FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
23%
2. Borbu za Evropu
81
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 163

godrina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la godrina » 09 nov 2021, 16:09

Ma sta prodat, ovi bi to sve ujeb.ali za mjesec dana i onda gomilaj dug ponovo.
Oni koji su pisali "dan pobjede" nek prodaju bubrege sad i vade nas iz govana.
Pi.zda im materina.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 09 nov 2021, 16:53

U stecajnom postupku ce nekretnine kluba preuzeti povjerioci, dakle Poreska uprava FBiH i ostali kojima dugujemo. To je dugorocni cilj uprave.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 09 nov 2021, 16:55

Semper je napisao/la:
09 nov 2021, 16:53
U stecajnom postupku ce nekretnine kluba preuzeti povjerioci, dakle Poreska uprava FBiH i ostali kojima dugujemo. To je dugorocni cilj uprave.
Daj ne rise, ziv bio. :puke:

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 09 nov 2021, 17:00

delinjo je napisao/la:
09 nov 2021, 15:08
Pa koliko ljudi ovdje misle,da pomocni vrijedi milijardu pa da moze biti ?
Koliko god da je. Cinjenica je da mu vrijednost nikad nije bila veca. Pogotovo u ovo vrijeme idiotskih cijena nekretnina. Nek izmiris vise od pola. Ne znam koliki je dug poreznoj. Ali da joj uplatis 2/3 duga . Dace ti reprogram ostatak sa znatno manjom ratom.
Ali ne misli niko da izmiris dugove a da ti ovi idioti i oni prije njih ostanu u klubu.
Ovako ce ti prodat i pomocni i glavni i namirit dugovanja.
Jer smo jedini klub u BIH koji ima imovinu .
Stecaj nama ne znaci samo klub u kantonalnu ligu,kod nas ima odakle da naplati dug.
Svi ostali u BiH su podstanari.
A koliko drzavu i stare igrace boli **** za klub najbolji primjer je KK Bosna. Ma nece sutra niko kurcem mrdnut.
Zakonski se moze uraditi otpis poreskog duga kao pomoc klubovima. Pa sto se ne uradi. Nece niko. Nema socijalne drzave,nema empatije...
Evo sad da u kantonu Sarajevo desi se neko sranje i da treba hitno neke pare. Odjednom u situaciji da nema para nacice se nekih 10-15 miliona odnekle.
Mi nazalost moramo biti svjesni da i legende kluba plaho boli ****. Samo se mi obicna fukara sekiramo oko Zelje.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 09 nov 2021, 17:13

NerminFatic je napisao/la:
09 nov 2021, 16:55
Semper je napisao/la:
09 nov 2021, 16:53
Daj ne rise, ziv bio. :puke:
Svaki povjerioc ukoliko mu duznik ne moze platiti dug moze od Suda zahtjevati pokretanje stecajnog postupka kako bi naplatio svoja potrazivanja.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 09 nov 2021, 18:40

Uz dužno poštovanje Starovlahu, samo oko hoda i priča, majstore zvale te sve uprave od 2001. da uđeš u klub, baš kao i Mešu... Uđite, pomozite.. svi znamo u kakvim smo **** i bez vas.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 09 nov 2021, 20:29

Admir74 je napisao/la:
09 nov 2021, 18:40
Uz dužno poštovanje Starovlahu, samo oko hoda i priča, majstore zvale te sve uprave od 2001. da uđeš u klub, baš kao i Mešu... Uđite, pomozite.. svi znamo u kakvim smo **** i bez vas.
Bio je on
Al bolje da nikad nije ni dosao
Infarkt je valjda dobio tad na nasoj klupi
I onda je otisao

Ja sam mislio da je on potrosen kao mnogi
Pa se onda pojavio na utakmici protiv Sirokog na zapadu sjedio pored Misimovica
Pitari nas ubjeđivali da nam je to novi trener
Kad mi izgubismo od Sirokog 2:3
Ode Misimovic tako ode i on

I evoga opet
Mislim da je Tomo izgubio ovu u Prijedoru da bi on preuzeo
Al yebiga ....... Tuce :urnebes:

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 10 nov 2021, 08:21

Ma pun mi je više k legendi, kojima su puna usta Želje, a kad trebaju nešto konkretno da urade nigdje ih..
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 10 nov 2021, 10:54

Mamba21 je napisao/la:
10 nov 2021, 08:21
Ma pun mi je više k legendi, kojima su puna usta Želje, a kad trebaju nešto konkretno da urade nigdje ih..
Dođe ti legenda pa je otjeramo.
Svaka legenda koja je dosla u Zelju je otjerana, ne kazem da nije bilo pohlepnih.
Nama je jedino Misimovic valjao.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 10 nov 2021, 11:55

Nama su potrebni ljudi koji znaju raditi svoj posao ,ljudi koji imaju viziju plan ,a legende ostavite neka budu samo legende kluba. Koja nasa legenda moze nas izvuci iz ovog ,da ima novac ( nas dug nije u hiljadama ,nego u milionima ) ,da zna raditi posao i da ima viziju...NIJEDNA.
Manite se price on je veliki Zeljovac i on nece zavaliti klub ,a pritom je kokuz i nije sposoban nafatati njednog sponzora.
Ova trenutna garnitura treba da oslobodi svoja mjesta i da puste ljude sa lovom,ako nema takvih onda idemo u stecaj i restart.
Mi da otplacujemo dug nema sanse ,sa ovom trenutnom ekipom mi nismo u stanju otplacivati mjesecnu ratu duga od 10-20.000.
Naši ljudi su nas zavalili i ja ne ocekujem od istih ljudi da nas iscupaju.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 10 nov 2021, 13:28

Ne valja Zubanovic sa parama, ali su ostali legende i oni bi znali bolje, samo ne mogu sad jer imaju preca posla, pocinje im serija ili tako nesto

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 10 nov 2021, 14:24

Fudbal je skup sport. Ako pogledate slobodu celik, ekipe koje su jedva opstajale (sloboda ispala) u ligi nikad nista nisu osvoili, posteno receno nikad nisu imali ni kvalitet da bar kup osvoje (sloboda jeste kad je husic zeba husref ona garda) pogledajte tuzbi koje su pokrenute protiv njih od strane sindikata igraca za dugove, ista stvar prosle godine borac.. to po 50-70 hiljada maraka dug ljudi bili po 6 mjeseci pod ugovorom.

Zeljo ima finu osnovu, moze nac investitora al mu nemoze postavit uslov da nemoze bit vlasnik kluba vise od 49%..jer to znaci da neko drugi komanduje upravlha klubom..

Nek on vama izmiri dugove uzgradi jug zapad napravi kamp u blizini grbavice 10 km u radiusu i nek napravi plan od 5-10 godina koliko love ce u pumpat u klub, i kako i kome akademija ovoliki prvi tim ovoliko i to je to.

Uz zadtitu imena boje grba, stadiona (zbaci da to nemoze rusit mjenjat prodavat stavljat ga kao hipoteku) al da moze raspolagat sa zaradom od prostorija da moze prodat pomocni i da sportski i adminstrativno on ima pod punu kontrolu i monopol, da mu nemoze neko sa trbine il iz SDA SDP reci ovo je nase..

Dzeko je primjer gleda klub koji ga je porodio da propada boli ga **** koda nikad tu nije ni proso.

Ja kazem 2-3 m km za dzeku nije nista a zeljubi izvuka, i sigurno bi to zeljo znao nagradit, ime tribine statu il ime stadiona, al njega to puno ne interesuje.

A da nekazem za viscu hasagica sehica sirotinju za dzeka

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 10 nov 2021, 14:44

Pitar6785 je napisao/la:
10 nov 2021, 14:24
Fudbal je skup sport. Ako pogledate slobodu celik, ekipe koje su jedva opstajale (sloboda ispala) u ligi nikad nista nisu osvoili, posteno receno nikad nisu imali ni kvalitet da bar kup osvoje (sloboda jeste kad je husic zeba husref ona garda) pogledajte tuzbi koje su pokrenute protiv njih od strane sindikata igraca za dugove, ista stvar prosle godine borac.. to po 50-70 hiljada maraka dug ljudi bili po 6 mjeseci pod ugovorom.

Zeljo ima finu osnovu, moze nac investitora al mu nemoze postavit uslov da nemoze bit vlasnik kluba vise od 49%..jer to znaci da neko drugi komanduje upravlha klubom..

Nek on vama izmiri dugove uzgradi jug zapad napravi kamp u blizini grbavice 10 km u radiusu i nek napravi plan od 5-10 godina koliko love ce u pumpat u klub, i kako i kome akademija ovoliki prvi tim ovoliko i to je to.

Uz zadtitu imena boje grba, stadiona (zbaci da to nemoze rusit mjenjat prodavat stavljat ga kao hipoteku) al da moze raspolagat sa zaradom od prostorija da moze prodat pomocni i da sportski i adminstrativno on ima pod punu kontrolu i monopol, da mu nemoze neko sa trbine il iz SDA SDP reci ovo je nase..

Dzeko je primjer gleda klub koji ga je porodio da propada boli ga **** koda nikad tu nije ni proso.

Ja kazem 2-3 m km za dzeku nije nista a zeljubi izvuka, i sigurno bi to zeljo znao nagradit, ime tribine statu il ime stadiona, al njega to puno ne interesuje.

ovdje je problem sto nemaš zakon o sportu. da se nađe xy investitor i da da pare, čega je on vlasnik? kluba nije jer klub je udruženje građana. pare može uložiti kao pozajmicu ili da da kao donaciju i može ga svaka "šuša" nabiti nogom. koji mu je ineteres da ulaže ovdje kad za "100 godina" pare neće moći izvući. najgora si liga u europi, najgori uslovi za treniranje i igranje, suđenje nikakvo, obaveze prema državi su ogromne.
moSa ljoŽe

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 10 nov 2021, 16:12

Mujkic je napisao/la:
10 nov 2021, 10:54
Mamba21 je napisao/la:
10 nov 2021, 08:21
Dođe ti legenda pa je otjeramo.
Svaka legenda koja je dosla u Zelju je otjerana, ne kazem da nije bilo pohlepnih.
Nama je jedino Misimovic valjao.
Iskreno sve te "legende" što su bile 80% se popišaju po klubu, ni kući se ne ponašaju onako bahato kao kad su u klubu.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 10 nov 2021, 19:26

lijevapolutka je napisao/la:
10 nov 2021, 14:44
Pitar6785 je napisao/la:
10 nov 2021, 14:24

ovdje je problem sto nemaš zakon o sportu. da se nađe xy investitor i da da pare, čega je on vlasnik? kluba nije jer klub je udruženje građana. pare može uložiti kao pozajmicu ili da da kao donaciju i može ga svaka "šuša" nabiti nogom. koji mu je ineteres da ulaže ovdje kad za "100 godina" pare neće moći izvući. najgora si liga u europi, najgori uslovi za treniranje i igranje, suđenje nikakvo, obaveze prema državi su ogromne.
Nije problem sto nema zakona o sportu nego sto ljudi iz naseg kluba nikad ozbiljno nisu razmisljali o nekom investitoru(vlasniku). Dolazak normalnog investitora znaci odmah i kraj za trenutne parazite i nesposobne ljude u citavom klubu a to njima ne odgovara. Dolazak normalnog investitora i uspostavom profesionalizma, mi ostajemo bez 95% ljudi koji su trenutno u klubu i tim ljudima normalno da ne odgovara ta opcija...

Jedina istina je da osim objavljivanja javnog poziva za partnerstvo, nista nismo uradili da privucemo nekoga, nismo ni statut promijenili, nikakve preduslove nismo napravili kako bi privukli nekoga a pricamo stalno o nekom investitoru..

Sarajevo je pronaslo rupu u zakonu i to iskoristilo. Nema zakona o sportu a oni imaju vlasnika..

Sjecam se u Amarovom drugom mandatu, kad smo igrali u Ceskoj, nas covjek iz Ceske, milijarder, platio je i put i smjestaj i hranu i sve. Tad je bila prica da je zainteresovan da ulozi odmah par miliona, da vrati dugove, da pocnemo izgradnju stadiona itd i sta je bilo, nista.

Opet sad kad se Amar vratio i treci put, covjek opet zelio da ulozi u Zelju, poslao svog covjeka u upravni odbor i opet nista. Zasto?

Zato sto je trazio da se promijeni statut kako bi se njemu omogucilo da ulozi svoj novac i da zna gdje njegov novac ide, da bude bez muljanja itd a ne da se desi da ulozi pa da mu onda npr. Nazif i ostali sto ne mogu skupiti 10 hiljada pametuju i preglasavaju ga itd..

Zalosno je da forumas @1921boy napise da je nasao Zeljovca, multimilionera koji je bio spreman da ulozi svoj novac, posalje onda poruku ljudima u skupstini i oni mu ne odgovore i onda cemo pricati kako niko nece, kako treba zakon o sportu i milion drugih izgovora, bukvalno sve ono sto odgovara trenutnim parazitima i nesposobnim ljudima. Sad je taj covjek vjerovatno u soku zbog ovoga sto je dozivio i tako smo izgubili jos jednog sto je zelio da ulozi.

Prije pocetka sezone je bila prica da je Zuban okupio ekipu ljudi sa novcem i sve je radjeno da ih se sprijeci da udju u klub, moze vas 7 ali ce nas kokuza biti 8 pa cemo vas preglasavati..

Nasa situacija u vezi investitora me podsjeca, na ljude iz jedne zgrade u gradu cija fasada je katastrofalna, zadnji put uradjena puno prije rata i ti ljudi do dana danasnjeg qrcem nisu mrdnuli da nesto promijene po tom pitanju, samo supljiraju i cekaju tog nekog imaginarnog investitora koji ce pasti tek tako sa neba i koji ce onda uloziti milione i od njihove zgrade napraviti dvorac..

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 10 nov 2021, 20:51

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 10 nov 2021, 20:51

Fazon jeste da uleti neka budala sa lovom ,pa da kokuzi trose njegovu lovu,nazalost njihovu nece docekati takvu budalu ,ali problem je sto su oni spremni zavaliti nas klub u stecaj.
Ja nemogu da vjerujem da nisu bili sposobni placti poreskoj 10-15 milja neznam tacno kolika je bila rata,ali vjerujem da je to neko radio namjerno.Mi navijaci bi skupljali svaki mjesec da se to plati ,ali neko je cutao o tome.Neko nam je pricao bajke i dobro nas lagao.Nekom paše ovo stanje ,nekome nije u interesu jak i stabilan Željo.Kao sto rece ovaj momak Brko,ako dodje investitor iz kluba leti vecina ,nekome to nije u interesu jer nema bahacenja u klubu,nema lopovluka vise.Samo se sjetite nekih nevjerovatnih proputa od "uplatnice" do ne placanja poreskoj upravi,vjerujte mi nije to slucajno.
Nazalost mi u klubu imamo mutne tipove .

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 10 nov 2021, 21:33

Brkooo je napisao/la:
10 nov 2021, 19:26
Nije problem sto nema zakona o sportu nego sto ljudi iz naseg kluba nikad ozbiljno nisu razmisljali o nekom investitoru(vlasniku). Dolazak normalnog investitora znaci odmah i kraj za trenutne parazite i nesposobne ljude u citavom klubu a to njima ne odgovara. Dolazak normalnog investitora i uspostavom profesionalizma, mi ostajemo bez 95% ljudi koji su trenutno u klubu i tim ljudima normalno da ne odgovara ta opcija...

Jedina istina je da osim objavljivanja javnog poziva za partnerstvo, nista nismo uradili da privucemo nekoga, nismo ni statut promijenili, nikakve preduslove nismo napravili kako bi privukli nekoga a pricamo stalno o nekom investitoru..

Sarajevo je pronaslo rupu u zakonu i to iskoristilo. Nema zakona o sportu a oni imaju vlasnika..

Sjecam se u Amarovom drugom mandatu, kad smo igrali u Ceskoj, nas covjek iz Ceske, milijarder, platio je i put i smjestaj i hranu i sve. Tad je bila prica da je zainteresovan da ulozi odmah par miliona, da vrati dugove, da pocnemo izgradnju stadiona itd i sta je bilo, nista.

Opet sad kad se Amar vratio i treci put, covjek opet zelio da ulozi u Zelju, poslao svog covjeka u upravni odbor i opet nista. Zasto?

Zato sto je trazio da se promijeni statut kako bi se njemu omogucilo da ulozi svoj novac i da zna gdje njegov novac ide, da bude bez muljanja itd a ne da se desi da ulozi pa da mu onda npr. Nazif i ostali sto ne mogu skupiti 10 hiljada pametuju i preglasavaju ga itd..

Zalosno je da forumas @1921boy napise da je nasao Zeljovca, multimilionera koji je bio spreman da ulozi svoj novac, posalje onda poruku ljudima u skupstini i oni mu ne odgovore i onda cemo pricati kako niko nece, kako treba zakon o sportu i milion drugih izgovora, bukvalno sve ono sto odgovara trenutnim parazitima i nesposobnim ljudima. Sad je taj covjek vjerovatno u soku zbog ovoga sto je dozivio i tako smo izgubili jos jednog sto je zelio da ulozi.

Prije pocetka sezone je bila prica da je Zuban okupio ekipu ljudi sa novcem i sve je radjeno da ih se sprijeci da udju u klub, moze vas 7 ali ce nas kokuza biti 8 pa cemo vas preglasavati..

Nasa situacija u vezi investitora me podsjeca, na ljude iz jedne zgrade u gradu cija fasada je katastrofalna, zadnji put uradjena puno prije rata i ti ljudi do dana danasnjeg qrcem nisu mrdnuli da nesto promijene po tom pitanju, samo supljiraju i cekaju tog nekog imaginarnog investitora koji ce pasti tek tako sa neba i koji ce onda uloziti milione i od njihove zgrade napraviti dvorac..
Bravo Brkooo, ni jednom se iz kluba ni jedna struktura nije ozbiljnije pozabavila pričom oko investitora. Sve se svodi na to daj ti nama pare a mi ćemo odlučiti šta sa njima. Pitaj Boga koliko smo tako ljudi ohladili od kluba, a možda su bili i voljni da svoj novac i vrijeme ulože.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 10 nov 2021, 22:00

Pošto ne mogu sjediti skrštenih ruku, odlučio sam da ću ponovo pokrenuti razgovore/pregovore sa ljudima koji su predhodnih godina bili zainteresovani za ulazak u upravni i nadzorni odbor.

Iako sam doživio veliko poniženje, nedobijanjem odgovora na proslijeđeni plan, ljudi smo koji su imali jasno definisanu viziju, a čovjek koji je bio spreman u ulaganje bio je vidno razočaran jer smo svi zajedno ušli u to iz najčistije moguće namjere (navijački) da svim srcem očistimo klub od hijena koje gledaju samo svoj interes i postavljaju sebe ispred Želje i naravno da uspostavimo neki red i sistem kako bi Klub podigli na jedan veći nivo.

Danas sam uputio nekoliko mailova, poruka i poziva prema određenim ljudima a do kraja ove sedmice (ako budem u mogućnosti od posla) bi se trebao sastati sa dva do tri čovjeka u Sarajevu da vidimo ima li ikakve nade i zainteresovanosti da se uđe u projekat.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 10 nov 2021, 22:21

Ma sve dok navijaci ne prozovu javno i ne sklone i Nazifa i ostale cericeve debile koji su ostali u ovoj sadasnjoj upravi nece se nista pozitivno desiti. Bukvalno i poslije cerica, cerici. Ljudi su jasno pokazali svoju nesposobnost jos dok je ceric bio predsjednik. Vise je ublehas iz Londona od njih uradio za Zelju i takvi su ostali i dalje u klubu da nas unistavaju..

Znaci prvo smjena citavog ovog upravnog odbora, pa tek onda u zdravoj atmosferi pozivati sposobne i kvalitetne ljude da udju u novi upravni odbor..

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.