Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Raonffa
Kontakt:

Re: Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)

Post Postao/la Raonffa » 12 okt 2021, 23:41

miky_hz je napisao/la:
12 okt 2021, 23:32
Samo ce baraž strasan biti,gledam sad zadnje kolo se lomi u pola grupa Portugal/Srbija,Hrvatska/Rusija,Spanija/Svedska,Holandija/Norveska sve direktni dueli za prva dva mjesta.

Italija/Svicarska iduce kolo isto za prvo mjesto itd itd.
Ma naš cilj treba biti spremanje ekipe za kvalifikacije za Euro 2024, tu mi trebamo tražiti svoju šansu među prve dvije ekipe u grupi odnosno direktan plasman.

Na SP je nerealno teško otići u današnjem vaktu.

Doduše to spremanje ekipe se kosi sa tim što nam najbolji igrač ima 35 godina al' yebiga, prije svega treba graditi neki sistem sa Petevom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 12 okt 2021, 23:42

Maestra je napisao/la:
12 okt 2021, 23:37
Shategabri je napisao/la:
12 okt 2021, 23:35
Yebo vas Sušić, gdje ga iskopaste i kakve veze sad ima?
Ma ovaj @Profesor pametuje. Ja ne mogu da vjerujem da ovom nasem narodu niko ne valja. Susic koji je legenda nasa, i u igrackom i u trenerskom smislu, sad kao ne valja pojedincima. Isto tako je valjao nekad kada nas je odveo na SP, bio je kao sad Petev, doktor. Petev kada ne bude valjao biti ce taraba od trenera. Klasicni Bosnjo. :mrgreen:
Ma lozim te brate. Suskavac je bio ispred svog vremena. Jos se u westpointu izucava njegova taktika kako se odbraniti bez lijevog beka.

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 12 okt 2021, 23:42

Ima li se gdje za pogledati utakmica? Nije bilo vakta ...

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 12 okt 2021, 23:43

Ne ulazeci da l Saric zasluzuje il ne igrati ali gledajuci Nalica pa njega, velika razlika.

Drugo, bez obzira na nelos rezultat more se malo sudac naruziti..kakko neujednacen kriteriji najvise za kartone.

Civic igra samo sto mora, da je nac bilo koga makar i iz u17 samo da je solidan.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 okt 2021, 23:46

forgempp je napisao/la:
12 okt 2021, 23:36
Ko ako dobije protiv Finske karton nece igrati protiv Ukrajine?
Znam da Dzeki prijeti i nez ko jos, ne bi valjalo da izgubimo Ahmedhodzica.
Džeko, Ahmedhodžić, Gojak, Ćivić, Prevljak i Saničanin neće igrati protiv Ukrajine ako dobiju žuti protiv Finaca.

Doduše oštar je i kriterij, odmah nakon dva žuta suspenzija jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 okt 2021, 23:49

Al' jest nas Zwayer zaklao sa kartonima yebo sebe, Ćiviću je za prvi start nad Yarmolenkom dao žuti, apsolutno nije toliko oštro bilo. Ahmedhodžiću je dao žuti za remplanje, pitanje je da li je ondje i faul bio. Prevljak je isto dobio glup žuti, ušao u stopera nakon što je izbio loptu doduše jest ga ružno zakačio po kopački, njegov karton je najopravdaniji.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 12 okt 2021, 23:49

Raonffa je napisao/la:
12 okt 2021, 23:46
forgempp je napisao/la:
12 okt 2021, 23:36
Ko ako dobije protiv Finske karton nece igrati protiv Ukrajine?
Znam da Dzeki prijeti i nez ko jos, ne bi valjalo da izgubimo Ahmedhodzica.
Džeko, Ahmedhodžić, Gojak, Ćivić, Prevljak i Saničanin neće igrati protiv Ukrajine ako dobiju žuti protiv Finaca.

Doduše oštar je i kriterij, odmah nakon dva žuta suspenzija jbg.
Dzeko, Ahmedhodzic i Sanicanin se moraju cuvati na max.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 12 okt 2021, 23:50

Džeko - Prevljak
Cimirot - Hadžiahmetović - Pjanić
Kolašinac - Saničanin - Dennis - Anel - Miro
Šehić

Forsirati ovih 11 maksimalno i to je to. :bih:
1921

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 12 okt 2021, 23:52

Ekipe koje ce sigurno biti nositelji u barazu:

Srbija
Svicarska/Italija
Rusija/Hrvatska
Poljska
Svedska/Spanija
Norveska/Nizozemska

To je to, sest nositelja i ima.

To su nasi potencijalni protivnici u prvoj utakmici baraza.

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 12 okt 2021, 23:53

kontrasviju je napisao/la:
12 okt 2021, 23:19
Kaunas je napisao/la:
12 okt 2021, 23:01
E cuj Petev ispred Cire i Susica a dobio jednu od 10 utakmica. :rol: za sad je dobar, odlican, al odvadite malo.
Veliko poštovanje Sušiću, ali sa tadašnjom generacijom igrača u onako smiješnoj grupi bi i Vlado Jagodić izgledao kao ozbiljan trener. A čak smo i tada strepili do 70. minute u zadnjoj utakmici protiv Litvanije.

Njegovo trenersko znanje smo vidjeli prvo na Svjetskom a onda i na početku kvala za EURO 2016.
Strucnjak ta grupa je bila toliko losa da je prva ekipa imala 8-1-1 omjer kao i druga ekipa na tabeli.
U takvoj utakmici bi strepili i najveci klubovi i repke svijeta, kad u 90 min mozes da useres sve ono sto si godinu dana gradio.
Sta mislis sto se vecina finala zavrsava 1-0, 1-1, 2-0 i slicno? Bez puno golova znaci.
Nema potrebe da pricamo o Susicu na ovoj temi.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 okt 2021, 23:55

Bajramovic1999 je napisao/la:
12 okt 2021, 23:52
Ekipe koje ce sigurno biti nositelji u barazu:

Srbija
Svicarska/Italija
Rusija/Hrvatska
Poljska
Svedska/Spanija
Norveska/Nizozemska

To je to, sest nositelja i ima.

To su nasi potencijalni protivnici u prvoj utakmici baraza.
Zamisli Srbiju/Hrvatsku :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

RekoSam
Kontakt:

Post Postao/la RekoSam » 12 okt 2021, 23:56

Raonffa je napisao/la:
12 okt 2021, 23:49
Al' jest nas Zwayer zaklao sa kartonima yebo sebe, Ćiviću je za prvi start nad Yarmolenkom dao žuti, apsolutno nije toliko oštro bilo. Ahmedhodžiću je dao žuti za remplanje, pitanje je da li je ondje i faul bio. Prevljak je isto dobio glup žuti, ušao u stopera nakon što je izbio loptu doduše jest ga ružno zakačio po kopački, njegov karton je najopravdaniji.
Po meni jedina "ozbiljnija" greška je izostanak ŽK nakon faula nad Džekom. Par puta u našu nije svirao neke vrlo sumnjive stvari i Ćivić je mogao dobiti drugi ŽK u nadoknadi. Ahmedhodžić pravi faul i to je SPA po meni, light ŽK.
Prokleti da su Dragan Šolak, njegova fašistička "Junajted medija", kao i njihovi produkti sport klub, telemach, total tv, n1, nova bh/s/m i ostali❗

1921blue
Kontakt:

Post Postao/la 1921blue » 12 okt 2021, 23:56

Šehić - Vasilj - Kovačević

Đumić - Saničanin - Hadžikadunić - Ahmedhodžić
Kovačević - Kolašinac - Stevanović - Gazibegović

Pjanić - Vrančić - Prcić - Hadžiahmetović - Cimirot - Krunić - Sarić

Demirović - Prevljak - Džeko - Menalo

Živim za dan da ovako izgpeda spisak....
Bez menadžerskih poziva (Jovicic,Loncar,Gojak,Civic,Piric....)
FC Juventus 🖤🤍
FK Željezničar 🔵⚪

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 12 okt 2021, 23:57

Ma prejake ekipe ce biti u barazu, to je definitivno. I ako ga izborimo 10% sanse nam dajem za prolaz.

Ali svakako, dobro je da igramo sve bolje i bolje

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 13 okt 2021, 00:05

Hajmo mi prvo korak po korak. Treba pobjediti Finsku, pa ostati neporažen protiv Ukrajine... I onda 4 mjeseca o Baražu razmišljati. Na odličnom smo putu..
Čovječe imamo samo poraz od Francuske na Grbavici gdje bar 1 čisti penal nije sviran za nas. Što tad VAR nije bio ybt...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 okt 2021, 00:05

RekoSam je napisao/la:
12 okt 2021, 23:56
Raonffa je napisao/la:
Po meni jedina "ozbiljnija" greška je izostanak ŽK nakon faula nad Džekom. Par puta u našu nije svirao neke vrlo sumnjive stvari i Ćivić je mogao dobiti drugi ŽK u nadoknadi. Ahmedhodžić pravi faul i to je SPA po meni, light ŽK.
Ma znam, ali rano su nam dva stopera dobila kartone za mekane faulove, kasnije tačno da par puta nije svirao faul za Ukrajince na našoj polovini, ali nije plaho ni nama faulove svirao na njihovoj polovini, meni na pamet pada samo onaj faul koji je Džeko izvukao pred kraj sa lijeve strane (koji i nije bio toliko faul, onaj Ukrajinac je prvo loptu dotakao) :D

Generalno loša tekma, sreća pa nije bilo puno oštrih startova i naboja na terenu, inače bi on haos napravio uvjeren sam u to. Njemačke sudije su katastrofa u zadnje vrijeme na čelu sa onim levatom Brihom.

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 13 okt 2021, 00:05

Bajramovic1999 je napisao/la:
12 okt 2021, 23:57
Ma prejake ekipe ce biti u barazu, to je definitivno. I ako ga izborimo 10% sanse nam dajem za prolaz.

Ali svakako, dobro je da igramo sve bolje i bolje
Ma dobro je da skupljamo bodove, popravljamo rejting i bolja jakosna grupa. Vidis sta su prethodnici uradili, strpali nas na samo dno jakosnih grupa i onda dobijes prejebene repke. Dobijes najacu repku iz najlosijeg pota. Zube lomis na njima. Sve treba da ide stepenica po stepenica i eto uspjeha nekog.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

RekoSam
Kontakt:

Post Postao/la RekoSam » 13 okt 2021, 00:08

Raonffa je napisao/la:
13 okt 2021, 00:05
RekoSam je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Ma znam, ali rano su nam dva stopera dobila kartone za mekane faulove, kasnije tačno da par puta nije svirao faul za Ukrajince na našoj polovini, ali nije plaho ni nama faulove svirao na njihovoj polovini, meni na pamet pada samo onaj faul koji je Džeko izvukao pred kraj sa lijeve strane (koji i nije bio toliko faul, onaj Ukrajinac je prvo loptu dotakao) :D

Generalno loša tekma, sreća pa nije bilo puno oštrih startova i naboja na terenu, inače bi on haos napravio uvjeren sam u to. Njemačke sudije su katastrofa u zadnje vrijeme na čelu sa onim levatom Brihom.
Drugo poluvrijeme je počeo haotično, AR1 isto par sumnjivih odluka :?

Ne diraj Brycha, jel te to neko sa SK nagovorio :mrgreen:
Prokleti da su Dragan Šolak, njegova fašistička "Junajted medija", kao i njihovi produkti sport klub, telemach, total tv, n1, nova bh/s/m i ostali❗

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 13 okt 2021, 00:08

napapijri1987 je napisao/la:
12 okt 2021, 23:53
kontrasviju je napisao/la:
12 okt 2021, 23:19
Kaunas je napisao/la:
12 okt 2021, 23:01
E cuj Petev ispred Cire i Susica a dobio jednu od 10 utakmica. :rol: za sad je dobar, odlican, al odvadite malo.
Veliko poštovanje Sušiću, ali sa tadašnjom generacijom igrača u onako smiješnoj grupi bi i Vlado Jagodić izgledao kao ozbiljan trener. A čak smo i tada strepili do 70. minute u zadnjoj utakmici protiv Litvanije.

Njegovo trenersko znanje smo vidjeli prvo na Svjetskom a onda i na početku kvala za EURO 2016.
Strucnjak ta grupa je bila toliko losa da je prva ekipa imala 8-1-1 omjer kao i druga ekipa na tabeli.
U takvoj utakmici bi strepili i najveci klubovi i repke svijeta, kad u 90 min mozes da useres sve ono sto si godinu dana gradio.
Sta mislis sto se vecina finala zavrsava 1-0, 1-1, 2-0 i slicno? Bez puno golova znaci.
Nema potrebe da pricamo o Susicu na ovoj temi.
Lihtenštajn, Latvija, Litvanija, prosječna Slovačka i Grčka koja je već tada bila daleko daleko od svog vrhunca. Nema šta, jako teška grupa. Još da napomenem da smo takvu grupi dobili kao ekipa iz trećeg šešira. :rol:

A s tim što si spomenuo omjer si još više dokazao kvalitet te grupe. 8 ili više pobjeda u svojoj grupi obično imaju samo dvije ili tri ekipe po kvalifikacionom ciklusu, a i to obično bude neka Njemačka, Engleska, Španija ili Belgija u zadnje vrijeme, znači sami vrh svjetskog fudbala. Eh sada kada su jedna Bosna i Grčka imale takav omjer i to u istoj grupi, što ti to govori o ostalim ekipama iz iste? :rol:

Da se razumijemo, Pape je naša legenda, kako god okrenuli :bih: Ali upravu si, odosmo daleko od teme.
1921

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 okt 2021, 00:25

RekoSam je napisao/la:
13 okt 2021, 00:08
Raonffa je napisao/la:
13 okt 2021, 00:05
RekoSam je napisao/la:

Drugo poluvrijeme je počeo haotično, AR1 isto par sumnjivih odluka :?

Ne diraj Brycha, jel te to neko sa SK nagovorio :mrgreen:
Ma vala su upravu ovi sa SK, doduše oni to previše lično doživljavaju al' nisu daleko od istine :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Mow, perun i 14 gostiju.