Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)
Od prvih 8 ekipa sa slike realno svi ce ili na prvenstvo ili u playoff.
Mi deveti vec imamo playoff, jedino bi nas iz toga izbacilo ako 2 od 8 ekipa nebi isle ni na svjetsko ni u baraz.
Znaci 2 ekipe iznad nas ako bi bile treceplasirane ili nize.
To je i napravljeno ako se neko od velikana oklizne da moze imat zadnju sansu.
Mi deveti vec imamo playoff, jedino bi nas iz toga izbacilo ako 2 od 8 ekipa nebi isle ni na svjetsko ni u baraz.
Je l' može kako Srbija u baražu ako dođemo do baraža?
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
Ne daj Boze.
Izdrkavanja po RSu ne bih volio gledati.

tz tz tz tz tz tz
-
- Kontakt:
Ma nije slika tačna, mi nismo deveta selekcija. Ja lijepo stavio izvore, likovi prije i poslije mene također, vi birate da vjerujete bapskim pričama.Paradox99 je napisao/la: ↑10 okt 2021, 15:21Od prvih 8 ekipa sa slike realno svi ce ili na prvenstvo ili u playoff.
Sve i da se određuje isključivo ranking po poziciji iz Lige nacija u ovoj sezoni, mi nismo deveti nego 15. Deveti smo bili uoči prošle sezone. Ne znam što se šire ove teorije zavjera bespotrebno.
- ElCartel11
- Kontakt:
Ako nam treba pobjeda protiv Ukrajine i vodimo se parolom "historijski mec" to u prevodu znaci, da cemo popusiti.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Pogledaj opet moj post, to su slike iz uefine stranice, pise da se gleda na Uefa ranking iz annex d.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑10 okt 2021, 15:33Ma nije slika tačna, mi nismo deveta selekcija. Ja lijepo stavio izvore, likovi prije i poslije mene također, vi birate da vjerujete bapskim pričama.Paradox99 je napisao/la: ↑10 okt 2021, 15:21Od prvih 8 ekipa sa slike realno svi ce ili na prvenstvo ili u playoff.
Sve i da se određuje isključivo ranking po poziciji iz Lige nacija u ovoj sezoni, mi nismo deveti nego 15. Deveti smo bili uoči prošle sezone. Ne znam što se šire ove teorije zavjera bespotrebno.
Ovo ustvari ima vise logike nego Ono sto vi kazete, valjda oni iz League A imaju prednost na League b, c, d.
-
- Kontakt:
Čovječe, pogledaj najnoviju rang listu, to što si ti postavio je način kako se formirala UEFA Liga nacija za sezonu koja je već odigrana.
Dakle, kad moram korak po korak objasniti. U prvoj sezoni UEFA Lige nacija igralo je A ligu 12 selekcija. Osam ih je opstalo, a četiri su ispale. Na tih osam je dodano još četiri selekcije osvajača B lige. Bosna i Hercegovina je bila najbolja selekcija iz B lige i zato je zauzela to deveto mjesto. Kasnije su iz UEFA-e odlučili da prošire A ligu na 16 reprezentacija i one koje su ispale u sezoni prije su jednostavno ponovo pridružili A ligi, ali su im dali rang pozicije ispod naše. Zato ispod nas imaš sve te selekcije.
U posljednjoj sezoni Lige nacija, koja jedina može biti relevantna za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, jer je odigrana prije njih, Bosna i Hercegovina je u A ligi bila na 15. mjestu od 16 selekcija. Jedina lošija reprezentacija od nas je bio Island.
Ti sad opet reci "ali 'vako piše" ako hoćeš, pa se možemo vrtiti u krug do sutra.
Dakle, kad moram korak po korak objasniti. U prvoj sezoni UEFA Lige nacija igralo je A ligu 12 selekcija. Osam ih je opstalo, a četiri su ispale. Na tih osam je dodano još četiri selekcije osvajača B lige. Bosna i Hercegovina je bila najbolja selekcija iz B lige i zato je zauzela to deveto mjesto. Kasnije su iz UEFA-e odlučili da prošire A ligu na 16 reprezentacija i one koje su ispale u sezoni prije su jednostavno ponovo pridružili A ligi, ali su im dali rang pozicije ispod naše. Zato ispod nas imaš sve te selekcije.
U posljednjoj sezoni Lige nacija, koja jedina može biti relevantna za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, jer je odigrana prije njih, Bosna i Hercegovina je u A ligi bila na 15. mjestu od 16 selekcija. Jedina lošija reprezentacija od nas je bio Island.
Ti sad opet reci "ali 'vako piše" ako hoćeš, pa se možemo vrtiti u krug do sutra.
Ali Bikic rekao… 

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Pa i u tom sto si postao sa uefine stranice pise da u baraz idu dva pobjednika grupa u ligi nacija sa najboĺjim ukupnim rejtingom.Nedo je napisao/la: ↑10 okt 2021, 16:10Pogledaj opet moj post, to su slike iz uefine stranice, pise da se gleda na Uefa ranking iz annex d.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑10 okt 2021, 15:33Ma nije slika tačna, mi nismo deveta selekcija. Ja lijepo stavio izvore, likovi prije i poslije mene također, vi birate da vjerujete bapskim pričama.Paradox99 je napisao/la: ↑10 okt 2021, 15:21Od prvih 8 ekipa sa slike realno svi ce ili na prvenstvo ili u playoff.
Ovo ustvari ima vise logike nego Ono sto vi kazete, valjda oni iz League A imaju prednost na League b, c, d.
Dakle izmedju svih povjednika grupa u ligi nacija, prednost imaju oni koji imaju bolji ranking u ligi nacija.
Dakle nas tu nema ni u kom slucaju.
**** belaj je li tesko procitati i prevesti sebi tekst i rahat si, a ne kad krenete niz njivu nikad objasniti sta i kako je. Pobjednici grupa idu u baraz i kraj, ako treba ici ce Gibraltar eto 

Mislim da trebamo napraviti samo jednu promjenu u sastavu u odnosu na Kazahstan, a to je Hadžikadunić umjesto Kovačevića. Oni osim Yaremchuka nemaju nekog korpulentnog igrača a mislim da su Hadžikadunić i Ahmedhodžić dovoljni da ga neutrališu. Ćivić kao stoper mi se dopada u ovom konceptu jer bi pomogao Kolašincu oko zatvaranja Yarmolenka, jer odatle prijeti najveća opasnost.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
• plus, the three winners from a play-off round involvingizdzezveubrazil je napisao/la: ↑10 okt 2021, 16:19Čovječe, pogledaj najnoviju rang listu, to što si ti postavio je način kako se formirala UEFA Liga nacija za sezonu koja je već odigrana.
the ten group runners-up from the European Qualifiers;
and the two best group winners of the 2020/21 UEFA Nations League overall ranking that have neither qualified directly for the final tournament as European Qualifiers group winners, nor entered the play-offs already as European Qualifiers group runners-up.
The combined qualification path to the play-offs including both the European Qualifiers runners-up and teams based on the 2020/21 UEFA Nations League results is rooted in UEFA's intention to reward the sporting achievements in the UEFA Nations League group phase, in line with the original philosophy of the UEFA Nations League which rewards all teams for their achievements, independently of the league they play in.
Evo nasao sam jos informacije, upravu ste, znaci treba nam 6 poena u zadnja tri utakmica za baraz
Doduse BIH i Luksemburg jesu za uporediti

Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈
- Beduin
- Kontakt:
Znaci bolje da sutim
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
A ti si, ocito, kadar shvatiti u kojem kontekstu pisem.

075 ❤
075 ❤
Da, za razliku od tebe

Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈
- Beduin
- Kontakt:
Ne dozivljavam te niti mi puca kita za tvojim misljenjem i razumijevanjem necega napisanog.
075 ❤
075 ❤
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ghuraba je napisao/la: ↑10 okt 2021, 14:57Nemoj puno kmecat, ne pomaze to kad te cure sutaju s noge na nogu.Captain4 je napisao/la: ↑10 okt 2021, 12:32Ljudino, nek ti burazer pusti jedan set pitanja sa uvaženim kozojebom, da malo dođeš sebi i da situaciju ne shvataš ozbiljno. Pročitaj još jednom to što si napisao, i shvati da je glupost.
Ti da imalo pratiš fudbal, znao bi koliko je Gojko koristan igrač za naše standarde i za cijelu reprezentaciju. Ja bih završio sa Muhamedom nakon one partije sa Andorom, ono samo intelektualno limitiran igrač može uraditi pred baraž. I jel to ono da se glupira na terenu? Ali eno vidim, počeo je klanjat, možda bude sad na nivou, makar oko sabura. Cimirot se ovdje itekako podcijenjuje, a sam broj nastupa njegov u repci je dokaz da ima kvalitet. Ako on nije menadžerski igrač.![]()
![]()
Cimirot i Hadziahmetovic da imaju toliki kvalitet, zavrsili bi dosad bar u donjem dijelu Njemacke, Italije ili Francuske. Oni taman i imaju kvalitet za klubove u kojima su trenutno, mada Amir jos uvijek ima neku sansu da se otisne u jacu ligu jer je 5 godina mladji. Gojko ima 29 godina i tesko da u tim godinama moze zaigrati u klubu koji je bolji od Standarda, a Besic u istim godinama nakon cijele propustene sezone opet nadje klub koji je bolji od Standarda. Pametnom dosta. Meni su obojica super zahvalni igraci i itekako ih cijenim, ali Besic u formi je druga dimenzija i bolji je od njih u svakom aspektu fudbalske igre.

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.