Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih priča

Post Postao/la admin » 15 okt 2021, 11:34

Convicts1988 je napisao/la:
15 okt 2021, 11:33
Neutral je napisao/la:
15 okt 2021, 11:32
Imate klix za teme koje vam nisu zanimljive na sportskom forumu. Mnogi, pa i ja, zaborave da je ovo sportski forum.
Pa neka onda i članci koje objavljuju idu u "playboy".
možeš i o djevojkama pisati, nije problem.

Bilo ko se nadoveže na Maršalovu opaskicu i ode u političkom pravcu, banujem prvo Marsala. I onda kaze "što sam ja tu" :crazy:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 okt 2021, 11:35

enobarca je napisao/la:
15 okt 2021, 10:35
Koliko god stopa bila mala policija bez oruzja je beskorisna, kao sto kazes nikad se ne zna kad ce neki ludjak isplivati na povrsinu. Zamisli desi se pucnjava negdje i policajac u blizini moze samo svirati kurcu jer uz sebe ima pendrek. Ako nista ovi nasi bar nosaju oruzje pa se mozes nadati da ce u slucaju ovakvih budaletina izletiti negdje iza coska i spasiti ti zivot :mrgreen:
Valjda kontaju kad dodju na lice mjesta da ce ga smiriti na finjaka i lijepom pricom.

Ono on repetira pistolj, a oni mu pricaju price kao nemoj pucati, nije to fino i kulturno. Haj fino vrati pistolj za pas, pa cemo te samo lagano ubaciti u auto i odvesti u stanicu na sokic i kolacic. Pa te poslije fino pustimo i svi sve zaboravimo.

Hajde bola budi fin, nemoj biti gov.no. Bas si neki sto ne zelis da slusas organe vlasti... I tako sve dok ga ne slome :mrgreen:

Neutral je napisao/la:
15 okt 2021, 11:26
Ambulanta, sve uputnice.
Posebno ides vaditi nalaze i zgrusavanje krvi.
Posebno ides slikati pluca pa cekas doktora da ti napise da je sve ok.
Posebno ides internisti da potvrdi da je sve ok.
Posebno ides anesteziologu da potvrdi da je sve ok.
Ekg radis u ambulanti pa i to nosis sa sobom.
Sve papire odneses glavnoj sestri na hirurgiji i onda cekas poziv na operaciju.

Za sve ide poseban termin. Za sve cekas dok dodjes na red. Samo anesteziologa sam cekao dva sata, pluca sat vremena.

I na kraju prije bolnice ti treba covid potvrda ne starija od 48 sati da si negativan.

Nije procedura😁
Sto nisi nasao doktora koji bi te poslao da legnes u bolnicu 2 dana prije operacije i sve ti zavrse bez problema i bez cekanja.

Jos se napravis mahnit i kazes da ne mozes hodati, pa te vozaju u kolicima ko gospodina :kafa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 okt 2021, 11:43

Razmisljao sam i o toj opciji ali sve na halal nacin. U ovoj drzavi imas zagarantovano pusenje ako ides na sve posteno. Uvjerio sam se stotinu puta do sada u to.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 15 okt 2021, 11:46

admin je napisao/la:
15 okt 2021, 11:34
Neutral je napisao/la:
Imate klix za teme koje vam nisu zanimljive na sportskom forumu. Mnogi, pa i ja, zaborave da je ovo sportski forum.

Bilo ko se nadoveže na Maršalovu opaskicu i ode u političkom pravcu, banujem prvo Marsala. I onda kaze "što sam ja tu" :crazy:
Jarane, samo se zezam sa Rigijem
Ispade ja najgori sad a najmanje sam pisao o politici ovdje od svih
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 okt 2021, 11:48

admin je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

To si u pravu, i djevojke spadaju pod sport :D

Bez uvrede, naravno.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 okt 2021, 11:52

Marsal je napisao/la:
15 okt 2021, 11:46
admin je napisao/la:

Jarane, samo se zezam sa Rigijem
Ispade ja najgori sad a najmanje sam pisao o politici ovdje od svih
Od sve djece :D

Jbo politiku, ndB da od nje zavisim, propo bih davno.
Koševo Zapad

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 okt 2021, 11:58

Kako starim sve više i više gledam dnevnike, skupštine, politička dešavanja tako da ova zabrana na četu nije dobro došla.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 15 okt 2021, 12:01

enobarca je napisao/la:
15 okt 2021, 08:43
Jucer citam vijesti o onom ludjaku sto je ubio ljude strijelom u norveskoj i jedan od naslova kaze policiji naredjeno da nosi oruzje, pa sta su prije nosali, pracke :mrgreen: kakva je to policija koja hoda okolo bez oruzja, da je nasa takva ja bi nosao pistolj uz sebe u svakom trenutku. Vjerovatno im je gore mala stopa kriminala ali opet mi je ovo nidje veze.
Policija u Norveškoj i Velikoj Britaniji ne nosi oružje jer imaju jako striktne zakone o posjedovanju oružja. Kod njih je i nelegalno oružje jaaaako teško nabavit, kamoli legalno.

No pitanje je koliko je to dobra ideja jer evo vidiš uvijek ima neki luđak. Nisam pametan po tom pitanju, i jedni i drugi imaju dio policije koji se zove "Armed Police" ali oni su obično u pripravnosti, a ne u patroli i dok izađu na lice mjesta zna se desit da bude kasno.

Skroz drugačiji mentalitet po pitanju ostatka Europe imaju po pitanja policije i kriminaliteta uopšte.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 okt 2021, 12:02

Po tom pitanju uvijek radije biram da budem dijete.
Zaobilazim uglavnom na tv političke emisije, dnevnike pogotovo.
Na portalima htio ne htio iskaču iz paštete.
Koševo Zapad

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 15 okt 2021, 12:04

Neutral je napisao/la:
Slažem se... Isto nam ne treba tema o koroni gdje samoprozvani forumski stručnjaci pričaju o studijama o virusu/virusima i vakcini/vakcinama a niko da link-a na šta se pozivaju. Isto ko i za ovu priču o ratu na ovoj temi. Bacaju nekakve moronske ideje i pljuju jedni na druge.

Uh pardon bitno da se piše i klikće jer to donosi profit ;)
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 15 okt 2021, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 15 okt 2021, 12:06

sljivo je napisao/la:
15 okt 2021, 11:58
Kako starim sve više i više gledam dnevnike, skupštine, politička dešavanja tako da ova zabrana na četu nije dobro došla.
Treba zabranit dječija prepucavanja, a raspravu gdje uvažavaš sagovornika ostavit. Neće nam danas sutra bit bolje u državi jer ne pratimo politiku, nego baš jer pratimo, uočavamo, zapažamo, sudjelujemo...

Kažu idi na klix, ok otiću ali to nije to. Ja se ovdje osjećam domaćinom, manje više nas 50 do 100 drži ovaj forum, poznajemo se. Ja u takvoj atmosferi želim komunicirat i raspravljat, a ne sa bolesnim klixovcima.

Ali poštujem svaku adminovu odluku.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 15 okt 2021, 12:06

Marshall samo voli svoje postuje tudje

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 okt 2021, 12:15

thulkazal je napisao/la:
15 okt 2021, 12:04
Neutral je napisao/la:
Slažem se... Isto nam ne treba tema o koroni gdje samoprozvani forumski stručnjaci pričaju o studijama o virusu/virusima i vakcini/vakcinama a niko da link-a na šta se pozivaju. Isto ko i za ovu priču o ratu na ovoj temi. Bacaju nekakve moronske ideje i pljuju jedni na druge.

Uh pardon bitno da se piše i klikće jer to donosi profit ;)
Svakako. Ja sam par puta spominjao izvor i evo i ovdje, Drosten, glavni doktor za pandemiju u Njemackoj :)

Da slusam nase strucnjake ne bih se nikad vakcinisao, ali slusam iskljucivo Nijemce.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 okt 2021, 12:37

Od ponedjeljka nisam tu. Ako nista ne napisem do kraja vikenda sljedece sedmice, znajte da me vise nema.

Jest da je operacija rutinska, ali kod nas se nikad ne zna.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 okt 2021, 12:45

Ne kukaj, ne operiše te mengele.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 15 okt 2021, 12:46

Neutral je napisao/la:
15 okt 2021, 12:37
Od ponedjeljka nisam tu. Ako nista ne napisem do kraja vikenda sljedece sedmice, znajte da me vise nema.

Šta je u pitanju ako se smije znati? Ja tačno prije 33 dana operisao slijepo crijevo po hitnom postupku. Eto oporavljam se ustvari dobar sam, al ova dva tri dana zadnja sam po prvi put u životu osjetio šta znači kad te nešto boli na promjenu vremena. Zapravo sam smijao ljudima koji su govorili to prije :crazy:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 okt 2021, 12:47

Ne kukam, valja zivjeti bez jednog organa, tj. drugog, imao sam kao dijete vec jednu operaciju.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 15 okt 2021, 12:50

Maršale odgovorio bi ti al ovaj ne štedi izgleda. Živ mi bio!
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 okt 2021, 12:52

samocelik je napisao/la:
15 okt 2021, 12:46
Neutral je napisao/la:
15 okt 2021, 12:37

Šta je u pitanju ako se smije znati? Ja tačno prije 33 dana operisao slijepo crijevo po hitnom postupku. Eto oporavljam se ustvari dobar sam, al ova dva tri dana zadnja sam po prvi put u životu osjetio šta znači kad te nešto boli na promjenu vremena. Zapravo sam smijao ljudima koji su govorili to prije :crazy:
I ja sam se tako smijao dok nisam fasova dva hronična oboljenja. Sve je počelo sa 18 godina kada sam vakcinu primio :mrgreen:

Operisao sam slijepo crijevo kao dijete. Kada sam se probudio imao sam velike bolove, sve dok mi sestra nije ubrizgala u infuziju. Prije toga veliku mucninu, drago mi je da sam to na vrijeme riješio.

A u pitanju je kamenac u žući. Imam jedan kamenac, 6mm, mal je ali stvara mi nelagodu nakon svakog obroka, neovisno od toga sta jedem, a pocinje i boljeti svako malo. Posto je mal, moze doci do komplikacija zacepljenja pa da se upali i gusteraca, cak i do smrtnog ishoda. Smrsao naglo pa valjda se od toga formirao. Pregled sam radio privatno ostalo sve preko ambulante. Bilo bi kul da mi izvade zuc i ono nema kamena, ne bih se zacudio. Valjda urade uzv ili slikaju jos jednom prije zahvata. U ponedjeljak bolnica, utorak zakazana operacija pa bi trebao vec u srijedu ili cetvrtak biti kuci.

Ma kakva god da je opetacija, kada te mora uspavati nije ti svejedno. Izabrao sam jednog mladjeg doktora za zahvat. Prijatelju je radio identicnu operaciju. Sa godinama sam tu negdje sa doktorom.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 15 okt 2021, 12:56

Kakva god operacija bila nikome nije drago ici na istu. Meni prije dvije godine rekao da postoji mogucnost operacije srca u austriji ako se ne smire aritmije, ja vec poceo pisati oporuku :mrgreen: srecom smirile se nakon godinu dana terapije, sad redovna kontrola i srecom sve je uredu zasad, cak mi je i terapija ukinuta.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.