Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Neutral
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Neutral » 27 dec 2021, 14:26

@Pensioner26

To sam imao tek kada sam "fasovao", nemam više problema s tim.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 dec 2021, 14:27

EC3 je napisao/la:
27 dec 2021, 13:47
Ja sam imao isti problem samo sto osim kiseline i bolova u zelucu sam i povracao nakon svakog obroka. Medjutim to je prestalo nakon sto sam popio trojnu terapiju.
Ti si imao Helio bakteriju, ja sam se testirao na nju tri ili četiri puta i svaki put negativan, čude se doktori kako, pored svih simptoma nemam tu bakteriju. Kod mene je jednostavno kiselina tako jaka da mi "sprži" sve.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 dec 2021, 14:33

Juventinissimo je napisao/la:
27 dec 2021, 13:42
Neutral je napisao/la:
27 dec 2021, 10:53
Hiatus hernija, kronicni gastritis, gerb 2 sada je 1. Ne znaju ljudi koje su ovo muke. Gledam ljudi se ubijaju sa masnom hranom, alkoholom, cigarama, nista im. Ja bio sportista, pazio na kilazu, hranu, treninzi i uhvati me sa 18.

Niko u porodici nema problema sa ovim.
Stres.

Prosao kroz isto prije par godina, ni najgorem neprijatelju (vjerovatno cak ni adminu :mrgreen:) ne bih pozelio.

Danas, nakon skoro 2 god, jedino sto je ostalo je onaj ruzni osjecaj u grlu kao da ima nesto sto ne mozes progutat, ali i to sada samo ako se bas prejedem ili sjedim/lezim u neprirodnom polozaju. To je vec fizicko ostecenje (stvorena mala predkomora na ulazu u zeludac) koje se ne moze popraviti, ali se moze normalno i neprimjetno zivjeti sa time sve dok se ne izlezavas i ne prezderavas.

Prvo i glavno sto moras uraditi je skinuti se sa tableta za blokadu kiseline. Proci ces kroz par dana/sedmica pakla na kvadrat, ali moras. Pravila oko jela i kretanja vec znas, samo jos dodaj, odmah ujutro kad ustanes, casa mlake vode sa limunom. Mozda nelogicno, i ipocetka ce biti kao da dolijevas ulje na vatru, ali samo nastavi i nemoj prestajat par mjeseci.

Moja ishrana danas i prije 2-3 godine je neuporediva i visestruko zdravija, ali ponekad si dam oduska i opet bez problema mogu jesti i piti bukvalno sve i u neogranicenim kolicinama. Sve to sto si gore naveo nisam smio ni pomirisat prije par godina.

Pripremi se dobro mentalno i skini se sa blokatora. Mozda ce zvucat kao jeftini lajfkoucing, ali tek kad prihvatis bol kao nesto normalno, ona pocne nestajati. :)
Ja nisam koristio blokere pet i više godina. I poslije toga koristim 40tak dana pa opet "rahat" 2-3 godine. Međutim ima već nekoliko mjeseci, kiselina je toliko jaka da mi sprži krajnik i dobijem upalu krajnika koja nije ni virusna niti bakterijska. Rekla mi je doktorica (uho,grlo i nos) da je apsolutno sve u redu sa grlom, osim što je kronično upaljen a to je rezultat kiseline koju imam i da idem opet gastroeneologu da mi propiše drugu terapiju. Najgore od svega je što ja ne osjećam tu kiselinu, ono heartburn kojeg sam imao nekad, nego legnem normalno (ne legnem par sati poslije jela), probudim se i boli krajnik. Ovo je nevjerovatno.

Pročitao sam na stotine tekstova oko ovoga, što na našem, engleskom i njemačkom, gledao sam isto toliko videa na youtube oko ove teme i znam za blokatore da oni znače manje kiseline ali kasnije bude mnogo gore. Međutim, da je samo kiselina, izdržao bih ja, no, grlo, krajnik kao rezultat svega nije baš tako bezazleno i utiče na normalan tok života.

Nije kod mene stres, možda u podsvijesti. U onih pet godina koje sam spomenuo, i ja sam sve jeo, roštilj, pepsi, kola, junk food, ništa nije boljelo, nekad heartburn ali brzo prođe.

Ovo je stvarno nezgodno, posebno dok je ovo smeće sa koronom, čekaš hoćeš li dobiti temperaturu ili ne, a izoliraš se za "ne daj Bože".

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 27 dec 2021, 14:36

Neutral je napisao/la:
27 dec 2021, 14:27
EC3 je napisao/la:
Ja sam imao isti problem samo sto osim kiseline i bolova u zelucu sam i povracao nakon svakog obroka. Medjutim to je prestalo nakon sto sam popio trojnu terapiju.
Ti si imao Helio bakteriju, ja sam se testirao na nju tri ili četiri puta i svaki put negativan, čude se doktori kako, pored svih simptoma nemam tu bakteriju. Kod mene je jednostavno kiselina tako jaka da mi "sprži" sve.
Imam i hijetalnu herniju, gerb, i ezofagitis :mrgreen: najgore je sto su lose prognoze 😅 navodno sve ovo lako predje u Barretovu metaplaziju i na kraju u karcinom jednjaka. Google je najvece zlo
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 27 dec 2021, 14:47

L-Train je napisao/la:
27 dec 2021, 14:10
Da ovdje ima djevojaka bilo bi pozeljno da su psihicki nestabilne a fizicki top zapregnute :D

Vidis @gefufne,na slikama stijena od momka a nekakvi gastritisi ga napadaju.
Sramota u sta su se danasnji muskarci pretvorili.

slika
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Juventinissimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinissimo » 27 dec 2021, 15:10

Neutral je napisao/la:
27 dec 2021, 14:33
Nije kod mene stres, možda u podsvijesti. U onih pet godina koje sam spomenuo, i ja sam sve jeo, roštilj, pepsi, kola, junk food, ništa nije boljelo, nekad heartburn ali brzo prođe.
Sad si me zabrinuo, mozda se onda i meni vrati za par godina. :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Juventinissimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinissimo » 27 dec 2021, 15:27

ArtemisFowl je napisao/la:
27 dec 2021, 14:09
Ja ne znam da li je zbog toga što sam ove godine dva puta slupao glavu, ali meni je @admin porastao u očima.
Uradi CT za svaki slucaj, a i ocnog posjeti. :mrgreen:

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 dec 2021, 15:39

EC3 je napisao/la:
27 dec 2021, 14:36
Neutral je napisao/la:
EC3 je napisao/la:
Imam i hijetalnu herniju, gerb, i ezofagitis :mrgreen: najgore je sto su lose prognoze 😅 navodno sve ovo lako predje u Barretovu metaplaziju i na kraju u karcinom jednjaka. Google je najvece zlo
Cuvaj se hrane, drugacije sam sebi ne mozes pomoci.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 27 dec 2021, 15:41

Neutral je napisao/la:
27 dec 2021, 15:39
EC3 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

Cuvaj se hrane, drugacije sam sebi ne mozes pomoci.
Ma izbacio sam i zacinjenu hranu, masnu, rostilj 😪 gazirana pica, alkohol ma skoro sve ali to nije zivot

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 27 dec 2021, 15:44

Ovaj neutral samo se zali...
Budi proaktivan, mani se foruma... I da te raja sazalijeva
Vrabac kriminalac

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 dec 2021, 16:00

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
27 dec 2021, 11:34
Kako danas otac ?
Kakav Njemački crni Marsale, ganjaj bolan Ameriku kod sestre ako si iole pametan.
Subota je bio mejt, jučer baš govori nisam te htio sikirat ali mislio sam da ću umrijet, da je gotovo. Jučer se pridigao, danas je bolje pa se nadam da je najgore iza njega. Danas je deveti dan kako se bori.

Ma nije Amerika toliko sjajna koliko se na prvu čini, mada pokušao sam i nisam mogao dobiti vizu dvaput. Jedini način da odeš je ili lutrija ili brak.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 27 dec 2021, 16:02

Bolje crknut sa 30 a imat fin zivot nego se patit 50 godina pa sa 70 preselit.
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

Juventinissimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinissimo » 27 dec 2021, 16:04

Marsal je napisao/la:
27 dec 2021, 16:00
Jedini način da odeš je ili lutrija ili brak.
Znaci tebi ostaje da se uzdas u lutriju. :mrgreen:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 dec 2021, 16:07

27 dec 2021, 16:04
Marsal je napisao/la:
27 dec 2021, 16:00
Jedini način da odeš je ili lutrija ili brak.
Znaci tebi ostaje da se uzdas u lutriju. :mrgreen:
Ne đasvi se meni USA. San bi mi bio Austrija. Što se tiče braka, mislio sam nešto dopisat ali znao sam da će se neko već javit. :rol:

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 27 dec 2021, 16:10

EC3 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
EC3 je napisao/la:
Mani se googla i tih gluposti. To sto si nabrojao ima pola raje danas u nekom obliku, samo da se istestira. Odakle ti te ideje da vodi karcinomu, vodi kod jednog od Bog zna koliko kao i svako drugo stanje.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 27 dec 2021, 16:13

27 dec 2021, 15:27
ArtemisFowl je napisao/la:
27 dec 2021, 14:09
Ja ne znam da li je zbog toga što sam ove godine dva puta slupao glavu, ali meni je @admin porastao u očima.
Uradi CT za svaki slucaj, a i ocnog posjeti. :mrgreen:
Gefufna sad bez šale, znaš li ti koja je razlika između CT-a i magneta?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 27 dec 2021, 16:20

KSG je napisao/la:
27 dec 2021, 16:02
Bolje crknut sa 30 a imat fin zivot nego se patit 50 godina pa sa 70 preselit.
Ne može svako da uživa u životu kao ti , yebi ga ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Juventinissimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinissimo » 27 dec 2021, 16:23

Marsal je napisao/la:
27 dec 2021, 16:13
Gefufna sad bez šale, znaš li ti koja je razlika između CT-a i magneta?
CT pri dijagnostici koristi x zrake, a MRA magnetno polje. I koliko se sjecam, magnetna u vecini slucajeva daje bolje i jasnije rezultate. Vise od toga ne znam.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 dec 2021, 16:56

I found freedom. Losing all hope was freedom.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 27 dec 2021, 17:05

VGS je napisao/la:
27 dec 2021, 16:10
EC3 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:

Mani se googla i tih gluposti. To sto si nabrojao ima pola raje danas u nekom obliku, samo da se istestira. Odakle ti te ideje da vodi karcinomu, vodi kod jednog od Bog zna koliko kao i svako drugo stanje.
To mi je doktorica rekla 😉 jer sam imao bas jaku upalu jednjaka ali ona inace nema takta. Kao da se cuvam jer se moze pogorsati. Jos smo u srednjoj skoli ucili iz psihologije kako stres utice na covjeka.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca i 2 gosta.