FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

Historicar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Historicar » 11 jan 2022, 23:34

Chony533 je napisao/la:
11 jan 2022, 23:24
Ima li neki info koga cemo da se kotarisemo iz ekipe, posto koliko sam skontao "nema mjesta" za sve ni na pripremama i inace :hmmmmm:
Kanurić, Palić, Kobiljar, Varešanović, a dolaskom Mujakića i jedan štoper ce biti prekobrojan.

Maroon99
Kontakt:

Post Postao/la Maroon99 » 11 jan 2022, 23:38

Zasto Kobiljar, jedan je od rijetkih koji je nesto pokazao na jesen
Do smrti odani!

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 11 jan 2022, 23:39

Historicar je napisao/la:
11 jan 2022, 23:34
Chony533 je napisao/la:
11 jan 2022, 23:24
Ima li neki info koga cemo da se kotarisemo iz ekipe, posto koliko sam skontao "nema mjesta" za sve ni na pripremama i inace :hmmmmm:
Kanurić, Palić, Kobiljar, Varešanović, a dolaskom Mujakića i jedan štoper ce biti prekobrojan.
I kurdic :pray:
1946-1987

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 11 jan 2022, 23:50

Maroon99 je napisao/la:
11 jan 2022, 23:38
I ja se pitam zasto Kobiljar.?

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 11 jan 2022, 23:54

11 jan 2022, 23:19
cookiech je napisao/la:
11 jan 2022, 22:56
Mujakic bi trebao potpisati ugovor na dvije godine sa nama, ako sam dobro shvatio, jos samo papirologiju Kotrijk da zavrsi i to je to
Bilo bi idealno da se ekipa kompletira do polaska u Antaliju, pa da se dole samo kristališe prvih 11, kroz te prijateljske utakmice.
Ako je vec Fanimo otpisan, onda nam hitno treba i kapitalno desno krilo, te alternative Suljiću i Pidri na lijevoj strani.Ostale pozicije su uglavnom pristojno popunjene.
Ma dolazi mujakic jos ove sedmice a kamoli do antalije

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 11 jan 2022, 23:59

Maroon99 je napisao/la:
11 jan 2022, 23:38
Ni gola ni asistencije tokom jeseni.Na ofanzivnom veznom imamo Bodula i Kapića, a i Krste tu može odigrati (ne bi ga spominjao, da mu sunarodnjak nije šef). Staviti Kobiljara na krilo je pucanj u zdravo koljeno.Ne znam sta Vasoski konta sa njim, ali po meni on nije igrač za klub renomea Sarajeva.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 12 jan 2022, 00:06

Rikiju treba sasvim malo, da bude odličan igrač za naše uslove.
Ima potez viška i to ga koči i kvari sveukupni dojam.
Ali igrač sa niskim težištem, jako brz i okretan, uvijek može napraviti višak i donijeti preokret, kao što rekoh treba mu samo neko izbaciti taj potez viška i on bi bio top.
Vjerujem da ne igra za neku veliku platu, a neka igrača i konkurencije. Zdrava konkurencija je prvi temelj za uspjeh.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 12 jan 2022, 00:40

Ma vala Kapić ako se sad ne pokaže, onda ne znam. U prvom mandatu je bio nikakav, opravdanje je bila neprirodna pozicija. U ovoj polusezoni je bio mrljav, opravdanje je loša igra i rezultati kompletne ekipe, uz sve probleme. Evo sad ima priliku da krene od nule - novi trener, bolja ekipa, bolja atmosfera, pripreme.

Mada, on ode svakako na ljeto, tako da..

Riveros
Kontakt:

Post Postao/la Riveros » 12 jan 2022, 00:46

GalileoGalilei je napisao/la:
12 jan 2022, 00:40
Ma vala Kapić ako se sad ne pokaže, onda ne znam. U prvom mandatu je bio nikakav, opravdanje je bila neprirodna pozicija. U ovoj polusezoni je bio mrljav, opravdanje je loša igra i rezultati kompletne ekipe, uz sve probleme. Evo sad ima priliku da krene od nule - novi trener, bolja ekipa, bolja atmosfera, pripreme.

Mada, on ode svakako na ljeto, tako da..
Samo nek ga Aco stavi na pravu poziciju i pruži mu šansu u kontinuitetu.

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 12 jan 2022, 00:51

slika
ORIGINAL 1987

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 12 jan 2022, 01:00

PeakyBlinders je napisao/la:
12 jan 2022, 00:51
slika
Ovo može jedino ako Bodul počne igrati hokej :mrgreen:
On i nezainteresovan mora biti u prvih 11. Takav tip igrača koji se mora čekati jednostavno, znači u stanju je da ga nema 90 minuta i u 91 minuti da odluči tekmu. Isti tip kao Stojčev, samo što je ovaj još malo potkovaniji tehnički. Samo mu Đokanovića stavit iza da trči za njega i to je dobitna kombinacija, po mom mišljenju i zamišljanju naravno.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 12 jan 2022, 01:06

Ma ne može Kapić igrati zadnjeg veznog nikako, isključivo desetku. Riki nema kvalitete za zadnjeg veznog, jer ta pozicija zahtjeva dosta trke, pokrivanja prostora i "prljave" igre. Za tu poziciju mogu konkurisati Đokanović i Šećerović trenutno. Jedino da se u toku igre spušta niže i vrši tu distribuciju naprijed, kao što je jedno vrijeme Rahman radio.

Bodul ne može igrati do aprila.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 jan 2022, 01:07

ajdohordas je napisao/la:
12 jan 2022, 01:00
slika
On i nezainteresovan mora biti u prvih 11. Takav tip igrača koji se mora čekati jednostavno, znači u stanju je da ga nema 90 minuta i u 91 minuti da odluči tekmu. Isti tip kao Stojčev, samo što je ovaj još malo potkovaniji tehnički. Samo mu Đokanovića stavit iza da trči za njega i to je dobitna kombinacija, po mom mišljenju i zamišljanju naravno.
Pored Avramovskog da Bodul igra ? Izvini brate, ali ne slažem se. A svakako bi bili u qurcu dok dođe april ( a ne dovedemo Avramovskog )
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 12 jan 2022, 01:15

Za Bodula je najvažnija stvar, da ce proci kompletne i kvalitetne pripreme.Dok se ne vrati u konkurenciju, Kapića staviti na desetku, a iza Šečerovića i Đokanovića i vjerujem da ce Vasoski taj trio i uigravati u Ljubuškom i pogotovo Antaliji.
Inace, ovo oko sastava ce Napoleon ujutro sve fino objasniti i razraditi, taman da pročitam uz jutarnju kafu :D

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 12 jan 2022, 01:34

Ma nit je kapic za desetke nit ce se bodul ikad spremit dzaba mu i 10 priprema on ce u 60.minuti jedva trcati. Kapic je klasican centralni vezni i moze igrat iza desetke u paru sa djokanovicem/secerovicem. Tandem secerovic i djokanovic bi bio isuvise defanzivan ali ne bi bio los za utakmice protiv trkackih ekipa. Nadam se uz mujakica da cemo dovesti desetku i desno krilo ove zime. Trebali bismo dobiti i dosta boljeg bagarica uz fina krila i ofanzivnog veznjaka.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 12 jan 2022, 01:41

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 jan 2022, 01:07
slika
Pored Avramovskog da Bodul igra ? Izvini brate, ali ne slažem se. A svakako bi bili u qurcu dok dođe april ( a ne dovedemo Avramovskog )
Ne znam zasto ali sam bio uvjeren da je Avramovski napadač :?
Mislio sam da bi mogli njega gore ugurat jer je Bagarić svakako preloš otkako je došao. A onda Bodul na polušpica i to je to.
Ovako ako dođe ovaj Avramovski, fakat gdje bi Bodula onda koristili ?

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 jan 2022, 01:59

Bolje nam je traziti ko ce biti drugi U-21 igrač u pocetnoj postavi ako se Andrej proda.

Zaboravljajte na to pravilo vidim kad crtate te formacije.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 jan 2022, 02:03

12 jan 2022, 01:41
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 jan 2022, 01:07

Ne znam zasto ali sam bio uvjeren da je Avramovski napadač :?
Mislio sam da bi mogli njega gore ugurat jer je Bagarić svakako preloš otkako je došao. A onda Bodul na polušpica i to je to.
Ovako ako dođe ovaj Avramovski, fakat gdje bi Bodula onda koristili ?
Nije špic, to ti nesto pomiješao, Avramovski je prednji vezni, top igrac, za Bodula svemirski brod. Bodulu svakako suspenzija traje do aprila, znaci ne mozes ga na utakmicama uigravati, a i strasno dug period ce biti bez pravih tekmi odigranih. Ja sam ubijeđen da Bodul ide, a pouzdano sam čuo da lik govori kako nema motivacije da igra ovdje.
@miky_hz Vasoski igra u 532 formaciji, najlakše bi onda bilo Traku ubaciti u prvih 11 i riješen problem.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 12 jan 2022, 02:34

12 jan 2022, 01:15
Za Bodula je najvažnija stvar, da ce proci kompletne i kvalitetne pripreme.Dok se ne vrati u konkurenciju, Kapića staviti na desetku, a iza Šečerovića i Đokanovića i vjerujem da ce Vasoski taj trio i uigravati u Ljubuškom i pogotovo Antaliji.
Inace, ovo oko sastava ce Napoleon ujutro sve fino objasniti i razraditi, taman da pročitam uz jutarnju kafu :D
Nemam šta razraditi. :D
Pogotovo ako bude 3-5-2 formacija, ne znam kako bi se to sklopilo.

Ja sam skroz zaboravio na Oremuša i Ševelja, a pogotovo na Vicka koji bi se mogao tek sad pokazati.

Samo će odbrana biti jaka, ako se ovo dobro završi s Mujakićem. Još dok se uigra i utegne, moglo bi to fino izgledati.
Izgleda Mujakić je još jedan igrač od kojeg nema ništa i koji se vratio nazad, nažalost. Obećavao je dosta, ali ovo mu je samo korak nazad u karijeri.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 12 jan 2022, 08:49

Andrej mora uvijek igrati u prvi 11 iz 2 razloga.
1)Zbog pravila o mladim igracima
2)Da bi se bolje prodao

Sad tek kod Vasoskog ocekujem od njega da digne formu i da bude onaj stari.Osim njega nemamo igraca na sredini terena koji je trkac i koji je spreman da trci 90 min(Kapic to sigurno nije).
Zavisi sve do formacije,ali 5-3-2/3-5-2 nama ne lezi uopste.Kao prvo nemamo dva dovoljno kvalitetna napadaca za tu formaciju,zasto je onda doveden Suljic?On ti ne moze biti wing back.

Klasicna 4-2-3-1 bi nama najvise odgovarala po meni.Ako Avramovski ne potpise sto je realnije nego da potpise volio bi nesto ovako

Dizdarevic

Sabanovic-Lazic-Mujakic-Pidro

Djokanovic-Secerovic

Kobiljar-Kapic-Suljic

Bagaric

Ako nekim cudom potpise Avramovski,on ide na 10-ku pa neka se bore Secerovic i Kapic za mjesto.Ali mene puno vise brine to desno krilo.Sad kad je jasno da je Fanimo zavrsio sa nama,tu nemamo bas nijednog igraca kojem je to prirodna pozicija.

Ovaj tim gore mislim da je vec kvalitetniji od Borca i trebao bi biti dovaljan za to 3.mjesto,a bit ce jos par pojacanja sigurno
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, Majestic-12 [Bot] i 51 gost.