FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 31 okt 2021, 17:09

emir012 je napisao/la:
31 okt 2021, 16:39
tuzlac je napisao/la:
31 okt 2021, 16:34
emir012 je napisao/la:
31 okt 2021, 16:12
Cestike za pobjedu, lijepo je ovako kad je to malo ubjedljivije i ne moras se nervirat do zadnje minute za tri poena.

Dofo, Krpic - najbolji sto se mene tice.

Mali Mesinovic treba otic na neku pauzu od mjesec dana da malo dodje sebi - ovo stvarno ne lici ni na sta.
Nije mi se svidio ni M. Mehanovic na desnom krilu nakon ulaska Brkica, previse lijen, statican.
Brkic mi nije izgledao lose kad je usao, mozda bi mogao uskoro i poceti neku utakmicu...

Odbrana i dalje nesigurna, neorganizovana kod prekida… Imali smo dosta srece danas da ne primimo neki gol...
IMehidić se ustalio po sojoj strani i pokazuje napredak u igri.
Danas je bio OK, valjda mu je poraslo samopouzdanje nakon gola protiv Borca i utakmice sa Zeljom, ali ja i dalje nemam povjerenja u njega i smatram ga jednom od slabih tacaka ekipe.
Misliš stremi ka napadanju ali slab u odbrani našeg gola.
Nukić mi nije u "vinklu."Kad je sviran 2 penal za nas otima loptu od Sulejmana da on puca penal.Sullejman neda .**** ga i završio posao.Na kraju izmjena izlazi uvrijeđeni kapiten Nukić.Nisu ti mnogi momci prošli kroz školu ni kad je fudbal u pitanju ali ni školu osnovnog isrednjeg obrazovanja.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 31 okt 2021, 17:31

Veoma ugodno popodne danas na Tušnju.Osim jesenjeg sunca zagrijala nas je i dobra igra našeg tima i sigurna pobjeda.Prvo poluvrijeme odigrano sa velikim zalaganjem dok smo u drugom poluvremenu igrali u drugoj brzini.Posebne pohvale idu za mladog golmana Brajlovića koji iz kola u kolo brani sve bolje i bolje.Većina prvotimaca odigrala je dobro.Džafić ponovo gol,M.Mehanović gol,dvije asistencije i previše opušteno izveden penal-skoro bez zaleta,Krpić 2 gola,Doffo pretrčao mnogo i uradio sjajan posao na sredini itd,itd.
Slabe tačke tima su bile ulazak Mešinovića umjesto Džafića što je značajno otupilo napadačku igru tima te poluprosječna igra Mehidića po čijoj je strani puhala povremena promaha.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 31 okt 2021, 19:33

Kakav samo napad imamo, strašan.
Najefikasnija ekipa lige.
Poređenja radi postigli smo skoro duplo vise golova od cetvroplasiranog kluba X i duplo više golova od petoplasiranog Sarajeva.
Kad se saberu golovi te dvije ekipe imaju kao mi.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 nov 2021, 08:16

Vrlo dobra utakmica pred praznim stadionom.
-Čestitam našim momcima na igri koju su nam jučer pružili i na pobjedi.Mutni Leotar je ipak rano pukao i utakmica se odvijala u našu korist.Sad se može reći očekivana pobjeda ipak prije utakmice morao je biti ozbiljan pristup istoj.Nakon dvije srijede na igračima se nije osjećao umor.Pohvala mladom golmanu Brajloviću za odbranjeni penal.Husejnu Karjaševiću i Dofu za Kontrolu na sredini terena.Doffu specijalno za loptu koju je namjestio Mehanoviću koji je na tu asistenciju zabio evropski gol. Sulejmanu koji je probio led.Mirzadu koji očito voli igrati oko šesnesterca i to odlično radi.Džafiću za gol i vrlo požrtvovnu igru..Mehidiću za napedak koji pokazuje prema naprijed ali morat će i prema nazad da nam Zrinjski ne zabije po njegovoj strani.Ćelikoviću koji je naš standardni štoper.Momak daje sebe 100 %.Šukilović,Mišić,Nukić moraju uprijeti više u utakicama koje dolaze.Mešinović.....? Vjerujem da će u utakicama koje dolaze Gavrić i Brkić imati priliku da igraju i daju svoj doprinos.Kapiten Nukić i Mehidić su požutjeli i ne putuju u Posušje.Čini mi se svjesno ,da bi ih sačuvali za Zrinjski.
-Na žalost tribina zjapi prazna.No nadat se boljoj posjeti i podršci protiv Zrinskog.Tad će nam publika i te kako trebati.Pobjedom u Posušju ovjerili bi 2. poziciju ali i ostavili otvorenim ćeranje za 1. mjesto protiv Zrinjskog.Škutori gostuju vešeras u grotlu Grbavice,gdje prestaje logika.Potom im dolazi brat Borac a onda su gosti nama na Tušnju.Ako mi ne kiksamo u Posušju i Prijedoru možemo se otvoreno nadati prvom mjestu .Jer Zrinjski je sad lider i on je meta ,ne sudija, ali jest klubova protiv kojh igra ,pogotovo nas.Bolji od nas nisu sigurno.Sjećam se i sjećat ću se kako su ubacivali drugu loptu da spasavaju guzicu u Mostaru kad su nam pobjegli za dlaku.U svakom slučaju nakon pauze u preostala tri kola bit će jako interesantno nadam se, u borbi za prvo mjesto. Zadnje kolo jeseni nam dolazi Radnik Na proljeće smo dvije na Tušnju.Prvo gostujemo Gorkom a onda nam dolazi Široki.Dakle tri uzastopno na Tušnju.Hajde nek je uz Božiju pomoć.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 nov 2021, 21:01

PREMIJER LIGA BIH - 16. KOLO 06.11.21.

FK Sloboda - FK Velež
HŠK Posušje - FK Tuzla City
FK Radnik - FK Sarajevo
FK Rudar - FK Željezničar
FK Leotar - NK Široki Brijeg
HŠK Zrinjski - FK Borac
----------------------------------------------------------------------------
1. HŠK Zrinjski.... 15.. 11. 3.. 1.. 36.....( 80 %)
2. FK Tuzla City....15.. 9.. 4.. 2.. 31 ....( 68 %)
3. FK Borac.........15.. 5.. 8.. 2.. 23
4. FK Sloboda...... 15.. 5.. 7.. 3.. 22
5. FK Sarajevo.....15.. 6.. 4.. 5.. 22
6. NK Široki........ 15.. 4.. 8.. 3.. 20
7. FK Željezničar.. 15.. 4.. 6.. 5.. 18
8. FK Leotar........15.. 4.. 4.. 7.. 16
9.FK Rudar.........15.. 3.. 5.. 7.. 14
10. FK Velež........15.. 4.. 4.. 7.. 13(-3)
11.HŠK Posušje....15.. 2.. 5.. 8.. 11
12. FK Radnik .... 15... 2.. 4.. 9.. 10

-------------------------------------------------------------------------------
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 04 nov 2021, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 02 nov 2021, 21:25

Zna li se sta je nam sa doffa? Hocel produziti ugovor? Ali daj boze. Vidio cojk jad i cemer nase lige mislim da je mjemu dosta Bosne. Steta igracina za nasu ligu

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 nov 2021, 21:26

11. KOLO HŠK Posušje - NK Široki Brijeg 2 : 2
12.KOLO HŠK Posušje - FK Velež 2 : 4
13.KOLO FK Sarajevo - HŠK Posušje 1 : 0
14.KOLO HŠK Posušje - FK Željezničar 2 : 0
15.KOLO FK Borac - HŠK Posušje 3 : 0

1 POBJEDA---3 PORAZA----1 REMI 6:10, KOD KUĆE- 1 POBJEDA,1 REMI, I 1 PORAZ.

9. FK Rudar...... 15.. 3.. 5.. 7.. 17 : 21.. 14
10. FK Velež..... 15.. 4.. 4.. 7.. 16 : 21.. 13
11. HŠK Posušje. 15.. 2.. 5.. 8.. 12 : 26.. 11
12. FK Radnik ....15.. 2.. 4.. 9.. 12 : 23.. 10

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KAD SE POGLEDA POLOŽAJ POSUŠJA NA TABELI POTOM BROJ POBJEDA, REMIJA I PORAZA,REKLO BI SE LAKO ĆEMO. PROTIV NJIH FAVORITI SMO.iMAMO 20 BODOVA VIŠE OD NJIH.IPAK TI LJUDI SE SIGURNO NE PREDAJU I NADAJU SE.TUZLA JE PAPIRNATI FAVORIT ALI ,DO POBJEDE KOJOJ SE NADAMO VALJA DOĆI.MI DOLE PUTUJEMO BEZ OBA BEKA ZBOG KARTONA.NJIMA SE OPET NA NESREĆU TEŠKO POVRIJEDIO MALETIĆ KOJI JE DOŠAO IZ ŽELJEZNIČARA KAO ODLIČAN IGRAČ.OVO JE UTAKMICA U KOJOJ NEKI UPIŠU BODOVE UNAPRIJED.SIGURAN SAM DA HUSREF NEĆE.VALJA SE DOBRO SPREMITI ZA OVU UTAKMICU.AKO MOMCI ODIGRAJU KAO ZADNJE DVIJE KONTRA ŽELJE U KUPU I LEOTARA BIT ĆE DOBRO.VALJA UĆI UUTAKICU OD POČETKA SA OTVORENOM NAMJEROM DA SMO DOŠLI DA POBIJEDIMO .U TOJ VARJANTI MOŽEMO U PRVOM POLUVREMENU ZAVRŠITI POSAO.IPAK AKO SE PROTIVNIK POSTAVI A I SUDIJA BUDE POSLAN PO ZADATKU ONDA ĆEMO UĆI U DRUGU VRSTU UTAKMICE.TO NIKAKO NE BI SMJELI DOZVOLITI .NA ŽALOST, PREVIŠE KARTONA DOBIVAMO, OPRAVDANO ILI NE.NIJE NAIVNO OVO ŠTO OBA BOČNA NE IGRAJU .MORAT ĆE EFENDIĆ I TOMAŠEVIĆ ISKORISTITI OVU UTAKMICU DA POKAŽU DA SE MOŽEMO OSLONITI NA NJIH.MADA JA RARAZMIŠLJAM I O ĐERIĆU BOBANU.ON NIJE OFANZIVNO ORIJENTISAN ALI JE ZAHVALAN U ODBRANI.NJEGOVO PRIRODNO JESTO JE LIJEVI BEK.PRIJE BIH NJEGA STAVIO NEGO TOMAŠEVIĆA.EFENDIČ JE ISKUSAN IGRAČ I MORAO BI ODIGRATI NA NIVOU.
BRAJLOVIĆ ILI NE , TO JE DILEMA.MEŠINOVIĆ JE I DALJE U AUTU.KOBIJA MORRISA ĆE SIGURNO STAVITI U TIM, ALI ONDA ISPADA ČELIKOVIĆ???NIŠTA ,NEK BRANI BRAJLOVIĆ A ČELIKOVIĆ NEKA ODMAH UĐE UMJESTO ŠUKILOVIĆA.OVO GORE ĆE OSTATI ISTO .KARJAŠEVIĆ,DOFFO,M.MEHINOVIĆ,DŽAFIĆ,MIŠIĆ I SULEJMAN.
NEĆE BITI LAKO ALI, IPAK VJERUJEM DA JE HUSREF U STANJU SVOJE MOMKE MOBILISATI I DA ĆE U ONI UZVRATITI MAKSIMALNO OZBILJNOM I ODGOVORNOM IGROM I NA KRAJU ,UZ BOŽIJU POMOĆ POBJEDITI.MI OČIGLEDNO ,MOŽEMO ZADRŽATI DRUGO MJESTO I TO JE SASVIM DOBRO ZA SADA.NE ZNAM HOĆE LI NAM BANDITI DOZVOLITI DA IGRAMO PROTIV ZRINJSKOG U TUZLI ILI ĆE NAS UNAPRIJED POPIŠATI.LIJEPO BI BILO SMANJITI BODOVNO RAZLIKU U ODNOSU NA ŠKUTORE NA DVA BODA ,MADA JE EVIDENTNO DA JE OVE SEZONE NJIMA NAMIJENJENA TITULA PO NACIONANOM KLJUČU. NO , O TOME POSLIJE REPREZENTATIVNE PAUZE.SAD JE BITNO ISUŠITI POSUŠJE.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 04 nov 2021, 12:31, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 nov 2021, 07:02

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 07 nov 2021, 08:11, ukupno mijenjano 3 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 nov 2021, 07:24

slika

...............................................................slika

.........slika............slika.............slika............slika

.......................................slika................slika

......................slika...............slika........slika

.........................................................................slika

------.......................................................------------------------------------------------slika

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 04 nov 2021, 09:35

Za mene je ova utakmica sa Posusjem izuzetno vazna, cak na neki nacin i prekretnica za sezonu...
Pobjeda - izdvajamo se sa Zrinjskim u borbi za titulu
Poraz ili nerjeseno - Zrinjski se izdvaja, a mi tonemo u borbu za Evropu sa Borcem, Sarajevom i ostalim.

Posusje je dobro, vjerovatno su po igrama zasluzili vise bodova nego sto su ih skupili, tako da ne ocekujem da ce biti lako - upravo suprotno.

Ali nadam se od prve minute boljem pristupu nego u Sirokom ili na Grbavici.
Mislim da ne smijemo dozvolit da oni povedu jer se to lako moze pretvorit u novi poraz...

Falice Nukic i Mehidic, ali imamo jos tri seniorska beka na raspolaganju pa bi to valjda trebalo bit OK, valjda se Efendic moze suzdrzat da u jednoj utakmici ne napravi penal...

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 nov 2021, 11:41

emir012 je napisao/la:
04 nov 2021, 09:35
Za mene je ova utakmica sa Posusjem izuzetno vazna, cak na neki nacin i prekretnica za sezonu...
Pobjeda - izdvajamo se sa Zrinjskim u borbi za titulu
Poraz ili nerjeseno - Zrinjski se izdvaja, a mi tonemo u borbu za Evropu sa Borcem, Sarajevom i ostalim.

Posusje je dobro, vjerovatno su po igrama zasluzili vise bodova nego sto su ih skupili, tako da ne ocekujem da ce biti lako - upravo suprotno.

Ali nadam se od prve minute boljem pristupu nego u Sirokom ili na Grbavici.
Mislim da ne smijemo dozvolit da oni povedu jer se to lako moze pretvorit u novi poraz...

Falice Nukic i Mehidic, ali imamo jos tri seniorska beka na raspolaganju pa bi to valjda trebalo bit OK, valjda se Efendic moze suzdrzat da u jednoj utakmici ne napravi penal...
Iz poštovanja prema Efendiću naravno da očekujem da on predvodi ekipu kao desni bek.Inače da nije on u pitanju ja bih se zauzimao za onog malog Mujkića.Dijete je firiz.Jasam ga vidio u Srebreniku i igrao je za nas.Ali , kad on potrči ,ko vihor.Tehnika 9,0.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 nov 2021, 11:52

slika

slika

HŠK POSUŠJE – FK TUZLA CITY 7.11.2021. 13:00 Posušje TV prenos ARENA

Gigović Miloš – Gradiška
A 1-Lazić Damir - Brčko
A 2-Zelenika Marko
4. Petrović Dragan
Kontrola suđenja Mrković Rusmir
DelegatFrljić Ljuban -
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 04 nov 2021, 17:49, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 nov 2021, 12:01

...................بسم الله الرحمن الرحيم
ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ - ZALIMIN

slika
šolim ćivogig
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 18 nov 2021, 18:30, ukupno mijenjano 1 put.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 04 nov 2021, 13:01

Sta kam je sa doffa?? Postoji li mogucnost da ostane???

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 nov 2021, 16:55

- maj 2018 Ekipa Sloge S.H.pred utakmicu zadnjeg kola protiv Slavena u Živinicama .Pobjedom 3:1 ušli smo u pl bih .
slika
Sloga S.H.Stoje s lijeva :Bošnjak,Stokić,Poturalić,Kojić,Franko,Kostić
...........čuče s lijeva:Pirić,Stjepanović,Mitrović,Efendić i Šarčević.
POREĐENJE .

Tuzla City je nakon 15. kola u do sada odigranim sezonama pl bIh osvajala od 13 bodova do 31 boda.
18/19 -13 bodova,------19/20 - 22 boda, ------20/21 - 24 boda,--------21/22 31 bod .

Na kraju jesenjeg dijela prvenstva je po sezonama osvajala:
18/19 -20 bodova,------19/20 - 29 bodova,------20/21 - 27 bodova,

--------21/22 nakon 15. kola 31 bod a do kraja jesenjeg dijela vidjet ćemo.(Posušje,Zrinjski,Rudar i Radnik).

- oktobar 2021slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 04 nov 2021, 18:02, ukupno mijenjano 13 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 nov 2021, 17:02

Fanatico89 je napisao/la:
04 nov 2021, 13:01
Sta kam je sa doffa?? Postoji li mogucnost da ostane???
Ne znam .Naredne sezone će na red doći Bošnjaci kad je titula u pitanju.Ja vjerujem da će Husić pojačati zajedno sa Musemićem ekipu da baš mi prvi prođemo kroz cilj.Hoće li u toj Ekipi biti mjesta za Doffa? Isto tako nevezano za naše planove ,pitanje je šta Doffo misli i planira.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 04 nov 2021, 20:18

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 05 nov 2021, 21:50

Nakon Stojana Vranješa: Borac bi mogao ostati bez još jednog veoma važnog igrača. (ZAKARIĆA)
Stojan Vranješ je dobio ponudu iz Azije i kapiten Borca će prema svemu sudeći napustiti Borac, a Banjalučani bi uskoro mogli ostati bez još jednog važnog fudbalera.

prije 4 sata

Nakon Stojana Vranješa: Borac bi mogao ostati bez još jednog veoma važnog igrača

Stojan Vranješ je dobio ponudu iz Azije i kapiten Borca će prema svemu sudeći napustiti Borac, a Banjalučani bi uskoro mogli ostati bez još jednog važnog fudbalera.

Riječ je o Goranu Zakariću. Dvadesetosmogodišnjem fudbaleru ugovor sa Borcem ističe krajem januara, tako da bi uskoro mogao postati slobodan igrač.

Zakariću ugovor sa Banjalučanima ističe 31. januara, a za sada nema nikakvih indicija da će isti biti uskoro produžen.

Ukoliko 28-godišnji fudbaler napusti Borac, to će sigurno biti veliki udarac za ovaj klub, posebno nakon odlaska kapitena Vranješa.

Zakarić je došao u Borac nakon što je napustio Universitatea Craiovu u februaru 2020. godine, a početkom ove godine mnogo se povezivao sa odlaskom, ali na kraju je potpisao novi ugovor koji mu uskoro ističe.

Ove sezone odigrao je 15 premijerligaških utakmica u kojima je postigao pogodak i upisao osam asistencija.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 05 nov 2021, 21:54

tuzlac je napisao/la:
05 nov 2021, 21:50
Nakon Stojana Vranješa: Borac bi mogao ostati bez još jednog veoma važnog igrača. (ZAKARIĆA)

prije 4 sata

Nakon Stojana Vranješa: Borac bi mogao ostati bez još jednog veoma važnog igrača

Riječ je o Goranu Zakariću. Dvadesetosmogodišnjem fudbaleru ugovor sa Borcem ističe krajem januara, tako da bi uskoro mogao postati slobodan igrač.

Zakariću ugovor sa Banjalučanima ističe 31. januara, a za sada nema nikakvih indicija da će isti biti uskoro produžen.

Ukoliko 28-godišnji fudbaler napusti Borac, to će sigurno biti veliki udarac za ovaj klub, posebno nakon odlaska kapitena Vranješa.

Zakarić je došao u Borac nakon što je napustio Universitatea Craiovu u februaru 2020. godine, a početkom ove godine mnogo se povezivao sa odlaskom, ali na kraju je potpisao novi ugovor koji mu uskoro ističe.

Ove sezone odigrao je 15 premijerligaških utakmica u kojima je postigao pogodak i upisao osam asistencija.
De bolan nije to nasa tema!! Sta nas briga! Mi trebamo da gledamo na sebe i na nase igrace!

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 06 nov 2021, 08:48

Fanatico89 je napisao/la:
05 nov 2021, 21:54
tuzlac je napisao/la:
05 nov 2021, 21:50

prije 4 sata

De bolan nije to nasa tema!! Sta nas briga! Mi trebamo da gledamo na sebe i na nase igrace!
I te kako nas interesuje ova vijest.Odlaze im (ili oni njih otpuštaju), dva najbolja igrača.Ako je tako onda je Borac slabiji.Oni su im uz Ziljkića donijeli titulu.Volim kad je direktni konkurent u borbi za vrh tabele vidno oslabljen.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.