Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Arvid
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Arvid » 29 dec 2021, 13:31

https://www.klix.ba/vijesti/bih/muskara ... /211229071

Neće bakiju niko govoriti gdje će on sletiti :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 29 dec 2021, 13:34

Dzoni je napisao/la:
29 dec 2021, 13:25

@Rosicky ja znam bruku ljudi koji zive i rade u evropi a koji su muslimani i nemaju nikakve probleme tako da narkoman Milanovic i Orban ološ pricaju gluposti.
Znamo svi,nego je bilboard koji je krenuo ovu priču nešto sto dolazi do stranih medija i kreira taku sliku kod prosječnog mađara npr. I on sigurno nece vjerovati nama dvojici u kreiranju svog mišljenja već će danas-sutra naš čovjek imati cijeli set predrasuda o njemu i njegovom narodu kada izađe u Eu

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 29 dec 2021, 13:41

Evo kod mene se jaran nedavno zaposlio u Madjarskoj.
Budimpesta.
Oženjen za Mađaricu.

Svi koji odu u Evropu a osjećaju se manje vrijedno i neceg se ustručavaju i gledaju na ostale kao na neku Božansku rasu treba da se ubiju.
Bilo bi im lakše, a i nama bi.

Uzdas se u sebe u svoje vjestine i sposobnosti.
Odes da radiš i ljudi te kroz neko vrijeme priznaju kao nekog ko je veoma sposoban.

Neces nikad bit jednak s njima jer si došlo, al valjda ne ganjas to?
Tu si zbog para a ne da tripujes kako si bitan.
Ne mislim na tebe @Rosicky već opcenito.

Kakvi kurc3vi i djeda mrazovi.
Ako neko hoce da te mrzi mrzit ce te zato što dises.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 29 dec 2021, 13:52

Svi koji odu negdje i misle da drugi misle da su manje vrijedni ili nesto ni ne zaslužuju da se o njima misli pozitivno.

Ako ti sam za sebe to misliš, zašto bi onda drugi trebao misliti drugačije?

Evo, ja sad kad sam bio na probnom radu i rekao poslovođi da sam potpisao ugovor on me zagrlio od srca, a čovjek Nijemac.

Ako odeš negdje sa stavom: "Ja sam Bosanac, lošiji sam od njih" onda ne možeš ni očekivati da se lijepo odnose prema tebi.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 dec 2021, 13:53

Ti prelagano prelazis preko zabrijavanjuce cinjenice da solidan procenat muslimana Bosnjaka podrzava ovu i slicne akcije. Nije Djeda Mraz bitan, nego cinjenica da postoji struktura stanovnistva koji ovakvu segregaciju smatra normalnom. Najjaci mi je neki komentar, koji procitah, parafraziram :" Ovim se htjelo objasnit muslimanskoj djeci, da prate svoje korijene i tradiciju, jer Djeda Mraz iskace na svim reklamama, ulicama, bilbordima. Nije se htjelo vrijedjat druge." Pa jel treba sad svaka religijska skupina, tokom praznika druge, napominjat svoje pripadnike kako trenutno nisu njihovi praznici i da ne slave. :urnebes:

Jel treba tokom ramazana bit bilbord "Iftarski meni nije dio katolicke/pravoslavne/jevrejske/hindu tradicije"? ili "Ramazanska lepina nije katolicka tradicija" :urnebes:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 29 dec 2021, 13:56

Vrijeme ti je da krenes od kuce do kuce se izvinjavati.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Muameer
Kontakt:

Post Postao/la Muameer » 29 dec 2021, 13:57

Rahmet mu dushi
Sjecam ga da se da nije propustao ni 1 utakmicu Bosne u rukometu i kosarci

https://****.ba/vijesti/bosna- ... tao/441895

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 29 dec 2021, 14:02

Pa dobro ako ćemo sad ulazit u dublju analizu, veliki procenat muslimana i nisu muslimani.
Imaju muslimansko ime/prezime ali se ne pridržavaju apsolutno niceg sto te cini muslimanom.
Islam kao religija je dosta konzervativniji od ostalih religija i propisi su dosta strožiji.
Zabranjen je alkohol, svinjetina, droga, kurvanje itd.
U sustini sve sto ti nanosi štetu i psihicki i fizicki.
Takodje imas listu stvari koje bi svaki musliman morao da obavlja svakodnevno i da se pridrzava istih a nisu mu ni u malom mozgu.
Tako da Evropljani u velikom procentu mrze ljude koji su im jednaki.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 dec 2021, 14:02

Hajmo ovi zeničani na forumu da uslikaju nogavice

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 29 dec 2021, 14:05

sljivo je napisao/la:
29 dec 2021, 14:02
:urnebes:

Marsal prvi.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 29 dec 2021, 14:05

Ja sam jedan od ovih sto se ne pridrzavaju, nazalost.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 29 dec 2021, 14:14

https://mo-ndo.rs/Info/Drustvo/a1576394 ... vionu.html

Klasican prikaz osobe koja misli da je Djed Mraz zlo.

Samo obrisati crticu izmedju mo-ndo
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 29 dec 2021, 14:15, ukupno mijenjano 1 put.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 dec 2021, 14:14

sljivo je napisao/la:
Marsal glavni u dzematu u Tetovu

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 dec 2021, 14:19

Dzoni je napisao/la:
Pa dobro ako ćemo sad ulazit u dublju analizu, veliki procenat muslimana i nisu muslimani.
Imaju muslimansko ime/prezime ali se ne pridržavaju apsolutno niceg sto te cini muslimanom.
Islam kao religija je dosta konzervativniji od ostalih religija i propisi su dosta strožiji.
Takodje imas listu stvari koje bi svaki musliman morao da obavlja svakodnevno i da se pridrzava istih a nisu mu ni u malom mozgu.
Eh od samog pocetka to i govorim. Upravo ti, koji se ne pridrzavaju propisa, barem onih elementarnih su velika vecina u ovoj skupini koja ce radit akcije poput ove. Ne ispunjava ni elementarno, ali je on nasao u nekom ajetu 2 rijeci, koje govore o necemu i onda se drzi toga kao pijan plota, a da uopce nema pojma o kontekstu. Takvi su opasnost najvise za samu BiH i bosnjacke muslimane, pa tek onda dalje.
Jedan od najboljih prijatelja mi je hafiz(koliko god to bilo nespojivo sa mojim uvjerenjima). :rol: Medjutim, covjek svoju vjeru drzi za sebe, ne namece nikome nista, pomogne ti kad moze, da ti savjet, ali da ti nesto tersa i namece nikad u zivotu. S takvim ljudima sam siguran da niko nema problem, cak i kad bi bio najveci nevjernik sto postoji.

@dscile

Ovaj covjek je debil, ali vjerovatno nema veze sa islamom. Negdje sam procitao da je na nekoj Vucicevoj listi, te da bi mogao bih uhapsen, ako se zatekne u Srbiji. Vjerovatno bivse vojno lice. Wizz Air bi mogao najebat, ako covjeka fakat zadrze tamo.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 dec 2021, 14:19

Dzoni je napisao/la:
Eh od samog pocetka to i govorim. Upravo ti, koji se ne pridrzavaju propisa, barem onih elementarnih su velika vecina u ovoj skupini koja ce radit akcije poput ove. Ne ispunjava ni elementarno, ali je on nasao u nekom ajetu 2 rijeci, koje govore o necemu i onda se drzi toga kao pijan plota, a da uopce nema pojma o kontekstu. Takvi su opasnost najvise za samu BiH i bosnjacke muslimane, pa tek onda dalje.
Jedan od najboljih prijatelja mi je hafiz(koliko god to bilo nespojivo sa mojim uvjerenjima). :rol: Medjutim, covjek svoju vjeru drzi za sebe, ne namece nikome nista, pomogne ti kad moze, da ti savjet, ali da ti nesto tersa i namece nikad u zivotu. S takvim ljudima sam siguran da niko nema problem, cak i kad bi bio najveci nevjernik sto postoji.

@dscile

Ovaj covjek je debil, ali vjerovatno nema veze sa islamom. Negdje sam procitao da je na nekoj Vucicevoj listi, te da bi mogao bih uhapsen, ako se zatekne u Srbiji. Vjerovatno bivse vojno lice. Wizz Air bi mogao najebat, ako covjeka fakat zadrze tamo.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 29 dec 2021, 14:20

sljivo je napisao/la:
More l' valjat?
slika
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 29 dec 2021, 14:22

dscile je napisao/la:
29 dec 2021, 14:14
https://mo-ndo.rs/Info/Drustvo/a1576394 ... vionu.html

Klasican prikaz osobe koja misli da je Djed Mraz zlo.

Samo obrisati crticu izmedju mo-ndo
Bolesnik yebe majku srpsku i balijsku , prijeti da će ubiti ženu i djecu , odmah ubiti :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 29 dec 2021, 14:23

Rosicky je napisao/la:
28 dec 2021, 21:27
dscile je napisao/la:
28 dec 2021, 16:01
Rosicky je napisao/la:
28 dec 2021, 15:05
Tko god kaze da nema posla garant cilja na drzavni poso ili moli boga da poso ne nade
Pa zavisi sta ko cilja, kakve ambicije ima i koliko nisko moze ici.

Posao moze naci svako, ali recimo sto bi neki doktor medicine ili stomatolog sa biroa pristao raditi npr. u kladionici za 600 maraka kad je 6-7 godina grijao stolicu da dobije tu titulu?
Da li je onda rijesenje nakon sto si isisao 100k km na skolovanje od roditelja npr jos par godina crpit pare iz njih radi nekog kobajagi statusa kojeg nosi ta diploma?

Uvijek cu vise cijeniti doktora koji je i volontirao samo da bi steko praksu kako bi danas sutra bio uspjesan u poslu nego nekog ko je za svoje teoretsko znanje cekao zbog ponosa.

Dokazi se
Za mene je i volontiranje posao, ali za kucni budzet ti je isto da li ti volontirao godinu ili sjedio kod kuce godinu. Isto ces zaraditi. Ali naravno da je bolje volontirati jer em ce steci praksu, em pravo da polazes strucni ispit.

I nije to "kobajagi status koji nosi diploma". Svako ko je oznojio guzicu da zavrsi neku jacu skolu zna kakvo je olaksanje dobijanje te diplome i koliko je truda, stresa, sati potroseno da bi se doslo do nje. Tako da razumijem recimo doktore sa biroa kojima je ispod casti da budu magacioneri ili slicno dok ne nadju posao u struci. Sto naravno ne znaci da i ja tako mislim, jer sam prvi isao u dnevnicu dok nisam uspio naci posao u struci, a bio sam spreman i volontirati samo da je posao iz struke u pitanju. Tacnije, nudio sam se da volontiram, samo sto je situacija takva da te gledaju kao konkurenciju pa nece da te prime.

@AshburtonG

Ne znam je li na kakvim listama, ali ocigledno je debil, nebitno kome pripada. A sto ce WizzAir naj*bati, zato sto su morali spustiti avion zbog vremenskih neprilika? Sta im je bila alternativa, zakucati se u Majevicu?

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 dec 2021, 14:23

Marsal je napisao/la:
29 dec 2021, 14:20
sljivo je napisao/la:
More l' valjat?
Položio si :mrgreen:

Dzoni je sumnjiv

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 dec 2021, 14:28

@dscile
Isto kao sto ni covjek nije kriv za vremenske neprilike i platio je put ka BiH, a ne Srbiji. Vec je bila situacija prije par mjeseci slicna, trenutno se sudi covjeku, a on tuzio aviokompaniju. Za ovakve situacije, vjerovatno postoji neko rjesenje, jer kako ja znam ta aerodromska zona(pista) zapravo jos nije teritorija Srbije, nego tek prelazak granicne kontrole. Bukvalno covjeka mogu poslat u dozivotni zatvor, samo zato jer je Vucic to odlucio, bez ikakvih medjunarodnih presuda. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.