samocelik je napisao/la: ↑15 okt 2021, 12:46
Neutral je napisao/la: ↑15 okt 2021, 12:37
Od ponedjeljka nisam tu. Ako nista ne napisem do kraja vikenda sljedece sedmice, znajte da me vise nema.
Jest da je operacija rutinska, ali kod nas se nikad ne zna.
Šta je u pitanju ako se smije znati? Ja tačno prije 33 dana operisao slijepo crijevo po hitnom postupku. Eto oporavljam se ustvari dobar sam, al ova dva tri dana zadnja sam po prvi put u životu osjetio šta znači kad te nešto boli na promjenu vremena. Zapravo sam smijao ljudima koji su govorili to prije
I ja sam se tako smijao dok nisam fasova dva hronična oboljenja. Sve je počelo sa 18 godina kada sam vakcinu primio
Operisao sam slijepo crijevo kao dijete. Kada sam se probudio imao sam velike bolove, sve dok mi sestra nije ubrizgala u infuziju. Prije toga veliku mucninu, drago mi je da sam to na vrijeme riješio.
A u pitanju je kamenac u žući. Imam jedan kamenac, 6mm, mal je ali stvara mi nelagodu nakon svakog obroka, neovisno od toga sta jedem, a pocinje i boljeti svako malo. Posto je mal, moze doci do komplikacija zacepljenja pa da se upali i gusteraca, cak i do smrtnog ishoda. Smrsao naglo pa valjda se od toga formirao. Pregled sam radio privatno ostalo sve preko ambulante. Bilo bi kul da mi izvade zuc i ono nema kamena, ne bih se zacudio. Valjda urade uzv ili slikaju jos jednom prije zahvata. U ponedjeljak bolnica, utorak zakazana operacija pa bi trebao vec u srijedu ili cetvrtak biti kuci.
Ma kakva god da je opetacija, kada te mora uspavati nije ti svejedno. Izabrao sam jednog mladjeg doktora za zahvat. Prijatelju je radio identicnu operaciju. Sa godinama sam tu negdje sa doktorom.