raznorazne casopise...znas li ti sta je tempo? googlaj... ;)
To je bio nas facebook, instagram, tiktok i ostale pizdarije...uf, koji je bio cejf sjesti, od prve do zadnje stranice, sve na tenane...

Nismo mi bas toliko bili zaostali...imali smo i TV i to u boji, ma svasta nesto smo imali..ti gledas talibane kako lupaju televizore, kompjutere, pa kontas i mi smo to radili...odgovorno tvrdim da NISMO..koristili smo mi te "sejtanske" stvari.. :mrgreen:

Eto, da se vratimo u tvoje vrijeme 2009, citiram:Postao/la Italia » 03 okt 2021, 10:46 "Pa vratimo se u 2009, kada ni tad nismo imali dobre uslove, informacije, streamove, pa opet smo imali oskudne informacije. Kamoli u prošlom stoljecu kada je najvece poznavanje fudbala bilo nabrojati prvih 11, nemas pojma ni kako izgledaju :rol:"

Evo jedan "frisak" iz 2009... :mrgreen:

Unitedovac haj matereti suti.. sta pricas koji q.. ne znas ni sta se desilo. ne znas ni radi kojih utakmica smo "osudjeni" za "varanje".. ustvari, pojma nemas.. nemoj vise nista pricati nema potrebe..

pocetnik sam na ovom forumu, sta? sad ti znas vise zato sto sam se regao prije par dana?? pa legendo moja citav zivot pratim Juve i sve znam o Juventusu..
Jos se meni gore i smijes... :shock:
I nakon(kako TI kazes) svih tih odskudnih informacija, ti si vec sa 15 godina starosti znao SVE o Juventusu...mi veze nemamo... :mrgreen:

Ja fino pozivam na prekid "vatre"..a ti opet ides u propast...za sve gore navedeno je trebalo 10 minuta...daffy na prvoj stranici, italija na nekoliko...dalje nisam ni isao..nije ni bilo potrebe.. :kafa:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 03 okt 2021, 18:22

I ovaj Sandro je ocito samo kes gleda, proigrao kada se polako ulazi u pregovore za produzenje ugovora (istice 2023), kao sto je i prosli put najbolji fudbal igrao pred potpisivanje novog ugovora. Frajer prespavao tri godine, ove sezone odlican od pocetka.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 03 okt 2021, 18:41

E e ne znas ti kako je sa 16 godina znati sve. To samo Italia moze :kafa:

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 03 okt 2021, 22:34

1921blue je napisao/la:
03 okt 2021, 01:13
@Juventinisimo @VelaHavle @dinoo

Kako vam je portugalski statističar prošao? Vidim da polako već ispoljava ego,još malo napadi neće smijeti proći bez njegovog dodira loptom,a onda tek kreće faza mlataranja rukama,galama na suigrače....
Nisam siguran jel pitanje retoricko, a jos manje zasto je, medju ostalima, i meni upuceno.
Ali hajde sa razgovaramo, sta ima veze.
Man utd ne gledam, i ne znam koliki je impact ronalda tamo, znam da je dao 4,5 golova ali i da su im rezultati (kada je konzistentnost u pitanju) ko qurac vec godinama i da se, ocigledno nista nije promjenilo, osim sto je ronaldo uzeo nekome mjesto u prvom timu.
Sto se tice ronalda i juventusa, ispricana prica, operacija uspjela, pacijent podlegao.
Ali, ako otvaramo temu ponovo, da ponovim sto sam tada tvrdio, i sad to mislim:
Da je bogdom ronaldo krivac za sve nebuloze koje smo radili na terenu zadnje 3 sezone.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 03 okt 2021, 23:24

dinoo je napisao/la:
03 okt 2021, 22:34
1921blue je napisao/la:
03 okt 2021, 01:13
@Juventinisimo @VelaHavle @dinoo

Kako vam je portugalski statističar prošao? Vidim da polako već ispoljava ego,još malo napadi neće smijeti proći bez njegovog dodira loptom,a onda tek kreće faza mlataranja rukama,galama na suigrače....
Nisam siguran jel pitanje retoricko, a jos manje zasto je, medju ostalima, i meni upuceno.
Ali hajde sa razgovaramo, sta ima veze.
Man utd ne gledam, i ne znam koliki je impact ronalda tamo, znam da je dao 4,5 golova ali i da su im rezultati (kada je konzistentnost u pitanju) ko qurac vec godinama i da se, ocigledno nista nije promjenilo, osim sto je ronaldo uzeo nekome mjesto u prvom timu.
Sto se tice ronalda i juventusa, ispricana prica, operacija uspjela, pacijent podlegao.
Ali, ako otvaramo temu ponovo, da ponovim sto sam tada tvrdio, i sad to mislim:
Da je bogdom ronaldo krivac za sve nebuloze koje smo radili na terenu zadnje 3 sezone.
Vidi nesto, i ja sam tu...ja uvijek tamo gdje treba... :mrgreen:
Ko je 1921blue?

Iskreno...sta imamo mi sa unitedom? koga briga united?

Nama recimo, Ronaldo nista nije donio pozitivno :hmmmmm: ...dok recimo, Ibrahimovic je donio to nesto Milanu, od kako se vratio...sta li je to nesto?? :hmmmmm:
Za Ibru ginu...kako i ne bi, on(Bog), kako se voli zvati, nema ego... :kafa:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 04 okt 2021, 00:04

03 okt 2021, 17:28
Utakmice talijana, spanaca, engleza, njemaca, kupa sampiona, kupa kupova, kupa UEFA, evropska, svjetska, su redovno bile poslastice gotovo svakodnevo, u proslom stoljecu/vijeku...pa nismo zivjeli u pecinama prije 30 godina..danas zivimo i pored silnih "sreamova"...o izlasku satelita i "vrcenja" istih, necu ni pocinjati...ti znas i to puno bolje od ovih sto su "prezivjeli" sve to.. :thumbup:
Na satelitu, na tribinama, Lippijev Juventus sam gledao kad si ti flasicu tek naucio drzati u rukama...sorry, cinjenice..

Ljudi su citali i novine, raznorazne casopise...znas li ti sta je tempo? googlaj... ;)
To je bio nas facebook, instagram, tiktok i ostale pizdarije...uf, koji je bio cejf sjesti, od prve do zadnje stranice, sve na tenane...

Nismo mi bas toliko bili zaostali...imali smo i TV i to u boji, ma svasta nesto smo imali..ti gledas talibane kako lupaju televizore, kompjutere, pa kontas i mi smo to radili...odgovorno tvrdim da NISMO..koristili smo mi te "sejtanske" stvari.. :mrgreen:

Eto, da se vratimo u tvoje vrijeme 2009, citiram:Postao/la Italia » 03 okt 2021, 10:46 "Pa vratimo se u 2009, kada ni tad nismo imali dobre uslove, informacije, streamove, pa opet smo imali oskudne informacije. Kamoli u prošlom stoljecu kada je najvece poznavanje fudbala bilo nabrojati prvih 11, nemas pojma ni kako izgledaju :rol:"

I nakon(kako TI kazes) svih tih odskudnih informacija, ti si vec sa 15 godina starosti znao SVE o Juventusu...mi veze nemamo... :mrgreen:

Ja fino pozivam na prekid "vatre"..a ti opet ides u propast...za sve gore navedeno je trebalo 10 minuta...daffy na prvoj stranici, italija na nekoliko...dalje nisam ni isao..nije ni bilo potrebe.. :kafa:
Allahu dragi. Svaki put kazem sebi necu vise, al em ja tvrdoglav ko magarac, em ti imas sposobnost da me ponovo ukljucis u odgovor. Prije svega, duboke isprike ostalima i nadam se da ste pametni pa samo skrolujete ove gluposti.

Evo, zarad nekog argumenta, pretrazio sam postove koje sam tebi direktno uputio u zadnjih par sedmica, i nijedan moj post nije bio direktno upucen tebi, vec si se ti kacio na moje postove pa ti ja "ponekad" odgovarao.
Postao/la Italia » 22 sep 2021, 01:54
Brate dragi, ako ti imas pojma sta pises i na sta poentiras. Opet zdrobi 7 nepovezanih recenica, nadovezujuci se na apsolutno nista.
Postao/la Italia » 25 sep 2021, 18:07
Kakav lik haha. Drzi se gefufne, to je taj kapacitet shvatanja fudbala.
Postao/la Italia » 30 sep 2021, 00:36

Ne pišem komentare da ih ti citas, vec sto zelim da iznesem svoje mišljenje i da diskutujem o tome. Niko te ne tjera da citas/komentarises.

I naravno da se treba komentarisati. Posebno sada kada je vidljivo svima, a posebno onima koji su ga branili ko budale. Vrijedjali nasu inteligenciju jer je su bili zaslijepljeni nekakvom statistikom i drkanjem na nekakva globalna razmišljanja. Zamisli ljude da ti govore da si glup, a ti svojim ocima vidis kako postoji jedan PREEVIDENTAN problem. Al hajd stisni muda pa kritikuj Ronalda. Najlakse je kritikovati De Silja. Za takve diskusije se ide na facebook pa komentarise, ovdje bar neko nesto i shvata o fudbalu. Sto Mig govori za Amera, a to 99% pratioca fudbala i ne vidi, ne shvata. U jednom navratu je MORAO praviti faul nakon izgubljene lopte, jer su istrcali strasnu kontru. Al jbg, za to je potrebno gledati fudbal, a ne igrati igrice. Shvatati sta gledas, a ne gledati statistiku.
A jel fakat ocekujes repliku na post gdje si pokrenuo 23 razlicite teme ? Treba elaborat napisati da ti se odgovori na sve ovo.
Haha sta ce mi "pasati" u odgovorima prema tebi. Naravno da cu biti bezobrazan, kada si i ti i tebi slicni jednako bezobrazni. Pa kako te nije stid napisati kikser, kako te nije stid spomenuti ga, kako te nije stid ista prokomentarisati nakon doktorske disertacije u defanzivi. Kako te bolan nije sramota tih tvojih nebitnih rijeci. I onda kaze nemoj vrijedjati, bezobrazan si.

Stavljas nekakve nadimke, kilometarske postove sa tri tackice, mah :lol: Svasta bi ti se dalo napisati, ali nisi vrijedan tolike paznje i konstantnih replika. Ne znam ni sto ti odgovaram i sto sam se nakacio na tebe. Pojavio se prije 3 mjeseca i davis me nekakvim glupostima, o boze.. A tamo fol sa fufnom razradjuje nekakve odnose, bilanse, ekonomske pravce, pozitive, hahahah :rol: :urnebes:
Pronadjes post koji sam editovao, brisao ili sta god, ja nakon 12 godina odlazim sa foruma

Za ovo posljednje. Kada si dio neke zajednice, valjda moras znati ljude, njihovo ponasanje, stavove. A ne lupati ko maksim po diviziji, samo da bi nesto napisao. Bolan ti najvecem "kontrasu" ove teme pises da mijenja postove. Dok sam ja ovdje vodio bitke oko Giovinco/Marchisio, Diego, Beppe/Conte, Allegri, Berna, Ronaldo tebe nije ni bilo na forumu.
A evo i moj odgovor ka tebi
Evo svi moji komentari upuceni ka tebi, ali upuceni kao odgovori ka tebi, gdje se ti konstantno kacis na neke moje postove. Pa i kada ti kazem da necu da odgovaram na 19 otvorenih tema, ponovo se vratis. Mozda je ranije bilo, ne sjecam se iskreno. Ja te pamtim od prije par mjeseci kada si dosao ovdje pa napravio football manager transfer prelazni rok gdje si u istom prodao 15 igraca i doveo 20 novih, sto mi je bilo preslatko i presmijesno, sto je svakom iole normalno poznavaocu ove nekakve igre jasno koliko je besmisleno, al hajd nismo svi isti. Od ranije te se ne sjecam, a navodno datiras od davnina. Eto pretrazujes moje postove i vadis nekakve fakte italia=daffy, nesto sto sva starija ekipa zna, kao da je to neki big deal. Evo kliknemo na tvoje postove i vidimo da si registrovan 2008, a gubi se svaki trag tvojim postovima do 2011. Haha. Optuzio si mene za nekakva brisanja postova (tobejarabi kakva zadrta budala moras biti da to radis), a onda mi kopas postove od prije 12 godina koji su jos uvijek tu. Znas kako kazu, obicno te tuze da si nesto uradio oni sto rade ili su spremni isto to uraditi, ha ja. Mada, mozda si i potkan onim buffonom. Ja mislim da je on nedavno bacio neku repliku za ta brisanja i editovanja postova, a isto ovako je bila rasprava kada me uvjeravao da sam ja sve najgore pisao o Chiesi, pa se brat bacio na istrazivanje i nasao post iz 2017/2018 :urnebes: :urnebes:

Sto se tice historijata, opet cu ti reci, sve je to divno, krasno, bajno i zavidim na tim posebnim trenucima koje ste dozivljavali, jer je i meni sport generalno bio prelijep kada sam imao oskudniji pristup informacijama. Uzivao sam u svakom trenutku, jer taj termin si dobijao "dozu", a danas si ukljucen 24/7 i sve je to izgubilo taj lijepi osjecaj iscekivanja. Ali, cinjenica je, da sve te ranije epohe nose prevelik nivo "zatucanosti", gdje si mislio ono sto ti se kaze. Nisi igraca mogao gledati u omladinskim kategorijama, na treninzima, na posudbama u 2. ligi, pa cak ni u vecini ligaskih utakmica, vec si ga gledao samo na velikoj sceni gdje ti je "znanje" davao neko drugi (komentator). Danas imamo youtube, web, pa prelistamo gdje je igrac prvi put prnuo, a kamoli njegov neki razvoj, kvalitet, rezultate, REALNU statistiku. Da Immobile nije igrao u eri interneta, danas bi pricali o nekakvoj legendi i najvecem igracu Lazia. :urnebes: Al na njegovu zalost, svi smo mi gledali njegove flopove od Juventusa, Sevilje, Dortmunda. Moze statistika pisat sta hoce, ali nase oci su vidjele jednog relativno prosjecnog igraca. A zamisli koliko je Immobilea bilo u proslom stoljecu, pa onda dodju i pricaju o nekakvim Puskasima, Jasinima, Euzebijima, a Boga pitaj jel iko pogledao 3 utakmice njihove. Da ti iskreno kazem, ako zaista imas te godine koje navodis da imas, ja to stvarno postujem i izvinjavam se jer sam se sprdao sa fudbalskim znanjem. Ja razumijem te ljude koji su fudbal gledali preko novinskih clanaka, izvjestaja sa radija ili nekad kad bi zaista bili sretni i ugrabili taj prenos uzivo pa percipirali fudbal kroz prizmu onog sto im u uho udje od strane komentatora ili neke mase. Jednostavno, to su stvari na koje nisi mogao uticati i ja postujem to. Ja iskreno o fudbalu i u drustvu pricam vrlo malo, samo sa pojedinim ljudima, jer nivo ljudskog shvatanja o nekim stvarima koje direktno ne prate je **** globalno razmisljanje koje je kreirano od strane drustvenih mreza i ljudi tu pricu puse i vjeruju istoj vise nego sto vide svojim ocima (covjece meni neki dan lik rece da je Juventusov vezni red odlican, strasan.. i to neko ko prati fudbal, al naravno ne prati kalco). E to je to globalno razmisljanje koje preovladava u svim porama drustva, pa ljudi k'o navijeni slijede pravac i lupaju tudje stavove bez zrna kritickog razmisljanja.

Evo, ne znam kako sad da srocim sljedeci dio da objasnim "sebe". Mozda ja ljude ovdje perem na forumu. Svjestan sam da vecini i idem na zivce, i da vrlo cesto moji postovi budu i besmisleni jer vise vode ka nekoj "svadji" nego konstruktivnoj raspravi. Iskreno, kad god nesto uvredljivo napisem, to je u vidu sprdnje, sarkazma, jos od onog nekad davnog vakta "evo jesam vam reko, dufi opet u pravu", ostala navika, sta ces. Fudbal ne komentarisem po drustvenim mrezama, niti po nekim drugim forumima jer sam davno davno napustio sve te vanabe juvebalkane picke materine, jer su ljudi postali zaista teski. Ovaj forum je jedno od rijetkih mjesta koje ja posjecujem, **** preduga navika, ima ti i romantike u ovih 10-11-12-13 godina rasprave, diskusije i navijanja sa jednom slicnom ekipom (mada ih je dosta otislo i dosta doslo). Ja iskreno vidim dosta "obicnih" razmisljanja, a vjerujem da to vidi i ova "konstruktivna ekipica", za koje se jednostavno ne zalijeces niti odgovaras. Jednostavno, ljudi imaju svoj nivo shvatanja i to je okej. Sad mozemo napraviti analizu ljudi koji su htjeli objesiti Allegrija i za sve njega smatrali direktnim krivcem, a koji danas pricaju jednu potpuno drugu pricu. Ili cak i ove za Ronalda, kako se to vrlo jednostavno mijenjalo. I evo hajd sada da uprostimo ovu paljbu vatre jedan na drugoga. Tvoji stavovi su izrazito rigidni, i cak cesto se sprdas sa ovim sto su na drugoj strani - konkretno u slucaju Ronaldo, Dybala, Morata. Razumijes li da ti kada indirektno (kao evo i prethodni post) sprdas pricu kako je Ronaldo nas gusio, time ti direktno osporavas misljenje, evo konkretno i moje. Eh, tu dolazi do problema. Ja se mogu raspravljati sa Pogbom 10 godina oko razlicitih situacija, i ako Bog da, raspravljat cemo se i narednih 10 godina, jer iza njega stoji argumentacija, znanje, shvatanje, kriticko misljenje, percepcija i razumijevanje ove glupe igre. Sto se moglo zakljuciti jos od onog vakta oxygena. I sa takvim ljudima je sasvim super diskutovati i razmijenjivati misljenje, jer znas da neko sa druge strane barata nekim informacijama. Medjutim, kada se pojavis ti, to je potpuno drugacije, jer iskreno mislim da ne kapiras ovu tematiku najbolje, a pri tome imas "jak" stav da sprdas nekoga. I onda je to malo besmisleno, pa ti odgovorim na nacin kakav sam ti ranije odgovarao. Evo, ovo je moje ukratko misljenje o ovoj situaciji i izvini ako sam te povrijedio. Ja to jednostavno tako dozivljavam.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 okt 2021, 17:56

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 04 okt 2021, 18:54

Italia je napisao/la:
04 okt 2021, 00:04
03 okt 2021, 17:28

Allahu dragi. Svaki put kazem sebi necu vise, al em ja tvrdoglav ko magarac, em ti imas sposobnost da me ponovo ukljucis u odgovor. Prije svega, duboke isprike ostalima i nadam se da ste pametni pa samo skrolujete ove gluposti.

Evo, zarad nekog argumenta, pretrazio sam postove koje sam tebi direktno uputio u zadnjih par sedmica, i nijedan moj post nije bio direktno upucen tebi, vec si se ti kacio na moje postove pa ti ja "ponekad" odgovarao.
Postao/la Italia » 22 sep 2021, 01:54
Brate dragi, ako ti imas pojma sta pises i na sta poentiras. Opet zdrobi 7 nepovezanih recenica, nadovezujuci se na apsolutno nista.
Postao/la Italia » 25 sep 2021, 18:07
Kakav lik haha. Drzi se gefufne, to je taj kapacitet shvatanja fudbala.
Postao/la Italia » 30 sep 2021, 00:36

Ne pišem komentare da ih ti citas, vec sto zelim da iznesem svoje mišljenje i da diskutujem o tome. Niko te ne tjera da citas/komentarises.

I naravno da se treba komentarisati. Posebno sada kada je vidljivo svima, a posebno onima koji su ga branili ko budale. Vrijedjali nasu inteligenciju jer je su bili zaslijepljeni nekakvom statistikom i drkanjem na nekakva globalna razmišljanja. Zamisli ljude da ti govore da si glup, a ti svojim ocima vidis kako postoji jedan PREEVIDENTAN problem. Al hajd stisni muda pa kritikuj Ronalda. Najlakse je kritikovati De Silja. Za takve diskusije se ide na facebook pa komentarise, ovdje bar neko nesto i shvata o fudbalu. Sto Mig govori za Amera, a to 99% pratioca fudbala i ne vidi, ne shvata. U jednom navratu je MORAO praviti faul nakon izgubljene lopte, jer su istrcali strasnu kontru. Al jbg, za to je potrebno gledati fudbal, a ne igrati igrice. Shvatati sta gledas, a ne gledati statistiku.
A jel fakat ocekujes repliku na post gdje si pokrenuo 23 razlicite teme ? Treba elaborat napisati da ti se odgovori na sve ovo.
Haha sta ce mi "pasati" u odgovorima prema tebi. Naravno da cu biti bezobrazan, kada si i ti i tebi slicni jednako bezobrazni. Pa kako te nije stid napisati kikser, kako te nije stid spomenuti ga, kako te nije stid ista prokomentarisati nakon doktorske disertacije u defanzivi. Kako te bolan nije sramota tih tvojih nebitnih rijeci. I onda kaze nemoj vrijedjati, bezobrazan si.

Stavljas nekakve nadimke, kilometarske postove sa tri tackice, mah :lol: Svasta bi ti se dalo napisati, ali nisi vrijedan tolike paznje i konstantnih replika. Ne znam ni sto ti odgovaram i sto sam se nakacio na tebe. Pojavio se prije 3 mjeseca i davis me nekakvim glupostima, o boze.. A tamo fol sa fufnom razradjuje nekakve odnose, bilanse, ekonomske pravce, pozitive, hahahah :rol: :urnebes:

A evo i moj odgovor ka tebi
Evo svi moji komentari upuceni ka tebi, ali upuceni kao odgovori ka tebi, gdje se ti konstantno kacis na neke moje postove. Pa i kada ti kazem da necu da odgovaram na 19 otvorenih tema, ponovo se vratis. Mozda je ranije bilo, ne sjecam se iskreno. Ja te pamtim od prije par mjeseci kada si dosao ovdje pa napravio football manager transfer prelazni rok gdje si u istom prodao 15 igraca i doveo 20 novih, sto mi je bilo preslatko i presmijesno, sto je svakom iole normalno poznavaocu ove nekakve igre jasno koliko je besmisleno, al hajd nismo svi isti. Od ranije te se ne sjecam, a navodno datiras od davnina. Eto pretrazujes moje postove i vadis nekakve fakte italia=daffy, nesto sto sva starija ekipa zna, kao da je to neki big deal. Evo kliknemo na tvoje postove i vidimo da si registrovan 2008, a gubi se svaki trag tvojim postovima do 2011. Haha. Optuzio si mene za nekakva brisanja postova (tobejarabi kakva zadrta budala moras biti da to radis), a onda mi kopas postove od prije 12 godina koji su jos uvijek tu. Znas kako kazu, obicno te tuze da si nesto uradio oni sto rade ili su spremni isto to uraditi, ha ja. Mada, mozda si i potkan onim buffonom. Ja mislim da je on nedavno bacio neku repliku za ta brisanja i editovanja postova, a isto ovako je bila rasprava kada me uvjeravao da sam ja sve najgore pisao o Chiesi, pa se brat bacio na istrazivanje i nasao post iz 2017/2018 :urnebes: :urnebes:

Sto se tice historijata, opet cu ti reci, sve je to divno, krasno, bajno i zavidim na tim posebnim trenucima koje ste dozivljavali, jer je i meni sport generalno bio prelijep kada sam imao oskudniji pristup informacijama. Uzivao sam u svakom trenutku, jer taj termin si dobijao "dozu", a danas si ukljucen 24/7 i sve je to izgubilo taj lijepi osjecaj iscekivanja. Ali, cinjenica je, da sve te ranije epohe nose prevelik nivo "zatucanosti", gdje si mislio ono sto ti se kaze. Nisi igraca mogao gledati u omladinskim kategorijama, na treninzima, na posudbama u 2. ligi, pa cak ni u vecini ligaskih utakmica, vec si ga gledao samo na velikoj sceni gdje ti je "znanje" davao neko drugi (komentator). Danas imamo youtube, web, pa prelistamo gdje je igrac prvi put prnuo, a kamoli njegov neki razvoj, kvalitet, rezultate, REALNU statistiku. Da Immobile nije igrao u eri interneta, danas bi pricali o nekakvoj legendi i najvecem igracu Lazia. :urnebes: Al na njegovu zalost, svi smo mi gledali njegove flopove od Juventusa, Sevilje, Dortmunda. Moze statistika pisat sta hoce, ali nase oci su vidjele jednog relativno prosjecnog igraca. A zamisli koliko je Immobilea bilo u proslom stoljecu, pa onda dodju i pricaju o nekakvim Puskasima, Jasinima, Euzebijima, a Boga pitaj jel iko pogledao 3 utakmice njihove. Da ti iskreno kazem, ako zaista imas te godine koje navodis da imas, ja to stvarno postujem i izvinjavam se jer sam se sprdao sa fudbalskim znanjem. Ja razumijem te ljude koji su fudbal gledali preko novinskih clanaka, izvjestaja sa radija ili nekad kad bi zaista bili sretni i ugrabili taj prenos uzivo pa percipirali fudbal kroz prizmu onog sto im u uho udje od strane komentatora ili neke mase. Jednostavno, to su stvari na koje nisi mogao uticati i ja postujem to. Ja iskreno o fudbalu i u drustvu pricam vrlo malo, samo sa pojedinim ljudima, jer nivo ljudskog shvatanja o nekim stvarima koje direktno ne prate je **** globalno razmisljanje koje je kreirano od strane drustvenih mreza i ljudi tu pricu puse i vjeruju istoj vise nego sto vide svojim ocima (covjece meni neki dan lik rece da je Juventusov vezni red odlican, strasan.. i to neko ko prati fudbal, al naravno ne prati kalco). E to je to globalno razmisljanje koje preovladava u svim porama drustva, pa ljudi k'o navijeni slijede pravac i lupaju tudje stavove bez zrna kritickog razmisljanja.

Evo, ne znam kako sad da srocim sljedeci dio da objasnim "sebe". Mozda ja ljude ovdje perem na forumu. Svjestan sam da vecini i idem na zivce, i da vrlo cesto moji postovi budu i besmisleni jer vise vode ka nekoj "svadji" nego konstruktivnoj raspravi. Iskreno, kad god nesto uvredljivo napisem, to je u vidu sprdnje, sarkazma, jos od onog nekad davnog vakta "evo jesam vam reko, dufi opet u pravu", ostala navika, sta ces. Fudbal ne komentarisem po drustvenim mrezama, niti po nekim drugim forumima jer sam davno davno napustio sve te vanabe juvebalkane picke materine, jer su ljudi postali zaista teski. Ovaj forum je jedno od rijetkih mjesta koje ja posjecujem, **** preduga navika, ima ti i romantike u ovih 10-11-12-13 godina rasprave, diskusije i navijanja sa jednom slicnom ekipom (mada ih je dosta otislo i dosta doslo). Ja iskreno vidim dosta "obicnih" razmisljanja, a vjerujem da to vidi i ova "konstruktivna ekipica", za koje se jednostavno ne zalijeces niti odgovaras. Jednostavno, ljudi imaju svoj nivo shvatanja i to je okej. Sad mozemo napraviti analizu ljudi koji su htjeli objesiti Allegrija i za sve njega smatrali direktnim krivcem, a koji danas pricaju jednu potpuno drugu pricu. Ili cak i ove za Ronalda, kako se to vrlo jednostavno mijenjalo. I evo hajd sada da uprostimo ovu paljbu vatre jedan na drugoga. Tvoji stavovi su izrazito rigidni, i cak cesto se sprdas sa ovim sto su na drugoj strani - konkretno u slucaju Ronaldo, Dybala, Morata. Razumijes li da ti kada indirektno (kao evo i prethodni post) sprdas pricu kako je Ronaldo nas gusio, time ti direktno osporavas misljenje, evo konkretno i moje. Eh, tu dolazi do problema. Ja se mogu raspravljati sa Pogbom 10 godina oko razlicitih situacija, i ako Bog da, raspravljat cemo se i narednih 10 godina, jer iza njega stoji argumentacija, znanje, shvatanje, kriticko misljenje, percepcija i razumijevanje ove glupe igre. Sto se moglo zakljuciti jos od onog vakta oxygena. I sa takvim ljudima je sasvim super diskutovati i razmijenjivati misljenje, jer znas da neko sa druge strane barata nekim informacijama. Medjutim, kada se pojavis ti, to je potpuno drugacije, jer iskreno mislim da ne kapiras ovu tematiku najbolje, a pri tome imas "jak" stav da sprdas nekoga. I onda je to malo besmisleno, pa ti odgovorim na nacin kakav sam ti ranije odgovarao. Evo, ovo je moje ukratko misljenje o ovoj situaciji i izvini ako sam te povrijedio. Ja to jednostavno tako dozivljavam.
Da ne spamamo dzaba, evo u spoiler...mada nisam ni trebao poslije ovoga, citiram: "(tobejarabi kakva zadrta budala moras biti da to radis)".
Mislim da tako treba da razgovaras sa onima koji su te odgojili...
Sto se tice mene, postoji samo jedna istina..ja se jesam registrovao od kako ovaj site postoji(vise manje) i tacno je da posta nisam napisao godinama..da sam htjeo da brisem, pa pobrisao bi sve sto mi ne odgovara, nema smisla izbrisati 3 godine a ne 5 ili 7)..vjerovao ili ne..
Svakodnevno dodjem i procitam neke zanimljive sadrzaje na ss.ba, od kako postoji...mislim da nisam propustio vise od 3-5 dana za ovih 13 godina.....ovo mi je jedini nick, nikada nisam bio banovan, nikada nisam pisao pod drugim nickom...

Te transfere sam fino objasnjavao...i sve varijante su bile moguce...i Hakimi je bio na listi..dovede ga Inter....da ne idem sada traziti..ne da mi se..takodje, sa Cityjem u slucaju da im zabrane CL...nije se desilo, i sta se o tome ima pricati? Isto tako sa PSG, fino sam rekao, ne moze se otici i nuditi nesto ispod cijene, arapi na to nece pristati...itd..da ne duzim..
Sve sam fino naveo, ko koliko vrijedi, sta se za sta moze zamijeniti/kupiti...i sve je bilo izvodljivo...i ne uvelicavaj stvari...Dybala nije mogao biti u transferu sa 5 timova i 10 igraca...ili ili...mada sam na to vec replicirao, sjecam se da si se cinicki ponio..
Sve te nismo mogli dovesti, ja bio smijesan, a dodje Ronaldo za preko 100m, prije toga Pipita za stoju..
Znam ja dobro kako je Juventus stojao financijski tada(o tome cu poslije) :kafa:

Opet da ponovim...gledali smo mi utakmice na TV i to u boji...kad ti stignes da pogledas sve te omladince, druge lige...? :hmmmmm:
Nismo bili "zatucani", gledali smo utakmice svojim OCIMA, kao i danas..
Ja, kada sam bio na marakani sa jos 100 000 ljudi, Zvezda - Partizan, logicki sam se okrenuo prema semaforu sa radiom u ruci..i sve ostale utakmice, do 2009...nije se moglo vidjeti, puno ljudi bilo..radio sigurniji..sta da kazem...kupio sam znanje od komentatora... :crazy:

Meni se cini, prvo moje citiranje tebe je bilo nakon Juventusove utakmice gdje si za neke/nekog igraca rekao da je odigrao nesto fenomenalno, sta li vec, i ja te pitao "jesi li ti gledao utakmicu"?? tako nesto, ne sjecam se tacno, a ne da mi se traziti..i ti se upalio k'o kutnjak...tu je sve pocelo,,jer, ne do Bog tebi nesto reci...kad ti sve znas.. :shock:

Ne valjam ti ja, ne valja ti Gigi, ne valja ti IlCapitano, Ne valja ti ovaj/onaj...svi mi nemamo pojma...ti nas sve presisao jos sa petnaest godina..
I onda kazes, da se sa nama ne moze diskutovati... :hmmmmm:
Mi se isto nekada proturijecimo, ali postujemo jedno drugog..

Ti i jos neki, kad pocnete o Ronaldu, direktno ili indirektno, ja se osjecam prozvanim...nikakav ja Ronaldo fanboy nisam, anti Allegri i sta ja znam..

Cinjenice:
Dybala, meni bio najdrazi igrac Juventusa, BIO, ocekivao od njega jako puno, pokazao jako malo..zbogom Dybala, "prodavao" ga jos prije 2-3 godine, dok se moglo sta uzeti..vremenom promjenio misljenje, natjeran njegovim NEigrama, ne kajem se...da Bog da ja grijesim i on upravo bude taj koji donese nesto posebno..

Bonucci, isto jedan od meni drazih igraca, sve do odlaska u Milan i kikseva sezonu prije..zbog toga je kikser, i iza toga cvrsto stojim.
Igrac koji ima toliko iskustva ne moze sebi te stvari dozvoliti...razumijem nekoga mladjeg, neiskusnijeg...ali on te gluposti jednostavno ne smije praviti, sve je fino kada promase, golman odbrani...nista se na krajnji rezultat ne osjeti...a dobivali smo mi golova zbog njega, onako, bez veze..

Allegri, meni jako drag trener, jedan od najboljih sto su vodili Juve, zadnja sezona je bila qarina, i iza toga isto stojim. Pisao sam da mu treba samo CL pa da bude najveci ikada...TI licno si me stavio u antiAllegri ekipu :shock: ...ja ti nekoliko puta replicirao da lazes i nadjes post..ti evo dvije sezone meni/nama se nasladjujes neuspjesima Juventusa, samo da bi bio u pravu...ne znam zasto meni, ali eto..ispali bi iz CL(2019) i prije da nije bilo tog famoznog Ronalda..potopio je sam Atletico, zabio oba protiv Ajaxa...Max je bio trener, ne Sarri ili Pirlo..a prije toga od Reala, samo zahvaljujuci njegovom ziherastvu...mada smo i protiv Tottenhama odigrali kao pizde, vise sreca nego zasluga..
Kako to fino ide...kada bunker odradi svoje, svi sretni...kada omane, Ronaldo kriv...yeah right.. :kafa:

Ronaldo...da smo ga Bogdom imali u onim finalima...Milan bolji ili gori dolaskom starkelje Ibrahimovica?? haman su nesto pokupili od njega..sta li?
Kako to da VI, koji sve znate, krivite njega, a ne TIM..kunete se u tim...Ronaldo je svoje u velikoj vecini utakmica odradio, a ostali?

Kada se vec prati klub kao Juventus, neki znaju SVE o njemu..pa da pitam, kako klub funkcionise?
Evo sad cu ti ja pokusati reci, da se imas cemu smijati..ja, onako preko radio prijemnika...

Sta nam je donio Ronaldo?? Donio nam je jako puno, i kada je dosao a i za buducnost. Kako? Pa fino, tako svaki klub funkcionise...klub nije samo trener, igraci i uprava, klub je business.
Njegovim dolaskom vrijednost kluba je skocila, dionice, social media, i sve ostalo...
IlCapitano je gore postao koliko $$$ treba da dobivamo od sponzora...koliko smo dobivali prije njega, kada vrijednost kluba nije bila velika?
Kako se dobivaju veliki sponzorski ugovori? To ce ti neko dati isto ako vrijedis 300m ili 2b..?? Rastom kluba, dobijas novu dimenziju, bolju...
Zbog Ronalda smo dobili nove i bolje ugovore, pa nismo valjda sto smo ispadali iz CL u ranoj fazi tri godine u nizu?? Dok smo gurali do finala, nismo imali ovako jake sponzorske ugovore..Uniteda zadnjih godina nema ni na mapi, a sve jace imaju od nas...pogledaj njihovu vrijednost kluba...kako da oni imaju bolje sponzore?? Mozes se vratiti i nekoliko godina nazad, kolika im je vrijednost kluba bila? Sve ima zasto..ili recimo raspali Arsenal..
Arsenal ima vrijednost za oko 800m vecu od nas...sta su oni?? odakle da im sponzor daje vise nego nama??

U zadnje dvije godine, vrijednost kluba je porasla za 29%, Inter za 11, Milan za -4, Roma -12%...sve to ima svoju vrijednost, kako i zasto..PSG vrijednost u zadnje dvije godine se povecala za 129%..u zadnjih pet godina za can 207%..kakva im je buducnost? bolja ili gora??
Povecao se income od stadiona, i to dobro...pa sam Agnelli je rekao da se Ronaldo dobro isplatio...a isplatice se i za buducnost..

Pronadji kako je bilo prije Ronalda, a kako sada...COVID-19 nije Ronaldo napravio..imao je Juventus bruku para do covida...plan je bio dovesti novog "Ronalda", mladjeg..
Kakva treba imati ocekivanja od nekoga koji gazi cetrdesetu? Da sam uzme loptu, predribla sve i zabije?

Negativno je jedino bila Ponaldova plata...ali barem on ju je zaradjivao na osnovu Dybale and CO...ovaj hoce platu, a nije odigrao 10 utakmica da valja zadnje 2-3 godine..

Citiram: "jer znas da neko sa druge strane barata nekim informacijama" :shock: to ja ne baratam?? ili mozda IlCapitano?? Izvini onda...
Kada sam pisao o plusvalenzi i sta ja znam, ti si mi se smijao.. :wtf:

Ne znam sa cime hoces da baratas, ako vec tvrdis da sve o Juventusu znas, onda se jednostavno ne mozes smijati na ovo...sorry!

Ovo sve sto sam stavio, nije nepovezano, nego naprotiv..sve ima svoje..

Ja za tebe ne smatram da si neznalica, ali si jako tezak lik, ne zelis da prihvatis nista drugo.
Sa druge strane imas neke ljude koji prihvacaju da promjene misljenje(evo, prvenstveno Dybala) ali ti jok...pisao sam vec, kome treba da aplaudiram?? Samo po zasluzi, nikako drugacije..
Ko voli, neka izvoli.. :mrgreen:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 04 okt 2021, 22:08

Ma Dafi je tezak i egoistican frajer al‘ haj :kafa:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 okt 2021, 22:17

Cim neko pocne recenicu sa ja ovo, ja ono sve ti je jasno s kim imas posla...

1921blue
Kontakt:

Post Postao/la 1921blue » 04 okt 2021, 22:42

NEZALAGANJE je napisao/la:
04 okt 2021, 22:17
Joj nikako da te protumačim jesi li navijač Juventusa ili Reala,znam da navijaš za SAS u košarci i za Želju (s1forum) u našoj ligi ali za ovo gore se dvoumim 😁
FC Juventus 🖤🤍
FK Željezničar 🔵⚪

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 okt 2021, 22:44

1921blue je napisao/la:
04 okt 2021, 22:42
Joj nikako da te protumačim jesi li navijač Juventusa ili Reala,znam da navijaš za SAS u košarci i za Želju (s1forum) u našoj ligi ali za ovo gore se dvoumim 😁
Ma kakav Real. Samo Juve u ino fudbalu. :D

1921blue
Kontakt:

Post Postao/la 1921blue » 04 okt 2021, 22:45

04 okt 2021, 22:44
1921blue je napisao/la:
04 okt 2021, 22:42
Ma kakav Real. Samo Juve u ino fudbalu. :D
:thumbup:
FC Juventus 🖤🤍
FK Željezničar 🔵⚪

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []