Sve ok.meepo je napisao/la: ↑31 okt 2021, 18:15Moj @hureme ne kontas ti sta sam ja tebi napisao. Izvođenje penala ti dosta govori o igraču kako s tehnickog tako i s mentalnog aspekta. Jedno je kad opucas penal na igralištu ispred svoje zgrade gdje te niko ne gleda ili na treningu , a drugo kad si ispred nekoliko desetaka hiljada ljudi koji ti upiru laser u oci, koji zvizde i s golmanom koji igra mentalne igre s tobom plus mnogo drugih stvari koje povećavaju pritisak.
Veću šanšu napadač ima da zabije gol kad uđe u 1 na 1 s golmanom iz igre nego s penala , jer golman zna kad ćeš sutati a iz igre mu mozes baciti dribling ili dodati nekom drugom plus ovo gore navedeno.
Jel' smatraš da kupce koji traze napadače interesuje kako dotični sutira penale? Jel smatraš da taj segment uopće uzimaju u obzir, ne da li im je i 1% bitan, nego da li ga uopće uzimaju u obzir.
Od 11 na terenu, uvijek će se naći neki Salihovic, Veretout, Jorginho i dr.
Niti jednog trenutka nisam umanjio vrijednost penala kao penala...umanjujem vrijednost lažne statistike iz penala.
Evo recimo meni je krivo sto su i Immobile i Vlahović ispred Dzeke na listi strijelaca a obojica su dali manje golova od Edina.
Nije samo poenta u izvođenju penala - neki tim u sezoni zna imati i po 12,13 penala, drugi samo 5,6, pa ce recimo u startu tamo neki Lautaro ostati uskraćen za nabijanje statistike i pobijedit ce ga Immobile ili Vlahović koji su sutirali 7,8 penala više a možda niti jedan nisu izborili.
Zamisli da Lillard sutira sva slobodna bacanja u Portland Trail Blazersima?! - ja o tome pricam.
Mislim da bi dosta pravednije bilo da penal sutira onaj igrač koji ga je i izborio.
Samo se sjetim kad je Grafite odnio titulu najboljeg strijelca u sampionskoj sezoni a Dzeko zabio 26 golova...Grafite 28 ali 8 s bijele tačke.
Dakle, Dzeko u biti zabio 6 golova više a Grafite odnio titulu najboljeg strijelca zahvaljujući laznoj statistici - zar to nije malo nepravedno?
Bilo bi pravedno da je on izborio svih tih 8 penala.