Skijanje

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

reds_forever
Kontakt:

Re: Skijanje

Post Postao/la reds_forever » 24 jan 2011, 11:19

reds je napisao/la:Ma Kostelić je nezaustavljiv,sutra će uzeti još hrpu bodova i tu je kraj. :lol:

Inače jako mi je drago da je Miller danas konačno dobro odvezao spust. 8-)
Za njega je dobro da je uopste utrku zavrsio :D Onaj peh, Raich, nije ni pola minute izdrzao na stazi :(
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 24 jan 2011, 11:23

reds_forever je napisao/la:
reds je napisao/la:Ma Kostelić je nezaustavljiv,sutra će uzeti još hrpu bodova i tu je kraj. :lol:

Za njega je dobro da je uopste utrku zavrsio :D Onaj peh, Raich, nije ni pola minute izdrzao na stazi :(
Ma Miller je legenda,budala ali polahko završava karijeru. :(
FK Pjetlovi

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 24 jan 2011, 15:23

Kako niko nije spomenuo fenomenalnu voznju Grangea ? :|
Frajer je doslovno letio po stazi i mislim da se polako vraca u formu.Ne mogu da prezalim povredu pocetkom prosle sezone i propustanje Olimpijade. :cry: Pa i Hargin je ponovo odvezao nevjerovatan drugi lauf.

Ivica u ovoj formi osvaja Veliki kristalni globus(svaka cast Gipsu),ali SP je totalno drugacija prica.Mislim da je u Garmischu sve moguce.Znaju se favoriti,ali oni ne pobjedjuju tako cesto na SP. ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 24 jan 2011, 16:51

reds je napisao/la:
reds_forever je napisao/la:

Ma Miller je legenda,budala ali polahko završava karijeru. :(
Ma bice njega jos, il' u skijanju ili u tenisu :D
Johnyx95 je napisao/la: Ivica u ovoj formi osvaja Veliki kristalni globus(svaka cast Gipsu),ali SP je totalno drugacija prica.Mislim da je u Garmischu sve moguce.Znaju se favoriti,ali oni ne pobjedjuju tako cesto na SP. ;)
Na SPu je svasta moguce, ali Ivici ide barem jedna medalja, jedino ako se negdje dobro polomi.... Inace, ocekujem zanimljivije predstave u muskom skijanju, jer se u zenskom samo mijenjaju Riesch i Vonn, eventualno Schildova moze uzet u slalomu, ako se ne slomi negdje pri kraju....
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 24 jan 2011, 23:53

Jel danas bila kakva utrka ??

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 25 jan 2011, 00:01

Unica_Liverpool_ je napisao/la:Jel danas bila kakva utrka ??
Jeste, polarnih pasa u Laponiji, Finska

Tedy i Zuco ubjedljivo dobili :roll:
nema potpisa

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 25 jan 2011, 14:01

IVICA KOSTELIĆ trenutno je najveća zvijezda svjetskog skijanja sa šest pobjeda u posljednjih 22 dana uz još dva druga mjesta. Svjetski sportski novinari opsjedaju ga nakon utrka, a austrijski Sport10.at donosi zanimljiv tekst o najboljem hrvatskom skijašu uoči njegova nastupa u Schladmingu.

Kostelić je austrijskim novinarima otkrio kako se u Hrvatskoj malo cijeni skijanje kao ozbiljan sport.

"Hrvati ne cijene skijanje. Ne znaju da je to jedan od najkompetitivnijih sportova. Gdje drugdje može jedan sportaš osvojiti 20 važnih natjecanja? A kada Blanka Vlašić nadskoči svoje dvije suparnice, novine su pune toga...", požalio se Kostelić u stilu svog oca Ante koji je sličnu raspravu nedavno javno vodio s Blankinim ocem Joškom Vlašićem.

Austrijanci podsjećaju na slabiji početak sezone i eksploziju u novoj godini. "Jedan od razloga uspjeha je zdravlje. Prošlo je čak sedam godina od Ivičine povrede kralježaka u Schladmingu, a i proteklih dvije godine problemi s leđima koštali su ga tri tjedna utrka, ali ti su problemi riješeni uz pomoć jednog hrvatskog fizioterapeuta", pišu Austrijanci.

"Svi skijaši Fischera imaju sezonu života"

"Osim podrške i sigurnosti koju mu pružaju otac, sestra i Vedran Pavlek, tu je i Walter Hubmann (austrijski stručnjak za brze discipline) koji je smatrao da je samo pitanje vremena kada će se Ivica progurati u prve redove brzih disciplina. No, prva utrka u Kitzbuehelu za Hubmanna je bila prava senzacija", piše u tekstu.

Ivica je iznenadio sve pobjedama u Kitzbuehelu u brzim disciplinama, a dobre rezultate mnogi pripisuju i njegovoj opremi jer "svi skijaši Fischera voze najbolju sezonu života. Pomaže im nova tehnologija vakuuma koja se prilagođava stopalu".

Čelni čovjek natjecateljskog pogona "Fischera" Siegfried Voglreiter priznao je austrijskim novinarima kako se nasmijao kada mu je došao Ante Kostelić i rekao da im je cilj ukupna pobjeda u Svjetskom kupu. Sada, kada ima 401 bod prednosti pred Zurbriggenom Kostelić je taj koji se ima pravo smijati.

Prva vožnja slaloma u Schladmingu počinje u 17:45, a Ivica je u najavi utrke kazao kako se nada još jednom dobrom rezultatu.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 25 jan 2011, 23:10

Grange pokazao da je najbolji slalomas svijeta.Kad je u potpunosti zdrav i spreman,Grange je nepobjediv.Danas jos jedan dokaz tome. 8-)
Cast Kostelicu i Svedjanima,ali ipak je u dva najjaca slaloma dokazao klasu. ;)

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 27 jan 2011, 21:53

Novi tezak pad na treningu spusta.Nakon Gruggera na Streifu,ovaj put je nastradao njegov sunarodnjak Mario Scheiber u Chamonixu.Utrka je prekinuta,a Mario hitno prevezen helikopterom u bolnicu.

Inace,mislim da za ovaj pad nije kriva organizacija niti teska staza(pogotovo ovdje gdje je pao),nego jednostavno 'ostajanje na gornjoj' sto se kaze,a pri ovakvim brzinama posljedice mogu biti kobne. :?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 jan 2011, 14:50

Hrvatska je na nogama ,nakon superkombinacije

1.Kostelić
2.Zrnčić-Dim
3.Svindal
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

marsovac
Kontakt:

Post Postao/la marsovac » 30 jan 2011, 14:50

hahahaha kakva ludnica Kostelic prvi Natko Zrncic-Dim drugi Svindal treci
ČELIK je dio života mog ČELIK ti si šampion
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 30 jan 2011, 17:25

Jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta u povijesti!!!
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 30 jan 2011, 17:36

legenda reala je napisao/la:Hrvatska je na nogama ,nakon superkombinacije

1.Kostelić
2.Zrnčić-Dim
3.Svindal

Da,ja sam očekivao da bi Svindal mogao pomrsiti račune nakon odličnog spust međutim ona greška u donjem dijelu mu je odnijela dosta vremena.Ivica sigurno osvaja veliki kristalni globus i još superkombinaciju.Sa Grangeom će se boriti za mali globus u slalomu ali vjerujem da će i to uzeti. :P
FK Pjetlovi

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 feb 2011, 01:28

Admire ideš li na ovo vojno prvenstvo ,vidim dolaze dobri skijaši ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 03 feb 2011, 11:48

legenda reala je napisao/la:Admire ideš li na ovo vojno prvenstvo ,vidim dolaze dobri skijaši ;)
daj link da procitam :roll:
nema potpisa

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 feb 2011, 12:36

Admir_Sa je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Admire ideš li na ovo vojno prvenstvo ,vidim dolaze dobri skijaši ;)
daj link da procitam :roll:
ma nemam nikakav link ,nego slušam na BHT1,i oni kažu kako će učestvovati neki od boljih svjetskih skijaša ,jer su kao većina njih članovi oružani snaga

i nabrajali su od žene Denis Karbon,Susan Riesch ,Fany Chmelar i još neke zaboravio sam ,od muškaraca sam isto zaboravio koga su nabrojali(andrej jerman)

a u biatlonu su najavili neku dvojicu Norvežana koji su osvajači olimpijskih medalja ,meni lično nepoznati pa nisam zapamtio ime

pa reko ti to voliš ,sigurno ćeš otići na obližnje planine da to podsjetiš

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 03 feb 2011, 14:40

Pa hocu, al ne znam ni kad ni sta

Cuj biathlon kod nas, pa nema staza ba :roll:
nema potpisa

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 feb 2011, 16:45

Admir_Sa je napisao/la:Pa hocu, al ne znam ni kad ni sta

evo nešto sam našo ,održaće se krajem februara

http://www.palelive.com/Jahorina/Jahori ... janju.html

http://www.skijanje.ba/hr/vijesti/bih/888.html

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 feb 2011, 17:33

Zar nema na Dvoristima staza,nedavno sam gledao neku reportazu sa neke trke za prvenstvo BIH u ski trcanju i biatlonu. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 feb 2011, 17:59

Devil je napisao/la:

Zar nema na Dvoristima staza,nedavno sam gledao neku reportazu sa neke trke za prvenstvo BIH u ski trcanju i biatlonu. :?
ima upravo će se i održati na Dvorištima ,na Jahorini ,hoš ti ići da gledaš :lol: :lol: ,koji dolaze skijaši jesi ti upoznat ,ja sam čuo za ove

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.