FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 30 okt 2021, 23:25

spezial je napisao/la:
30 okt 2021, 23:13
miky_hz je napisao/la:
30 okt 2021, 23:11
slika

Mislim da ce nam sa Kepcijom najmanje odgovarati broj ovih stranih igraca mislim to pravilo famozno,s obzirom da ima dobre šeme,cak radi za Škote i jos neke ekipe kao saradnik jel koliko sam shvatio da je nedavno osnovao firmu koja pomaze ekipama oko transfera ,dali kroz savjete ili sam pronalazak igraca nisam siguran. Mislim da bi kao takav vrlo lahko mogao doci do zanimljivih stranaca.Ove trenutne sa stranim papirima svakako sve treba nogirat to nije prevaga nigdje,smjesno je koga smo mi cekali za registracije.
Krle, cmilja, lazic, oremus, fanimo, vicko, je li to to?

Ostaviti fanima ako se prestane zahebavati, i mozda lazica jer na toj poziciji smo solidno popunjeni pa da ne dovodimo vise. Ostalo sve skart
Postujem te ko forumasa, ali daj ne zayebavaj se, vidi sta Fanimo radi, a ti jos razmisljas da ga ostavimo ako se uozbilji. Lik se sprda sa klubom, odyebati ga od kluba i to je to.
Raskid također Cmilji, Krsti, Mirku. Od stranaca ostaviti Vicka i Lazica. Mersi i Varesanovicu se isto zahvaliti, ako ne sad na zimu jer je puno da toliko igraca ode, onda na ljeto. Kanuric i Palic takodjer
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Under
Kontakt:

Post Postao/la Under » 30 okt 2021, 23:26

bodi123 je napisao/la:
30 okt 2021, 23:23
Šabanović i Pidro najbolji danas. Barem nešto, veliki dobitak bi bio kad bi nastavili ovako igrati. Oremuša nabit nogom, samo džaba zauzima mjesto stranca. Varešanović, Palić, kakvog smo mi škarta nakupili, pa ovo je nemoguće očistit za 3 prelazna roka.
Tako je, Pidro pogotovo. Valjda je sada Sablić vidio da ta druga dvojica više ne smiju igrati.

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 30 okt 2021, 23:36

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
30 okt 2021, 19:10
Ne trosite zivce. Bilo je dosta ljudi koji su iznenadno odigravali X na kladionici ;)
Toliko od mene.
Jjebem ti zaseok iz kojeg si sljeg'o
Jjebo te haselbank u opanke

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 30 okt 2021, 23:37

Posjetiti malo butmir, posjeta treningu lijeci sve viruse.
NEMA NAZAD

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 30 okt 2021, 23:37

Under je napisao/la:
30 okt 2021, 23:26
bodi123 je napisao/la:
30 okt 2021, 23:23
Šabanović i Pidro najbolji danas. Barem nešto, veliki dobitak bi bio kad bi nastavili ovako igrati. Oremuša nabit nogom, samo džaba zauzima mjesto stranca. Varešanović, Palić, kakvog smo mi škarta nakupili, pa ovo je nemoguće očistit za 3 prelazna roka.
Tako je, Pidro pogotovo. Valjda je sada Sablić vidio da ta druga dvojica više ne smiju igrati.
Čitav roster se usmrdio. Ja još ne mogu da vjerujem da smo za godinu dana od Rahmanovića i Tatara spali na ove amaterčine koji ne mogu trčat što je osnova lopte, a kamoli odigrati šta. Velkoski. Ahmetović, Hebibović ni sami ne znaju šta rade u klubu, a primaju barem 20 hiljada zajedno. Bukvalno nabiješ samo njih trojicu možeš dovesti kvalitetno krilo za te pare. Cmiljanić ko trudi se, al daleko je od onoga što nama treba. Bagarić nula, Bodul ništa isto već 7-8 kola ne računajući onaj slobodnjak na derbiju. Za Fanima sam napisao, pod hitno ispisnica.

Kapić i Đokanović na sredini zajedno ko i mogu proć, ovo ostalo rastjerati i dati veće minute Ramiću koji mi djeluje kao veći potencijal od Andreja. Bolji je tehnički baš dosta. Treba ga gurati.

Od štopera Lazić je jedini ok, Dupovac se počeo raspadat i njega treba šutnut. Kurdić u najbolju ruku klupa... Dizdarević nit smrdi nit miriše, 3 nivoa je ispod Kovačevića, nisam siguran da ga treba trpiti previše. Kanurića ne treba ni spominjat.

Mah ne znam šta više napisat i gdje više škripi, ne valja ništa pa hajde. Kepčija il će otić za 2 mjeseca il će sve otjerat, nema treće opcije.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 30 okt 2021, 23:41

Dizdarevic ce biti bolji od Kovacevica.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 okt 2021, 23:41

Zukanovic je napisao/la:
30 okt 2021, 23:41
Teško, skoro nemoguće :problem:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 30 okt 2021, 23:44

Zukanovic je napisao/la:
Ne vidim ja vala ništa u njemu po čemu će bolji bit. Linijaš je teški, operisan od istrčavanja(danas je ono morao pokupiti)... fali mu koji centimetar visine isto. Slabo igra nogom također...

Vladan je ozbiljan evropski golman već sad.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 30 okt 2021, 23:46

Polako, momku je prva sezona. U najmanju ruku je solidan, forma ako mu skoci vrlo lako moze da za godinu - godinu ipo dođe na nivo koji je bio Vladan. A moze i pasti.
On nam je trenutno najmanji problem, da je on problem, lako bi bilo Sahinovica gurnuti, momka koji se odlično pokazao u onoj 1 utakmici
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 30 okt 2021, 23:48

Cuj njegov gol :rol: vi ste Kovacevicu sve jeb... sta ima i sada ozbiljan evropski . kakav je bio Kovacevic na pocetku?

Dizdarevic je dosta puta nas spasio ove sezone.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 30 okt 2021, 23:49

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
30 okt 2021, 23:46
Polako, momku je prva sezona. U najmanju ruku je solidan, forma ako mu skoci vrlo lako moze da za godinu - godinu ipo dođe na nivo koji je bio Vladan. A moze i pasti.
On nam je trenutno najmanji problem, da je on problem, lako bi bilo Sahinovica gurnuti, momka koji se odlično pokazao u onoj 1 utakmici
Šahinović mi se sviđa. Nadam se da će se izboriti za priliku.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 30 okt 2021, 23:50

Kamuflazn je napisao/la:
30 okt 2021, 22:53
keli je napisao/la:
30 okt 2021, 22:39
Kamuflazn je napisao/la:
30 okt 2021, 22:33
A mozete li elaborirati (objasniti) sta vi vidite pozitivno u goranu osim one price neka ga radi kontinuiteta?
Nema mnogo pozitivnih stvari ali sta vidite pozitivno sa novim trenerom a istim amaterima?
Ovi igraci nisi zaboravili igrati fudbal. Ovi su igraci osvojili duplu i odbranili titulu i osvojili kup. Ovi igraci su u zadnje 3 sezone osvojili 4 trofeja. Sto ce reci da ih trener gusi. Poslije svake tekme nasere se na igrace. Poslije kup utakmice kaze neki su ispucali kredite, i opet ista postava izadje. Ovaj trener ne vlada situacijom u svlacionici. Nema snage, ni znanja da iskontrolise pojedince.
Brate volio bih da je tako ali uzmi tu ekipu, nema okosnice tima...Merso,Lazic, pidro nisu ni sjena toga... Dupovac tad klupa bio.. krste nije imao bog zna kakvu ulogu u toj tituli...tako je kako

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 30 okt 2021, 23:50

Lik nas spasi u 90min da ne budu penali protiv Ljubica, opustite se momci.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Under
Kontakt:

Post Postao/la Under » 30 okt 2021, 23:53

Ma Belma je top golman iako uvijek može napredovati. Šahinović i bolji.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 30 okt 2021, 23:53

Zukanovic je napisao/la:
Samo da kupi lopte koje prolaze kroz peterac i da ne reaguje nakon što lopta uđe u gol. Zbog iste greške se Kanurić na početku sezone pokopao.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 30 okt 2021, 23:54

Kad sagledam stvari, mislim da sam pogriješio. Kad sam pogledao ovu pressicu Sablića, ne mogu reći da nije upravu. I dalje nisam 100% za njega, jer mislim da će ovo biti patnja i kad se odrade te famozne pripreme, ali da je ekipa puna karinaša, itekako jeste.

Treba ga pustiti neka odradi zimske pripreme, ali obavezno se mora napraviti odličan prijelazni rok, inače će ovo havarija biti na kraju sezone, jer ova ekipa ne da nije za Evrope, nije ni za bajramskog turnira. Tačno je da je ovaj roster sklapan k'o krampom, preloše i neizbalansirano. Opet kažem, treba mu dati šansu na zimu, ali i to je mač s dvije oštrice.

Što se tiče Fanima, a odavno to govorim, kome je on klasan igrač, taj neka se ostavi fudbala sad odmah. Igrač koji ima strahovitu brzinu i to je sve, to mu je najveći adut. Dribling nema, već sve uzima na tu brzinu. Ono što je kod nas razvio u odnosu na period u Mladosti je realizacija, tu je napredovao. Upravo ta brzina ga vadi da ne bude prosječan igrač ove lige. Čudite se što ne igra u nekoj jačoj ligi? Neće ni ići dalje od Turske recimo, jer nema kontinuitet igara. U jednom meču pokida, pa ga nema narednih 3-4, pa opet strašno dobar, pa ga nema 3-4. Takvi igrači su najgori, jer non stop se čeka taj neki bljesak, a nikad ne znaš kad će se on desiti.
Što se mene tiče, nogirati ga odmah u januaru, boljih igrača se može naći.

Ovaj dio gdje Sablić kaže kako su ljudi očekivali odmah da će sve biti odlično i da će svaki igrač biti 30% bolji nakon isplaćenih dugova i dolaska novog vlasnika, potpuno je upravu.
Ovdje opet treba jedna velika rekonstrukcija, po ko zna koji put u historiji ovog kluba i unazad nekoliko godina. Izlizano više zvuči i opet idemo jovo na novo, ali potreba je potreba. I dalje nam slijedi težak period, ali vjerujem da će Mirvić to dovesti u red. Nadam se barem, jer smo se nadali tome i od Nama.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 30 okt 2021, 23:56

NisamInSajder je napisao/la:
30 okt 2021, 23:53
Zukanovic je napisao/la:
Samo da kupi lopte koje prolaze kroz peterac i da ne reaguje nakon što lopta uđe u gol. Zbog iste greške se Kanurić na početku sezone pokopao.
Sta pricas glupost pa gledas ti utakmice? Kanuric je napravio veliku gresku. hoces mi reciti da je Dizdarevic danas kriv za gol?

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 31 okt 2021, 00:00

U naredne 3 sezone ja nikako ne bih dirao golmansku poziciju. Dizdarević će vremenom biti sve bolji i sigurniji i već ga za dvije sezone možemo fino unovčiti. Za to vrijeme ne praviti grešku sa Šahinovićem kao što je Hadžija uradio Belminu, poslao ga u Mladost da bude treći golman, već ga treba poslati negdje gdje će biti siguran prvi golman samo da uhvati kontinuitet i već odmah može zamijeniti Dizdarevića kada ga prodamo, tako da bi što se te pozicije tiče mogli biti mirni 3-4 sezone.
Jedina situacija u kojoj bih išao u potragu za kvalitetnijim i iskusnijim golmanom je ako bi se domogli grupne faze, za naše lige i više nego dovoljni naši akademci a i valja nam zbog bonusa.
90!

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 31 okt 2021, 00:03

GalileoGalilei je napisao/la:
30 okt 2021, 23:54
Kad sagledam stvari, mislim da sam pogriješio. Kad sam pogledao ovu pressicu Sablića, ne mogu reći da nije upravu. I dalje nisam 100% za njega, jer mislim da će ovo biti patnja i kad se odrade te famozne pripreme, ali da je ekipa puna karinaša, itekako jeste.

Treba ga pustiti neka odradi zimske pripreme, ali obavezno se mora napraviti odličan prijelazni rok, inače će ovo havarija biti na kraju sezone, jer ova ekipa ne da nije za Evrope, nije ni za bajramskog turnira. Tačno je da je ovaj roster sklapan k'o krampom, preloše i neizbalansirano. Opet kažem, treba mu dati šansu na zimu, ali i to je mač s dvije oštrice.

Što se tiče Fanima, a odavno to govorim, kome je on klasan igrač, taj neka se ostavi fudbala sad odmah. Igrač koji ima strahovitu brzinu i to je sve, to mu je najveći adut. Dribling nema, već sve uzima na tu brzinu. Ono što je kod nas razvio u odnosu na period u Mladosti je realizacija, tu je napredovao. Upravo ta brzina ga vadi da ne bude prosječan igrač ove lige. Čudite se što ne igra u nekoj jačoj ligi? Neće ni ići dalje od Turske recimo, jer nema kontinuitet igara. U jednom meču pokida, pa ga nema narednih 3-4, pa opet strašno dobar, pa ga nema 3-4. Takvi igrači su najgori, jer non stop se čeka taj neki bljesak, a nikad ne znaš kad će se on desiti.
Što se mene tiče, nogirati ga odmah u januaru, boljih igrača se može naći.

Ovaj dio gdje Sablić kaže kako su ljudi očekivali odmah da će sve biti odlično i da će svaki igrač biti 30% bolji nakon isplaćenih dugova i dolaska novog vlasnika, potpuno je upravu.
Ovdje opet treba jedna velika rekonstrukcija, po ko zna koji put u historiji ovog kluba i unazad nekoliko godina. Izlizano više zvuči i opet idemo jovo na novo, ali potreba je potreba. I dalje nam slijedi težak period, ali vjerujem da će Mirvić to dovesti u red. Nadam se barem, jer smo se nadali tome i od Nama.
7 od 11 pozicija treba promijeniti.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 31 okt 2021, 00:03

Zukanovic je napisao/la:
30 okt 2021, 23:48
Cuj njegov gol :rol: vi ste Kovacevicu sve jeb... sta ima i sada ozbiljan evropski . kakav je bio Kovacevic na pocetku?

Dizdarevic je dosta puta nas spasio ove sezone.
Sjeti se Mladosti prošle sezone i onaj gol za 2-2 iz slobodnjaka što su dali i šta su sve psovali Kovi.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”