Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

redbull93
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la redbull93 » 29 dec 2021, 11:04

Epidaurus je napisao/la:
29 dec 2021, 10:11
Inspekcija uklonila ovo smece. Da vidimo hoce li talibanska braca imati dovoljno muda da ga opet postave pa da im citav grad izadje razje.bat ga.
Upratio sam ih po fb sinoc, sve brada braca, al od nedavno. Do jucer bogarali okolo, vecina ih dosije ima u policiji i 85% ih je jedno koji su se opijali do maksimuma i nema sta nisu radili, a sad braca muslimanka. Ti su najgori, pusti malo bradice i konta moze svakome pametovati, strasno sta se radi.

Za mene sve je to sekta.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 dec 2021, 11:05

Da nije postavio onaj što je mečkom vozio po tramvajskom kanalu?

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 29 dec 2021, 11:05

sljivo je napisao/la:
29 dec 2021, 11:05
Da nije postavio onaj što je mečkom vozio po tramvajskom kanalu?
Otprilike takva tipa ljudi :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

litijum
Kontakt:

Post Postao/la litijum » 29 dec 2021, 11:09

redbull93 je napisao/la:
29 dec 2021, 11:04
Epidaurus je napisao/la:
Inspekcija uklonila ovo smece. Da vidimo hoce li talibanska braca imati dovoljno muda da ga opet postave pa da im citav grad izadje razje.bat ga.
Upratio sam ih po fb sinoc, sve brada braca, al od nedavno. Do jucer bogarali okolo, vecina ih dosije ima u policiji i 85% ih je jedno koji su se opijali do maksimuma i nema sta nisu radili, a sad braca muslimanka. Ti su najgori, pusti malo bradice i konta moze svakome pametovati, strasno sta se radi.

Za mene sve je to sekta.
Pa ima jos Fikreta. Recimo Fikru su jos trebali uhapsit dok je prodavao majice Srebrenice po benzinskim pumpama.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 29 dec 2021, 11:11

kakav olos moras biti da ovakvo nesto kazes bokte

Don't believe the hype.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 dec 2021, 11:46

Arvid je napisao/la:
29 dec 2021, 09:31
rio_Ferdy88 je napisao/la:
29 dec 2021, 08:55
Arvid je napisao/la:
29 dec 2021, 08:46

Pa ovi su kamilica kakvi su bili prije par godina ne sjećam se tačno u kojem gradu, djed mraz u raznim pozama bio, tako nešto :mrgreen:
Mislim da je Krajina ili tako nešto, bili su čak i neki klipovi snimani :mrgreen:
slika

:urnebes: :tokralju:
slika

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 dec 2021, 12:19

redbull93 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Za mene sve je to sekta.
Upravo tako. Nikad pravi bosanski musliman nece krenut tim putem selefizma i zatucanosti. Samo ovi sto su postali vjernici preko fb objava i yt klipova, a da nemaju pojma sta je srz religije.
Imam u porodici blazi slucaj te retardacije. Rodjak u zivotu nije usao u dzamiju, preselio se u Njemacku i postao ahbab preko noci. U svakoj drugoj recenici opsuje Boga, dzamiju ili nesto slicno, a pred jelo se fatihe neke uce, ne jede se svinjetina, nece lafo da jede meso iz Lidla, jer nije halal, a poslije dzume ode s rajom i mlatne flasu jegera. Zeni jadnoj yebe mater i porodicu na dnevnoj bazi, jer je nad.rkan zbog posla... :urnebes:

Mislim drago mi je sto neki ljudi u religiji nadju neki smisao zivota, prestanu kockat, ubijat se od alkohola ili droge, ali kad si vec takav propalitet bio suti i poklopi se. Moli tog Boga kojem se klanjas da ti oprosti citav zivot prije toga, a ne seri drugim ljudima, pogotovo u kompliciranoj sredini kao sto je BiH.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 29 dec 2021, 12:25

redbull93 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:

Za mene sve je to sekta.
Kad netko prvo pusti bradu ne bi li "osnažio" svoju vjeru pred drugima,znas da od tog nema ništa.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 29 dec 2021, 12:27

Kod većine je rezon:
Bio alkos, bio ovo-ono, a sad musliman.

Pa sta je trebao ostati alkos da bi bio podoban?
Svako ima pravo da se promjeni, ako je ta promjena na bolje onda super.

Medju takvim ljudima kao i medju ostalim kategorijama ima govana i smeća, cemu toliko čuđenje?
Ko da ste juce rodjeni.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 dec 2021, 12:29

Dzoni je napisao/la:
29 dec 2021, 12:27
Kod većine je rezon:

Medju takvim ljudima kao i medju ostalim kategorijama ima govana i smeća, cemu toliko čuđenje?
Ko da ste juce rodjeni.
Al to nije promjena na bolje
Iz jednog esktrema u drugi

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 29 dec 2021, 12:33

MElloo je napisao/la:
29 dec 2021, 12:29
Dzoni je napisao/la:
Kod većine je rezon:

Ko da ste juce rodjeni.
Al to nije promjena na bolje
Iz jednog esktrema u drugi
To je vec ustaljeno misljenje.
Znam ljude koji su cinili lose stvari i u jednom momentu zivota su povukli rucnu i poceli da idu u dzamiju.
Ono sto cujem o njima, od drugih ljudi, je:
"vidi ga **** majku, do juče je ovo ono, a danas ide u dzamiju"

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 dec 2021, 12:48

Dzoni je napisao/la:
Kod većine je rezon:

Ko da ste juce rodjeni.
Jesi se ikad zapitao da je mozda rezon utemeljen u stvarnom cinjenicnom stanju? Stvarno ne shvatas da je procenat govana i smeca medju takvim ljudima drasticno veci, nego procenat u ostatku populacije?
Trebao je ici na lijecenje ili se posvetit vjeri, a ne ekstremizmu i tumacenju vjere sa jednog potpuno pogresnog gledista. Ti ako mislis da je promjena iz alkos u ekstremista, koji narusava sklad u BiH, promjena na bolje onda svaka cast.
Da ne bude zabune, iste struje drugih religijskih skupina su takodjer bolestan rusilacki faktor.

Nikome ne smeta nijedna osoba, koja se posveti vjeri i u tome nadje smiraj i spas, ali meni npr smeta da me zbog takvih debilcina pola Evrope smatra ekstremistom, samo zbog prezimena i porijekla. Istih debilcina, koje su kreirale ovaj bilbord.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 29 dec 2021, 12:57

AshburtonG je napisao/la:
29 dec 2021, 12:48
Dzoni je napisao/la:
Kod većine je rezon:

Ko da ste juce rodjeni.
Jesi se ikad zapitao da je mozda rezon utemeljen u stvarnom cinjenicnom stanju? Stvarno ne shvatas da je procenat govana i smeca medju takvim ljudima drasticno veci, nego procenat u ostatku populacije?
Trebao je ici na lijecenje ili se posvetit vjeri, a ne ekstremizmu i tumacenju vjere sa jednog potpuno pogresnog gledista. Ti ako mislis da je promjena iz alkos u ekstremista, koji narusava sklad u BiH, promjena na bolje onda svaka cast.
Da ne bude zabune, iste struje drugih religijskih skupina su takodjer bolestan rusilacki faktor.

Nikome ne smeta nijedna osoba, koja se posveti vjeri i u tome nadje smiraj i spas, ali meni npr smeta da me zbog takvih debilcina pola Evrope smatra ekstremistom, samo zbog prezimena i porijekla. Istih debilcina, koje su kreirale ovaj bilbord.
Pa ne znam je li veci procenat ili nije, jer znam Boga mi i ovih koji nisu to o cemu pricamo a golema su **** i ljudski odroni.
Sklad u Bosni narusava ko hoce, kad hoce i kako hoce (cesti smo svjedoci takvih pojava u posljednje vrijeme pogotovo).

A sto se tice toga da te smatra pola evrope ekstremistom...
Tu ti nema pomoći.
Ako ce ti bit neka utjeha smatraju te oni koji su prije 50ak godina pokazivali crnce u kavezima kao dio neke zoo egzibicije.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 dec 2021, 13:10

Iz mog iskustva je procenat definitivno veci. Milion poznanika imam, koji poticu iz tradicionalnih bosnjackih porodica, koji su islamske vjeroispovijesti, pa nikad s njima problema nisam imao, nit bi oni ikad aminovali ovakve maloumne poruke. Dok s druge strane, milion kabadahija, zastitara koji prevrcu bijelo i hicu po diskotekama, pa onda u 3 popodne kad ustanu i objave neki ajjet iz Kur´ana mi govore da je ta grupacija nagradjena masovnijim procentom govana i odrona, kao sto ti kazes ili sto gore @sljivo spomenu vec, onakvi likovi koji uz Kur´an prave 10 krivicnih djela u roku 2 minute snimljenog klipa.
Zna se gdje se religija propovijeda i gdje se uci. Medjutim, ovi sto su preskocili tu stepenicu, pa ucili preko Pezica i slicnih to nikad nece shvatit. Ne moze nista na silu, a kakve su posljedice takvog ucenja valjda i sam vidis oko sebe.

Slazem se da nema, ali ovakve stvari sigurno ne pomazu, nego samo dublje guraju nas u ocima ostatka Evrope. Bas super zvuci naslov u novinama, Bosnjaci iskazali nezadovoljstvo prema obiljezavanju Bozica. Covjek bi rekao 98% stanovnista muslimani, pa ih provocira saka jada, iako bi i to bilo debilno. Ovi bilbordi nisu pravljeni u godinama poslije rata, kada bi covjek i nasao neka utemeljenja u mrznji i ljutnji, ali eto sad 2 dana prije 2022. godine u situaciji gdje se drzava raspada ti kao odlucis da je pravo vrijeme. Ma hajde molim te...

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 29 dec 2021, 13:16

AshburtonG je napisao/la:
29 dec 2021, 13:10
Iz mog iskustva je procenat definitivno veci. Milion poznanika imam, koji poticu iz tradicionalnih bosnjackih porodica, koji su islamske vjeroispovijesti, pa nikad s njima problema nisam imao, nit bi oni ikad aminovali ovakve maloumne poruke. Dok s druge strane, milion kabadahija, zastitara koji prevrcu bijelo i hicu po diskotekama, pa onda u 3 popodne kad ustanu i objave neki ajjet iz Kur´ana mi govore da je ta grupacija nagradjena masovnijim procentom govana i odrona, kao sto ti kazes ili sto gore @sljivo spomenu vec, onakvi likovi koji uz Kur´an prave 10 krivicnih djela u roku 2 minute snimljenog klipa.
Zna se gdje se religija propovijeda i gdje se uci. Medjutim, ovi sto su preskocili tu stepenicu, pa ucili preko Pezica i slicnih to nikad nece shvatit. Ne moze nista na silu, a kakve su posljedice takvog ucenja valjda i sam vidis oko sebe.

Slazem se da nema, ali ovakve stvari sigurno ne pomazu, nego samo dublje guraju nas u ocima ostatka Evrope. Bas super zvuci naslov u novinama, Bosnjaci iskazali nezadovoljstvo prema obiljezavanju Bozica. Covjek bi rekao 98% stanovnista muslimani, pa ih provocira saka jada, iako bi i to bilo debilno. Ovi bilbordi nisu pravljeni u godinama poslije rata, kada bi covjek i nasao neka utemeljenja u mrznji i ljutnji, ali eto sad 2 dana prije 2022. godine u situaciji gdje se drzava raspada ti kao odlucis da je pravo vrijeme. Ma hajde molim te...
Sve ih užasno pogode riječi Orbana o teskom asimiliranju muslimana iz BiH u europu ili Milanović a upravo oni takvu poruku šalju vani.

Da me netko ne shvati krivo,nemam ni jedno jedino negativno iskustvo zbog svoje nacionalnosti u BiH i ne smatram da je to realna slika ali da je svakako ona koju pokusajemo poslati.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 dec 2021, 13:22

Možda su se promjenili u činjenju djela odnosno vrsti djela koja rade ali i dalje u svom karakteru, kod većine koje sam upoznao, postoji isključivost i narcisoidnost il iego, kao ono što se najviše primjeti. Isti su karakteri samo djelima usmjereni na nešto drugo. U vjeri su tu isključivost podigli na veći nivo bazirajući na nekim islamskim principima, a i ego nabildali jer sebe smatraju jedinim pravim zaštitnicima islamske tradicije, i smatraju da ih bezrezervno, zbog toga, i Bog štiti. Zato se takvi neće ustručavati od bilo kojeg djela ako smatraju, na prvu ili formalno, da je Bog zadovoljan njime.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 29 dec 2021, 13:22

Meni ne smeta kad se neko okrene vjeri iz bilo kakve prošlosti.

Smeta mi kad ti ljudi krenu onda smarat sve oko sebe i tripovat ulogu nekom mesije koji je došao da otvori oči ljudima kao što su njemu otvorene

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 29 dec 2021, 13:23

Blejzer10 je napisao/la:
29 dec 2021, 13:22

Smeta mi kad ti ljudi krenu onda smarat sve oko sebe i tripovat ulogu nekom mesije koji je došao da otvori oči ljudima kao što su njemu otvorene
Upravo to, sve si rekao.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 29 dec 2021, 13:25

Ima veci problema od njih.
Oni su obicni debili koji samo laju.

Sinoć slučajno prolazim ispred televizora kad vijest da su vladajuce stranke ispunile 1/187 izbornih obećanja. :rol:
55 nisu ni pokusali nista da rade. :rol:

Društvo propada prijatelju picko.
Moralni kod je los vic.
Podsjeća me na onaj film "Idiocracy".

Tradicionalne bosnjačke porodice, kako ti kazes, su izumrle.
Skoro.
Nekad je postojao neki red, iako ni prije nije bilo sve bajno.
Pogledaj danas kako roditelji vaspitavaju svoju djecu i sve ce ti se samo reci.

@Rosicky ja znam bruku ljudi koji zive i rade u evropi a koji su muslimani i nemaju nikakve probleme tako da narkoman Milanovic i Orban ološ pricaju gluposti.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 dec 2021, 13:30

Blejzer10 je napisao/la:
29 dec 2021, 13:22

Vecino takvi sto su svasta radili u proslosti naglo se okrenu i pocnu smarati okolo. Neko ko ima normalnu tranziciju rijetko ce smarati, on vjeruje za sebe.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni, Sveti, VensanKasel i 8 gostiju.