Ovaj dio nije tačan. Uništeno je sve puno prije ovog saveza, i to je činjenica. Ne branim ja Vicu, prije nego mi skočite za vrat, samo je on isti ko i Begić i bagra prije.
BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
To i jeste problem Bosnjaka uopsteno. Nema sanse da ce se iko malo potruditi da bi napravio nesto dobro u bilo kojem segmentu.Pirke je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:27I ovdje su ga razapeli.
Zašto mislite da Ibišević i ostali ozbiljni bivši igrači neće da imaju nikakvog posla sa savezom i repkom?
Jbt djeca nam igraju u dresovima iz 2016, klubovi nisu prismrdili Evropskim takmičenjima, nemamo niti jednog perspektivnog igrača a sve kritike se vode na "rušenje atmosfere" i "idemo dalje".
Ovaj savez je uništio sve što je valjalo u našem fudbalu i to namjerno.
Uvijek je to priklanjanje i linija manjeg otpora.
Nije ni Lulic to pricao dok je bio u reprezentaciji.
Ako nesto ne valja (a toga naravno ne fali) to ce se samo komentarisati i uzalud supljirati i palamuditi o tome.
Kao sto radi dosta ljudi ovdje na forumu. Nije niko budala pa da ne vidi da nesto ne valja.
A to samo komentarisati i ne raditi nista da se to promijeni je bezobrazluk. Jos uz smijeh i neko "zadovoljstvo" kao jer su nekome nesto dokazali pogotovo.
Najgora sorta ljudi. Gade mi se.
Dok je savez kakv jeste, nije bitno ko je selektor ista ce situacija biti, menađerski igraci uz ove "zvijezde" kao Pjanic sto ih bili qurac dođu da vide robinu i obiđu kafane.
Sto se tice 2022. mislim da je samo Liga Nacija da nema kvalfikacija, a onda tokom 2023 - kvafikacije za Euro, sa kojom i kakvom ekipom, selektorom vidjet cemo.
Sto se tice 2022. mislim da je samo Liga Nacija da nema kvalfikacija, a onda tokom 2023 - kvafikacije za Euro, sa kojom i kakvom ekipom, selektorom vidjet cemo.
Mjau !
Možda nisam bio jasan, do mene je.
Slažem se. Nije samo Vico problem. Već i Begić prije njega.
Jedino je dobro bilo malo poslije suspenzije.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
-
- Kontakt:
Ma objasnjenje je sto mi nemamo osjecaj nacionalnosti,nema tog naboja,zelje,borbe.ovi ginu za svoj sveti dres, toga kod nas nema.pola ih smatra da mu drzava ciji dres nosi nije njegova.treba realan biti svaki kvalitetniji srbin ili hrvat roden ili porijeklom iz BiH igra za komsije.ovi sto su kod nas igraju za svoj lični interes da se bolje prodaju, nema tu zelje,ljubavi,osjecaja pripadnostiizdzezveubrazil je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:19Ma nije to baš tako. Od Svjetskog prvenstva 2010. godine do danas, dakle ne računajući to prvenstvo, Srbija i Bosna i Hercegovina imaju isti broj učešća na velikim takmičenjima. Srbija je sad izborila drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo, a mi smo naravno negdje stali nakon Brazila. Fudbalski savez BiH je zapravo Fudbalski savez Srbije u malom, kod njih samo drmaju krupniji interesi. Oni imaju po običaju ekipu koja bi trebala igrati svako Evropsko prvenstvo i barem svako drugo Svjetsko. Mi to nikad nismo imali.LegendKiller je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:16Jednostavno je objašnjenje zašto se Srbi i Hrvati bore na terenu, a naši u repku dođi na izlet.
Kada kiksaju Srbija ili Hrvatska, njih i novinari i navijači operu na ruke. Niko ne bude pošteđen kritike, i to ozbiljne kritike. Samo što kod njih kritika i zvižduci budu podstrek da se igra bolje, a kod nas je obrnuto.
Dalić bio drugi u SP, na EP igrao loše, i odmah novinari i navijači ostavku traže. A kod nas bi po nekima još uvijek Sušić bio trener jer nas je eto jednom odveo na veliko takmičenje. Ne smiije se kritikovati Pjanić, jer je to između nas i Luxemburga izabrao nas i prije 4 godine je dao tamo neki gol. Isto vrijedi i za Džeku.
Edin Džeko, koji je kao napadač bio jedan od najbolji stijelaca u 3 od 5 najboljih liga Evrope, ima isti broj nastupa na velikim takmičenjima kao npr. Krste Velkoski, kome je FK Sarajevo plafon u karijeri. Da li se Edin ikada zapita zašto je to tako? Da li neko zna ijednog igrača Latvije napamet bez googla. Ne zna. E i oni imaju isto nastupa na velikim takmičenjima kao i mi.
Koliko je Edinu bitna repka, pokazao je danas tako što je otišao za Milano. On da ima trunku odgovornosti ostao bi ovdje pa makar bio na klupi, da pokaze barem neku odgovornost kao kapiten. Al jok, ode za Milan gdje će igrati za vikend. Mislim da Pjanic isto neće igrati. Isto dijete od 3 godine, čim mu nešto kažeš počne plakati. Naravno niko od novirana ne smije to ni pitati, jer kako će sutra tražiti dres, ili ne daj Bože da se naljuti na novinara.
Godine šutnje, guranja problema pod tepih, pljuvanja po ljudima koji su kritikovali sa razlogom, stvorili su takav luzerski mentalitet kod igrača i navijača, da nas sada mislim ni Ciro u najboljim godinama ne bi digao na noge. Zbog toga treba krenuti ponovo od nule. Izabrati za trenera nekoga ko će prvo podići malo atmosferu ali i uvesti disciplinu. Najbolji primjer je Vaha sa Marokom. Dva najbolja igrača glume mangupe kao kod nas Pjanic. Vaha Zijeha pošalje nazad u London, pa se ti po Londonu mangupiši. E to i nama treba.
Pritom ne tražim opravdanja za nas, samo eto, nije ni kod njih sve blistavo. Pogledaj kakve su ih trenerske ublehe vodile ranijih godina.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara
Mi slijedece veliko takmicenje mozemo vidjeti ako se strateski "plasiramo" u Ligu Nacija C ili D i tamo prodjemo kroz takmicenje...kvalifikacije mozemo zaboraviti.
-
- Kontakt:
Nemojte u trening centar niste budale bolje po Sarajevu po kafanama,svakako je bio vikend Armin Bijedic je dobio dobar baksis stas ima se moze se.
- ArtVandelay
- Kontakt:
Gasite temu i podforum.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Ova garnitura saveza je tu tek od početka ove godine, a ovdje se piše kao da vedre i oblače već bar deceniju
Vico je zlo ali ništa veće zlo nego Begić i svi prije njega.

Vico je zlo ali ništa veće zlo nego Begić i svi prije njega.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Mi prvo trebamo napraviti državu državom, ostalo će doći samo po sebi. Al kad će se to formiranje desiti, i hoće li ikada, e to samo Bog zna.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Evo sad nešto kontam da mi je omražena rečenica "Treba sjesti i izvršiti analizu svega".. pa hebem je i analizu vršite je 26 godina od prve tekme sa Albanijom... ja bi do sad izvršio analizu CERNOVOG akceleratora... de izvršite je.. joooj jesmo pravi apsurdistan... jeste vidjeli večeras Srbiju.. ne treba nikakvih ratnih pokliča, ekstra motivacije.. momci izašli pravilno se posložili i što je bitno momci znali odigrati... pokazali čisti kvalitet..
Bitno je , jer Barbarez nece podleci pritiscima i zbog toga ga se boje! Ne zbog njegovog trenerskog kvaliteta jer neznamo dali ga imaMachak je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:34Dok je savez kakv jeste, nije bitno ko je selektor ista ce situacija biti, menađerski igraci uz ove "zvijezde" kao Pjanic sto ih bili qurac dođu da vide robinu i obiđu kafane.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Nije samo do selektora, ima ido naroda/navijaca.
Kakav je Piksi, takav mu je i narod. Piksi ce imati iza sebe rulju kad bude yebavao mater igracima, dok to Safet nikad nije imao.
Kod igraca Srbije je mentalitet, kao i kod naroda a on je pobjednicki. Ovo je naravno i kod Hrvata.
Mi imamo usađen gubitnicki mentalitet, kako kod naroda tako i igraca.
Safet kad je zakovao Misimovica na klupu mu yebavali mater, Dzeku kada je poceo izbacivati iz igre, opet mu yebavali mater. Kakav mentalni sklop si morao da imas kao navijac, da stajes uz oceve igraca Fahrudina Pjanica i Midhata Dzeke da yebes Safetu majku. Znaci pokusao je da nametne autoritet, ali nije mogao od kojekakvih kabadahija koji su imali podrsku navijaca, pogotovo Fanaticosa (oni znaju zasto).
Ali kako god, poslije Brazila se sve raspadalo jer mi generalno ne znamo cijeniti uspjeh, a i on nam ne moze nikad dugo da traje.
I dalje mi imamo dobar kadar, i dosta mladih mnogo potentnih igraca. Samo ih treba znati dobro ukomponovati, disciplinirati i onome ko to pokusa dati podrsku ko god on bio.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 14 nov 2021, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
- Kontakt:
Zasto taj Barbarez ne preuzme mladu repku pa da vidimo ima li bilo kakav trenerski kvalitet.GG3 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:42Bitno je , jer Barbarez nece podleci pritiscima i zbog toga ga se boje! Ne zbog njegovog trenerskog kvaliteta jer neznamo dali ga imaMachak je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:34Dok je savez kakv jeste, nije bitno ko je selektor ista ce situacija biti, menađerski igraci uz ove "zvijezde" kao Pjanic sto ih bili qurac dođu da vide robinu i obiđu kafane.
Manite se suplje i Barbareza,jedini covjek koji bi ovo sve poslozio je Vahid i tu sva prica zavrsava,jedini covjek sa mudima.
U utorak protiv Ukrajine.
Ajde da dobijemo utakmicu, i da pokazemo da znamo i mozemo.
Ajde da dobijemo utakmicu, i da pokazemo da znamo i mozemo.
U ovom trenutku je trenerski kvalitet nebitan! Mi ga fakticki Nismo ni imali ,osim jednom. Vaha nece nikad…kinder_jaje je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:49Zasto taj Barbarez ne preuzme mladu repku pa da vidimo ima li bilo kakav trenerski kvalitet.GG3 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:42Bitno je , jer Barbarez nece podleci pritiscima i zbog toga ga se boje! Ne zbog njegovog trenerskog kvaliteta jer neznamo dali ga imaMachak je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:34Dok je savez kakv jeste, nije bitno ko je selektor ista ce situacija biti, menađerski igraci uz ove "zvijezde" kao Pjanic sto ih bili qurac dođu da vide robinu i obiđu kafane.
Manite se suplje i Barbareza,jedini covjek koji bi ovo sve poslozio je Vahid i tu sva prica zavrsava,jedini covjek sa mudima.
-
- Kontakt:
Preuzeo je u16 reprezentaciju u texas holdem pokeru.kinder_jaje je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:49Zasto taj Barbarez ne preuzme mladu repku pa da vidimo ima li bilo kakav trenerski kvalitet.GG3 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:42Bitno je , jer Barbarez nece podleci pritiscima i zbog toga ga se boje! Ne zbog njegovog trenerskog kvaliteta jer neznamo dali ga imaMachak je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:34Dok je savez kakv jeste, nije bitno ko je selektor ista ce situacija biti, menađerski igraci uz ove "zvijezde" kao Pjanic sto ih bili qurac dođu da vide robinu i obiđu kafane.
🔹
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Trenerski kvalitet u reprezentativnom fudbalu ne igra ulogu koliko i autoritet i motivacija. Dobro igra ulogu, kada na klupi imas ublehu i neznalicu kao sto je Tuta Petrov. Garantujem da svaki haman forumas ovdje zna postaviti formaciju i taktiku kojom bi se izvukao maksimum iz ove ekipe, nije to naucna fantastika (osim za gospodina Petrova)
Ovo je realnost koji nece niko prihvatitiEspiritosanto je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:37Ma objasnjenje je sto mi nemamo osjecaj nacionalnosti,nema tog naboja,zelje,borbe.ovi ginu za svoj sveti dres, toga kod nas nema.pola ih smatra da mu drzava ciji dres nosi nije njegova.treba realan biti svaki kvalitetniji srbin ili hrvat roden ili porijeklom iz BiH igra za komsije.ovi sto su kod nas igraju za svoj lični interes da se bolje prodaju, nema tu zelje,ljubavi,osjecaja pripadnostiizdzezveubrazil je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:19Ma nije to baš tako. Od Svjetskog prvenstva 2010. godine do danas, dakle ne računajući to prvenstvo, Srbija i Bosna i Hercegovina imaju isti broj učešća na velikim takmičenjima. Srbija je sad izborila drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo, a mi smo naravno negdje stali nakon Brazila. Fudbalski savez BiH je zapravo Fudbalski savez Srbije u malom, kod njih samo drmaju krupniji interesi. Oni imaju po običaju ekipu koja bi trebala igrati svako Evropsko prvenstvo i barem svako drugo Svjetsko. Mi to nikad nismo imali.LegendKiller je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:16Jednostavno je objašnjenje zašto se Srbi i Hrvati bore na terenu, a naši u repku dođi na izlet.
Kada kiksaju Srbija ili Hrvatska, njih i novinari i navijači operu na ruke. Niko ne bude pošteđen kritike, i to ozbiljne kritike. Samo što kod njih kritika i zvižduci budu podstrek da se igra bolje, a kod nas je obrnuto.
Dalić bio drugi u SP, na EP igrao loše, i odmah novinari i navijači ostavku traže. A kod nas bi po nekima još uvijek Sušić bio trener jer nas je eto jednom odveo na veliko takmičenje. Ne smiije se kritikovati Pjanić, jer je to između nas i Luxemburga izabrao nas i prije 4 godine je dao tamo neki gol. Isto vrijedi i za Džeku.
Edin Džeko, koji je kao napadač bio jedan od najbolji stijelaca u 3 od 5 najboljih liga Evrope, ima isti broj nastupa na velikim takmičenjima kao npr. Krste Velkoski, kome je FK Sarajevo plafon u karijeri. Da li se Edin ikada zapita zašto je to tako? Da li neko zna ijednog igrača Latvije napamet bez googla. Ne zna. E i oni imaju isto nastupa na velikim takmičenjima kao i mi.
Koliko je Edinu bitna repka, pokazao je danas tako što je otišao za Milano. On da ima trunku odgovornosti ostao bi ovdje pa makar bio na klupi, da pokaze barem neku odgovornost kao kapiten. Al jok, ode za Milan gdje će igrati za vikend. Mislim da Pjanic isto neće igrati. Isto dijete od 3 godine, čim mu nešto kažeš počne plakati. Naravno niko od novirana ne smije to ni pitati, jer kako će sutra tražiti dres, ili ne daj Bože da se naljuti na novinara.
Godine šutnje, guranja problema pod tepih, pljuvanja po ljudima koji su kritikovali sa razlogom, stvorili su takav luzerski mentalitet kod igrača i navijača, da nas sada mislim ni Ciro u najboljim godinama ne bi digao na noge. Zbog toga treba krenuti ponovo od nule. Izabrati za trenera nekoga ko će prvo podići malo atmosferu ali i uvesti disciplinu. Najbolji primjer je Vaha sa Marokom. Dva najbolja igrača glume mangupe kao kod nas Pjanic. Vaha Zijeha pošalje nazad u London, pa se ti po Londonu mangupiši. E to i nama treba.
Pritom ne tražim opravdanja za nas, samo eto, nije ni kod njih sve blistavo. Pogledaj kakve su ih trenerske ublehe vodile ranijih godina.
Vidite da su najveci protivnici ovi Bosanski pravoslavci i katolici jer se Boje da ce dolaskom Barbe opet BiH pocet stvarat onaj pravi BiH Indentitet.
Trenutno korisnika/ca: izdzezveubrazil i 12 gostiju.