Sve je to kriv savez jer ne potencira razvijanje lige, te klubovi koji nisu sposobni napraviti kvalitetnog igrača, ništa mi nismo manje talentirani od susjeda, a pogledaj Dinamo, Zvezdu, Partizan i igrače koje izbacuju u lige petice na godišnjem nivou.Raonffa je napisao/la: ↑12 okt 2021, 00:28A pri tome nam generalni kvalitet reprezentacije pada iz godine u godinu, doduše bio je u konstantnom padu od 2014 do 2017-te kada su se oprostili Mujdža, Spahić, Lulić, Misimović, Salihović i Ibišević.
Od 2017-te možemo konstatovati da smo u istom ritmu, niti padamo niti se dižemo sa perspektivom da ćemo još dobro grohnuti kada se Džeko oprosti.
Tako da je u ovom slučaju teško biti optimista![]()
Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)
Oscilacije su normalne, ko i u svemu..tako život funkcioniše(valjda svima
) Za Brazil je donja granica da ispadne u 1/8 SP, za nas da ne dobijemo nikog dvije godine..s obzirom kako se ulaže, vjerovatno mažnjava, kakvi su nam uslovi, stanje lige, klubova, općenito države i mentalitet, reprezentacija nam je ekstra..ima tu novih, kvalitetnih igrača i bit će ih još akoBogda

Walk on
Evo kako izgleda statistika reprezentacije od 1995.g. do danas:

18% svih golova repke ikad ide na ime Edin Dzeko.
Meša od svih selektora ima najbolji procenat pobjeda

Dok je Bajevic po broju pobjeda najgori

18% svih golova repke ikad ide na ime Edin Dzeko.
Meša od svih selektora ima najbolji procenat pobjeda

Dok je Bajevic po broju pobjeda najgori

Zadnja izmjena: Hare1902, dana/u 12 okt 2021, 01:08, ukupno mijenjano 1 put.
Moze li mi neko objasniti zasto na hr 24 sata, mediji pisu da bih ima sanse da plasira u baraz, cak i ako ne bude drugoplasirana, a to sve zbog lige nacija. Ne vidim smisao toga
- kolezeljovac
- Kontakt:
Realno govoreći ovaj sad sastav reprezentacije na čelu sa Petevom je sigurno po ovim rezultatima na zvaničnim utakmicama(kvalifikacije za SP) ostavio sasvim dobar utisak. Kad se uzme da je u ovih 5 kola imao 2 puta susret sa aktuelnim prvacima svijeta i gdje nam je realno ukraden bod jer na Grbavici bar jedan čist penal nije sviran, te s obzirom na dominaciju na dvije tekme protiv Kazastana i solidnu partiju s Finskom u 1. kolu, može se reći da je sad za sad odličan posao urađen.
O tome da li je aktuelni selektor doktor ili ne, ne treba sad pričati. O tome će se dati raspravljati nakon utakmica u novembru. Iskreno govoreći, onako objektivno, ako uspije, a ima izgledne šanse da završi drugi s obzirom na raspored gdje zadnje dvije tekme igramo kući, ako sa ovako limitiranom reprezentacijom uđe u baraž, to će biti itekako ogroman uspjeh. Zašto? Kao prvo mimo Džeke, Pjanića i Kolašinca ovo je nova reprezentacija. Treba proći tekmi i tekmi da se uigra, zatim mladi igrači. Kao drugo ti u grupi si imao Francuze koji su 1. na svijetu, Ukrajinu koja je igrala 1/4 finala na Euru i Finsku koja je također nastupala na Euru. Hajmo objektivno gledati na stvari, sve na stranu naše navijačko, kvalitetom kad uzmeš našu grupu na početku kvalifikacija sa strane bi se reklo da je nama borba sa Finskom za 3. mjesto. Govorim kvalitetom na papiru selekcija kao selekcija.
Ono što mi se sviđa kod Peteva je to što je napravio tim, vidi se ta dobra atmosfera među igračima. Ovo do sad je dobro odradio, ponavljam treba sačekati kraj kvalifikacija pa ćemo ga ili kititi cvijećem ili ga stavljati na stub srama. Nažalost takav smo narod...
O tome da li je aktuelni selektor doktor ili ne, ne treba sad pričati. O tome će se dati raspravljati nakon utakmica u novembru. Iskreno govoreći, onako objektivno, ako uspije, a ima izgledne šanse da završi drugi s obzirom na raspored gdje zadnje dvije tekme igramo kući, ako sa ovako limitiranom reprezentacijom uđe u baraž, to će biti itekako ogroman uspjeh. Zašto? Kao prvo mimo Džeke, Pjanića i Kolašinca ovo je nova reprezentacija. Treba proći tekmi i tekmi da se uigra, zatim mladi igrači. Kao drugo ti u grupi si imao Francuze koji su 1. na svijetu, Ukrajinu koja je igrala 1/4 finala na Euru i Finsku koja je također nastupala na Euru. Hajmo objektivno gledati na stvari, sve na stranu naše navijačko, kvalitetom kad uzmeš našu grupu na početku kvalifikacija sa strane bi se reklo da je nama borba sa Finskom za 3. mjesto. Govorim kvalitetom na papiru selekcija kao selekcija.
Ono što mi se sviđa kod Peteva je to što je napravio tim, vidi se ta dobra atmosfera među igračima. Ovo do sad je dobro odradio, ponavljam treba sačekati kraj kvalifikacija pa ćemo ga ili kititi cvijećem ili ga stavljati na stub srama. Nažalost takav smo narod...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Kako god da ove kvalifikacije zavrse,Petev je uradio dobar posao,jer kad je preuzeo ekipu,bila je u totalnom raspadu.. Mislim da Petevu samo treba dati prostora,da uklopi jos neke igrace,jer ruku na srce,vidi se borba,niko nas nije nadigrao i razmontirao,a to se kod ranijih selektora znalo desavati,pa i kod Papeta,od daleko gorih repki smo znali primati po 3,4 gola... Sad se svi bore,cak mislim da iz utakmice u utakmice bolje trčimo,ne padnemo skroz fizicki u drugom poluvremenu... Ja bi mu dao jos jedan ciklus u kojem cemo imati i Pjanica i nadat se povratku Bešića...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Vecerasnji rezultat 0:1 strijelac Gojak u 77 min 

-
- Kontakt:
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ma kod Meše se taktika vazda svodila na: ako bi da napadneš ,natrpaj napadača,ako bi da se braniš, natrpaj štopera.Maestro je napisao/la: ↑11 okt 2021, 23:00Hoce mesa da mjenja formaciju."Sigurno je da će selektor o tome razmišljati. Mislim da to može biti opcija jer se radi o veoma kvalitetnoj reprezentaciji Ukrajine. Utakmicu nećemo kontrolisati, ali moramo imati kontrolu rezultata, a to ćemo uraditi ukoliko budemo dovoljno snažni i ozbiljni. Ukrajinci će imati vjerovatno veći posjed i kontrolu lopte, ali mi sve što budemo radili, moramo raditi konkretno. Zašto ne bi mijenjali formaciju. Ipak, vjerujem da selektor i stručni štab već o tome razmišljaju. Neće to biti nešto što će dovesti u pitanje našu dobru igru, ali moramo razmišljati i o drugoj varijanti i opciji", uvjeren je popularni Meša.![]()
- Beduin
- Kontakt:
Gledao sam malo Ukrajinu protiv Finske, takticki i neodgovorno su igrali dobar dio utakmice, najvise to govorim gledajuci da i pred kraj kad su imali povoljan rezultatn igrali su previse otvoreno, letili u napad konstantno i sa dosta rupa/prostora u sredini.
Mozda i zbog cinjenice da imaju slabiju odbranu pa su htjeli rijesiti utakmicu jos jednim golom, ali su dosta srljali, gubili lopte na sredini, sreca njihova sto je i Finska bila uzasna i sa dosta pritiska na njihovoj polovici i trke tek su pred kraj uspjeli napraviti neke jalove prilike.
Mi izgledamo daleko ozbiljnije od Finske u ovom trenutku, takticki daleko zeriji, a u odbrani odgovorniji od obje spomenute reprezentacije.
Mislim da cemo dosta zavisiti od nasih ofanzivnih bekova i te tranzicije, a ako odigramo kao protiv Kazana odgovorno i bez gubljenja puno lopti na sredini, onda nema krize za nas.
Mozda i zbog cinjenice da imaju slabiju odbranu pa su htjeli rijesiti utakmicu jos jednim golom, ali su dosta srljali, gubili lopte na sredini, sreca njihova sto je i Finska bila uzasna i sa dosta pritiska na njihovoj polovici i trke tek su pred kraj uspjeli napraviti neke jalove prilike.
Mi izgledamo daleko ozbiljnije od Finske u ovom trenutku, takticki daleko zeriji, a u odbrani odgovorniji od obje spomenute reprezentacije.
Mislim da cemo dosta zavisiti od nasih ofanzivnih bekova i te tranzicije, a ako odigramo kao protiv Kazana odgovorno i bez gubljenja puno lopti na sredini, onda nema krize za nas.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Shategabri
- Kontakt:
Gojak. Dobar centaršut bio.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑11 okt 2021, 17:46Iskreno Kolašinac je razočarao sa svojim delivery-om, ne sjećam se ni jednog njegovog centaršuta u posljednje vrijeme.hurem je napisao/la: ↑11 okt 2021, 17:44Isto sam htio napisati pos.utakmice ali rekoh bolje ne..reci ce da mrzim Kolasinca.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑11 okt 2021, 17:01Alarmantno je da smo gotovo sve napade i prilike kreirali sa te desne strane.
Lijeva strana sa Ćivićem i Kolašincem u fazi napada je bila poprilično sterilna.
Ne znam kakav su skauting radili na nas ali nadam se da neće zatvoriti tu desnu stranu.
Izgleda da su Ukrajinci poprilično loši na prekidima, što bi trebali iskoristiti.
Moguće da su ocekivali vise napade preko Kolasinca pa tako ostavili više prostora na drugoj strani.
Bio bi fazon sada da Ukrajinci više pažnje obrate na Stevanovica pa ih iznenadimo sa Seadom.
Ne mogu obije strane zatvoriti.
Dok je Stevanović još od Finske imao brilijantne lopte, namjestio je i Džeki protiv Kazalh 2-3 zicera. Jako prosta stvar a mnogo dobiješ u fazi napada.
Edit: neko je Džeki sa lijeve strane ubacio, kad je mašio loptu i udario je ramenom?
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
U gostima bude bar historijskih remija (Francuska, Italija), al kući smo baš tropa.
Koševo Zapad
Citam na stranim forumima da ce Petev nakon kvalifikacija zamijeniti Solskjera u Unitedu ili Komana u Barci
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
A i ti bi trebao promijeniti profesiju i postati stand-up komičar, ovo je baš smiješno bilo.

1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Tutina BiH bi se bez problema suprostavila Humanovoj Barci.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Meni je prejako ovo sto sad novinari zovu Susica i Bazdarevica, kao da oni daju neko svoje vidjenje u vezi reprezentacije, a dokazivali su svoje neznanje kad su godinama bili na klupi iste. Safet je uglavnom pun nekog 'realizma', koji u prevodu znaci da od nas nema nista, a Mehmed uglavnom pametuje o formacijama. Prvi je pokazao svoju strucnost s Medunjaninom na lijevom beku protiv Nigerije, a drugi kad je nakon pola sata igre postavio 424 formaciju (protiv Kipra, ako se ne varam). Oni su svoje znanje pokazali (a pokazuju ga i trenutno, jer ih niko ziv nece na svojoj klupi), tako da ne bi bilo lose da puste sad nekog drugog da bar ponovi isto to sto su oni radili.
Spanski analiticari dugo nisu vidjeli ovakvu igru i utakmicu protiv kazahstana navode kao jednu od najbolje takticko postavljenih utakmica neke reprezentacije gdje napadac igra napad vezni vezu krilo krilo,sto ih je fasciniralo
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
- Goalgetter
- Kontakt:
Cimirot definitivno out za ovu utakmicu. Steta, nek nam je bog u pomoci sa ovim veznim redom.
Vjerovatno onda Hadziahmetovic, Prcic, Gojak/Nalic.Goalgetter je napisao/la: ↑12 okt 2021, 09:34Cimirot definitivno out za ovu utakmicu. Steta, nek nam je bog u pomoci sa ovim veznim redom.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.