Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Po meni najbolji
Prije rata
1. Velez, Sarajevo, Zeljo
2. Sloboda, Borac, Celik
3. Leotar, Iskra...
Poslije rata
1. Sarajevo, Zeljo, Zrinjski
2. Borac, Siroki
3. Celik, Sloboda, Velez
Ovo je po meni, naravno mora se spomenuti da je prije rata liga bila 3-4 liga Evrope, a poslije 35-36 liga
Prije rata
1. Velez, Sarajevo, Zeljo
2. Sloboda, Borac, Celik
3. Leotar, Iskra...
Poslije rata
1. Sarajevo, Zeljo, Zrinjski
2. Borac, Siroki
3. Celik, Sloboda, Velez
Ovo je po meni, naravno mora se spomenuti da je prije rata liga bila 3-4 liga Evrope, a poslije 35-36 liga
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
PatriceKwedi
- Kontakt:
Vrapcici ne predstavljaju nista. Nisu uopce pravni nasljednik FK Velez, a "poslije rata" su gola kita, ne znam po cemu su bolji od Leotara koji je bio prvak. Da ne nabrajam ostale klubove.
🔹
Smiri se zekane, stavi slusalice i stavi ovo nek ti sviraPatriceKwedi je napisao/la: ↑21 nov 2021, 21:44Vrapcici ne predstavljaju nista. Nisu uopce pravni nasljednik FK Velez, a "poslije rata" su gola kita, ne znam po cemu su bolji od Leotara koji je bio prvak. Da ne nabrajam ostale klubove.
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
- Tristan
- Kontakt:
Cesc44 je napisao/la: ↑21 nov 2021, 21:32
Promasio si bit rasprave ili barem onaj koji je na pocetku bio. Zna se koji klubovi cine veliku cetvorku i zbog cega je cine. Taj se pojam velike cetvorke uveliko koristio i cak su ga igraci i treneri koristili, sve do prosle godine kad se raspo Zeljo, a evo sad i Siroki, a ubacile se neke druge ekipe.
Da pojasnim cinit veliku cetvorku lige, nema nikakve veze sa kupovima, europom, navijacima, pa cak ni titulama, makar Siroki svaki put bio 4, on cini taj krug velike cetvorke.
Jer ne koristi se taj pojam u smislu 4 najtrofejnija, najveca kluba, nego u smislu poretka na ljestvici, tipa kao u PL "velika sestorka" i cini je Tottenham iako nista nije osvojio.
Malo ste vi skrenuli s teme koja je prvotno bila. Sad ko je kome veci rival to je vec pitanje, iskreno sa sportskog segmenta niste bili faktor zadnjih 20 godina ni najmanje, osim te 2 sezone i to ce ti potvrdi navijsci Zelje i Sarajeva isto, cak u puno vise slucajeva kad ste nam dolazili u gost upisivala se pobjeda unaprjed, jednostavno ma koliko god povjesno velik bio, to ne moze utjecat na trenutno stanje u ligi...
Antipolitika je pitao da li je vrijeme da se proglasi velika cetvorka BiH fudbala.
Mislim da je u tom pravcu isla diskusija.
Velika cetvorka Premijer lige kao pojam koji su korisili treneri i igraci je nesto drugo i tu se slazem, ali i ona je kao sto kazes proslost zbog pada Zelje i slabljenja Sirokog.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Velika trojka:Sarajevo,Zrinjski,Zeljo
Velika cetvorka:Sarajevo,Zrinjski,Zeljo,Siroki
Velika sestorka:Sarajevo,Zrinjski,Zeljo,Siroki,Borac,Velez
Po meni
Da zavrsimo sa ovim
Da je Celik jos tu sigurno bi i oni tu negdje bili.
@Cesc44 Tacno.Vecina igraca,trenera pa i navijaca u ligi su negdje do 2019 smatrali velikom cetvorkom Sarajevo,Zrinjski,Zelju i Siroki.Svaka medjusobna utakmica ove 4 ekipe bio je veliki derbi sa preko 5000 navijaca gdje god se igralo
To je trajalo cino mi se sve dok se Borac i Velez nisu vratili u ligu
Po meni
Da zavrsimo sa ovim
@Cesc44 Tacno.Vecina igraca,trenera pa i navijaca u ligi su negdje do 2019 smatrali velikom cetvorkom Sarajevo,Zrinjski,Zelju i Siroki.Svaka medjusobna utakmica ove 4 ekipe bio je veliki derbi sa preko 5000 navijaca gdje god se igralo
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 21 nov 2021, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
PatriceKwedi
- Kontakt:
Postoji all time tablica Premijer lige i tu su stvari jasne.
Jedina cetiri klubova sa svim odigranim utakmicama:
Sarajevo
Zeljeznicar
Zrinjski
Siroki Brijeg
Jedina cetiri klubova s preko 1000 bodova:
Sarajevo
Zeljeznicar
Zrinjski
Siroki Brijeg
Notorni Fk Vrapcici koji se ovdje od njihovih simpatizera, prodavaca paprika, guraju u velikane, imaju vise poraza nego pobjeda, a i gol razlika im je u minusu. Leotar ima vise pobjeda od njih, a Slavija samo devet manje.
Jedina cetiri klubova sa svim odigranim utakmicama:
Sarajevo
Zeljeznicar
Zrinjski
Siroki Brijeg
Jedina cetiri klubova s preko 1000 bodova:
Sarajevo
Zeljeznicar
Zrinjski
Siroki Brijeg
Notorni Fk Vrapcici koji se ovdje od njihovih simpatizera, prodavaca paprika, guraju u velikane, imaju vise poraza nego pobjeda, a i gol razlika im je u minusu. Leotar ima vise pobjeda od njih, a Slavija samo devet manje.
🔹
Velika kriminalna četvorka:
Pitice
Kmeljo
Svinjski
Uski

Pitice
Kmeljo
Svinjski
Uski
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Da, u prijateljskim itekako moze. Radi svega sto si gore naveo. Medjutim, u zvanicnim realno tesko. To treba rascistiti. Ako hoce nek ih zove sada za ovu utakmicu u Americi sto da ne.Beduin je napisao/la: ↑21 nov 2021, 13:01Ma nije on dobio skoro nikakvu sansu niti je nesto poseban igrac, uostalom kao i cijela nasa liga, ali je pijepo i ohrabrujuce za nase igrace i ligu da ponekad, u manje bitnim utakmicama, i dobiju neki poziv i minute.vedinjo98 je napisao/la: ↑21 nov 2021, 12:43Ja pokusavam skontati, ali ne kontam. Corluka je prosle godine kod Bajevica dobijao pozic, pa nije nista pokazao. Pomirite se s cinjenicom da u nasoj ligi nema kvaliteta za repku. Pa Rahmanovic i Tatar na vrhuncu kad dobise poziv u repku nisu se vidjeli na terenu.
Prvo, nikad ne znas hoce li iskociti neki novi Dzeko, Cimirot, Hadziahmetovic i jos nekih igraca koji su igrali u nasoj ligi i reprezentaciji, a sa druge strane bi bilo porazavajuce i nefer da reknes "nema kvalitete u nasoj ligi i nece biti poziva jer nema fajde od vas".
Ovako poneki prijateljski susret moze istrpiti par poziva i po mogucnosti neku minutazi, da li da vezes igraca za reprezentatovni nastup u buducnosti ili iz nekog drugog motiva.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Ne izmišljaj.Tristan je napisao/la: ↑21 nov 2021, 21:22Dobar je parametar i to koliki je hajp da ti taj klub dolazi u goste ili kad mu ides u goste.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑21 nov 2021, 20:39
Tacno
Borac ima kada pogledamo bas sve ukupno bolju historiju
Kao sto si napisao,imate taj jedan kup iz bivse drzave koji vrijedi kao 10 ovi sad.Jos + dobili ste u finalu kao drugoligas C.Zvezdu koja je te godine bila sampion.Izbacivsi prije toga Pristinu,Vojvodinu i Spartak koji su takodjer tada bili prvoligasi sto jos vise dodaje na vrijednosti tom peharu.
Ali opet po meni Siroki je jos uvijek bolji.Od kada je napravljena liga oni nisu nijednom ispali dok ste vi 4 ili 5 puta sto je stvarno previse.
Takodjer vi ste od osnivanja lige samo 5 puta izasli u Evropu dok je Siroki 15 puta cini mi se.
Grupa vam je sigurno top 5 u drzavi dok Skripari nisu ni u top 7.
Stadion po meni bolja Pecara.(mada tu je negdje)
Tu ste negdje.Ako gledamo samo BiH onda Siroki.Ako sve ukupno onda mozda vi.
Znam da je Amar Osim govorio da je poslije Sarajeva, Borac Zelji najveci rival i da mu je Banjaluka najvruce gostovanje poslije derbija.
Vi imate pik na Siroki zbog nesrece sa Vedranom i svega sto se nakon toga izrodilo, ali ovako gledajuci samo fudbalski i pravo navijacki vjerujem da smo vam veci rivali od njih. Sjecam se hajpa kod vas sad kad smo dolazili zadnji put na Kosevo, pa onda one 3 utakmice u 7 dana kad vas je Kodro vodio 2015 itd.
Zrinjskom je Siroki sigurno veci rival jer su komsije i to im je svojevrsni lokalni derbi.
Velezovi se vise loze na Borac, da ne kazem da su pregorili u zadnje vrijeme.
Mogli bi onda ovako za svaki klub, mislim da je vecini klubova veci derbi protiv Borca nego protiv Sirokog Brijega.
Nema potrebe za raspravom, FK Sarajevo je najveći klub Bosne i Hercegovine, i prije i poslije rata.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
O čemu ti momče?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Poz
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
Vjeverica777
- Kontakt:
Velika cetvorka BH fudbala
Sarajevo,Zeljo,Zrinjski,Siroki i tu nema dileme...Pa ne moze se nakon 1-2 odigrane losije sezone ispasti iz tog kruga, a Siroki je i prosle godine igrao Europu a Željo prije 2 godine tako da se ne moze tako brzo te klubove otpisati. I jedini klubovi koji nisu ispadali iz lige i niti ce ubrzo. Ti klubovi su se poprilicno izgradili na domacim travnjacima i zaslužuju koliko toliko postovanja od protivnickih ekipa ali i predstavljaju neko ime u domacem fudbalu i privlačniji su igracima od ostalih klubova. Ovi klubovi u zadnjih 20 godina imaju po 14-15 odigranih sezona u euro takmicenjima pa su sigurno i u okolnim zemljama priznatiji od ostalih BH klubova.
Sarajevo,Zeljo,Zrinjski,Siroki i tu nema dileme...Pa ne moze se nakon 1-2 odigrane losije sezone ispasti iz tog kruga, a Siroki je i prosle godine igrao Europu a Željo prije 2 godine tako da se ne moze tako brzo te klubove otpisati. I jedini klubovi koji nisu ispadali iz lige i niti ce ubrzo. Ti klubovi su se poprilicno izgradili na domacim travnjacima i zaslužuju koliko toliko postovanja od protivnickih ekipa ali i predstavljaju neko ime u domacem fudbalu i privlačniji su igracima od ostalih klubova. Ovi klubovi u zadnjih 20 godina imaju po 14-15 odigranih sezona u euro takmicenjima pa su sigurno i u okolnim zemljama priznatiji od ostalih BH klubova.
Ovaj tzv veleez nije ni medju 10 najvecih bh klubovaNajvecaRadosti je napisao/la: ↑21 nov 2021, 21:47Velika trojka:Sarajevo,Zrinjski,Zeljo
Po meni
Da zavrsimo sa ovim
Ono što je obilježilo prvi dio sezone je takodjer nevjerojatna posjeta u Posusju.
Svaka im čast.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ništa, nazivas nas piticama, pa mi se ne svidja ime
A usput da te napomenem za jucerasnju utakmicu
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Svaka nam bila ovakva aBd
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.