NajvecaRadosti je napisao/la: ↑21 nov 2021, 18:30
Antipolitika3 je napisao/la: ↑21 nov 2021, 17:33
Zadnjih 13 godina su samo cetri kluba osvajala prvenstvo najdraze nam BiH(FK Sarajevo,FK Zeljeznicar,HSK  Zrinjski i FK Borac Banja Luka)
Jel vrijeme da proglasimo veliku cetvorku BiH nogometa?

Prva 3 kluba su sigurno najveca 3 u drzavi.Borac ne treba da bude u ovom kosu.Ispadali su 2 puta u zadnji 6 godina ako se ne varam.Jedna poklonjena titula u 10 godina ne treba da ih stavi u ovaj rang.
Po meni top 4:Sarajevo,Zrinjski,Zeljo,Siroki.

Ljudi nisu nikad ispali iz lige.Imali su u klubu dosta dobri igraca kroz godine kao:Hrgovic,Menalo,Ricardo,Loncar,Zakaric,Cipetic,Wagner,Bagaric,Krstanovic,Corluka itd.
Vise trofeja od Borca.
Redovno izlaze u Evropu
Financijski stabilni itd.
Jednom ispali, drugi put izbaceni.
Borac je jedini klub uz Sarajevo i Zeljeznicar koji je osvajao trofeje i u Jugoslavi i u BiH.
Siroki je osvojio zadnju titulu 2006. sto je prilicno davno bilo. Od domacih trofeja su jaci za jedan kup, ali kup Jugoslavije vrijedi bar duplo vise od ovog.  

Mi imamo i taj evropski Mitropa kup, tako da smo tu negdje u egalu po trofejima. 
Borac ima ubjedljivo najbolju posjetu uz sarajevske klubove,
imamo i navijacku grupu koja je debelo u top 4 u BiH, upravo sa Ultrasima, Manijacima i Hordama.
Sto se tice igraca je smijesno, pa i u Borcu su igrali: Stojan i Ognjen Vranjes, Miroslav Stevanovic, Zakaric, Bilbija, Maletic, Grujic, Grahovac, Trivunovic... Skoro svi ponikli u Borcu.
Siroki Brijeg je stabilniji klub i sa vise evropskih nastupa, i zahvaljujuci toj stabilnosti nisu ispadali iz PL, ali po meni nemaju obrise velikog kluba. Uspjesni i stabilni jesu.