Premijer liga BiH - aktuelno

fks74
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la fks74 » 21 nov 2021, 19:56

feniksptica je napisao/la:
21 nov 2021, 19:37
Gura se Zeljo, samo se ne zna zasto, nit mogu ispasti nit evropu vidjeti..kakva kradja danas
Da je neko drugi na njihovom mjestu bio bi izbačen iz lige. Njima samo rokove dugova odlažu. I kažu, oni protiv režima. :rol:

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 21 nov 2021, 20:04

NajvecaRadosti je napisao/la:
21 nov 2021, 18:30
Antipolitika3 je napisao/la:
21 nov 2021, 17:33
Zadnjih 13 godina su samo cetri kluba osvajala prvenstvo najdraze nam BiH(FK Sarajevo,FK Zeljeznicar,HSK Zrinjski i FK Borac Banja Luka)

Jel vrijeme da proglasimo veliku cetvorku BiH nogometa?
Prva 3 kluba su sigurno najveca 3 u drzavi.Borac ne treba da bude u ovom kosu.Ispadali su 2 puta u zadnji 6 godina ako se ne varam.Jedna poklonjena titula u 10 godina ne treba da ih stavi u ovaj rang.

Po meni top 4:Sarajevo,Zrinjski,Zeljo,Siroki.
Ljudi nisu nikad ispali iz lige.Imali su u klubu dosta dobri igraca kroz godine kao:Hrgovic,Menalo,Ricardo,Loncar,Zakaric,Cipetic,Wagner,Bagaric,Krstanovic,Corluka itd.
Vise trofeja od Borca.
Redovno izlaze u Evropu
Financijski stabilni itd.
Jednom ispali, drugi put izbaceni.
Borac je jedini klub uz Sarajevo i Zeljeznicar koji je osvajao trofeje i u Jugoslavi i u BiH.
Siroki je osvojio zadnju titulu 2006. sto je prilicno davno bilo. Od domacih trofeja su jaci za jedan kup, ali kup Jugoslavije vrijedi bar duplo vise od ovog. :mrgreen: Mi imamo i taj evropski Mitropa kup, tako da smo tu negdje u egalu po trofejima.
Borac ima ubjedljivo najbolju posjetu uz sarajevske klubove,
imamo i navijacku grupu koja je debelo u top 4 u BiH, upravo sa Ultrasima, Manijacima i Hordama.
Sto se tice igraca je smijesno, pa i u Borcu su igrali: Stojan i Ognjen Vranjes, Miroslav Stevanovic, Zakaric, Bilbija, Maletic, Grujic, Grahovac, Trivunovic... Skoro svi ponikli u Borcu.
Siroki Brijeg je stabilniji klub i sa vise evropskih nastupa, i zahvaljujuci toj stabilnosti nisu ispadali iz PL, ali po meni nemaju obrise velikog kluba. Uspjesni i stabilni jesu.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

nogometas
Kontakt:

Post Postao/la nogometas » 21 nov 2021, 20:04

feniksptica je napisao/la:
21 nov 2021, 19:37
Gura se Zeljo, samo se ne zna zasto, nit mogu ispasti nit evropu vidjeti..kakva kradja danas
Trebaju vici

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 21 nov 2021, 20:06

Malo je neobično ovo, već par stranica ovdje se ne piše o Veležu. Šta vam je, jeste li dobro, đe shizoekipa.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 21 nov 2021, 20:09

Ovo je naša zemlja, kakva je, takva je - naša je 🇧🇦🏆🎉
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

nogometas
Kontakt:

Post Postao/la nogometas » 21 nov 2021, 20:27

Balorda je napisao/la:
21 nov 2021, 20:06
Malo je neobično ovo, već par stranica ovdje se ne piše o Veležu. Šta vam je, jeste li dobro, đe shizoekipa.
Evo slusamo vas i polusavamo skontati sta ovo hocete da nam kazete

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 21 nov 2021, 20:39

Tristan je napisao/la:
21 nov 2021, 20:04
Zadnjih 13 godina su samo cetri kluba osvajala prvenstvo najdraze nam BiH(FK Sarajevo,FK Zeljeznicar,HSK Zrinjski i FK Borac Banja Luka)

Prva 3 kluba su sigurno najveca 3 u drzavi.Borac ne treba da bude u ovom kosu.Ispadali su 2 puta u zadnji 6 godina ako se ne varam.Jedna poklonjena titula u 10 godina ne treba da ih stavi u ovaj rang.

Ljudi nisu nikad ispali iz lige.Imali su u klubu dosta dobri igraca kroz godine kao:Hrgovic,Menalo,Ricardo,Loncar,Zakaric,Cipetic,Wagner,Bagaric,Krstanovic,Corluka itd.
Vise trofeja od Borca.
Redovno izlaze u Evropu
Borac je jedini klub uz Sarajevo i Zeljeznicar koji je osvajao trofeje i u Jugoslavi i u BiH.
Siroki je osvojio zadnju titulu 2006. sto je prilicno davno bilo. Od domacih trofeja su jaci za jedan kup, ali kup Jugoslavije vrijedi bar duplo vise od ovog. :mrgreen: Mi imamo i taj evropski Mitropa kup, tako da smo tu negdje u egalu po trofejima.
imamo i navijacku grupu koja je debelo u top 4 u BiH, upravo sa Ultrasima, Manijacima i Hordama.
Sto se tice igraca je smijesno, pa i u Borcu su igrali: Stojan i Ognjen Vranjes, Miroslav Stevanovic, Zakaric, Bilbija, Maletic, Grujic, Grahovac, Trivunovic... Skoro svi ponikli u Borcu.
Siroki Brijeg je stabilniji klub i sa vise evropskih nastupa, i zahvaljujuci toj stabilnosti nisu ispadali iz PL, ali po meni nemaju obrise velikog kluba. Uspjesni i stabilni jesu.
Tacno
Borac ima kada pogledamo sve ukupno bolju historiju
Kao sto si napisao,imate taj jedan kup iz bivse drzave koji vrijedi kao 10 ovi sad.Jos + dobili ste u finalu kao drugoligas C.Zvezdu koja je te godine bila sampion.Izbacivsi prije toga Pristinu,Vojvodinu,Spartak i Osijek koji su takodjer tada bili prvoligasi sto jos vise dodaje na vrijednosti tom peharu.

Ali opet po meni Siroki je nesto bolji.Od kada je napravljena liga oni nisu nijednom ispali dok ste vi 4 ili 5 puta sto je stvarno previse.
Takodjer vi ste od osnivanja lige samo 5 puta izasli u Evropu dok je Siroki 15 puta cini mi se.

Grupa vam je sigurno top 5 u drzavi dok Skripari nisu ni u top 7.
Stadion po meni bolja Pecara.(mada tu je negdje)

Tu ste negdje.Ako gledamo samo BiH onda Siroki.Ako sve ukupno onda vi.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 21 nov 2021, 20:51

KONTRASVIH je napisao/la:
21 nov 2021, 16:03
OsmaDolazi je napisao/la:
21 nov 2021, 15:52
Ali Americka zastava na sredini istoka je prevrh majke mi. :D
Prodala bi k.urva kožu sa tijela, samo da se ne ugasi.

Fenomen je onaj ko se moze poistovjetiti sa mentalnim sklopovima sa Grbavice. :D
Nije realno da si toliko retardiran s obzirom da se tvoj klubcic po azijskim kladionicama provlacio ko najveca kujica sa sloganom "Uzmite me uzmite" i na kraju citav klub ode za sicu malezijsko-vijetnamskom lobiju.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 21 nov 2021, 21:03

Tristan je napisao/la:
21 nov 2021, 20:04

Vise trofeja od Borca.
Redovno izlaze u Evropu
Da, i im smo 2 puta osvojili kup Jugoslavije

Golem si Velež
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 21 nov 2021, 21:08

Posle ovog kola napokoj se malo iskristalisala tabela.
Zrinjski na vrhu sa zasluženom prednošću.
Putnike za Evropu zražiti u ekipama TC, Sarajevo i Borac.
Također Široki je uvijek kandidat za Evropu.
Željo zaslužuje da se nađe u ovoj grupi iznad jer imaju solidnu igru, fali malo motiva mozda a to bi mogao donijeti novi investitor.
I donji dio tabele gdje je borba za opstanak. Počinje sa Slobodom i završava sa Radnikom.
Sasvim realno stanje prema svemu do sada pokazanom, prema kvalitetu ekipa i naravno ciljeva i ambicija klubova.

nogometas
Kontakt:

Post Postao/la nogometas » 21 nov 2021, 21:12

Nekad sahovnica danas americka zastava na ghbavici. Napreduju komsije

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 21 nov 2021, 21:13

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
21 nov 2021, 21:08
Željo zaslužuje da se nađe u ovoj grupi iznad jer imaju solidnu igru, fali malo motiva mozda a to bi mogao donijeti novi investitor.
I donji dio tabele gdje je borba za opstanak. Počinje sa Slobodom i završava sa Radnikom.
Sasvim realno stanje prema svemu do sada pokazanom, prema kvalitetu ekipa i naravno ciljeva i ambicija klubova.
Iznenadjenje sezone Zrinjski i Leotar(mislio sam da nece boda imati)
Podbacaj Velez i Borac po meni.
Ostalo sve normalno kad se vidi u kakvom su stanju usli u sezonu sarajevski klubovi i Siroki.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Akta
Kontakt:

Post Postao/la Akta » 21 nov 2021, 21:20

nogometas je napisao/la:
21 nov 2021, 21:12
Nekad sahovnica danas americka zastava na ghbavici. Napreduju komsije
Evropske vrijednosti se gaje na Sugavici.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 21 nov 2021, 21:22

21 nov 2021, 20:39

Tacno
Borac ima kada pogledamo bas sve ukupno bolju historiju
Kao sto si napisao,imate taj jedan kup iz bivse drzave koji vrijedi kao 10 ovi sad.Jos + dobili ste u finalu kao drugoligas C.Zvezdu koja je te godine bila sampion.Izbacivsi prije toga Pristinu,Vojvodinu i Spartak koji su takodjer tada bili prvoligasi sto jos vise dodaje na vrijednosti tom peharu.

Ali opet po meni Siroki je jos uvijek bolji.Od kada je napravljena liga oni nisu nijednom ispali dok ste vi 4 ili 5 puta sto je stvarno previse.
Takodjer vi ste od osnivanja lige samo 5 puta izasli u Evropu dok je Siroki 15 puta cini mi se.

Tu ste negdje.Ako gledamo samo BiH onda Siroki.Ako sve ukupno onda mozda vi.
Dobar je parametar i to koliki je hajp da ti taj klub dolazi u goste ili kad mu ides u goste.

Znam da je Amar Osim govorio da je poslije Sarajeva, Borac Zelji najveci rival i da mu je Banjaluka najvruce gostovanje poslije derbija.

Vi imate pik na Siroki zbog nesrece sa Vedranom i svega sto se nakon toga izrodilo, ali ovako gledajuci samo fudbalski i pravo navijacki vjerujem da smo vam veci rivali od njih. Sjecam se hajpa kod vas sad kad smo dolazili zadnji put na Kosevo, pa onda one 3 utakmice u 7 dana kad vas je Kodro vodio 2015 itd.

Zrinjskom je Siroki sigurno veci rival jer su komsije i to im je svojevrsni lokalni derbi.

Velezovi se vise loze na Borac, da ne kazem da su pregorili u zadnje vrijeme. :mrgreen:

Mogli bi onda ovako za svaki klub, mislim da je vecini klubova veci derbi protiv Borca nego protiv Sirokog Brijega.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 21 nov 2021, 21:26

Realno, apsolutna nikakva loža ni sa jedne strane na Velež - Borac nije nikada bila, čak je bilo sve i više nego ok, sve do cirkusa sa Gigovićem. Poslije toga je otišlo nepopravljivo nizbrdo, a posljedice vidimo i na forumu evo :mrgreen:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 21 nov 2021, 21:26

21 nov 2021, 21:13
Ponosnipodrinjac je napisao/la:
21 nov 2021, 21:08
Iznenadjenje sezone Zrinjski i Leotar(mislio sam da nece boda imati)
Podbacaj Velez i Borac po meni.
Ostalo sve normalno kad se vidi u kakvom su stanju usli u sezonu sarajevski klubovi i Siroki.
Zrinjski je samo iznenađenje u dijelu da su se riješili pola igrača iz prošle sezone, ostali bez finansijske injekcije u Evropi a napravili su toliku razliku već sad.
Zrinjski se uvijek vidi pri vrhu ali ovako ubjedljivo je bas iznenađenje.
Leotar si u pravu. Obzirom kako su ušli u PL očekivanja su bila da su kante za nabijanje ali eto pružaju neki otpor.
Borac nije podbacio, tu su oni gdje pripadaju, možda malo visočije nego bi trebali, ali imaju vjetar u leđa pa su tu gdje jesu.
Velež također ne zaslužuje poziciju gdje je sada. Ne kažem da su za vrha ali za sredine jesu. Iznenađenje je i Sloboda, ali nekako su sa ovim antifudbalom uspjeli pokupiti neke bodove, sada je to pročitano i slijedi dodatni pad.
Ipak kažem ovo su iznenađenja po razmišljanju pred početak sezone, ali iz ove perspektive tabela je sada prilično realno stanje.
Zadnja izmjena: Ponosnipodrinjac, dana/u 21 nov 2021, 21:32, ukupno mijenjano 1 put.

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 21 nov 2021, 21:27

Olimpik - Vrapcici je najveci derbi federalke
Svaka drzava ima derbije, kako vrha, tako i dna. Derbije izmedju klubova koji odisu luzerstvom
🔹

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 21 nov 2021, 21:28

Balorda je napisao/la:
21 nov 2021, 21:26
Realno, apsolutna nikakva loža ni sa jedne strane na Velež - Borac nije nikada bila, čak je bilo sve i više nego ok, sve do cirkusa sa Gigovićem. Poslije toga je otišlo nepopravljivo nizbrdo, a posljedice vidimo i na forumu evo :mrgreen:
Realno, ali na Siroki Brijeg se nikad niste lozili. :mrgreen:
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 21 nov 2021, 21:30

Tristan je napisao/la:
21 nov 2021, 21:28
Balorda je napisao/la:
21 nov 2021, 21:26
Realno, ali na Siroki Brijeg se nikad niste lozili. :mrgreen:
Prvi utakmica nakon povratka u Premijer ligu (06/07) kaže drugačije ;) I gore kad bi išli bilo bi na nož, oni su redovno punili svoj sektor.

Sa Borcem je stvarno bilo ok sve, gostovanja su prolazila ok, vaši ovdje takođe bez problema.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Cesc44
Kontakt:

Post Postao/la Cesc44 » 21 nov 2021, 21:32

Tristan je napisao/la:
21 nov 2021, 21:22
21 nov 2021, 20:39

Tacno
Borac ima kada pogledamo bas sve ukupno bolju historiju
Kao sto si napisao,imate taj jedan kup iz bivse drzave koji vrijedi kao 10 ovi sad.Jos + dobili ste u finalu kao drugoligas C.Zvezdu koja je te godine bila sampion.Izbacivsi prije toga Pristinu,Vojvodinu i Spartak koji su takodjer tada bili prvoligasi sto jos vise dodaje na vrijednosti tom peharu.

Ali opet po meni Siroki je jos uvijek bolji.Od kada je napravljena liga oni nisu nijednom ispali dok ste vi 4 ili 5 puta sto je stvarno previse.

Tu ste negdje.Ako gledamo samo BiH onda Siroki.Ako sve ukupno onda mozda vi.
Dobar je parametar i to koliki je hajp da ti taj klub dolazi u goste ili kad mu ides u goste.

Znam da je Amar Osim govorio da je poslije Sarajeva, Borac Zelji najveci rival i da mu je Banjaluka najvruce gostovanje poslije derbija.

Vi imate pik na Siroki zbog nesrece sa Vedranom i svega sto se nakon toga izrodilo, ali ovako gledajuci samo fudbalski i pravo navijacki vjerujem da smo vam veci rivali od njih. Sjecam se hajpa kod vas sad kad smo dolazili zadnji put na Kosevo, pa onda one 3 utakmice u 7 dana kad vas je Kodro vodio 2015 itd.

Zrinjskom je Siroki sigurno veci rival jer su komsije i to im je svojevrsni lokalni derbi.

Velezovi se vise loze na Borac, da ne kazem da su pregorili u zadnje vrijeme. :mrgreen:

Mogli bi onda ovako za svaki klub, mislim da je vecini klubova veci derbi protiv Borca nego protiv Sirokog Brijega.
Promasio si bit rasprave ili barem onaj koji je na pocetku bio. Zna se koji klubovi cine veliku cetvorku i zbog cega je cine. Taj se pojam velike cetvorke uveliko koristio i cak su ga igraci i treneri koristili, sve do prosle godine kad se raspo Zeljo, a evo sad i Siroki, a ubacile se neke druge ekipe.
Da pojasnim cinit veliku cetvorku lige, nema nikakve veze sa kupovima, europom, navijacima, pa cak ni titulama, makar Siroki svaki put bio 4, on cini taj krug velike cetvorke.
Jer ne koristi se taj pojam u smislu 4 najtrofejnija, najveca kluba, nego u smislu poretka na ljestvici, tipa kao u PL "velika sestorka" i cini je Tottenham iako nista nije osvojio.
Malo ste vi skrenuli s teme koja je prvotno bila. Sad ko je kome veci rival to je vec pitanje, iskreno sa sportskog segmenta niste bili faktor zadnjih 20 godina ni najmanje, osim te 2 sezone i to ce ti potvrdi navijsci Zelje i Sarajeva isto, cak u puno vise slucajeva kad ste nam dolazili u gost upisivala se pobjeda unaprjed, jednostavno ma koliko god povjesno velik bio, to ne moze utjecat na trenutno stanje u ligi...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Venom i 19 gostiju.