Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la ASD » 28 okt 2021, 22:52

AshburtonG je napisao/la:
28 okt 2021, 22:01
ASD je napisao/la:
28 okt 2021, 21:25
28 okt 2021, 20:59
Najveci gospodin od svih tih fudbalera, koji su bili i u PL neko vrijeme, a i vani, je definitivno Haskic. Evo ASD ce potvrdit, da je momak jako kulturan, uopce se ne ku.rci, nit s kakvim bijesnim autima, nit satovima, a zaradjivao je fine pare skoro svugdje gdje je igrao, a pogotovo sad u Japanu. Mozda ga sad i Azmir zaganja, jer mislim da nema vise volje igrat toliko daleko od kuce.
Dok je npr isto nas Banovican Ikanovic iz ekipe koja je igrala u LP, zbog skandala s kladionicom i namjestanjem meceva, dosao u Lukavac cini mi se na kraju. Ne znam je li uopce zavrsio karijeru ili igra i dalje.
Ikanović je bio talenat samo takav. Trebao napraviti transfer i to uradi. Na toj poziciji je mogao bruku para uzeti.
Sad trenira djeca u Gračanici.

Haskić je primjer top momka. Po pričama koje sam čuo. Nije bio talenat, ali je radom većinu stvari postigao.
Uzeo je sigurno bruku para. Neka kupi par nekretnina i može pristojnim životom živjeti da ništa ne radi.
A i to je tačno, da je pri zemlji. Da ne znam ko je, ne bih nikada rekao da je veoma uspješan fudbaler.
Ikanovic je bio projektovan za duo s Pjanicem u sredini. Mislim da je bio kapiten u21 repke ili neke mlade selekcije. U to doba otic iz Banovica direktno u ekipu koja je igrala LP je bio SCI FI scenarij. Velika steta sto je guzica zinula za parama, a mogao se naplatit debelo.

Haskic da je talentovaniji, sa ovakvom radnom etikom bi bio nivo Ibisevica makar. Lik dodje na pauzi sezone i radi dionice gore kod Toplane na onoj uzbrdici, a napolju -20. :salut:
Mogli bi njega vrlo brzo gledat u PL, dvoje male djece, zena, a po prici, ne igra mu se vise tamo. Siguran sam da bi ga 15ak milja od Azmira fino podmirilo na mjesecnoj bazi. Za ovu ligu je on space shuttle jos par godina.
Baš sam trčao tu posle nove i vidio ga.
Ja mahmuran otišao da izbacim iz sebe, ono što se unijelo tih dana. On trči tu.

Što se tiče Ikana, mislim da čak i nije neke pare tu uzeo na kladionici. Mislim da je jednostavno ispao glup. Otišao u kladionici, kladio se na nešto što nije smio. Uopšte nije bio uključen u namještanje utakmica, jednostavno, bio glup i naivan.
On je bio u repkama još od pionira.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 okt 2021, 23:38

Wagner je u SB imao 20k eura mjesecno, a danas u SB niko nema vise od 4-5k.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 28 okt 2021, 23:42

Mokes je napisao/la:
28 okt 2021, 22:02
Epidaurus je napisao/la:
28 okt 2021, 21:38
Pa bio je clanak na klixu cini mi se da je FK Sarajevo za 2019. godinu imalo 10 miliona maraka rashoda i od toga 6 il 6 i po miliona samo na plate uposlenicima. Zaradjuju kod nas igraci sigurno velike pare, a vani smijesno i zamislit.
Za 2020 je bilo 7,5 miliona. S tim što Sarajevo plaća pune doprinose. Recimo TC prijavi na minimalac i ostalo daje na ruke, tako da su i tamo primanja ogromna. Priča se da je Ubiparip, kad ga je Husić tražio, bezveze lupio cifru samo da ga odbije, ovaj rekao uredu.
Ma Husic ako ne mlati u Americi svaki dan milion onda je budala. Dok je Sloga Simin Han igrala prvu kantonalnu, tj kad je tek nekad dosao jednom banovickom sudcu je dao 5000 KM za X u gostima. Mislim ako je tad na tom nivou za taj rezultat davao toliko, sad ne treba ni razmislajt o kakvim se ciframa radi u PL

E to je bacanje para sto jedan uspjesan covjek radi a ne kupovina sata od 120 000 KM
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Under
Kontakt:

Post Postao/la Under » 28 okt 2021, 23:48

feniksptica je napisao/la:
28 okt 2021, 23:42
jednom banovickom sudcu
To ide uz onog balijskog uhljupa i troprstaša :puke:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 okt 2021, 23:51

Mokes je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Pa bio je clanak na klixu cini mi se da je FK Sarajevo za 2019. godinu imalo 10 miliona maraka rashoda i od toga 6 il 6 i po miliona samo na plate uposlenicima. Zaradjuju kod nas igraci sigurno velike pare, a vani smijesno i zamislit.
Za 2020 je bilo 7,5 miliona. S tim što Sarajevo plaća pune doprinose. Recimo TC prijavi na minimalac i ostalo daje na ruke, tako da su i tamo primanja ogromna. Priča se da je Ubiparip, kad ga je Husić tražio, bezveze lupio cifru samo da ga odbije, ovaj rekao uredu.
Ma Husic ako ne mlati u Americi svaki dan milion onda je budala. Dok je Sloga Simin Han igrala prvu kantonalnu, tj kad je tek nekad dosao jednom banovickom sudcu je dao 5000 KM za X u gostima. Mislim ako je tad na tom nivou za taj rezultat davao toliko, sad ne treba ni razmislajt o kakvim se ciframa radi u PL

E to je bacanje para sto jedan uspjesan covjek radi a ne kupovina sata od 120 000 KM
Da ulozil lovu u slobodu u kosarku il rukomet imao bi ozbiljnu evropsku ekipu a on baca 5000 za sudije u kantonalnoj ligi

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 28 okt 2021, 23:55

Ne kontam sto ikoga boli ona stvar sta momak kupuje sebi? Ukrao nije, posteno zaradio sa svojim trudom i to je ono najvaznije. Sigurno da je veliki ljubitelj satova, kad nesto volis i zelis onda i ne gledas cijenu, a moguce da je i investicija.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 okt 2021, 23:56

Sloboda dita, neka druga, ljepsa vremena. Nije to i bas davno bilo. Brotnjo je imalo solidno ekipu. Nasa kosarka je kao i fudbal te rukomet dotakao samo dno.

Verstappen33
Kontakt:

Post Postao/la Verstappen33 » 29 okt 2021, 00:01

bhpremijerliga12 je napisao/la:
28 okt 2021, 23:55
Ne kontam sto ikoga boli ona stvar sta momak kupuje sebi? Ukrao nije, posteno zaradio sa svojim trudom i to je ono najvaznije. Sigurno da je veliki ljubitelj satova, kad nesto volis i zelis onda i ne gledas cijenu, a moguce da je i investicija.
Smeta kompleksašima koji sebi to ne mogu priuštiti. Već viđeno. Da i oni imaju, glatko bi sebi kupili isti taj sat, skup parfem, auto itd. Pošto nemaju, to je za njih bacanje para.
The only place that matters is first.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 okt 2021, 00:05

Dzeko otvorio hotel, restoran u Dubrovniku, trebao je u zagadjenom Sarajevu, tu je profit.

Imas uvijek ljudi koji u svemu vide samo negativne stvari.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 29 okt 2021, 01:18

Joj kad bi ušli u trag tim fudbalerima Tuzle što dobivaju plate na ruke, pa im oduzeli dio imovine :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 okt 2021, 01:29

Nema sanse, jedino da snimaju kako primaju deset milja na ruke a i tada je upitno. Neka samo napravi ugovor o djelu da je istovario kamion cigli i na ime toga mu dao 10k😂

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 29 okt 2021, 01:49

ArtemisFowl je napisao/la:
29 okt 2021, 01:18
Joj kad bi ušli u trag tim fudbalerima Tuzle što dobivaju plate na ruke, pa im oduzeli dio imovine :mrgreen:
Vec je pisano o tome, najgore od svega sto je on nasao rupu u zakonu i sve "legalno" radi. Osnovicu je stavio svima minimalnu i na nju placa porez, medjutim u ugovore stavlja bonuse na koje ne placa porez, tipa za potpis, za odigrani mec, pobjedu, remi, poraz, gol, asistenciju i slicno i onda neki naberu i do 20k mjesecno s tim, a on ne daje drzavi ni marke, veliki patriota :salut:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 29 okt 2021, 01:49

Procurio je jednom ugovor

slika
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 okt 2021, 01:57

Olimpik je to svojevremeno radio. Kolega je igrao kod njih, plate nikakvi, a bonusi jako veliki.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 okt 2021, 02:49

Mokes je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Ne znam za taj slučaj, a veoma sam dobro upućen u banovičke sudce.

Znam kada je igrao protiv jedne seoske ekipe u drugoj ligi TK. Pa sudijama plaćeno bilo da Sloga dobije. Tada došlo nekoliko auta policije da se ne bi slučajno gostujući navijači pobunili. :D

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 okt 2021, 11:32

ASD je napisao/la:
28 okt 2021, 22:52
28 okt 2021, 22:01
ASD je napisao/la:
28 okt 2021, 21:25

Ikanović je bio talenat samo takav. Trebao napraviti transfer i to uradi. Na toj poziciji je mogao bruku para uzeti.
Sad trenira djeca u Gračanici.

Haskić je primjer top momka. Po pričama koje sam čuo. Nije bio talenat, ali je radom većinu stvari postigao.
Uzeo je sigurno bruku para. Neka kupi par nekretnina i može pristojnim životom živjeti da ništa ne radi.
A i to je tačno, da je pri zemlji. Da ne znam ko je, ne bih nikada rekao da je veoma uspješan fudbaler.
Ikanovic je bio projektovan za duo s Pjanicem u sredini. Mislim da je bio kapiten u21 repke ili neke mlade selekcije. U to doba otic iz Banovica direktno u ekipu koja je igrala LP je bio SCI FI scenarij. Velika steta sto je guzica zinula za parama, a mogao se naplatit debelo.

Haskic da je talentovaniji, sa ovakvom radnom etikom bi bio nivo Ibisevica makar. Lik dodje na pauzi sezone i radi dionice gore kod Toplane na onoj uzbrdici, a napolju -20. :salut:
Mogli bi njega vrlo brzo gledat u PL, dvoje male djece, zena, a po prici, ne igra mu se vise tamo. Siguran sam da bi ga 15ak milja od Azmira fino podmirilo na mjesecnoj bazi. Za ovu ligu je on space shuttle jos par godina.
Baš sam trčao tu posle nove i vidio ga.
Ja mahmuran otišao da izbacim iz sebe, ono što se unijelo tih dana. On trči tu.

Što se tiče Ikana, mislim da čak i nije neke pare tu uzeo na kladionici. Mislim da je jednostavno ispao glup. Otišao u kladionici, kladio se na nešto što nije smio. Uopšte nije bio uključen u namještanje utakmica, jednostavno, bio glup i naivan.
On je bio u repkama još od pionira.
Ma momak je stvarno profesionalac. Takav je bio jos od kadeta. Ja sam s njim par puta trcao ljeti gore do Cubrica i nazad par puta sedmicno, dok sam i ja trenirao u mladjim kateogorijama. Bukvalno je momak od igraca, kojem nisu ljudi dali da igra u mahalskim okrsajima kod Toplane, dosao do fine internacionalne karijere iskljucivo radom i profesionalnom pristupu.

Sa Ikanom sam pricao par puta na tu temu, tj. bio sam u drustvu gdje je on to nama pricao i stvarno se cini kao da je nasjeo na gluposti i okliznuo se. Medjutim, na takvom nivou se te greske ne prastaju. Isto kao sto je Slomic svojim glupostima upropastio potencijalnu evropsku karijeru. Steta za obojicu, pogotovo za Ikanovica. Mislim da je bio mnogo veci talenat od Visce, a eto gdje je zavrsio jedan, a gdje drugi.

https://www.20min.ch/story/wettskandal- ... 3139156877
Eldar Ikanovic (früher Thun) wurde für drei, Boze Gudelj (Ex-Fribourg) und David Blumer (früher Thun/jetzt Wil) für zwei Jahre gesperrt. Für ein Jahr gesperrt wird der vom FC Vaduz entlassene Anto Franjic.

Laut KSK-Präsident Urs Reinhard war Damjanovic sowohl als Spieler als auch als Vermittler in den Skandal verwickelt.
Skoro sve Jugosi. :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 okt 2021, 14:31

Ode kafa od 1.11 na 2KM, srecom ne pijem je😁

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 29 okt 2021, 15:05

Neutral je napisao/la:
29 okt 2021, 14:31
Ode sve u pichku materinu ..
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 29 okt 2021, 15:06

bombaysaphire je napisao/la:
29 okt 2021, 15:05
Neutral je napisao/la:
29 okt 2021, 14:31
Ode sve u pichku materinu ..
Admin da reaguje, krajnje politicki post
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 29 okt 2021, 15:07

Justin je napisao/la:
28 okt 2021, 16:51
BoixosNois1899 je napisao/la:
28 okt 2021, 15:50
Bolje da je kakvu fabriku otvorio nego što je kupio sat
Jedina stvar za koju je gore dati veliku lovu od sata jeste parfem.
To uzimaju jer su procitali na onim instagram citati stranicama pise da "dobar" parfem osvaju svaku zenu. :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Baboon, enobarca i 20 gostiju.