Edin Džeko

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

hurem
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la hurem » 31 okt 2021, 18:56

meepo je napisao/la:
31 okt 2021, 18:15
Moj @hureme ne kontas ti sta sam ja tebi napisao. Izvođenje penala ti dosta govori o igraču kako s tehnickog tako i s mentalnog aspekta. Jedno je kad opucas penal na igralištu ispred svoje zgrade gdje te niko ne gleda ili na treningu , a drugo kad si ispred nekoliko desetaka hiljada ljudi koji ti upiru laser u oci, koji zvizde i s golmanom koji igra mentalne igre s tobom plus mnogo drugih stvari koje povećavaju pritisak.

Veću šanšu napadač ima da zabije gol kad uđe u 1 na 1 s golmanom iz igre nego s penala , jer golman zna kad ćeš sutati a iz igre mu mozes baciti dribling ili dodati nekom drugom plus ovo gore navedeno.
Sve ok.
Jel' smatraš da kupce koji traze napadače interesuje kako dotični sutira penale? Jel smatraš da taj segment uopće uzimaju u obzir, ne da li im je i 1% bitan, nego da li ga uopće uzimaju u obzir.
Od 11 na terenu, uvijek će se naći neki Salihovic, Veretout, Jorginho i dr.

Niti jednog trenutka nisam umanjio vrijednost penala kao penala...umanjujem vrijednost lažne statistike iz penala.
Evo recimo meni je krivo sto su i Immobile i Vlahović ispred Dzeke na listi strijelaca a obojica su dali manje golova od Edina.
Nije samo poenta u izvođenju penala - neki tim u sezoni zna imati i po 12,13 penala, drugi samo 5,6, pa ce recimo u startu tamo neki Lautaro ostati uskraćen za nabijanje statistike i pobijedit ce ga Immobile ili Vlahović koji su sutirali 7,8 penala više a možda niti jedan nisu izborili.
Zamisli da Lillard sutira sva slobodna bacanja u Portland Trail Blazersima?! - ja o tome pricam.
Mislim da bi dosta pravednije bilo da penal sutira onaj igrač koji ga je i izborio.

Samo se sjetim kad je Grafite odnio titulu najboljeg strijelca u sampionskoj sezoni a Dzeko zabio 26 golova...Grafite 28 ali 8 s bijele tačke.
Dakle, Dzeko u biti zabio 6 golova više a Grafite odnio titulu najboljeg strijelca zahvaljujući laznoj statistici - zar to nije malo nepravedno?
Bilo bi pravedno da je on izborio svih tih 8 penala.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 31 okt 2021, 18:59

Edviin je napisao/la:
31 okt 2021, 18:53
marconato je napisao/la:
31 okt 2021, 18:36
Edviin je napisao/la:
31 okt 2021, 18:27

Moja greska poroslo je godina malo sam zaboravio. bio je on sa 21 u Wolf sezona 2007/08, jedino titula je bila 08/09. Moze biti bolji ako ufati titulu ove sezone.
Opet kiksas! Džeko je titulu uzeo u sezoni 2008/2009 s 23 pune godine. S pune 22 je imao 8 postignutih golova i to mu je bila prva sezona u Bundesligi. Vlahović s nepune 22. ima vec 34 gola u Serie A... ;)
Pa sta sam ja napisao? Uzeo titulu 08/09 godinu dana stariji od vlahovica, zato sam i rekao da ako uzme titulu ove godine je bolji, jer iduce ako uzme bit ce ko Edin 23.
A golovi nista, bitna samo titula?! :mrgreen: Kazem ti, jedan s 21. bio u Češkoj, drugi postigao 21. gol u sezoni u Serie A...To sta ce biti za 2-5-10 godina cemo pricati tada... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 31 okt 2021, 19:04

Dobar je Dušan, ali treba ga vidjeti u jačem timu, u Violi igra bez ikakvog rezultatskog pritiska, daj ga u ekipe koje se bore za titulu pa da gq ocijenimo.
Ili ce biti Jovic/Piatek ili ce biti strašan igrač.
Sve zavisi od njegove psihe.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 31 okt 2021, 19:07

forgempp je napisao/la:
31 okt 2021, 19:04
Dobar je Dušan, ali treba ga vidjeti u jačem timu, u Violi igra bez ikakvog rezultatskog pritiska, daj ga u ekipe koje se bore za titulu pa da gq ocijenimo.
Tacno. Isto tako, momak trpa u ekipi koja nema ni neka krila ni kreatore. Drugo je Jović koji je imao Rebića, Kostića, Halera...
Da ne poredimo njihove navike i psihu. Ovaj je sportista 101 % ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 31 okt 2021, 19:09

marconato je napisao/la:
31 okt 2021, 19:07
forgempp je napisao/la:
Tacno. Isto tako, momak trpa u ekipi koja nema ni neka krila ni kreatore. Drugo je Jović koji je imao Rebića, Kostića, Halera...
Da ne poredimo njihove navike i psihu. Ovaj je sportista 101 % ;)
Ma i meni se vise svidja Duci u odnosu na Jovica, nekako je hladnokrvniji, fizicki izgleda ko tenk, bas strasno dobro.
Vidjet cemo.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 31 okt 2021, 19:12

marconato je napisao/la:
31 okt 2021, 18:46
TopRemove je napisao/la:
31 okt 2021, 18:44
Simy 20 golova prošle sezone, ove grije klupu Đuriću. :mrgreen:
Simy od 30 godina. To mu i jeste mjera... ;)
Upravo tako, ima i Džeko skoro 36, čemu onda sva ova debilna priča?

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 31 okt 2021, 19:13

marconato je napisao/la:
31 okt 2021, 18:59
Edviin je napisao/la:
31 okt 2021, 18:53
marconato je napisao/la:
31 okt 2021, 18:36

Opet kiksas! Džeko je titulu uzeo u sezoni 2008/2009 s 23 pune godine. S pune 22 je imao 8 postignutih golova i to mu je bila prva sezona u Bundesligi. Vlahović s nepune 22. ima vec 34 gola u Serie A... ;)
Pa sta sam ja napisao? Uzeo titulu 08/09 godinu dana stariji od vlahovica, zato sam i rekao da ako uzme titulu ove godine je bolji, jer iduce ako uzme bit ce ko Edin 23.
A golovi nista, bitna samo titula?! :mrgreen: Kazem ti, jedan s 21. bio u Češkoj, drugi postigao 21. gol u sezoni u Serie A...To sta ce biti za 2-5-10 godina cemo pricati tada... ;)
Kad je Edin davao golove a nije bilo titule, govorilo se ebes golove sto ne donose titulu :mrgreen: . Imao je i Edin potencial samo nije imao srece ko vlahovic da se pokaze, zato sam se ispravio, a Edin je to dokazo sezonu kasnije kao glavni igrac u osvajanju titule za jedan wolf. Iduce sezone ce i vlaha 23, malo je jedna godina... Dobar je mali ali na balkanu je navika da se sve napuse 10 puta nego sto je to u realnsti, pa nema veze na sta se svodi prica.

I ovo za Jovica, potencial je imao duplo veci neg sto ga ima vlahovic, ali se ovaj predao u komandu zene i rezultat je to da je Real za 60mil dobio amebu u vidu nosaca vode...

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 31 okt 2021, 19:23

hurem je napisao/la:
31 okt 2021, 18:56
meepo je napisao/la:
31 okt 2021, 18:15
Moj @hureme ne kontas ti sta sam ja tebi napisao. Izvođenje penala ti dosta govori o igraču kako s tehnickog tako i s mentalnog aspekta. Jedno je kad opucas penal na igralištu ispred svoje zgrade gdje te niko ne gleda ili na treningu , a drugo kad si ispred nekoliko desetaka hiljada ljudi koji ti upiru laser u oci, koji zvizde i s golmanom koji igra mentalne igre s tobom plus mnogo drugih stvari koje povećavaju pritisak.

Veću šanšu napadač ima da zabije gol kad uđe u 1 na 1 s golmanom iz igre nego s penala , jer golman zna kad ćeš sutati a iz igre mu mozes baciti dribling ili dodati nekom drugom plus ovo gore navedeno.
Sve ok.
Jel' smatraš da kupce koji traze napadače interesuje kako dotični sutira penale? Jel smatraš da taj segment uopće uzimaju u obzir, ne da li im je i 1% bitan, nego da li ga uopće uzimaju u obzir.
Od 11 na terenu, uvijek će se naći neki Salihovic, Veretout, Jorginho i dr.

Niti jednog trenutka nisam umanjio vrijednost penala kao penala...umanjujem vrijednost lažne statistike iz penala.
Evo recimo meni je krivo sto su i Immobile i Vlahović ispred Dzeke na listi strijelaca a obojica su dali manje golova od Edina.
Nije samo poenta u izvođenju penala - neki tim u sezoni zna imati i po 12,13 penala, drugi samo 5,6, pa ce recimo u startu tamo neki Lautaro ostati uskraćen za nabijanje statistike i pobijedit ce ga Immobile ili Vlahović koji su sutirali 7,8 penala više a možda niti jedan nisu izborili.
Zamisli da Lillard sutira sva slobodna bacanja u Portland Trail Blazersima?! - ja o tome pricam.
Mislim da bi dosta pravednije bilo da penal sutira onaj igrač koji ga je i izborio.

Samo se sjetim kad je Grafite odnio titulu najboljeg strijelca u sampionskoj sezoni a Dzeko zabio 26 golova...Grafite 28 ali 8 s bijele tačke.
Dakle, Dzeko u biti zabio 6 golova više a Grafite odnio titulu najboljeg strijelca zahvaljujući laznoj statistici - zar to nije malo nepravedno?
Bilo bi pravedno da je on izborio svih tih 8 penala.
Pa odnijeo je titulu zato što bolje puca penale. Da su penali toliko nebitni kao što ti govoriš, ne bi bilo igrača koji se boje da ga ošutaju. Ko je igrao fudbala, zna da ima i takvih, neće da preuzimaju odgovornost na sebe u slučaju promašaja. Džeko nije takav, on jednostavno ne zna šutati penale.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 31 okt 2021, 19:27

TopRemove je napisao/la:
31 okt 2021, 19:12
marconato je napisao/la:
31 okt 2021, 18:46
TopRemove je napisao/la:
31 okt 2021, 18:44
Simy 20 golova prošle sezone, ove grije klupu Đuriću. :mrgreen:
Simy od 30 godina. To mu i jeste mjera... ;)
Upravo tako, ima i Džeko skoro 36, čemu onda sva ova debilna priča?
Koja konkretno? Stavljas u isti kontekat lika od 30 godina kako je davao golove iz penala i presao u drugi klub i sad ga nema nigdje sa jednim od najperspektivnijih centarfora u evropi trenutno?!
Edviin je napisao/la:
31 okt 2021, 19:13

I ovo za Jovica, potencial je imao duplo veci neg sto ga ima vlahovic, ali se ovaj predao u komandu zene i rezultat je to da je Real za 60mil dobio amebu u vidu nosaca vode...
Nije tacno! Meni kao zvezdasu bi Jović trebao biti favorit, ali Vlahović je cisto igracki mnogo kompletniji napadac. Momak je golgeter, a uz to ima bolju tehniku, ucestvuje u igri, jak je kao zivotinja i za svoju visinu brz igrac. Takodje,odlican izvodjac prekida (slobodnjaka).
Sve to demonstrira i u reprezentaciji, tako da ga ne treba posmatrati samo kroz prizmu Fiorentine... ;)
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 31 okt 2021, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.

Verstappen33
Kontakt:

Post Postao/la Verstappen33 » 31 okt 2021, 19:48

forgempp je napisao/la:
Duci je već sad igračina. 2000 godište a takva majstorčina na terenu. Koliko je puta bio prevaga za Fiorentinu već ove sezone i koliko im je bodova donio. Protiv Torina, Atalante, Udinesea. Sve za pobjedu. A u Srbiji? Pobjedonosni gol protiv Luxa u gostima. 2 gola za osiguravanje pobjede protiv Azerbejdžana, mogao je biti i het trik da kloc Tadić nije uzeo penal da puca. Znamo šta Edo daje svojoj reprezentaciji. On i koči Bosnu realno. :yawn:
The only place that matters is first.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 31 okt 2021, 19:51

Verstappen33 je napisao/la:
31 okt 2021, 19:48
forgempp je napisao/la:
Duci je već sad igračina. 2000 godište a takva majstorčina na terenu. Koliko je puta bio prevaga za Fiorentinu već ove sezone i koliko im je bodova donio. Protiv Torina, Atalante, Udinesea. Sve za pobjedu. A u Srbiji? Pobjedonosni gol protiv Luxa u gostima. 2 gola za osiguravanje pobjede protiv Azerbejdžana, mogao je biti i het trik da kloc Tadić nije uzeo penal da puca. Znamo šta Edo daje svojoj reprezentaciji. On i koči Bosnu realno. :yawn:
Nemoj tako, nosi na leđimu petoricu :kafa:

Ljudi još nisu svjesni da smo imali ove kvalifikacije pravog napadača bili bi komotno drugi.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 31 okt 2021, 19:57

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
31 okt 2021, 19:51
forgempp je napisao/la:

Ljudi još nisu svjesni da smo imali ove kvalifikacije pravog napadača bili bi komotno drugi.
Koliko ti lijepih postova imaš i uvijek se u priči oko Džeke brukaš neobjašnjivo i evo sad se čak slažeš sa **** psihopatom Goretzkom...

Pa ko je pravi napadač ako nije Džeko pobogu?
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Verstappen33
Kontakt:

Post Postao/la Verstappen33 » 31 okt 2021, 19:59

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
31 okt 2021, 19:51
forgempp je napisao/la:

Kazahstanaca je li :rol: Njima nije mogao zabiti nema dalje. Sad će skijaši možda njima zabije neki tap in. :kafa:

Da smo imali Ducija naprimjer davno bi osigurali baraž.

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 31 okt 2021, 20:53

smarate... smarate...

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 31 okt 2021, 23:00

Ko je uopšte pokrenuo raspravu Vlahović-Dzeko?
Pričajmo o tome kada ovaj napuni Dzekine godine. Do tada je smiješno.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 nov 2021, 17:37

Prvo Mandzukic, pa Jovic pa sad Vlahovic. Svi redom nisu ni do koljena najboljem napadaču s ovih prostora.

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 01 nov 2021, 17:48

Ma smiješno je uopće o tome pričati, Balotelli je recimo sa 21-22 godine imao 12 golova u 13 utakmica za Milan u Serie A i sa dva gola izbacio Njemačku i odveo Italiju u finale Svjetskog prvenstva. A gdje je on sad, gdje je bio ubrzo poslije toga? Te uporedbe se prave (ako igrači nisu ni približno istih godina) tek kad stariji završi karijeru, a mlađi dođe u njegove godine.

In other news. :mrgreen: Frajer došao zamijeniti Džeku, ima jedan gol više od Đurića u ligi. :mrgreen:

Verstappen33
Kontakt:

Post Postao/la Verstappen33 » 01 nov 2021, 18:02

TopRemove je napisao/la:
01 nov 2021, 17:48
Ma smiješno je uopće o tome pričati, Balotelli je recimo sa 21-22 godine imao 12 golova u 13 utakmica za Milan u Serie A i sa dva gola izbacio Njemačku i odveo Italiju u finale Svjetskog prvenstva. A gdje je on sad, gdje je bio ubrzo poslije toga? Te uporedbe se prave (ako igrači nisu ni približno istih godina) tek kad stariji završi karijeru, a mlađi dođe u njegove godine.

In other news. :mrgreen: Frajer došao zamijeniti Džeku, ima jedan gol više od Đurića u ligi. :mrgreen:

Dokaz koliko su naši portali smiješni a istovremeno i žalosni. Hajpa se Edo koji je prošle sezone zabio "čak" 7 pogodaka za Romu u Seriji A, a umanjuje se doprinos Abrahama koji je došao da ga zamjeni i ima 2 gola na svom kontu za 11 kola. S tim da je momak došao iz lige u kojoj se igra totalno drugačiji stil loptanja. Popravit će se.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 01 nov 2021, 18:02

Samo fudbalski anafalbet moze porediti Dzeku i Vlahovica.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 nov 2021, 18:11

Cuj Vlahovica porediti sa Dzekom :rol: Saberite se.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Goalgetter, HariTz, tovusa84 i 25 gostiju.