jednostavno nema ideja kako da se pridje sponzorima et u Sarajevu imas npr Coca colu niko od nasih nikad im se nije obratio hej vi imate powerade mogli smo napraviti poslovnu saradnju, pa ima ovako argeta neka igraci hodaju sa onom argeta maskotom ako to donosi kesh, pa ima dm on na toj strani grada od grbavice jedan do a faze nema svoju prodavnicu uvali ga na sjever ondje u cosak gdje je bila kladionica itd itd mnogo je solucija samo da se nije inovativno i da se kuka kme kme korona je tesko je kako ostalima nije tesko fuj sestrem ne gumo vise ovih ocajnih opravdanjaTristan10 je napisao/la: ↑29 jan 2022, 20:59Mislim da su ljudi koji vode klub a i navijaci svijesni toga da je konacni cilj ulazak kvalitetnog investitora / partnera. Samo taj period dok se to realizuje, troskovi su tu, i oni nece nestati. Zato i jeste bitno da svi stanemo uz klub, navijaci, da se stvori neki buzz, privuku neki sponzori, samo eto da se prezivi. Ne vidim da se imaju neke opcije. Bilo bi isto dobro kad bi ljudi iz skupstine i uprave isto nesto uplatili, tako bi i pokazali djelom da stoje iza ovog. Isto sam imao prijedlog prodaje / produzivanja 10-godisnjih karata, mozda bi se i tako prikupila odredjena sredstva odma. Naravno da na ovome ne mozes graditi strategiju kluba, ali se radi o tome da prezivis. Moramo jednostavno djelovat svi koliko mozemo, i generalno se bojim da svi zaglavimo u razmisljanju, eto investitora iza coska.sassari je napisao/la: ↑29 jan 2022, 20:41Super je sto se uvijek odazovemo kada klubu treba pomoc, ali misli da u ovom trenutku našem Želji treba puno vise od naših 20KM, jer evo nek kupimo 10k članskih X20KM to je 200.000KM nedovoljno čak za funkcioniranje kluba jedan mjesec. Ali hajmo uraditi ono sto je naša dužnost, učlanite djecu, komisiju, mamu, tatu, dedu….
Uvijek sam govorio da po ovom modelu klub vise ne može funkcionirati, pozajmice i tako te stvare je davno trebalo izbjegavati ali nije se moglo…
Molim sve skupštinare da se usvoji na skupštini kako bi potencijalni investitor mogao ući sad ili na ljeto nije bitno, ali da se obezbjedi put za onog ko će našem Želji vratiti stati sjaj.
Također molim sve Manijake da se ujedinimo protiv ovih koji rade na stetu kluba, kao i protiv onih skupštinara koji na skupstini budu glasali na štetu kluba.
Ovako braćo vise ne ide!
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Dobro je pa nas jos i ne tuze sto smo sredatva za trafostanicu za famozne grijace dali na plate....NerminFatic je napisao/la: ↑29 jan 2022, 19:15A mozda se FS BiH ugradio jos prilikom rekonstrukcije terena a tako sam davno cuo.jointunija je napisao/la: ↑29 jan 2022, 18:59Nevjerovatno,otjerali smo sve ljude koji su imali love,došli novi,al bez para,i sad cmizdre kad su skontali da treba određena suma mjesečno,pozivaju navijače da se aktiviraju,a mi godinu i pol bez publike i prihoda od karata,minimum 700-800k zjanili,pa gdje ste bili 2020 kad je sve počelo sa Covidom i prekidom,sram da vas bude.Da sam Badžak nakon ove sramote,kojeg su ovim saopštenjem prozvali,jer je on bio alfa i omega u UO zadnjih godina,poslao bi ih u Rajlovac nek se tamo spremaju.
Kad smo već kod štetnih ugovora,ko je potpisao da repka može trenirati i igrati tekme besplatno?
Ko je potpisao sa Albom da nam tokom zimske pauze naplaćuju oko 13.000 KM/mjesečno?
jos reci da je nas brko sa teme strucnjak pa da ti povjerujemoBradao1 je napisao/la: ↑29 jan 2022, 21:46Dobro je pa nas jos i ne tuze sto smo sredatva za trafostanicu za famozne grijace dali na plate....NerminFatic je napisao/la: ↑29 jan 2022, 19:15A mozda se FS BiH ugradio jos prilikom rekonstrukcije terena a tako sam davno cuo.jointunija je napisao/la: ↑29 jan 2022, 18:59
Nevjerovatno,otjerali smo sve ljude koji su imali love,došli novi,al bez para,i sad cmizdre kad su skontali da treba određena suma mjesečno,pozivaju navijače da se aktiviraju,a mi godinu i pol bez publike i prihoda od karata,minimum 700-800k zjanili,pa gdje ste bili 2020 kad je sve počelo sa Covidom i prekidom,sram da vas bude.Da sam Badžak nakon ove sramote,kojeg su ovim saopštenjem prozvali,jer je on bio alfa i omega u UO zadnjih godina,poslao bi ih u Rajlovac nek se tamo spremaju.
Kad smo već kod štetnih ugovora,ko je potpisao da repka može trenirati i igrati tekme besplatno?
Ko je potpisao sa Albom da nam tokom zimske pauze naplaćuju oko 13.000 KM/mjesečno?

jos reci da ekonom u klubu se bavi papirima pa da mandalimo temu

Imamo još više od mjesec dana do prve utakmice proljetnog dijela kod kuće. Ta utakmica će pokazati koliko volimo i koliko smo uz Želju. Sve ispod punog stadiona će biti smiješno. I jedna zapaljena baklja će bit pokazatelj koliko (ne) volimo klub. Idemo sa članskim naravno, guramo maksimalno,ali ljubav se dokazuje na utakmicama, ko god bio u klubu, ko god bio predsjednik, trener, na kraju i ko god bio protivnik i u kojem sastavu izašli. Trebamo stogodišnjaku, i hajmo puniti stadion, to je naša obaveza, i dokaz naše ljubavi.
- jointunija
- Kontakt:
Bravo majstore,pa što ih ovi sposobnjakovići ne nađu?Robust je napisao/la: ↑29 jan 2022, 20:49jah jah jah sve neki izgovori i kukanja kao da je samo korona nas pogodila najlakse je kukati i okriviti koronu kad si apsolutno nesposoban da nadjes pare i kad ih trosis bez pokrica a ovo za albu je glupost samo takva i 13 milja je malo para za kvalitetno održavanje dva terena sto i vidimo posebno zimi kad je vegetacija losija i kad teren treba najvise njegejointunija je napisao/la: ↑29 jan 2022, 18:59Nevjerovatno,otjerali smo sve ljude koji su imali love,došli novi,al bez para,i sad cmizdre kad su skontali da treba određena suma mjesečno,pozivaju navijače da se aktiviraju,a mi godinu i pol bez publike i prihoda od karata,minimum 700-800k zjanili,pa gdje ste bili 2020 kad je sve počelo sa Covidom i prekidom,sram da vas bude.Da sam Badžak nakon ove sramote,kojeg su ovim saopštenjem prozvali,jer je on bio alfa i omega u UO zadnjih godina,poslao bi ih u Rajlovac nek se tamo spremaju.
ublehe ce i dalje nastaviti sa botovanjem al sreca niko vise ne pusi vasu pricu jer ste podrzavajuci svoje ublehe doveli klub u mezar na njegov 100-ti rodjendan i za to vam niko nikad nece halaliti
Kmeče,naravno da nije samo nas pogodila pa komšije se umalo ne ugasiše jer nisu imali prihoda od investitora 6 mjeseci,umalo ključ u bravu.
13000km za decembar,januar i februar,kad ne kroče na Grbavicu je zločin.
Bolje ti je da obnoviš člansku ako si je ikad imao,nego da glupost pišeš kao u zadnje vrijeme.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
- lijevapolutka
- Kontakt:
Ako znaš pomozi imRobust je napisao/la: ↑29 jan 2022, 21:29jednostavno nema ideja kako da se pridje sponzorima et u Sarajevu imas npr Coca colu niko od nasih nikad im se nije obratio hej vi imate powerade mogli smo napraviti poslovnu saradnju, pa ima ovako argeta neka igraci hodaju sa onom argeta maskotom ako to donosi kesh, pa ima dm on na toj strani grada od grbavice jedan do a faze nema svoju prodavnicu uvali ga na sjever ondje u cosak gdje je bila kladionica itd itd mnogo je solucija samo da se nije inovativno i da se kuka kme kme korona je tesko je kako ostalima nije tesko fuj sestrem ne gumo vise ovih ocajnih opravdanjaTristan10 je napisao/la: ↑29 jan 2022, 20:59Mislim da su ljudi koji vode klub a i navijaci svijesni toga da je konacni cilj ulazak kvalitetnog investitora / partnera. Samo taj period dok se to realizuje, troskovi su tu, i oni nece nestati. Zato i jeste bitno da svi stanemo uz klub, navijaci, da se stvori neki buzz, privuku neki sponzori, samo eto da se prezivi. Ne vidim da se imaju neke opcije. Bilo bi isto dobro kad bi ljudi iz skupstine i uprave isto nesto uplatili, tako bi i pokazali djelom da stoje iza ovog. Isto sam imao prijedlog prodaje / produzivanja 10-godisnjih karata, mozda bi se i tako prikupila odredjena sredstva odma. Naravno da na ovome ne mozes graditi strategiju kluba, ali se radi o tome da prezivis. Moramo jednostavno djelovat svi koliko mozemo, i generalno se bojim da svi zaglavimo u razmisljanju, eto investitora iza coska.sassari je napisao/la: ↑29 jan 2022, 20:41Super je sto se uvijek odazovemo kada klubu treba pomoc, ali misli da u ovom trenutku našem Želji treba puno vise od naših 20KM, jer evo nek kupimo 10k članskih X20KM to je 200.000KM nedovoljno čak za funkcioniranje kluba jedan mjesec. Ali hajmo uraditi ono sto je naša dužnost, učlanite djecu, komisiju, mamu, tatu, dedu….
Uvijek sam govorio da po ovom modelu klub vise ne može funkcionirati, pozajmice i tako te stvare je davno trebalo izbjegavati ali nije se moglo…
Molim sve skupštinare da se usvoji na skupštini kako bi potencijalni investitor mogao ući sad ili na ljeto nije bitno, ali da se obezbjedi put za onog ko će našem Želji vratiti stati sjaj.
Također molim sve Manijake da se ujedinimo protiv ovih koji rade na stetu kluba, kao i protiv onih skupštinara koji na skupstini budu glasali na štetu kluba.
Ovako braćo vise ne ide!
[email protected]
[email protected]
[email protected]
moSa ljoŽe
cim ponestane snaga argumenata odmah se poleti na to produzi clansku a ja imam aktivnu jednu i drugu clansku i prosli mjesec uzeo dres al et i to nije dovoljno izgledajointunija je napisao/la: ↑29 jan 2022, 22:02Bravo majstore,pa što ih ovi sposobnjakovići ne nađu?Robust je napisao/la: ↑29 jan 2022, 20:49jah jah jah sve neki izgovori i kukanja kao da je samo korona nas pogodila najlakse je kukati i okriviti koronu kad si apsolutno nesposoban da nadjes pare i kad ih trosis bez pokrica a ovo za albu je glupost samo takva i 13 milja je malo para za kvalitetno održavanje dva terena sto i vidimo posebno zimi kad je vegetacija losija i kad teren treba najvise njegejointunija je napisao/la: ↑29 jan 2022, 18:59
Nevjerovatno,otjerali smo sve ljude koji su imali love,došli novi,al bez para,i sad cmizdre kad su skontali da treba određena suma mjesečno,pozivaju navijače da se aktiviraju,a mi godinu i pol bez publike i prihoda od karata,minimum 700-800k zjanili,pa gdje ste bili 2020 kad je sve počelo sa Covidom i prekidom,sram da vas bude.Da sam Badžak nakon ove sramote,kojeg su ovim saopštenjem prozvali,jer je on bio alfa i omega u UO zadnjih godina,poslao bi ih u Rajlovac nek se tamo spremaju.
ublehe ce i dalje nastaviti sa botovanjem al sreca niko vise ne pusi vasu pricu jer ste podrzavajuci svoje ublehe doveli klub u mezar na njegov 100-ti rodjendan i za to vam niko nikad nece halaliti
Kmeče,naravno da nije samo nas pogodila pa komšije se umalo ne ugasiše jer nisu imali prihoda od investitora 6 mjeseci,umalo ključ u bravu.
13000km za decembar,januar i februar,kad ne kroče na Grbavicu je zločin.
Bolje ti je da obnoviš člansku ako si je ikad imao,nego da glupost pišeš kao u zadnje vrijeme.

a sto se tice upravljanja za vrijeme korone svi smo vidjeli koliko su nesposobni bili od amarovih izjava do poteza uprave gdje su se ludjacke stvari radile kukas na koronu i kako te ona nije ugasila a jedini novac ozbiljniji u toj godini od evrope si uspio usrati jer su bili debili i nisu testirali igrace kako bog zapovijeda a tek odabir londonskog modnog macka to je zasigurno doprinijelo opstoj finansijskoj situaciji

a za albu da je normalna uprava bila pa da je obezbjedila grijace i sve ostale stvari Alba bi radila kako zapovjeda ne bi morali majmunisati i sramota je prozivati albu za nesto kad je sam Amar priznao da im dugujemo sestocifreni iznos

samo nije mi jasno odakle vam vise obraz da botujete za osobe koje su nas u raku dovele znam da su vam se poslovi sredjivali al sto je previše previše je
Stjepanovic:
Kroz par dana sam se priključio ekipi i počeo da treniram, ali na moju veliku žalost dolazi do smjene rukovodstva kluba, dok na mjesto trenera dolazi Tomislav Ivković.
Ovo mi je malo cudno. Ja ne mogu da upratim bilo kakvu smjenu rukovodstva u tom periodu?
Kroz par dana sam se priključio ekipi i počeo da treniram, ali na moju veliku žalost dolazi do smjene rukovodstva kluba, dok na mjesto trenera dolazi Tomislav Ivković.
Ovo mi je malo cudno. Ja ne mogu da upratim bilo kakvu smjenu rukovodstva u tom periodu?
- lijevapolutka
- Kontakt:
Petljanac a i ovaj portal nastavlja da radi kako je i radioTristan10 je napisao/la: ↑29 jan 2022, 22:54Stjepanovic:
moSa ljoŽe
Isti ljudi bili u klubu cak i kad je Baka Sliskovic potpisao, sad od jednom doslo do smjene rukovodstva sto ne moze nikako biti tacno. Prije ce biti istina da je njega ista uprava dovela, dok i nije bio izabran Ivkovic, i kasnije iz nekih razloga se nije svidio Ivkovicu.lijevapolutka je napisao/la: ↑29 jan 2022, 23:01Petljanac a i ovaj portal nastavlja da radi kako je i radioTristan10 je napisao/la: ↑29 jan 2022, 22:54Stjepanovic:
- lijevapolutka
- Kontakt:
Na stranu što laze i petlja, pogledao sam svaku domaću prijateljsku utakmicu i jedino kad sam ga zapazio i pitao ko je ovaj (jer je za mene bio anonimus) jeste momenat kad se otimao za loptu sa Jaganjcem da izvede penal protiv Bužima.Tristan10 je napisao/la: ↑29 jan 2022, 23:03Isti ljudi bili u klubu cak i kad je Baka Sliskovic potpisao, sad od jednom doslo do smjene rukovodstva sto ne moze nikako biti tacno. Prije ce biti istina da je njega ista uprava dovela, dok i nije bio izabran Ivkovic, i kasnije iz nekih razloga se nije svidio Ivkovicu.lijevapolutka je napisao/la: ↑29 jan 2022, 23:01Petljanac a i ovaj portal nastavlja da radi kako je i radioTristan10 je napisao/la: ↑29 jan 2022, 22:54Stjepanovic:
moSa ljoŽe
Tako je, apsolutno se slažem, samo je pitanje Covida i mjera zabrana, mislim da imaju neke zabrane na otvorenom još uvijek?VeteranSA je napisao/la: ↑29 jan 2022, 21:59Imamo još više od mjesec dana do prve utakmice proljetnog dijela kod kuće. Ta utakmica će pokazati koliko volimo i koliko smo uz Želju. Sve ispod punog stadiona će biti smiješno. I jedna zapaljena baklja će bit pokazatelj koliko (ne) volimo klub. Idemo sa članskim naravno, guramo maksimalno,ali ljubav se dokazuje na utakmicama, ko god bio u klubu, ko god bio predsjednik, trener, na kraju i ko god bio protivnik i u kojem sastavu izašli. Trebamo stogodišnjaku, i hajmo puniti stadion, to je naša obaveza, i dokaz naše ljubavi.
Tacno, igrao je u prijateljskim utakmicama i to se lako moze provjeriti, npr protiv Leotara, pa Famosa itd dok nas je vodio Ivkovic. I pored dosta dosta slabe konkurencije, nije nista pokazao. To je jedina istina. Sad ce se na kraju svaliti na Mulalica sto mu nije dao prilikulijevapolutka je napisao/la: ↑29 jan 2022, 23:10Na stranu što laze i petlja, pogledao sam svaku domaću prijateljsku utakmicu i jedino kad sam ga zapazio i pitao ko je ovaj (jer je za mene bio anonimus) jeste momenat kad se otimao za loptu sa Jaganjcem da izvede penal protiv Bužima.Tristan10 je napisao/la: ↑29 jan 2022, 23:03Isti ljudi bili u klubu cak i kad je Baka Sliskovic potpisao, sad od jednom doslo do smjene rukovodstva sto ne moze nikako biti tacno. Prije ce biti istina da je njega ista uprava dovela, dok i nije bio izabran Ivkovic, i kasnije iz nekih razloga se nije svidio Ivkovicu.lijevapolutka je napisao/la: ↑29 jan 2022, 23:01
Petljanac a i ovaj portal nastavlja da radi kako je i radio

Pratim ovaj forum vec duze vremena, i do sada nisam iznosio svoje misljenje na cjelokupnu situaciju kroz koju prolazimo, kako ove sezone tako i u onim prethodnim. Od najranijeg dijetinjstva zivim i postojim za ovaj Klub, koji za mene predstavlja cast i ponos, misao s kojom pocinjem i zavrsavam svaki dan i nesto sto je rijecima izutetno tesko objasniti. Kao takav kroz godine sam se odazivao svim akcijama kluba, kupovao sezonske i pojedinacne ulaznice, obnavljao clanarinu pred pocetak svake sezone, kako za sebe tako i za svoje prijatelje i prodicu, kupovao svaki novi dres koji bi nas Klub predstavio kao i vecinu kolekcija majica, dukserica, djecijeg asortimana, salova i sl, a mislim da u Fan shopu nema rekvizita i sitnica(mirisi, zastavice, magneti, drzaci za tel i sl.) koji se ne nalaze u mojoj kolekciji. To cu naravno raditi i dalje dokle god budem u mogucnosti bez obzira bila akcija ili ne, bio Klub finansijski najmocniji ili bio u situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, jer samo od toga imamo koristi, a od pisanja svakakvih komentara po drustvenim mrezama i podjeli na ove ili one, mi zapravo samo sami sebi skacemo u stomak.
Ipak, od prica i sjecanja sada ne mozemo zivjeti, vec svi zajedno kao Zeljini vojnici moramo iznijeti ovaj jako tezak, ali ne i nemoguc zadatak za sve nas. Smatram da Klub prije svega mora marketinski ozivjeti i dodatno pribliziti brend FK Zeljeznicar svojim simpatizerima i navijacima. Kad to kazem, to ne mislim na nas 4 5 hiljada "bolesnika" koji su tu bio vani pakao, mecava, zemljotres, bio ovaj ili onaj sef struke, bio ovaj ili onaj predsjednik, sd ili bio na terenu Manchester ili Baton. Imati jedan Fan Shop u nasem gradu je jako malo. Kao sto rekoh samo oni koji su navikli na sve to ce doci iz bilo kojeg dijela grada, drzave i sl na stadion i kupiti sebi tacno ono po sta su dosli. Medjutim, sta je sa dijasporom, sta je sa onim ljudima kojima je mrsko, ma koliko god da to cudno zvucalo, da nakon posla u guzvi od 1h do 1.5h dolazi na stadiom maksuz da bi kupio nesto. Opet kazem ne podrzavam takav cin, jer smatram da ako nesto dovolkno zelis nista nije nemoguce i daleko, ali naravno nismo svi isti. Takvim ljudima "moras" staviti stand na sve jace lokacije u gradu kako bi uzeo bukvalno novac koji ti je neko spreman dati, a ti samo treba malo da se aktiviras i napravis nevjerovatne prihode. SCC, Bingo, Grand na Ilidzi, ma toliko opcija imamo, a mi jednostavno nesto cekamo. Pitam se samo sta?? Pa stranac koji ne zna ni ko smo ni sta smo, ce u najobicnijem shoppingu obratiti paznju i sigurno nesto pazariti, pa mozda se cak i uclaniti zasto da ne, a da ne govorim o nasim ljudima koji pokazuju kakvi su ovom akcijom u kojoj svi sad ucestvujemo. Isto tako, ono sto mi godinama nije jasno i sto ne mogu ali apsoulutno da razumijem, jeste da klub nema vlastitu prodaju pica(pivo,sok,voda,caj) i grickalica i sl. na SVOM stadionu. Stavis dva stola po tribini i svako ce jedva docekati da svom Klubu ostavi novac, a uz sto se jos i osvjezi i ugrije u zavisnosti od godisnjeg doba, bez da doziva Fudu na sjeveru i momka koji prodaje Nes kafu. Da se razumijemo protiv ljudi nemam nista, cak naprotiv skroz su mi simpaticni, cak bih im dao da zapravo oni prodaju ovo sto sam prethodno naveo i na taj nacin ne budu osteceni. Isto tako zar je problem sklopiti dogovor sa Sarajevskom pivarom, po ugovoru Vi cete to i to, mi cemo to i to, toliko nama toliko vama. Pored toga raznih gluposti, gledao sam bas nedavno Podcast Opsajd, gdje covjek prica kako Borussia Dortmund prodaje svoje proizvode od japanki do kasika, papuca i sl.. zar i mi to ne mozemo, ako vec nemamo ideju, pa pogledajmo malo raspitajmo se, zaista zaista milion nacina imamo za stvaranje kapitala, ali mi ili necemo ili ne zelimo. Da me ne shvatite pogresno, momcima koji su sad u Klubu, u skupstini, UO, NO, apsolutno vjerujem i imaju moje postovanje, ako zbog niceg drugog onda samo radi transparentnosti i hrabrosti da iznesu stvarno stanje stvari i pokazu da rade za dobrobit Kluba. Izvinite na malom duzem postu, ali morao sam iznijeti sve ono sto mi na srcu lezi.
ZA SLAVNU PROSLOST, KROZ TESKU SADASNJOST, ZA BOLJE SUTRA, NEK' NE FALI VOLJE ZA LJUBAV STO SE ZELJEZNICAR ZOVE!!!!!
VOLIM TE ZELJO
Ipak, od prica i sjecanja sada ne mozemo zivjeti, vec svi zajedno kao Zeljini vojnici moramo iznijeti ovaj jako tezak, ali ne i nemoguc zadatak za sve nas. Smatram da Klub prije svega mora marketinski ozivjeti i dodatno pribliziti brend FK Zeljeznicar svojim simpatizerima i navijacima. Kad to kazem, to ne mislim na nas 4 5 hiljada "bolesnika" koji su tu bio vani pakao, mecava, zemljotres, bio ovaj ili onaj sef struke, bio ovaj ili onaj predsjednik, sd ili bio na terenu Manchester ili Baton. Imati jedan Fan Shop u nasem gradu je jako malo. Kao sto rekoh samo oni koji su navikli na sve to ce doci iz bilo kojeg dijela grada, drzave i sl na stadion i kupiti sebi tacno ono po sta su dosli. Medjutim, sta je sa dijasporom, sta je sa onim ljudima kojima je mrsko, ma koliko god da to cudno zvucalo, da nakon posla u guzvi od 1h do 1.5h dolazi na stadiom maksuz da bi kupio nesto. Opet kazem ne podrzavam takav cin, jer smatram da ako nesto dovolkno zelis nista nije nemoguce i daleko, ali naravno nismo svi isti. Takvim ljudima "moras" staviti stand na sve jace lokacije u gradu kako bi uzeo bukvalno novac koji ti je neko spreman dati, a ti samo treba malo da se aktiviras i napravis nevjerovatne prihode. SCC, Bingo, Grand na Ilidzi, ma toliko opcija imamo, a mi jednostavno nesto cekamo. Pitam se samo sta?? Pa stranac koji ne zna ni ko smo ni sta smo, ce u najobicnijem shoppingu obratiti paznju i sigurno nesto pazariti, pa mozda se cak i uclaniti zasto da ne, a da ne govorim o nasim ljudima koji pokazuju kakvi su ovom akcijom u kojoj svi sad ucestvujemo. Isto tako, ono sto mi godinama nije jasno i sto ne mogu ali apsoulutno da razumijem, jeste da klub nema vlastitu prodaju pica(pivo,sok,voda,caj) i grickalica i sl. na SVOM stadionu. Stavis dva stola po tribini i svako ce jedva docekati da svom Klubu ostavi novac, a uz sto se jos i osvjezi i ugrije u zavisnosti od godisnjeg doba, bez da doziva Fudu na sjeveru i momka koji prodaje Nes kafu. Da se razumijemo protiv ljudi nemam nista, cak naprotiv skroz su mi simpaticni, cak bih im dao da zapravo oni prodaju ovo sto sam prethodno naveo i na taj nacin ne budu osteceni. Isto tako zar je problem sklopiti dogovor sa Sarajevskom pivarom, po ugovoru Vi cete to i to, mi cemo to i to, toliko nama toliko vama. Pored toga raznih gluposti, gledao sam bas nedavno Podcast Opsajd, gdje covjek prica kako Borussia Dortmund prodaje svoje proizvode od japanki do kasika, papuca i sl.. zar i mi to ne mozemo, ako vec nemamo ideju, pa pogledajmo malo raspitajmo se, zaista zaista milion nacina imamo za stvaranje kapitala, ali mi ili necemo ili ne zelimo. Da me ne shvatite pogresno, momcima koji su sad u Klubu, u skupstini, UO, NO, apsolutno vjerujem i imaju moje postovanje, ako zbog niceg drugog onda samo radi transparentnosti i hrabrosti da iznesu stvarno stanje stvari i pokazu da rade za dobrobit Kluba. Izvinite na malom duzem postu, ali morao sam iznijeti sve ono sto mi na srcu lezi.
ZA SLAVNU PROSLOST, KROZ TESKU SADASNJOST, ZA BOLJE SUTRA, NEK' NE FALI VOLJE ZA LJUBAV STO SE ZELJEZNICAR ZOVE!!!!!

Čim se to pišu apeli za pomoć, to znači da od investitora nema ništa. Da on dolazi za 2, 3, 4 mjeseca, ne bi sigurno pisali onakvo bolno, očajno saopštenje, nema logike.
Mislim da je to to prijatelji, na 100 godina se uskoro gasimo.
Yebo si nas Lutvooooooo, moržino debelaaaaa, smradinooooo!!
Mislim da je to to prijatelji, na 100 godina se uskoro gasimo.
Yebo si nas Lutvooooooo, moržino debelaaaaa, smradinooooo!!
Miralem Pjanić je najveća prevara od igrača iz kategorije "worldclass" igrači. Ako je ikada i pripadao toj kategoriji. Bezmudi mlitavac kojem je index korisnosti na terenu minus 700.
Samo u krug ide. Računi mogu bit odblokirani plafon 7 dana i onda opet neko poklopi.
Investitor koji dolazi će na aerodromu biti dočekan sa izvršenjima, potencijal imovine je neupitan, a mi nemamo snage da se tome usprotivimo. Ja ne vidim načina. Niko nikome ne vjeruje, nemaš u klubu moralnu vertikalu i autoritet veću od toga da se koprcaš od zla koje će te uzeti. Što nema saopćenja, obraćanja? Pa ili su džepovi puni oraha, ili se boji da glavu ne izgubi...
Servirano nam je veliko **** da ga pojedemo, a rješenje ne može bit daj mi vegete, soli, šećera itd. DAJ VEĆU KAŠIKU DA ZAVRŠIMO S TIM.
Parcela vrijedi 25 miliona, ljudi hoće da je završe za 12. To govori i ponuda od neki dan...
A dušmani i crnilo će se skloniti kad budemo neinteresantni, i tad tek treba dovesti investitora. Daj nas u treću ligu, solidna ekipa, pun stadion i kup ko liga prvaka. To je jedino rješenje.
Nije sramota ljudi, svi znate historiju, neko sporadično neko napamet naučio, ovo je toliko logično da nam se desi da ne znam kako tek sada...
Investitor koji dolazi će na aerodromu biti dočekan sa izvršenjima, potencijal imovine je neupitan, a mi nemamo snage da se tome usprotivimo. Ja ne vidim načina. Niko nikome ne vjeruje, nemaš u klubu moralnu vertikalu i autoritet veću od toga da se koprcaš od zla koje će te uzeti. Što nema saopćenja, obraćanja? Pa ili su džepovi puni oraha, ili se boji da glavu ne izgubi...
Servirano nam je veliko **** da ga pojedemo, a rješenje ne može bit daj mi vegete, soli, šećera itd. DAJ VEĆU KAŠIKU DA ZAVRŠIMO S TIM.
Parcela vrijedi 25 miliona, ljudi hoće da je završe za 12. To govori i ponuda od neki dan...
A dušmani i crnilo će se skloniti kad budemo neinteresantni, i tad tek treba dovesti investitora. Daj nas u treću ligu, solidna ekipa, pun stadion i kup ko liga prvaka. To je jedino rješenje.
Nije sramota ljudi, svi znate historiju, neko sporadično neko napamet naučio, ovo je toliko logično da nam se desi da ne znam kako tek sada...
Kojih 25 mil, izvini ali nije parcela na menhetnu nego u zadnjoj rupi u evropi, u nekakvoj maloj kasabi, kakvih 25 mil. Sto volim sto smo skromni
Pa haj elaboriraj. Koliko je zemljište, šta se može graditi itd? Koliko košta?
Nije baš 25 ali jeste puno više od onoga što bi trenutno uzeli. Pisao je čovjek na drugom forumu kako cijena po m2 na mjestu plavog zamka ide i preko 5000KM a možeš zamisliti koliko onda ide da se na mjestu pomoćnog sagradi neki kompleks. Nije baš 25 miliona ali sigurno je puno više od onog što bi mi dobili da neko krene u prodaju.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Trenutno korisnika/ca: Proximic, SamoDaKazeem i 63 gosta.