Super liga Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Novi sampion Srbije ce da bude

Partizan
63
48%
Crvena zvezda
67
52%

Ukupno glasova: 130

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Re: Jelen Super liga Srbije

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 13 dec 2021, 09:37

Felixians4 je napisao/la:
19 avg 2021, 23:31
alan_kardec je napisao/la:
19 avg 2021, 23:20
ako Partizan izbaci Santa Claru i uđe u grupe LK, Srbija he jako blizu da ima dva predstavnika u LŠ, što je ne tako davno bilo nezamislivo.
Česi,Turci,Švicarci,Belgijci trebali bi imati više ekipa u grupama i nisu toliko daleko. Tu je i Hrvatska,Grčka(ovisno tko prođe PAOK-Rijeka)
Sefe, da ne citiram celu nasu zustru tadasnju debatu, sta bi ovo? :kafa:
Na pragu smo 11. mesta koje trenutno cvrsto drzimo, tj. ne samo 2 u kvalifikacijama, nego i direktno u LS, odnosno 3 sveukupno u grupnim fazama evropskih kupova. I ne samo za sezonu 2023/24, nego i za najmanje sezonu iza.
Govorio je tebi Zeljko jos u avgustu o ovome sto se sada samo finalizuje, ali ti ne htede da citas s razumevanjem.
I opet ponavljam, nije ovo sada odjednom ove godine, samo je posledica dugogodisnjeg trenda/rada, a pre toga refrormi, tj. pocetka istih u srpskom fudbalu (traju i danas).
Inace Zvezdasi i Partizanovci, a znam ih dosta sa obe strane, su pozitivno raspolozeni jedni prema drugima i ovom opstem trendu, govorim o ozbiljnim ljudima, a ne o balavcima od 15-20 godina. I jedni i drugi su prizeljkivali da ovi drugi preskoce grupu i prezime. Nikakvih sukoba ne bese, a kako ti ovde najavljivase... :kafa: Zajednicki interes je isplivao na povrsinu. To se i ocekivalo doduse.
U upravama i Zvezde i Partizana pometeni su pacovi koji su na radnom mestu bavili se samo suparnickim klubom, podmetali klipove, pisali svakodnevna saopstenja za javnost. Obe uprave se bave same sobom, svojim klubovima.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 13 dec 2021, 10:42

Danas u 14:00 Partizan dobija protivnika u sesnaestini finala Lige konferencija!

Potencijalni rivali:

Sparta Prag (Ceska)
PSV Ajndhoven (Holandija)
Lester siti (Engleska)
Fenerbahce (Turska)
Olimpik Marselj (Francuska)
Mitjiland (Danska)
Seltik (SkoCka)
Rapid (Austrija)

Prva utakmica je u gostima, revans je u Beogradu.

Najtezi rivali: PSV Ajndhoven & Olimpik Marselj
Najmanje teski rivali: Sparta Prag & Rapid
Moja zelja: Partizan - Seltik, repriza iz 1989. :cool:
Zadnja izmjena: EpateguiHuleteti, dana/u 13 dec 2021, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 13 dec 2021, 11:47

EpateguiHuleteti je napisao/la:
13 dec 2021, 09:37
19 avg 2021, 23:31
alan_kardec je napisao/la:
19 avg 2021, 23:20
ako Partizan izbaci Santa Claru i uđe u grupe LK, Srbija he jako blizu da ima dva predstavnika u LŠ, što je ne tako davno bilo nezamislivo.
Česi,Turci,Švicarci,Belgijci trebali bi imati više ekipa u grupama i nisu toliko daleko. Tu je i Hrvatska,Grčka(ovisno tko prođe PAOK-Rijeka)
Sefe, da ne citiram celu nasu zustru tadasnju debatu, sta bi ovo? :kafa:
Na pragu smo 11. mesta koje trenutno cvrsto drzimo, tj. ne samo 2 u kvalifikacijama, nego i direktno u LS, odnosno 3 sveukupno u grupnim fazama evropskih kupova. I ne samo za sezonu 2023/24, nego i za najmanje sezonu iza.
Govorio je tebi Zeljko jos u avgustu o ovome sto se sada samo finalizuje, ali ti ne htede da citas s razumevanjem.
I opet ponavljam, nije ovo sada odjednom ove godine, samo je posledica dugogodisnjeg trenda/rada, a pre toga refrormi, tj. pocetka istih u srpskom fudbalu (traju i danas).
Inace Zvezdasi i Partizanovci, a znam ih dosta sa obe strane, su pozitivno raspolozeni jedni prema drugima i ovom opstem trendu, govorim o ozbiljnim ljudima, a ne o balavcima od 15-20 godina. I jedni i drugi su prizeljkivali da ovi drugi preskoce grupu i prezime. Nikakvih sukoba ne bese, a kako ti ovde najavljivase... :kafa: Zajednicki interes je isplivao na povrsinu. To se i ocekivalo doduse.
U upravama i Zvezde i Partizana pometeni su pacovi koji su na radnom mestu bavili se samo suparnickim klubom, podmetali klipove, pisali svakodnevna saopstenja za javnost. Obe uprave se bave same sobom, svojim klubovima.
Pa ja sam jednostavno oprezan. Nisam tvrdio koliko se sjećam da neće biti tako. Suprotno - očito ti ne čitaš s razumijevanjem. Ja te nisam uzeo na zub, komentiram šta je objektivniej moguće i ne izlijećem tek tako. Eto,poklopilo se zvezdi,Dinamu i Partizanu , pisao sam da neće ni oni imati neku sezonu ko što sam pogodio s ostalima(Rijeka,Hajduk,Osijek i ostali iz regiona), imali su sreće u mečevima i samim ždrijebom, penali i tako,al svi zasluženo dalje tako da tu nisam pogodio i nemam što dalje laprdati. Popratit ću ždrijeb svima sa zanimanjem danas.

Pa tko je nego ja ARGUMENTIMA branio srpski fudba,Zvezdu u odnosu na Dinamo i sl. nego ja, na ovom i ostalim forumima?

Koje sam ja sukobe najavljivao? Pa mrze se Zvezda i Partizan, i gro navijača. To koliko nije i jest normalno za upućenije. A normalno da oni ozbiljni ljudi u srednjim godinama neće se tek tako mlatiti i poubijati. Ne obmanjuj i ne ubacuj što nisam ustvrdio.

Eto,Sheriff pozbacao Zvezdu i Dinamo,al onda pomogao jer se u EL fino prošlo,a oni onda tukli Reala na Bernabeuu i još pomogli jer su riješili Šahtar.

Dakle, možda jesam,neću provjeravati,al čini mi se da nijednom nisam prognozirao da NEĆETE biti u 15. U 12 sam zaista sumnjao i bit će to veleuspjeh dogodi li se da dosegnete taj plasman.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 13 dec 2021, 14:02

Ma ne pali se, nisam uopste ostar, ni zlonameran, laganini ;)

Poenta je da je kluspki fudbal u globalu u regiji napredovao, a u Srbiji ponajvise. Ovo je samo jos jedna sezona u nizu koja je to potvrdila, s time sto su ove jeseni tri kluba sa ex-yu prostora prezimila, mislim da se to nikada nije desilo u istoriji, mozda jednom-dvaput u bivsoj Jugi. Malo je do novog takmicenja, ali malo i do kontinuiteta.
Nisam upucen u interne odnose medju klubovima kod vas, ali kod nas se sukobi izbegavaju. Gde se obrce 10+ miliona € od UEFA-premija po sezoni medjuklupski sukobi zapravo nikoga ne zanimaju. Kod vas je ipak mislim malo losiji ambijent, zbog konstelacije. Dinamo redovno uzima prihode, a Hajduka nema deceniju na mapi. Kod nas je to definitivno izbegnuto, i jedni i drugi bice jos pred sezonu finansijski namireni :kafa:

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 13 dec 2021, 14:34

Partizan - Sparta Prag :opaopa:

Nije Seltik, ali je jedan od naredna dva protivnika koje pozeleh. 2017. Zvezda je izbacila Spartu sa dve pobede, 2018. suboticki Spartak je takodje izbacio Spartu. Idemo crno-beli het-trik. Treceplasirani ceskog prvenstva je ekipa protiv koje se moze ravnopravno igrati. Kroz istoriju Partizan je 1966. igrao sa Spartom u 1/4 finalu Kupa sampiona. U Pragu je bilo 4:1 za Cehe, potom u Beogradu 5:0 za Partizan.

Prva utakmica je 17. februara u Pragu, na Letni, revans je 24. februara u Beogradu.

Prednost je sto i nama i Cesima se prekida prvenstvo preko zime. Sa dobrim zimskim pripremama i konsolidacijom, nadam se i dosta manje povreda nego na kraju jesenje polusezone, Partizan moze uci u novi ciklus evropskih meceva osvezen. Neka ih bude sto vise, srecno crno-beli :salut:

Stepp
Kontakt:

Post Postao/la Stepp » 13 dec 2021, 14:52

Odlican zreb za Partizan.Sparta i Rapid su bili pozeljni u odnosu na konkurenciju.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 13 dec 2021, 15:10

13 dec 2021, 14:02
Ma ne pali se, nisam uopste ostar, ni zlonameran, laganini ;)

Poenta je da je kluspki fudbal u globalu u regiji napredovao, a u Srbiji ponajvise. Ovo je samo jos jedna sezona u nizu koja je to potvrdila, s time sto su ove jeseni tri kluba sa ex-yu prostora prezimila, mislim da se to nikada nije desilo u istoriji, mozda jednom-dvaput u bivsoj Jugi. Malo je do novog takmicenja, ali malo i do kontinuiteta.
Nisam upucen u interne odnose medju klubovima kod vas, ali kod nas se sukobi izbegavaju. Gde se obrce 10+ miliona € od UEFA-premija po sezoni medjuklupski sukobi zapravo nikoga ne zanimaju. Kod vas je ipak mislim malo losiji ambijent, zbog konstelacije. Dinamo redovno uzima prihode, a Hajduka nema deceniju na mapi. Kod nas je to definitivno izbegnuto, i jedni i drugi bice jos pred sezonu finansijski namireni :kafa:
Pa dobro, volim da je stvar čista i da mi ne ubacuju na forumu što nisam "izjavio".

Ha napredovao? Ako sudiš po rezultatima u Europi,realno samo Zvezda i Dinamo,u se izuzetno uzdigli dok Maribor,Rijeka,Hajduk,Osijek,BH klubovi ne mogu reći da samo rastu iako stoji da se infrastrukutnro,financijski,organizacijski pa i sastavljanjem rostera i struke približava regija Europi. Partizan mislim da svakih par godina uradi nešto solidno. Spartu Pragu su izbacivali Dinamo već prilično odavno,a vaši Zvezda u početku uspona i Subotički Spartak,no ovo je Sparta koja se diže. Trener Vrba je tu,a novo logo ko da im je udahnuo svježinu potrebitu. Svakako Crno-Beli imaju što tražiti,no iznenađenje bi bio prolaz.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 13 dec 2021, 15:24

Doterace se Partizan u red. Moraju. Jesenja zavrsnica je bila katastrofalna. Povrede + zamor materijala & tanka klupa. Taj pad je bio (za mene) ocekivan. Usli su ranog leta u sezonu u kvalifikacijama, izvlacili tada najteze moguce protivnike, tempirali formu tada, a igrali sa malim brojem igraca svaka 3 dana, u visokom ritmu. Sada imaju dva meseca pred Cehe. Vremena i da se odmore i konsoliduju i pripreme za (kracu) prolecnu polusezonu. Otvorice je sa tri izuzetno vazna meca, sa dvomecom protiv Sparte, pa onda gostovanjem Zvezdi u prvenstvu. Te tri utakmice predodredjuju Partizanu nastavak polusezone, ici ce sa 100% u te utakmice.
Nisam rekao da ce Partizan izbaciti praskog velikana. Sanse su 50-50 %. Partizan dakle ima realne sanse za taj poduhvat. Bitno je da su izbegnuti PSV, Marselj i Lester. Ja licno verujem u crno-bele. Gore od ovog sada ne mogu, moze samo bolje.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 13 dec 2021, 16:15

Hoće li biti večeras na Radniku 25K? Mada vjerojatno je ultra hladno kod vas.

Stepp
Kontakt:

Post Postao/la Stepp » 13 dec 2021, 17:09

13 dec 2021, 16:15
Tesko.Vrlo je hladno,sneg je pao.Celo jutro se sa terena cistio sneg.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 13 dec 2021, 17:58

13 dec 2021, 16:15
Nema sanse. Bice dobro ako bude i 5.000. Mecava je sve nakratko paralizovala. Treba cistiti puteve, vozila, sanirati napukle vodovodne cevi etc. Sve utakmice juce i danas su odlozene, da se ne unistavaju tereni i ne povredjuju igraci, eto ova ce se odigrati, a bilo je pametnije mozda i nju da otkazu.
Zvezda igra veceras u najjacem sastavu.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 13 dec 2021, 22:10

Lakat u glavu (u nos) defanzivca napadacu u sopstvenom sesnaestercu u skoku na loptu oba igraca - cist penal. Sticanje prednosti u osvajanju lopte na neregularan nacin. Glupost igraca Radnika. Znas da ti je protivnicki igrac za ledjima, i ti skaces i razgrces laktovima sa obe ruke, umesto da teziste odbacaja sa zemlje preneses na noge, laktove ostavis pripijene uz telo (donji deo ruke i sake svakako ne mogu da se kontrolisu) i glavom loptu izbacis bocno u pravcu aut-linije. Ovo se vezba na treninzima, radi se sa defanzivcima u mladjim kategorijama.
Ben ovde odmah pada nakon sto je dobio po nosu. Uvek je neugodan bol kada ti neko skrese lakat od cela/ociju ka bradi, bridi poput samara. Ovde neki kanda nikada utakmicu odigrali nisu, osim ispred zgrade i igralistu na male golice.

Shadowse ili krlekapitenu, ne znam koji ti je prvi nick, a koji si klonirao, jel' nas zezas?

Tacno pozelim da nam ona deca samo dolaze na tribine, a ne da nam nepismeni huligani koji ni pravila igre ne poznaju, osporavaju svaku sudijsku odluku koja je donesena u korist Zvezde ili Partizana, samo zato jer je u korist onih drugih. Ovo je bolest.

krlekapiten
Kontakt:

Post Postao/la krlekapiten » 13 dec 2021, 23:41

Osim logike, zdravorazumskog pristupa i civilizovanog dijaloga i evidentnih psihičkih problema, ti imaš problem i sa vidom... ili si samo bezobrazan.
Admin može provjeriti da li sam nečiji klon. Za tebe sam siguran da jesi nečiji, samo se ne mogu sjetiti jel bio neki sa četiri S ili soba, tako nešto... to je taj stil...
A sad možeš nastaviti.... sa glupostima.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 14 dec 2021, 00:03

Bio sam ovaj "sa cetiri S" :kafa:

:rol: :facepalm:

Penal je pobogu Sedouze (bez 4S). Za ovo se svira - penal. Nisu fudbalska pravila "kad meni sta odgovara".
Svaki lakat u njonjaru se svira kao prekrsaj, sirom evropskih terena. Zbog ovoga je i uveden VAR najposle.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 dec 2021, 00:24

točno sam očekivao da ćeš tako argumentirati za taj drugi penal i da će to biti tema. zaista unatoč svemu,nitko osim delija da nije došao,sramota za te milijone zvezdaša. i još mukte. zima je,teško dostupno pa šta?

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 14 dec 2021, 01:39

Cekaj, jesi li se sada ostrvio na mene, zvezdase, sudiju ili sneg sto je pao? :kafa:

Da nije zazimilo, napadalo, ukratko kijamet zivi, doslo bi 20.000 bez problema. Nece ljudi da se mrznu bambadava, nece da stave tur na mokru i ledenu stolicu, pa da je dosao i sveti Ignjatije bogonosac, a ne Radnik iz Surdulice, kako ne shvatas?

14. decembar, tempertura u minusu, sve zaledilo, snezni kolaps, 4 od 5 utakmica zbog klimatskih nepogoda odlozeno, gostuje ekipa iz donjeg dela tabele, i ovaj bi da gleda karneval?! Ni igraci ne bi istrcali da nisu morali, a kamoli publika da se smrzava za dz :kafa:
Jesenju polusezonu treba igrati kao i ranije, do 10. decembra najkasnije i slus.

Ako im je do sporta po ovom nevremenu i zimulji, odabrace hale/dvorane, a ne otvorene stadione.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 14 dec 2021, 02:29

14 dec 2021, 01:39
Cekaj, jesi li se sada ostrvio na mene, zvezdase, sudiju ili sneg sto je pao? :kafa:

Da nije zazimilo, napadalo, ukratko kijamet zivi, doslo bi 20.000 bez problema. Nece ljudi da se mrznu bambadava, nece da stave tur na mokru i ledenu stolicu, pa da je dosao i sveti Ignjatije bogonosac, a ne Radnik iz Surdulice, kako ne shvatas?

14. decembar, tempertura u minusu, sve zaledilo, snezni kolaps, 4 od 5 utakmica zbog klimatskih nepogoda odlozeno, gostuje ekipa iz donjeg dela tabele, i ovaj bi da gleda karneval?! Ni igraci ne bi istrcali da nisu morali, a kamoli publika da se smrzava za dz :kafa:
Jesenju polusezonu treba igrati kao i ranije, do 10. decembra najkasnije i slus.

Ako im je do sporta po ovom nevremenu i zimulji, odabrace hale/dvorane, a ne otvorene stadione.
to ovdje tako. realno ne zaslužuje ovaj region tako moćan sport kakav ima. gotovo bilogdje u europi mukte upad,nakon ostvarenja najvećeg euro dosega u toliko godina, boriš se za titulu,kraj polusezone, bilo bi masa raje. nema opravdanja.

a to za taj penal,samo prokomentirao kad sam vidio situaciju,eto slučajno pogodio kakav ćeš ti iamti stav. svoj izrazio nisam,jel.

partizan dakle u prednosti,bit će frke na proljeće,a tek košarica. hoće li biti puno na zvezda-barca večeras?

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 14 dec 2021, 04:45

Nista ne shvatam, odnosno poentu prvog dela tvog posta. Bez ikakve svrhe. Sta trebamo, ukinuti fudbal jer je snezna mecava zavejala Beograd i ne postoje elementarni uslovi za jednu fudbalsku priredbu?! Mislim besmisleno da se bavim time.

Partizan? Da, zasluzeno je prvi i favorit je za titulu. Ali to ne menja cinjenicu da je ovaj duel u sesnaestercu Radnika nakon pregleda VAR-snimka ipak - penal. Pre bih ovo sudio kao penal, nego prvi za Zvezdu, za koji se uzgred niko nije ni bunio. Lakat u facu, na to su FIFA i UEFA jako alergicne, vec godinama dele striktne instrukcije sudijskim komisijama da se to kaznjava, odnosno istrebljuje sa terena. 80-ih su Maradonu laktom gruvali u glavu, ni zuti karton nije pokazivan. Danas se laktanje kaznjava, igraci su zasticeni(ji).

Sto se tice Partizana - ekipa je pod Stanojevicem naspanovana. U klubu se igra jedan sistem/formacija vec godinama, ne menja se mnogo, ne eksperimentise. Gledao sam Partizan precesto uzivo u poslednjih 4-5 godina da bih sudio samo na osnovu tv-prenosa. Stanojevic forsira svoju igru, svoje igrace, ima slabih tacaka, bez daljnjeg, ima velikih oponenata medju navijacima toj njegovoj filosofiji, ali on je uporan, ne odustaje, takav je uvek i bio (i u prvom mandatu) i sustinski - ima rezultat. Dok ima rezultat - u pravu je. Da li se meni neke stvari kod Stanojevica ne dopadaju - da. Ima ih sijaset. Ali kazem, naspanovani su, Stanoje izvlaci pocesto iz njih maksimum. Oni ne mogu da se porede sa Zvezdom po kvalitetu igrackog kadra i sirini klupe, ali su ispred, koriste svaku sansu. Da su neinteligentni, nisu. Bilo je odlicnih izdanja, bilo je sramocenja (u Talinu), ipak tabela je jedino merilo, a ona kaze - prvi u prvenstvu, na prolece u Evropi. Da li moze bolje - uvek i u svakom klubu.

Sto se tice ove balavece rasprave, huskanja na Zvezdu/Partizan, kukumakanja kako je "drugi povlasten", to je elem - balaveca filosofija i argumentacija. To moze da potura ovaj deckic "krlekapiten" ili koji mu je vec (druci) nick, kod mene to ne pije vodu. Smisao mog pracenja fudbala nije slepa apoteoza "kluba za koga navijam", mator sam za takve projekcije.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 14 dec 2021, 07:49

Citav snimak PENALCINE za Zvezdu. Hvala Areni sto je postavila snimak.

Lakat u glavu Benu, vrisak, lice obliveno krvlju:

E' sada PITANJE: ko i za ciji interes postavlja po tviterima, sajtovima, forumima snimak prekrsaja, a pri tome montazom sece deo snimka na kojem je prikazano krvavo lice fauliranog fudbalera Crvene zvezde? Koji su motivi te podmetacine?

a) mentalna bolest
b) primljen novac za takvo spinovanje
c) intencija da se unosi razdor, svadja u srpski fudbal, da mu se steti, da se ljaga
krlekapiten je napisao/la:
13 dec 2021, 23:41
Osim logike, zdravorazumskog pristupa i civilizovanog dijaloga i evidentnih psihičkih problema, ti imaš problem i sa vidom...
Jesi li siguran?
Je li logicno, zdravorazumski i civilizovano montirati snimak na kojem se isece sekvenca sa okrvavljenim licem Zvezdinog fudbalera nakon prekrsaja? Corav nisi, ovo nema veze sa vidom, vec samo - ozbiljnim bezobrazlukom.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.