admin je napisao/la: ↑11 okt 2021, 11:43
Što se tiče granica, diskriminacije je uvijek bilo. Neko može u ameriku bez vize, drugi ne moze. Ne vidim šta je tu novo i bitno vezano za koronu? Bosance smatraju budalama, kriminalcima i varalicama (nije baš da je bez osnove) i ne vjeruju našim potvrdama o vakcinama, testovima isl. Realno, zar bi čudno bilo da se sazna da su u nekom domu zdravlja dijelili (prodavali) potvrde o vakcinaciji bez da su davali vakcine? Zašto bi švabo rizikovao s nama, ako zna kakvi smo.
Niko te ne tjera da se vakcinišeš, zašto si toliko uporan s tom pričom? Ti živiš u BiH, jel ti iko išta zabranio? Daj nam neki primjer toga što pišeš, molim te. Kako si to ti diskriminiran?
A da bismo i mi ostali trebali imati izbor da li želimo da tvoj rizik nosimo s tobom, pa trebali bismo, zar ne?
Nije novo, ja sam birvaktile diskriminisan u Minhenu na aerodromu, ideš u nekav drugi red kao non-EU građanin.
Po povratku te ispituju gdje si šta si koliko ostaješ, reko halo bio na moru u Antaliji šta ti nije jasno, ne ostajem samo sam u prolazu
Istovremeno po aviona Kurda ni ne pitaju koliko ostaju, a ostaje ih sigurno veliki broj.
Razumijem da je naš pasoš qrc, to ne mijenja da si diskriminisan kao čovjek, sve zato jer je eto neko u EU, ti nisi, on ko nekakva viša rasa.
Nije ni sa osnovom. Puno gori od nas su Rumuni, Albanci pa i Srbijanci (pogotovo kad su kriminalne grupe u pitanju), da ne pričam o afričkim i bliskoistočnim migrantima, mi se puno bolje prilagođavamo i asimiliramo u društvene zajednice, recimo skandinavske zemlje nemaju takoreći nikakvih problema sa bosanskim useljenicima čak ih predstavljaju kao primjer drugim koji im stvaraju probleme.
Čekaj malo, recimo Njemačka ti je donirala Fajzer i ti si primio taj Fajzer i on ne vrijedi na granici, al isti taj Fajzer da si primio u Njemačkoj, on bi vrijedio?! Kakve to veze ima gdje si je primio ako je ista vakcina?!
Mah, sad tu dođemo do sistema, onda nas je najbolje sve zatvoriti da ne izlazimo do nekih boljih vremena. Jer izdajemo lažne potvrde, muljamo. Po tom kad gledaš nije nas onda nikad trebalo ni pustati van granica.
Diskriminiran sam ljetos na SFF-u. Istina je da je u BiH neka oaza po tom pitanju, a eto pratiš više od mene, vidiš kakva se diskriminacija provodi širom svijeta po tom pitanju.
Nisam ja ništa uporan nego tebi smeta da se komentariše drugačije nego ti razmišljaš.
Ne nosiš ti ništa moje, nikakav moj rizik. Ako si se vakcinisao, ne vidim gdje je tu problem i kakav ti rizik nosiš u moje ime