Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

bombaysaphire
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la bombaysaphire » 11 okt 2021, 11:53

admin je napisao/la:
11 okt 2021, 11:43
Što se tiče granica, diskriminacije je uvijek bilo. Neko može u ameriku bez vize, drugi ne moze. Ne vidim šta je tu novo i bitno vezano za koronu? Bosance smatraju budalama, kriminalcima i varalicama (nije baš da je bez osnove) i ne vjeruju našim potvrdama o vakcinama, testovima isl. Realno, zar bi čudno bilo da se sazna da su u nekom domu zdravlja dijelili (prodavali) potvrde o vakcinaciji bez da su davali vakcine? Zašto bi švabo rizikovao s nama, ako zna kakvi smo.

Niko te ne tjera da se vakcinišeš, zašto si toliko uporan s tom pričom? Ti živiš u BiH, jel ti iko išta zabranio? Daj nam neki primjer toga što pišeš, molim te. Kako si to ti diskriminiran?

A da bismo i mi ostali trebali imati izbor da li želimo da tvoj rizik nosimo s tobom, pa trebali bismo, zar ne?
Nisi u pravu u ovome slučaju , znaš i sam . Ljudi su vakcinisani , i to vakcinom koju je "odobrila" EU , NE MOGU U EU ...

Sam si ovdje pisao vidjeti ćete vi nevakcinisani kada mi vakcinisani budemo mogli putovati gdje hoćemo , a vi nećete moći ...
I šta sad ?
Tvoj odgovor je oni nas smatraju prevarantima i slično , uozbilji se molim te , nisam očekivao od tebe da izvališ toliku glupost ali nikako ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 okt 2021, 11:57

Daju nam da uđemo, samo nam ne daju da ulazimo "onako".
Pa to je isto bilo do prije desetak godina bez korone, šta je novo? Morali smo napraviti biometrijske pasoše, uskladiti pravila i onda su nam otvorili... zar nije tako bilo?

Naravno da nas smatraju prevarantima. Da nije samo do nas, već nismo sistem uskladili sa EU sistemom, da nemaju nikakav način da provjere jesil sam sebi isprintao potvrdu. Kod nas vazda "odoh ja prepisivat, a ako me nastavnik uhvati, to je jer on mene ne voli".

Jel istina da su ljudi masovno sami sebi printali testove prošlog ljeta kako bi mogli ići na more, a da ne plate pcr? Jel istina da se pcr mogao prošlog ljeta kupiti u nekim lafo laboratorijama za duplo manje para i bez testiranja?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 11:59

admin je napisao/la:
Što se tiče granica, diskriminacije je uvijek bilo. Neko može u ameriku bez vize, drugi ne moze. Ne vidim šta je tu novo i bitno vezano za koronu? Bosance smatraju budalama, kriminalcima i varalicama (nije baš da je bez osnove) i ne vjeruju našim potvrdama o vakcinama, testovima isl. Realno, zar bi čudno bilo da se sazna da su u nekom domu zdravlja dijelili (prodavali) potvrde o vakcinaciji bez da su davali vakcine? Zašto bi švabo rizikovao s nama, ako zna kakvi smo.

Niko te ne tjera da se vakcinišeš, zašto si toliko uporan s tom pričom? Ti živiš u BiH, jel ti iko išta zabranio? Daj nam neki primjer toga što pišeš, molim te. Kako si to ti diskriminiran?

A da bismo i mi ostali trebali imati izbor da li želimo da tvoj rizik nosimo s tobom, pa trebali bismo, zar ne?
Nije novo, ja sam birvaktile diskriminisan u Minhenu na aerodromu, ideš u nekav drugi red kao non-EU građanin.
Po povratku te ispituju gdje si šta si koliko ostaješ, reko halo bio na moru u Antaliji šta ti nije jasno, ne ostajem samo sam u prolazu :crazy:
Istovremeno po aviona Kurda ni ne pitaju koliko ostaju, a ostaje ih sigurno veliki broj.
Razumijem da je naš pasoš qrc, to ne mijenja da si diskriminisan kao čovjek, sve zato jer je eto neko u EU, ti nisi, on ko nekakva viša rasa.
Nije ni sa osnovom. Puno gori od nas su Rumuni, Albanci pa i Srbijanci (pogotovo kad su kriminalne grupe u pitanju), da ne pričam o afričkim i bliskoistočnim migrantima, mi se puno bolje prilagođavamo i asimiliramo u društvene zajednice, recimo skandinavske zemlje nemaju takoreći nikakvih problema sa bosanskim useljenicima čak ih predstavljaju kao primjer drugim koji im stvaraju probleme.

Čekaj malo, recimo Njemačka ti je donirala Fajzer i ti si primio taj Fajzer i on ne vrijedi na granici, al isti taj Fajzer da si primio u Njemačkoj, on bi vrijedio?! Kakve to veze ima gdje si je primio ako je ista vakcina?!
Mah, sad tu dođemo do sistema, onda nas je najbolje sve zatvoriti da ne izlazimo do nekih boljih vremena. Jer izdajemo lažne potvrde, muljamo. Po tom kad gledaš nije nas onda nikad trebalo ni pustati van granica.
Diskriminiran sam ljetos na SFF-u. Istina je da je u BiH neka oaza po tom pitanju, a eto pratiš više od mene, vidiš kakva se diskriminacija provodi širom svijeta po tom pitanju.
Nisam ja ništa uporan nego tebi smeta da se komentariše drugačije nego ti razmišljaš.
Ne nosiš ti ništa moje, nikakav moj rizik. Ako si se vakcinisao, ne vidim gdje je tu problem i kakav ti rizik nosiš u moje ime ;)
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 12:01

bombaysaphire je napisao/la:
11 okt 2021, 11:53
admin je napisao/la:

Nisi u pravu u ovome slučaju , znaš i sam . Ljudi su vakcinisani , i to vakcinom koju je "odobrila" EU , NE MOGU U EU ...

Sam si ovdje pisao vidjeti ćete vi nevakcinisani kada mi vakcinisani budemo mogli putovati gdje hoćemo , a vi nećete moći ...
I šta sad ?
Tvoj odgovor je oni nas smatraju prevarantima i slično , uozbilji se molim te , nisam očekivao od tebe da izvališ toliku glupost ali nikako ...
Pa vidiš što, mi smo prevaranti, zato nam ne daju.
Nisu nam trebali ni ranije dati, morebit smo kod kuće naštampali pasoša.
To je ta logika.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 okt 2021, 12:04

nisi baš bistar.

nije razlika u vakcini, već u potvrdi. Ima onaj QR kod, kad ga skenira za EU građanina, pristupi zajedničkoj bazi gdje piše da si vakcinisan. Scan QR koda sa naše potvrde vodi te na sajt kantonalnog ministarstva zdravstva, realno, to graničaru u Njemačkoj ne znači ništa, mogu ja sutra otvoriti sajt www.zzks.com.ba, napraviti da izgleda kao neki zvanični sajt i tu staviti podatak da sam vakcinisan sa deset doza.

budite malo realni. To su stvari kojim bi se trebala baviti naša politika. Ali mi se bavimo mandžama i mandzicama, gledamo ko će zavrnut na uvozu maski, ko na kisiku, građani gledaju kako da zajebu sistem, da se ne vakcinišu al da imaju sve, isl.

Naravno da nosim tvoj rizik. Nosim rizik da nećeš doći na posao jer si bolestan, da ću ti plaćati liječenje svojim doprinosima, itd itd.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 11 okt 2021, 12:05

Ma logicno da ne vrijede potvrde, cuj KS izdao potvrdu o vakcinaciji .... boli dupe svabu a niti zna gdje je KS npr. Ispred drzave treba biti tijelo koje ce verifikovati i potvrditi podatke sa potvrde o vakcinaciji a posto smo mi banana drzava to nece biti skoro mozda i ukinu taj zeleni karton dotad :rol:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 okt 2021, 12:05

Shategabri je napisao/la:
11 okt 2021, 12:01
bombaysaphire je napisao/la:
11 okt 2021, 11:53
admin je napisao/la:

I šta sad ?
Pa vidiš što, mi smo prevaranti, zato nam ne daju.
Nisu nam trebali ni ranije dati, morebit smo kod kuće naštampali pasoša.
To je ta logika.
Dok su pasoši bili takvi da su se mogli štampati kući, nisu nam ni dali da uđemo bez vize koju oni štampaju.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 12:10

admin je napisao/la:
11 okt 2021, 12:04
nisi baš bistar.

nije razlika u vakcini, već u potvrdi. Ima onaj QR kod, kad ga skenira za EU građanina, pristupi zajedničkoj bazi gdje piše da si vakcinisan. Scan QR koda sa naše potvrde vodi te na sajt kantonalnog ministarstva zdravstva, realno, to graničaru u Njemačkoj ne znači ništa, mogu ja sutra otvoriti sajt www.zzks.com.ba, napraviti da izgleda kao neki zvanični sajt i tu staviti podatak da sam vakcinisan sa deset doza.

budite malo realni. To su stvari kojim bi se trebala baviti naša politika. Ali mi se bavimo mandžama i mandzicama, gledamo ko će zavrnut na uvozu maski, ko na kisiku, građani gledaju kako da zajebu sistem, da se ne vakcinišu al da imaju sve, isl.

Naravno da nosim tvoj rizik. Nosim rizik da nećeš doći na posao jer si bolestan, da ću ti plaćati liječenje svojim doprinosima, itd itd.
Nevjerovatno koliko je ovo stanje pandemije uticalo na tebe.
Bojiš se i svoje sjene.
Taj rizik je bio i prije korone, ne plaćaš mi ti liječenje svojim doprinosima, plaćam ga ja, kao što i svako drugi doprinosi i plaća.
Nisam sigurno potrošio ni 1% onog što sam platio sve ove godine zdravstvenom, dakle ne znam o kakvom to ti plaćanju pričaš?!
Tako bih se mogao i ja buniti što se moji doprinosi koriste za plaćanje zdravstvenog onima koji ne plaćaju isto. Što je osnovanije od ovog tvog šupljeg kao star lonac.
Nikakav ti rizik ne nosiš. Samo su ti vrane popile mozak za ove dvije i po godine i nisi više u stanju razumno rasuđivati.
Koševo Zapad

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 11 okt 2021, 12:11

Naravno da je bitno, kakva yebena amerika, pricamo o susjednoj drzavi u koju ne mozes uci sa vakcinom. Ja nisam protiv vakcine ali gdje ona prica vraca se normalan zivot kad primis vakcinu a ti ne mozes uci u susjednu drzavu, jedno veliko preseravanje i nista drugo. I ljudi nisu onako isli nego su imali poziv na poslovni sastanak, ako to nije dovoljan razlog ja onda yebem i hrvatsku i vakcinu i onog ko izmislja te zakone.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 12:11

bob je napisao/la:
11 okt 2021, 12:05
Ma logicno da ne vrijede potvrde, cuj KS izdao potvrdu o vakcinaciji .... boli dupe svabu a niti zna gdje je KS npr. Ispred drzave treba biti tijelo koje ce verifikovati i potvrditi podatke sa potvrde o vakcinaciji a posto smo mi banana drzava to nece biti skoro mozda i ukinu taj zeleni karton dotad :rol:
Što dovodi u istu situaciju mene koji nisam primio ni jednu i tog što je dvije primio.
A mogli smo obojica na more u Cg bez da te iko išta pita.
I dosta do nekih boljih vremena.
Valjda se nekad opet bude moglo normalno putovati bez da te pita neko bocaš li se ili ne.
Koševo Zapad

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 11 okt 2021, 12:13

Prednost struci uvjek!
Tu sva priča završava.
Protivnike vakcina bih svrstao "barem" u jednu od kategorija: neobrazovano, sebično, plašljivo...
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 11 okt 2021, 12:13

enobarca je napisao/la:
11 okt 2021, 12:11
Naravno da je bitno, kakva yebena amerika, pricamo o susjednoj drzavi u koju ne mozes uci sa vakcinom. Ja nisam protiv vakcine ali gdje ona prica vraca se normalan zivot kad primis vakcinu a ti ne mozes uci u susjednu drzavu, jedno veliko preseravanje i nista drugo. I ljudi nisu onako isli nego su imali poziv na poslovni sastanak, ako to nije dovoljan razlog ja onda yebem i hrvatsku i vakcinu i onog ko izmislja te zakone.
To su bajke za malu djecu.
Normalan život se neće skoro vratiti.
Pa je li normalno da si mogao kao ljetos ući sa tom vakcinom i potvrdom na more, ali sad ne možeš jer eto ne priznaju više?!
A na ljeto ćeš opet vjerovatno moći...jok, to je do nas, mi neozbiljni, ne priznaju nam potvrde, mi muljamo.
Koševo Zapad

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 11 okt 2021, 12:19

Paradoks u svemu je sto bukvalno vise ljudi znam koji su se vakcinisali bas zbog mogucnosti nesmetanog prelaska granice, nego zbog sopstvene zastite. Ako nije vise, onda je makar priblizan broj.

Problem je sto drzave namecu neke standarde kojih se drze selektivno. Npr. Hrvatska te pusti da udjes u toku sezone kad joj trebaju pare, pa onda kad prodje sezona namece neke nove mjere. Ili kod nas u Bosni gdje sve bude zatvoreno, pa se magicno otvori vikend pred izbore. Ili u EU gdje malo neka vakcina vazi, pa onda ne vazi. I sta onda da misli neko, ko je i ovako sumnjicav i sa slabijim znanjem na tu temu? Samo ce ga jos vise sj*bati te varijacije i samo ce jos manje vjerovati u te vakcine i ono sto drzave rade.

Nevezano za ovo o cemu se sad pise, ali ja imam osjecaj da se Svabo sad posere na sred puta da bi neki ljudi govorili kako to **** mirise i kako je sasvim normalno da se neko isere na sred puta, jer to rade emancipovani ljudi.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 11 okt 2021, 12:21

bob je napisao/la:
Što dovodi u istu situaciju mene koji nisam primio ni jednu i tog što je dvije primio.
Valjda se nekad opet bude moglo normalno putovati bez da te pita neko bocaš li se ili ne.
Pa sa tog aspekta naravno da je ista situacija ... ja recimo sam primio jednu dozu i prebolovao unitar 3 mjesexa a isao sam na vakcinu radi potvrde a i da ne noram ici u izolaciju :rol: a s druge strane drugi idu radi zdravlja jer pomaze ...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 11 okt 2021, 12:22

enobarca je napisao/la:
11 okt 2021, 11:16
Koja je svrha vakcine ako hrvati ne daju preci granicu? Roditelji primili fajzera dvije doze ima dva mjeseca, danas krenuli za Zagreb i vratili ih :rol: razumijem da prioritet treba biti zdravlje i zbog toga se vakcinisu ljudi ali zar nije bila prica da se moze i putovati
Izvini, šta su im rekli da je razlog što su ih vratili?

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 11 okt 2021, 12:23

Glupa je prica da mi nesto muljamo itd pa eno slovenac 23 puta se vakcinisao za druge :rol: ovo je jasno eu zeli da se na nivou drzave stavi pecat i to je to mislim logicno sve :D

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 11 okt 2021, 12:26

bob je napisao/la:
11 okt 2021, 12:21
bob je napisao/la:
Pa sa tog aspekta naravno da je ista situacija ... ja recimo sam primio jednu dozu i prebolovao unitar 3 mjesexa a isao sam na vakcinu radi potvrde a i da ne noram ici u izolaciju :rol: a s druge strane drugi idu radi zdravlja jer pomaze ...
Još kad bi on shvatio da smo svi u istim **** zbog njega i takvih slobodoumnih imunologa kao što je on, a ne zbog nas koji smo se vakcinisali, gdje bi nam kraj bio.

Da vakcinišemo 85% stanovništva, ne bi nas gledali kao crnu rupu evrope i pravila bi i za nas vjerovatno bila drugačija.

I onda mi kaže "ne nosiš ti moj rizik" i kaže "ti si se prepao".

kako glup moraš biti da nisi u stanju to shvatiti, pa makar se eto i ne slagao i pucao kontru sistemu.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 11 okt 2021, 12:35

sljivo je napisao/la:
11 okt 2021, 12:22
enobarca je napisao/la:
Koja je svrha vakcine ako hrvati ne daju preci granicu? Roditelji primili fajzera dvije doze ima dva mjeseca, danas krenuli za Zagreb i vratili ih :rol: razumijem da prioritet treba biti zdravlje i zbog toga se vakcinisu ljudi ali zar nije bila prica da se moze i putovati
Izvini, šta su im rekli da je razlog što su ih vratili?
Kaze onaj sluzbenik nije validan razlog, poziv na poslovni sastanak putem maila stigao, s pecatom naravno i potpisom direktora. Firma od koje nabavljaju robu za firmu, ja ne znam kakav razlog moze biti vise validan od ovoga.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 11 okt 2021, 12:36

enobarca je napisao/la:
Ne znam sta izvode Hrvati meni prije 4 dana avionom dosli punac i punica Danci im samo pogledali potvrdu o vakcinaciji i nisu im pravili nikakve probleme

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 11 okt 2021, 12:47

11 okt 2021, 12:10
admin je napisao/la:
11 okt 2021, 12:04
nisi baš bistar.

Nevjerovatno koliko je ovo stanje pandemije uticalo na tebe.
Bojiš se i svoje sjene.
Taj rizik je bio i prije korone, ne plaćaš mi ti liječenje svojim doprinosima, plaćam ga ja, kao što i svako drugi doprinosi i plaća.
Nisam sigurno potrošio ni 1% onog što sam platio sve ove godine zdravstvenom, dakle ne znam o kakvom to ti plaćanju pričaš?!
Tako bih se mogao i ja buniti što se moji doprinosi koriste za plaćanje zdravstvenog onima koji ne plaćaju isto. Što je osnovanije od ovog tvog šupljeg kao star lonac.
Nikakav ti rizik ne nosiš. Samo su ti vrane popile mozak za ove dvije i po godine i nisi više u stanju razumno rasuđivati.
Strah je vrhunsko sredstvo za manipulaciju, te jedno od najboljih za održavanje poretka.
PS Pa lakse meni otići do Zagreba ili u EU kao navekcinisani nego ovima što su vakcinisani. Fino mi firma uplati brzi test i slobodan sam da radim šta hoću i bez ikakvog srkleta da uđem u EU.

Ipak razlika je, da li te poslodavac gleda kao običnog roba ili te kud i kamo i cijeni zbog znanja i sposobnosti. Ukoliko je drugi razlog, nećeš imati nikakvih problema ukoliko se nevakcinišeš. :stop:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.