FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
https://www.transfermarkt.com/radenko-b ... iner/87024
https://www.transfermarkt.com/toni-bogd ... iner/72141
ova 2 su isla za njim u klubove. zato mislim da dolaze u kod nas. znaci Adillovic ostaje trener golmana.
https://www.transfermarkt.com/toni-bogd ... iner/72141
ova 2 su isla za njim u klubove. zato mislim da dolaze u kod nas. znaci Adillovic ostaje trener golmana.
-
- Kontakt:
Sto se Petkovića odričemo ?Pitar6785 je napisao/la: ↑06 jan 2022, 14:19Apsulutno nije kasno ako se trener podpise sutra jer, 1,5 mjesec i vise ima do prve utakmice 3 igraca maksimalno sto mozemo dovest, sa 2 icom raskinut jednog poslat na posudbu i to je to.
Al ja mislim da Mirvic pokusava da uvede zaokret da radi stvari na nacin na koji se nisu prije radile.
Dovest trenera koji zna svoj poso i kome ce bit pruzena podrska bez obzira odgovaralo to navijacima ili ne sta god novine portali pisali. Tipa doveo stranca a u nas puno bosna vrhunski trenera itd itd..
Na pocetku mi se cinilo da je MIRVIC samo potrosna roba, jer je na startu poceo ugadjat i uvlacit se navijacima al cinimi se da radi temeljito..
Takodje treba u akademiju dovest strucne trenere..
Igraci koji su poceli igrat prifesionalno fudbal od 1990 porijeklo iz bosne nijedan nije postao neki trenercina. Kodro nesto i hasan sto je direktor bayerna (nije trener) a 80% njih ima A PRO licencu.
Citam Ibricic nekoji dan objavio da je polozio
Veda
Bajramovic
Topic
Akrapovic
Dudic
Trener slobode
Bolic
Baljic
Edin mujdza
Kodro on nesto pokusava al tanko
Moze se lista nastavit al niko od njih nije mogo dobacit ni u bundes ligu austrije
Pa od 2 svetskog rata jedino Halilohodzic i bajevic su neku karijeru napravili i ivica osim imao je par bljesaka nista posebno. Al eto 3 covjeka u 80 godina
Nije bas rijetko u svijetu fudbala da ekipa dovodi trenera koji u trenutku pregovora sjedi na klupi druge ekipe,obicno biras izmedju onih slobodnih bez kluba a kamoli kod nas.Sa te strane mi djeluje pozitivno,jel nisam siguran da bi i on pristao napustiti dobru i sigurnu poziciju u Makedoniji da mu ovamo nisu prezentovali neku dobru ideju i planove.
Sretno svakako novom treneru.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- JavierBosnia
- Kontakt:
Povedi nas makedončeee

- MaroonBjelave
- Kontakt:
Pazi bordo košulje. Šlihtanje na max

Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ne bih imao nista protiv da mu Krle bude pomocnik 

EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Isto, samo da ne igra..

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Novi sam trener Sarajeva 99 posto, ali ostavimo da obavim još neke stvari ovdje u Makedoniji, da se ne daj Bože ne bi sve izjalovilo, rekao je ekskluzivno za *** Aleksandar Vasoski (42), dosadašnji trener Akademije Pandev.
Vasoski je bio na pregovorima sa čelnicima Sarajeva te je prema pisanjima pojedinih medija prvi kandidat za klupu ”bordo” tima, na kojoj bi trebao naslijediti Hrvata Gorana Sablića sa kojim je prije nekoliko dana raskinut ugovor radi nezadovoljavajućih rezultata u dosadašnje dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
”Pričali smo i na dobrom smo putu da sve bude definitivno. Kažem, imam još jedan formalni posao da završim u Makedoniji i zato sam vam i rekao da sam 99 posto novi trener Sarajeva. Pustimo da bude i zvanično”, kazao je Vasoski, a na pitanje šta mu znači što će po svemu sudeći biti novi trener jednog od najboljih klubova u Bosni i Hercegovini, odgovorio je:
”Puno mi znači. Veliki klub, sjajni navijači, tradicija, trofeji… Ali, molim vas da sačekamo još malo i onda ćemo moći pričati puno konkretnije o svemu.”
Prema posljednjim informacijama iz Sjeverne Makedonije, Vasoski se danas pozdravio sa dosadašnjim poslodavcima te su u klubu Akademija Pandev ”već krenuli u potragu za novim trenerom jer Vasoski odlazi u Sarajevo”.
Perspektivni trener obavio je odličan posao u Akademiji Pandev, a bio je veoma uspješan svojevremeno i na klupi skopskog Vardara.
U igračkoj karijeri bio je standardni fudbalski reprezentativac Makedonije od 2000. do 2008. godine. Nastupao je, između ostalih, za Vardar iz rodnog Skoplja, ali i Eintracht iz Frankfurta.
Vasoski je bio na pregovorima sa čelnicima Sarajeva te je prema pisanjima pojedinih medija prvi kandidat za klupu ”bordo” tima, na kojoj bi trebao naslijediti Hrvata Gorana Sablića sa kojim je prije nekoliko dana raskinut ugovor radi nezadovoljavajućih rezultata u dosadašnje dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
”Pričali smo i na dobrom smo putu da sve bude definitivno. Kažem, imam još jedan formalni posao da završim u Makedoniji i zato sam vam i rekao da sam 99 posto novi trener Sarajeva. Pustimo da bude i zvanično”, kazao je Vasoski, a na pitanje šta mu znači što će po svemu sudeći biti novi trener jednog od najboljih klubova u Bosni i Hercegovini, odgovorio je:
”Puno mi znači. Veliki klub, sjajni navijači, tradicija, trofeji… Ali, molim vas da sačekamo još malo i onda ćemo moći pričati puno konkretnije o svemu.”
Prema posljednjim informacijama iz Sjeverne Makedonije, Vasoski se danas pozdravio sa dosadašnjim poslodavcima te su u klubu Akademija Pandev ”već krenuli u potragu za novim trenerom jer Vasoski odlazi u Sarajevo”.
Perspektivni trener obavio je odličan posao u Akademiji Pandev, a bio je veoma uspješan svojevremeno i na klupi skopskog Vardara.
U igračkoj karijeri bio je standardni fudbalski reprezentativac Makedonije od 2000. do 2008. godine. Nastupao je, između ostalih, za Vardar iz rodnog Skoplja, ali i Eintracht iz Frankfurta.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
-
- Kontakt:
Samo polako Aleksandre- Pričali smo i na dobrom smo putu da sve bude definitivno. Kažem, imam još jedan formalni posao da završim u Sjevernoj Makedoniji i zato sam vam i rekao da sam 99 posto novi trener Sarajeva. Pustimo da bude i zvanično - kazao je Vasoski, a na pitanje šta mu znači što će po svemu sudeći biti novi trener jednog od najboljih klubova u Bosni i Hercegovini, odgovorio je:
- Puno mi znači. Veliki klub, sjajni navijači, tradicija, trofeji... Ali, molim vas da sačekamo još malo i onda ćemo moći pričati puno konkretnije o svemu.

Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
I njemu je ovo veći izazov jer samo ime FK Sarajevo predstavlja nešto više, makar u ovim 'našim' državama. Lige su trenutno tu negdje po kvaliteti ali meni je on sasvim solidan trener a i bitno je da će proći pripreme sa ekipom. Sa par pojačanja i sa njim na klupi možemo možda do kupa a za ligu ćemo vidjeti, kasnimo previše i ne treba njega kriviti za neuspjeh (osvajanje titule) na kraju sezone što je manje-više i izvjesna stvar.miky_hz je napisao/la: ↑06 jan 2022, 16:06Nije bas rijetko u svijetu fudbala da ekipa dovodi trenera koji u trenutku pregovora sjedi na klupi druge ekipe,obicno biras izmedju onih slobodnih bez kluba a kamoli kod nas.Sa te strane mi djeluje pozitivno,jel nisam siguran da bi i on pristao napustiti dobru i sigurnu poziciju u Makedoniji da mu ovamo nisu prezentovali neku dobru ideju i planove.
I Vinka smo doveli kao selektora U21 pa je krenula prava priča: zvučna pojačanja, PO Evropske lige, godina bez ligaškog poraza...miky_hz je napisao/la: ↑06 jan 2022, 16:06Nije bas rijetko u svijetu fudbala da ekipa dovodi trenera koji u trenutku pregovora sjedi na klupi druge ekipe,obicno biras izmedju onih slobodnih bez kluba a kamoli kod nas.Sa te strane mi djeluje pozitivno,jel nisam siguran da bi i on pristao napustiti dobru i sigurnu poziciju u Makedoniji da mu ovamo nisu prezentovali neku dobru ideju i planove.

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Neka mu je sa srećom i nadam se da ćemo ostvariti pomak.MortemHz je napisao/la: ↑06 jan 2022, 16:22I njemu je ovo veći izazov jer samo ime FK Sarajevo predstavlja nešto više, makar u ovim 'našim' državama. Lige su trenutno tu negdje po kvaliteti ali meni je on sasvim solidan trener a i bitno je da će proći pripreme sa ekipom. Sa par pojačanja i sa njim na klupi možemo možda do kupa a za ligu ćemo vidjeti, kasnimo previše i ne treba njega kriviti za neuspjeh (osvajanje titule) na kraju sezone što je manje-više i izvjesna stvar.miky_hz je napisao/la: ↑06 jan 2022, 16:06Nije bas rijetko u svijetu fudbala da ekipa dovodi trenera koji u trenutku pregovora sjedi na klupi druge ekipe,obicno biras izmedju onih slobodnih bez kluba a kamoli kod nas.Sa te strane mi djeluje pozitivno,jel nisam siguran da bi i on pristao napustiti dobru i sigurnu poziciju u Makedoniji da mu ovamo nisu prezentovali neku dobru ideju i planove.
Kup svakako treba ozbiljno zagrizti, trofej je trofej.
Je li osvajanjem kupa i zvanično postajemo najtrofejniji u državi?
Cora1946 je napisao/la: ↑06 jan 2022, 16:26Neka mu je sa srećom i nadam se da ćemo ostvariti pomak.MortemHz je napisao/la: ↑06 jan 2022, 16:22I njemu je ovo veći izazov jer samo ime FK Sarajevo predstavlja nešto više, makar u ovim 'našim' državama. Lige su trenutno tu negdje po kvaliteti ali meni je on sasvim solidan trener a i bitno je da će proći pripreme sa ekipom. Sa par pojačanja i sa njim na klupi možemo možda do kupa a za ligu ćemo vidjeti, kasnimo previše i ne treba njega kriviti za neuspjeh (osvajanje titule) na kraju sezone što je manje-više i izvjesna stvar.miky_hz je napisao/la: ↑06 jan 2022, 16:06Nije bas rijetko u svijetu fudbala da ekipa dovodi trenera koji u trenutku pregovora sjedi na klupi druge ekipe,obicno biras izmedju onih slobodnih bez kluba a kamoli kod nas.Sa te strane mi djeluje pozitivno,jel nisam siguran da bi i on pristao napustiti dobru i sigurnu poziciju u Makedoniji da mu ovamo nisu prezentovali neku dobru ideju i planove.
Kup svakako treba ozbiljno zagrizti, trofej je trofej.
Je li osvajanjem kupa i zvanično postajemo najtrofejniji u državi?
Zadnja izmjena: Cora1946, dana/u 06 jan 2022, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.
90!
-
- Kontakt:
%, со среќа.
Saraj'vo šampion, izraziti favorit!
Saraj'vo šampion, izraziti favorit!
...natoči mi bokal dobrog vina, jer Sarajevu pjevat' će se himna.
- SarajevoForza
- Kontakt:
Povedi nas majstore
Još samo Topića za SD

Još samo Topića za SD

"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
-
- Kontakt:
Pozdravljam izbor, biće ovo dobro 

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Već smo zvanično najtrofejniji osvajanjem kupa prošle sezone.
FK Sarajevo - 7 puta šampioni i 7 kupova
FK Željezničar - 7 puta šampioni i 6 kupova
HŠK Zrinjski - 6 puta šampioni i 1 kup
Ostali su dosta ispod.
Pozdravljam i ja, nadam se isto da smo pogodili s njim.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Beli98, bordobijeli, Burberry46, PAPE3, Rule_hz i 58 gostiju.