Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Dzaba tebi objasnjavat kad osnovnu statistiku shvatit ne mozes.
- Shategabri
- Kontakt:
To ima i logike i smisladscile je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:38Pa da, na to i mislim, da su zastita od onog koji nosi masku. Dakle ti ako u inkubaciji izbacujes virus, daleko ces manje kontaminirati sa maskom, jer jednostavno imas fizicku barijeru. To je sve sto pokusavam reci.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:33Jesu li adekvatna zaštita za atipični virus gripe?dscile je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:29
Naravno da nose radi sprijecavanja sirenja bolesti, tj da smanje mogucnost kontaminacije hururske rane. Maske su jedna od osnova principa asepse i antisepse, a njih ti moze objasniti svako ko je ucio hirurgiju.
Uostalom, nije ni tesko zakljuciti da su maske fizicka barijera i da smanjuju kontaminaciju iz usta, zbog cega su ih ovi i preporucivali da se nose u kaficima. Ako kome nije jasno kako rade, neka kihne sa maskom i bez nje, pa ce vidjeti efekat. Ili nadje na internetu koliko se sire cestice pljuvacke prilikom obicnog pricanja.
Preporučivane su FFP2 ili FFP3 (još bolje) kao neka konkretna zaštita.
Ok, slažem se da su one prije svega zaštita od onog ko nosi masku. Ne toliko i onog ko nosi masku. Ne u mjeri u kojoj bi bilo zadovoljavajuće.

Zato i jest ok da se nose u zatvorenim prostorima gdje fluktuira veliki broj ljudi kao supermarketi, dvorane, javne ustanove.
Međutim, vani i u vozilu kad si recimo sam...ne znam, počnem se pitati da li je tim ljudima sve ovo uticalo na razum.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Zato što tu statistiku temeljite na onom što vam se plasiralo.
Šeranić je doktor medicine, al priča kako mu se kaže da priča i radi što mu se kaže da radi.
Učestvuje u kriminalu i klima glavom.
Jel ti vjeruješ onda u ono što on priča? Da li postoji mogućnost da taj čovjek priča neke stvari po direktivi, a ne zato što je tako?
Znam, ti ćeš reći da u Njemačkoj nisu Šeranići i nije taj sistem.
**** ga, eno onaj neki njemački doktor kaže svi će preboljeti, pomrijeti ili biti vakcinisani do kraja zime.
Ovi u Austriji tvrdi lockdown, uvode obaveznu vakcinaciju, propisali i kazne.
Da vidimo hoće li oni to tako riješiti.
Koševo Zapad
- Juventinissimo
- Kontakt:
Nece i ne moze se ova bolest ni s cim rijesiti i okoncati 100%. Ona ostaje sa nama zauvijek.
Sve sto se radi, radi se sa ciljem minimiziranja stete, konkretno smrti i opterecenosti zdravstvenog sistema.
Maska pomaze u zaustavljanju sirenja X%, rastojanje i lockdown Y%. Vakcina stiti od tezih simptoma i smrtnog ishoda Z%.
(X, Y, Z < 100)
Vremenom ce bolest - ili postati endemska, ili mutirati u supervirus.
Vidjet cemo.
Sve sto se radi, radi se sa ciljem minimiziranja stete, konkretno smrti i opterecenosti zdravstvenog sistema.
Maska pomaze u zaustavljanju sirenja X%, rastojanje i lockdown Y%. Vakcina stiti od tezih simptoma i smrtnog ishoda Z%.
(X, Y, Z < 100)
Vidjet cemo.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Ovo.Juventinissimo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:59Nece i ne moze se ova bolest ni s cim rijesiti i okoncati 100%. Ona ostaje sa nama zauvijek.
Širenje se neće zaustaviti i vjerovatno će se svi zaraziti u jednom momentu, ali smrtnost se može smanjiti i tu nema nikakvih upitnika ili nepoznanica. Zato je potrebna vakcina.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Džaba govoriš(te), zavjeraši i antivakseri poštuju samo 100% efikasnost, bilo čega, i maski, i mjera, i vakcina...ako nije 100% onda je zavjera
Opterećenost sustava nećeš zaustaviti vakcinama jer i vakcinisani završe u bolnicama. Tu sve pada u vodu. Smrtnost da. Ako je vjerovati brojkama. Upitno je što će biti kroz godinu, dvije. Kakve posljedice od vakcine, psihičke posljedice i sve ostale sve ovo komplet što se radi i nekad u budućnosti ćemo vidjeti rezultate. Do tad se svađajte ovdje lijepoJuventinissimo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:59Nece i ne moze se ova bolest ni s cim rijesiti i okoncati 100%. Ona ostaje sa nama zauvijek.
(X, Y, Z < 100)
Vidjet cemo.

- feniksptica
- Kontakt:
Ovdje same lazi i lazno znanje i pokupljena pamet svijeta.
Kao i sto je bilo prije perioda vakcina tako je i poslije, neki iednostvno prodju bez simptoma a neke bas pokosi virus. Nema to veze s vakcinom jer sam se uvjerio u mojoj blizini da je tako.
Drugo prenatrpanost bolnica je cista laz. Mozete vi vaditi neke statistike i sta sve ne, ali broj lezecih pacijenata je manji na mnogim odjelima ( hirurgija pedijatrija) . Na plucnom ne lezi nista manji broj nego prije pojave covida. Sve ostalo sto pisete je sviranje bivsem kancelaru Austrije. Mozete vi pricati sta hocete ali 90% vas sto pricate niste vidjeli iznutra kako je za vrijeme pandemije.
Kao i sto je bilo prije perioda vakcina tako je i poslije, neki iednostvno prodju bez simptoma a neke bas pokosi virus. Nema to veze s vakcinom jer sam se uvjerio u mojoj blizini da je tako.
Drugo prenatrpanost bolnica je cista laz. Mozete vi vaditi neke statistike i sta sve ne, ali broj lezecih pacijenata je manji na mnogim odjelima ( hirurgija pedijatrija) . Na plucnom ne lezi nista manji broj nego prije pojave covida. Sve ostalo sto pisete je sviranje bivsem kancelaru Austrije. Mozete vi pricati sta hocete ali 90% vas sto pricate niste vidjeli iznutra kako je za vrijeme pandemije.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- Juventinissimo
- Kontakt:
Ko na ovom svijetu i u zivotu trazi i ocekuje 100% u bilo cemu, taj je trebao ostati u epruveti. Ili se podvuci negdje pod stakleno zvono.
Pa i na onom svijetu ce najbolji od nas dobiti 99, a ne 100 djevica.

Pa i na onom svijetu ce najbolji od nas dobiti 99, a ne 100 djevica.

Jos da nam das podatak koliko vakcinisanih, a koliko nevakcinisanih ima na 100 hospitalizacija i sve 5.brig je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:07Opterećenost sustava nećeš zaustaviti vakcinama jer i vakcinisani završe u bolnicama. Tu sve pada u vodu. Smrtnost da. Ako je vjerovati brojkama. Upitno je što će biti kroz godinu, dvije. Kakve posljedice od vakcine, psihičke posljedice i sve ostale sve ovo komplet što se radi i nekad u budućnosti ćemo vidjeti rezultate. Do tad se svađajte ovdje lijepoJuventinissimo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:59Nece i ne moze se ova bolest ni s cim rijesiti i okoncati 100%. Ona ostaje sa nama zauvijek.
(X, Y, Z < 100)
Vidjet cemo.![]()
Austrija 

Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
To je tofeniksptica je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:08Ovdje same lazi i lazno znanje i pokupljena pamet svijeta.

- Juventinissimo
- Kontakt:
Sve se svodi na to da se zaista nevakcinisanima treba zabraniti kretanje i ulazak u prostorije sa vakcinisanima.
Dati mogucnost izbora kada je metoda lijecenja u pitanju, ali nevakcinisani nemaju pravo ulaska u zdravstvenu ustanovu.
Ko prezivi, prezivi.
Dati mogucnost izbora kada je metoda lijecenja u pitanju, ali nevakcinisani nemaju pravo ulaska u zdravstvenu ustanovu.
Ko prezivi, prezivi.

Ovu sliku treba stavljati na svaku stranicu ove teme. Ništa pametnije, jednostavnije i jasnije nismo mogli, niti ćemo vidjeti.

Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Shategabri
- Kontakt:
Skoro dvije godine su kako je virus prisutan kod nas.Balorda je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:02Ovo.Juventinissimo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:59Nece i ne moze se ova bolest ni s cim rijesiti i okoncati 100%. Ona ostaje sa nama zauvijek.
Širenje se neće zaustaviti i vjerovatno će se svi zaraziti u jednom momentu, ali smrtnost se može smanjiti i tu nema nikakvih upitnika ili nepoznanica. Zato je potrebna vakcina.
Mislim da nema tog čovjeka koji na neki način nije imao dodir sa virusom.
Da bi to bilo, trebao si živjeti u nekoj prašumi izolovan od ostatka ljudstva.
Ova vakcina je mjera za ublažavanje i to trenutno. Potvrđeno je da poslije 6 mjeseci treba booster. Šta poslije boostera? Pa opet booster.
Dugoročno gledano, virus neće nestati. Da bi održavao taj neki nivo zaštite, trebaš se vakcinisati svako 6 mjeseci.
Koševo Zapad
Vakcina nije nikakva mjera ublažavanja, vakcina je sredstvo da se smanji smrtnost od jedne bolesti. I to vakcine rade otkad je medicine i to radi i ova vakcina. Šta tebi i sličnima nije jasno, ja ne znam, ali je očito da vam fali sivih ćelija u mozgu.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:21Skoro dvije godine su kako je virus prisutan kod nas.Balorda je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:02Ovo.Juventinissimo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:59Nece i ne moze se ova bolest ni s cim rijesiti i okoncati 100%. Ona ostaje sa nama zauvijek.
Ova vakcina je mjera za ublažavanje i to trenutno. Potvrđeno je da poslije 6 mjeseci treba booster. Šta poslije boostera? Pa opet booster.
Dugoročno gledano, virus neće nestati. Da bi održavao taj neki nivo zaštite, trebaš se vakcinisati svako 6 mjeseci.
Zadnja izmjena: Balorda, dana/u 22 nov 2021, 14:24, ukupno mijenjano 1 put.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Shategabri
- Kontakt:
Šta predlažeš, odvojene šetnice?Juventinissimo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:17Sve se svodi na to da se zaista nevakcinisanima treba zabraniti kretanje i ulazak u prostorije sa vakcinisanima.
Ko prezivi, prezivi.![]()
Odvojene institucije?
Samo bi nešto dijelili...
Hoće na kraju biti dvije nacije, vakcinisani i nevakcinisani?
A može li i mogućnost izbora za plaćanje zdravstvenog?
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Znaš šta tebi fali?Balorda je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:23Vakcina nije nikakva mjera ublažavanja, vakcina je sredstvo da se smanji smrtnost od jedne bolesti. I to vakcine rade otkad je medicine i to radi i ova vakcina. Šta tebi i sličnima nije jasno, ja ne znam, ali je očito da vam fali sivih ćelija u mozgu.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:21Skoro dvije godine su kako je virus prisutan kod nas.
Da te neko zatjera u pi.čku materinu.
Nauči se komunicirati bez da u svakom postu imputiraš nekom da je glup, da nema mozga i slično.
Eto nek si ti svu pamet svijeta pokupio.
Koševo Zapad
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Korona fanatici su postali izuzetno radikalni.

Jako lijepo bi se uklopili u partiju.
Jednostavno im je krivo sto se nismo pokleknuli njihovim vladarima.

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- Shategabri
- Kontakt:
Sve bi nešto zatvarali, ograničavali, provodili neku represiju.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:26Korona fanatici su postali izuzetno radikalni.
Da osnuju i logore za nevakcinisane?
Korona ludilo je stvarno uzelo maha.
Utiče poput kravljeg ludila.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.