Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Meni Britanski i Bosanski odnosno Sarajevski humor odgovaraju, za drugo sam retardiran tj nije mi ništa smješno niti zabavno. Hrvatski mi ne odgovara, Američki isto tako, Američki jedino mogu gledat Two and a Half Men i to radi Čarlija (radi lika, karizme ... ne radi serije). Srpske tamo i vamo, ima genijalnih a ima i humora ranga Hrvatskog.
Je li još neko primijetio koliko je "Kriza" ukrala ideja iz Two and a Half Men-a?
- RollingPaper
- Kontakt:
Vratice se rode je jedna od najboljih serija ikad sa ovih prostora.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑26 nov 2021, 12:04Prosecna serija sa glumackog aspekta. Nikolic i Dvornik su joj dali sarm, Lakovic mozda jos vise. Bilo je zanimljivih sporednih uloga, one su po obicaju kod tih dugih serija "pojele" glavne likove koji brzo utonu u monotoniju (osim Gige).
Medjutim, ta serija je sa druge strane u detalje opisala truo samoupravni socijalisticki sistem iznutra, nagovestila je tragicnu tranziciju (u liku Kurcubica), pogadjala je srz glavnih drustvenih problema. U 30-ak efektivnih minuta po epizodi to nije bilo nimalo lako, a uspeli su.
Beogradska ispostava JRT je tada snimala ozbiljne serije. Paralelno je snimljen i "Vuk Karadzic" i ta serija je proglasena najboljom evropskom serijom na mnogim evropskim festivalima. Medjutim tematika joj je ipak bila istorijska, dok se "Bolji zivot" bavio svakodnevnicom, bio je prisutan u svacijem domu, bio je ogledalo onoga sto smo svi tada gledali, a i danas gledamo u modifikovanom obliku.
Tokom 90-ih snimljena je u pocetku jos bolja serija na isti kalup "Srecni ljudi". Ta serija je u pocetku i srednjem delu svog emitovanja nadmasivala "Bolji zivot" u svim aspektima, ali je potonula u finisu, kako scenarijom (upropastena je sa onim kucetom) tako i dovijanjem (glumci su radili bez honorara fakticki, Boskovicka i Mijatovicka napustile projekat itd.), odnosno postala je deo TV-seme. Ali neki sporedni likovi poput Popare, Scepana Scekica, Ozrena Soldatovica, udarili su pecat tom vremenu.
"Vratice se rode" solidna, prosecna serija i nista vise. Nije ni medju 25 najboljih svih vremena kada je srpska produkcija u pitanju. Zapravo gola reciklaza vec vidjenog u filmovima i prethodnim serijama. Premalo novih ideja, premalo inventivnosti, gluma takodje pomalo zatajila. Iskocio Ljuba Bandovic sa svojom sporednom ulogom, Raka odradio dobro ulogu seoskog alkoholicara i to je to![]()
Dobre namjere je meni odlična serija.
Dobra je i Konak kod Hilmije. LZN sad ima preglupe zaplete. Baš na silu.
Dobra je i Konak kod Hilmije. LZN sad ima preglupe zaplete. Baš na silu.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Pade žena na carini sa 15kg čistog kupusa 
100% sportski i krajnje opušten potpis
- Marsal
- Kontakt:
Ni meni nije čemu američki humor ali npr legla mi je Brooklyn 99, pogotovo prvih 4-5 sezonasljivo je napisao/la: ↑26 nov 2021, 14:13Meni Britanski i Bosanski odnosno Sarajevski humor odgovaraju, za drugo sam retardiran tj nije mi ništa smješno niti zabavno. Hrvatski mi ne odgovara, Američki isto tako, Američki jedino mogu gledat Two and a Half Men i to radi Čarlija (radi lika, karizme ... ne radi serije). Srpske tamo i vamo, ima genijalnih a ima i humora ranga Hrvatskog.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Standard za njega
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
Probaj s ovom dvojicomsljivo je napisao/la: ↑26 nov 2021, 14:13Meni Britanski i Bosanski odnosno Sarajevski humor odgovaraju, za drugo sam retardiran tj nije mi ništa smješno niti zabavno. Hrvatski mi ne odgovara, Američki isto tako, Američki jedino mogu gledat Two and a Half Men i to radi Čarlija (radi lika, karizme ... ne radi serije). Srpske tamo i vamo, ima genijalnih a ima i humora ranga Hrvatskog.
E moj Rajaze gdje je tu humor.
Komedije vise i ne gledam jer je vecina na ovaj fazon sto si postavio.
Ovo je humor.
Ovo je humor.
Dva smo svijeta različita i upravnik kazališta Fadil. Šteta što ima samo 12 il 14 epizoda. 
Tako blizu, a tako daleko.
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Na osnovu kojih referenci?RollingPaper je napisao/la: ↑26 nov 2021, 14:19Vratice se rode je jedna od najboljih serija ikad sa ovih prostora.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑26 nov 2021, 12:04Prosecna serija sa glumackog aspekta. Nikolic i Dvornik su joj dali sarm, Lakovic mozda jos vise. Bilo je zanimljivih sporednih uloga, one su po obicaju kod tih dugih serija "pojele" glavne likove koji brzo utonu u monotoniju (osim Gige).
Medjutim, ta serija je sa druge strane u detalje opisala truo samoupravni socijalisticki sistem iznutra, nagovestila je tragicnu tranziciju (u liku Kurcubica), pogadjala je srz glavnih drustvenih problema. U 30-ak efektivnih minuta po epizodi to nije bilo nimalo lako, a uspeli su.
Beogradska ispostava JRT je tada snimala ozbiljne serije. Paralelno je snimljen i "Vuk Karadzic" i ta serija je proglasena najboljom evropskom serijom na mnogim evropskim festivalima. Medjutim tematika joj je ipak bila istorijska, dok se "Bolji zivot" bavio svakodnevnicom, bio je prisutan u svacijem domu, bio je ogledalo onoga sto smo svi tada gledali, a i danas gledamo u modifikovanom obliku.
Tokom 90-ih snimljena je u pocetku jos bolja serija na isti kalup "Srecni ljudi". Ta serija je u pocetku i srednjem delu svog emitovanja nadmasivala "Bolji zivot" u svim aspektima, ali je potonula u finisu, kako scenarijom (upropastena je sa onim kucetom) tako i dovijanjem (glumci su radili bez honorara fakticki, Boskovicka i Mijatovicka napustile projekat itd.), odnosno postala je deo TV-seme. Ali neki sporedni likovi poput Popare, Scepana Scekica, Ozrena Soldatovica, udarili su pecat tom vremenu.
"Vratice se rode" solidna, prosecna serija i nista vise. Nije ni medju 25 najboljih svih vremena kada je srpska produkcija u pitanju. Zapravo gola reciklaza vec vidjenog u filmovima i prethodnim serijama. Premalo novih ideja, premalo inventivnosti, gluma takodje pomalo zatajila. Iskocio Ljuba Bandovic sa svojom sporednom ulogom, Raka odradio dobro ulogu seoskog alkoholicara i to je to![]()
Ponavljam, reciklaza ranije vec vidjenog. Da ne kazem koliko je scenarijski sam zavrsetak serije prenaivan (u rangu Sotrinih ostvarenja), sportskim zargonom receno treceligaski nivo
Najbolja ikada je za klince do 25 godina. Za ljude koji se bave kinematografijom ili koliko-toliko je poznaju goli prosek. Pazi, nisam rekao da je serija losa, niti imam pejorativan odnos, samo ne vidim nista u njoj vredno takvih hiperbola, kao ni drugi ljudi u Srbiji, a prate tu scenu barem 30-40 godina.
Gledam svašta, al' kad na ovog Keya i Peelea oči mi se preokrenu. Sekunde mi nisu smiješni.
[media][/media]
Ovo je već ekstra, često mi na FB Watchu izbacuje inserte i skečeve.
[media][/media]
Ovo je već ekstra, često mi na FB Watchu izbacuje inserte i skečeve.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
I meni su Mućke bolje od ovog. Najbolje ikad vjerovatno. Alo alo isto tako, ali Key and Peele me uvijek mogu nasmijati, pogotovo nakon treće buksne
- RollingPaper
- Kontakt:
A ti se bavis kinematografijom? Jesil slusao sta glumci pricaju o Rodama? Pa tesko da ces nac lika iz serije sa vise krimi karizme od lika Duleta Pacova.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑26 nov 2021, 15:21Na osnovu kojih referenci?RollingPaper je napisao/la: ↑26 nov 2021, 14:19Vratice se rode je jedna od najboljih serija ikad sa ovih prostora.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑26 nov 2021, 12:04
Prosecna serija sa glumackog aspekta. Nikolic i Dvornik su joj dali sarm, Lakovic mozda jos vise. Bilo je zanimljivih sporednih uloga, one su po obicaju kod tih dugih serija "pojele" glavne likove koji brzo utonu u monotoniju (osim Gige).
Ponavljam, reciklaza ranije vec vidjenog. Da ne kazem koliko je scenarijski sam zavrsetak serije prenaivan (u rangu Sotrinih ostvarenja), sportskim zargonom receno treceligaski nivo![]()
Najbolja ikada je za klince do 25 godina. Za ljude koji se bave kinematografijom ili koliko-toliko je poznaju goli prosek. Pazi, nisam rekao da je serija losa, niti imam pejorativan odnos, samo ne vidim nista u njoj vredno takvih hiperbola, kao ni drugi ljudi u Srbiji, a prate tu scenu barem 30-40 godina.
Zaboravio sam da kazem da su zadnje sezone blago rečeno ocajne, dok su prve dvije definitivno masterpiece.
Po Srbiji ljudi vole Rode, ne znam s kim si ti pricao. Dosta intelektualaca tamo cijeni Rode, pa vodja Beogradskog sindikata, onaj Skabo je izjavio da su Rode najbolja srpska serija svih vremena.
Da se podsjetimo na trenutke kad ti se smije a ne smiješ (najčešće u školi ili na teravijama):
Ali mora se ići dalje. Te serije su stare 40 godina. Late night show sa Oliverom i Colbertom je sjajan.
Rick and Morty je genijalan crtani. Imaju Amerikanci humora za razliku od Hrvata.
Rick and Morty je genijalan crtani. Imaju Amerikanci humora za razliku od Hrvata.
Rick and Morty je humor na visem intelektualnom nivou nije bas za your average joe.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Pogledajte Red Dwarf ako niste. Odličan sitcom i slican kalup humora kao navedeno. Ne kazu dzaba old is gold. Novi humor je pun cenzura i uglavnom za snowflakes.Ne zaboravite ni na Ali G Show
Rick and Morty je show sa najiritantnijim fanbaseom ikad, a i sama serija nije ništa posebno meni. Probao par puta gledati, ne znam da li sam ikad prvu epizodu završio.
Zanimljivo, po mom opusu trebao bih da volim Ricka i Mortyja, kao i Stranger Things, a ujedno su to i dvije serije koje nisam mogao gledati duže od pola prve epizode.To be fair, you have to have a very high IQ to understand Rick and Morty. The humour is extremely subtle, and without a solid grasp of theoretical physics most of the jokes will go over a typical viewer's head. There's also Rick's nihilistic outlook, which is deftly woven into his characterisation- his personal philosophy draws heavily from Narodnaya Volya literature, for instance. The fans understand this stuff; they have the intellectual capacity to truly appreciate the depths of these jokes, to realise that they're not just funny- they say something deep about LIFE. As a consequence people who dislike Rick & Morty truly ARE idiots- of course they wouldn't appreciate, for instance, the humour in Rick's existential catchphrase "Wubba Lubba Dub Dub," which itself is a cryptic reference to Turgenev's Russian epic Fathers and Sons. I'm smirking right now just imagining one of those addlepated simpletons scratching their heads in confusion as Dan Harmon's genius wit unfolds itself on their television screens. What fools.. how I pity them.
And yes, by the way, i DO have a Rick & Morty tattoo. And no, you cannot see it. It's for the ladies' eyes only- and even then they have to demonstrate that they're within 5 IQ points of my own (preferably lower) beforehand. Nothin personnel kid
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 26 nov 2021, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."