Tatamata1946 je napisao/la: ↑10 nov 2021, 12:47HZ i RA ovu polusezonu spletom tih nekih okolnosti ne idu na gostovanja ali da idu znamo svi da bi to bile dobre brojke jer vecinom je tako bilo pogotovo sto se tu prikljuce mnogi simpatizeri i stari clanovi sa drugih tribina i prikljuce se cak mnogi clanovi iz drugih gradova.
Ovdje neki pojedinci porede Ultrase sa HZ samo zato jer ovi idu na gostovanja a HZ trenutno ne idu. Realnost je da se to ne moze porediti i da nikad nece biti u rangu HZ. Svaka cast njima i veliki respekt kako za njih tako za sve grupe koje prate svoje klubove u ovakvim vremenima ali tako podcjenjivati HZ i pisati takve stvari kao da smo se skoro ugasili kako neki pisu je smijesno i i mislim da pojedinci koji to pisu i tako razmisljaju su totalno neupuceni i nisu svjesni svog neznanja.
Mnogo kvalitetnih hordasa je otislo u dijasporu raditi, mnogi su presli na zapad i istok i idu na tekme sa djecom, pa koliko nas je popusilo makar jednom kaznu i smirili se malo i povukli...ali opet je to solidno i za nase uslove mozda najbrojniji i najsadrzajniji kop imamo svaku domacu utakmicu. Izuzetak su TM koji su ispred u vecini utakmica pogotovo jer slave taj veliki jubilej i imaju taj pozitivni da ga nazovrm momenat koji dodje svakoj grupi s vremena na vrijeme kao sto smo imali nakon povratka na sjever. Plus smo se borili za promjene u klubu i dosta energije usmjerili na promjene u upravi kluba sto ce se mislim vratiti nam u pozitivnom smislu za par sezona.
I onda stavljati Ultrase ispred HZ je neznanje i nerealnost.
Vjerujem da grupa ide na gostovanja druga bi ovdje bila prica i mislim da bi to bile solidne cifre jer se tad u pravilu prikljuce stari clanovi grupe, nasi iz drugih gradova i ostali simpatizeri tako da ne mogu da vjerujem kako neki pisu da ne idemo na gostovanja kao zbog neke smjene generacija i slicno jer islo se i kad je bilo losije stanje od ovoga koje je opet ponavljam sasvim dovoljno dobro u poredjenju sa ostalima
Ja ovde ne pricam samo o ovoj sezoni, nego daleko unazad. Ultrasi su najkonstantnija grupa u drzavi, zasigurno, uz najmanje podbacivanja koji su bili povremeni. Tipa prije 2 godine kad su opali i pobacili, ali su ih par losih momenata i gubljenja tuca sigurmo vratili tamo gdje su bili proteklih 10 godina. Naravno i ova sezona je po meni bolja od UZM u odnosu na Horde, i vise nego realno je porediti te grupe, tacnije porediti Ultrase sa svakom grupom u BiH.
Kao sto i sam rece "priključe se mnogi simpatizeri", znaci kao sto rekoh u ranijem postu "kuka i motika", simpatizeri nikada nece biti ogledalo grupe, jer kome je to ogledalo grupe taj nije normalan u najmanju ruku.
Pominjes odlaske vani, prelaske na druge tribine, ja mislim da je apsurdno spominjati takve stvari jer sigurno Horde Zla nemaju nikakve povlastice u dobijanju radnih dozvola za vani. Druze, pola države ti je otislo vani da radi, a ti opravdavas grupu time. To je bas smiješno.
Takodjer odlazak na druge tribine je smijesno spominjati.
Ovaj dio sa kaznama je najsmjesniji za pominjati, jer to ti samo govori o tome koliko su ljudi s tribine navijaci, odnosno koji su kalibar. Ako si navijac valjda si svjestan kazni i "padanja" koje su moguce svaku utakmicu, i svaki susret s pripadnicima druge grupe. Nikad ne znas kada ces bit uhapsen, napadnut, kad ces napast, ili bilo sta slicno. To je sastavni dio navijackog zivota, i smijesno je reci da se neko povukao radi kazne. Takvi ti apsolutno ni ne trebaju jer je pitanje vremena kad ce past i napustit tribinu, a velike su sanse i za neke gore stvari koje ti ljudi mogu uraditi (a valjda znas na sta mislim).
Sto se tice sadrzaja i izgleds tribine tokom utakmice, takodjer se ne bih slozio, mada se tome generalno nisam puno ni posvetio. Npr, RA po meni ove sezone puno ljepse izgleds od vas. Sto u izgledu kopa, nacinu odjevanja, itd.. a ne zaboravi da je ta grupa tek ne tako davno stala na noge.
Za kraj, volio bih da znam kako kotiras u svojoj grupi, i koliko si to ti upucen u sve sto ti se desava u grupi, kao i u drugim grupama.
Takodjer volio bih da svoje misljenje daju i clanovi drugih grupa, jer zaista niste objektivni kad je rijec o vasoj grupi.
Svako dobro.