Kvalifikacije za SP 2022.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Kvalifikacije za SP 2022.
Slažem se, dodao bih još i Gio Reyna kao veliku USMNT uzdanicu, ali i Nijemci su 2010. bili podjednako mladi, pa su daleko dogurali i dalje smatram da njima pod hitno treba jedan dobar evropski trener.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Neozbiljno je porediti Amere i Nemce. U Nemackoj je lakse podici mladog igraca, ozbiljniji sistem od najmladjih kategorija do A selekcije, jaca konkurencija i u zemlji i na kontinentu.
Inace secam se da je Klinsman pokusavao da "amerikanizuje" Nemce sto je van svake pameti i potpuno je promasio paradigmu sporta kojim se bavi(o). Dovodio je onog kondicionog iz Amerike, radili su one vezbe u cucecem stavu satima, ljudi u Nemackoj su se podsmevali njegovim metodama. Kolika je trenerska prevara pokazao je posle i u Bajernu i u americkoj selekciji, dok je na celu DFB-elfa tim mu vodio pomocnik Lev koji je bio pismen trener.
Sto se tice MLS, ispratio sam je prosle sezone i misljenje mi je da je pre svega - potcenjena liga i da je sve bolja i bolja. Ima tu odlicnih i igraca i prospekata i utakmica. Ima doduse i dosta losih, gostujuce ekipe teze dolaze do bodova nego u Evropi, sto je pomalo i iznenandjujuce, ali je tako. To objasnjavam manjkom kvaliteta. Ekipe su razudjene, ima u svim ekipama dosta skartova, ali u svakoj ima i po par odlicnih igraca koji bi mogli igrati u mnogim evropskim klubovima. Nadam se da ce moj zemljak, poreklom iz okoline Topole, Djordje Mihailovic preci iz Montreala u Bolonju, ne pamtim kada sam kod nas u Srbiji video takvu desetku starog kova, kao da je proizasao iz jugoslovenske lige 80-ih, kao da ga je neko transportovao vremenski u buducnost. Inace je na sirem spisku americke selekcije. Medjutim i na takvim primerima se vidi kolika je razlika u razvoju evropskog i americkog fudbala. U SAD se danas vise oseca tog latinoamerickog smeka nego u Evropi gde se polaze sve vise na trku, igra se samo na prvu, driblinzi i igra 1 na 1 su skoro zabranjeni.
Gledam sada Panamu i Jamajku. Kakav autogol Jamajcana
Inace od ovih Panamaca nema vecih baksuza u ovom prozoru. U Kostarici su trebali mec resiti jos u prvom poluvremenu, a oni na kraju cak i izgubili (0:1). Veceras promasili penal, pogodili precku pre izjednacenja, igraju viktoriju, drze loptu imam utisak 90% u nogama. Imali su zicer da preteknu Amerikance na tabeli i posalju ih u baraz, a oni masaju boga oca za ovih 135 minuta do sada
Inace secam se da je Klinsman pokusavao da "amerikanizuje" Nemce sto je van svake pameti i potpuno je promasio paradigmu sporta kojim se bavi(o). Dovodio je onog kondicionog iz Amerike, radili su one vezbe u cucecem stavu satima, ljudi u Nemackoj su se podsmevali njegovim metodama. Kolika je trenerska prevara pokazao je posle i u Bajernu i u americkoj selekciji, dok je na celu DFB-elfa tim mu vodio pomocnik Lev koji je bio pismen trener.
Sto se tice MLS, ispratio sam je prosle sezone i misljenje mi je da je pre svega - potcenjena liga i da je sve bolja i bolja. Ima tu odlicnih i igraca i prospekata i utakmica. Ima doduse i dosta losih, gostujuce ekipe teze dolaze do bodova nego u Evropi, sto je pomalo i iznenandjujuce, ali je tako. To objasnjavam manjkom kvaliteta. Ekipe su razudjene, ima u svim ekipama dosta skartova, ali u svakoj ima i po par odlicnih igraca koji bi mogli igrati u mnogim evropskim klubovima. Nadam se da ce moj zemljak, poreklom iz okoline Topole, Djordje Mihailovic preci iz Montreala u Bolonju, ne pamtim kada sam kod nas u Srbiji video takvu desetku starog kova, kao da je proizasao iz jugoslovenske lige 80-ih, kao da ga je neko transportovao vremenski u buducnost. Inace je na sirem spisku americke selekcije. Medjutim i na takvim primerima se vidi kolika je razlika u razvoju evropskog i americkog fudbala. U SAD se danas vise oseca tog latinoamerickog smeka nego u Evropi gde se polaze sve vise na trku, igra se samo na prvu, driblinzi i igra 1 na 1 su skoro zabranjeni.
Gledam sada Panamu i Jamajku. Kakav autogol Jamajcana

Inace od ovih Panamaca nema vecih baksuza u ovom prozoru. U Kostarici su trebali mec resiti jos u prvom poluvremenu, a oni na kraju cak i izgubili (0:1). Veceras promasili penal, pogodili precku pre izjednacenja, igraju viktoriju, drze loptu imam utisak 90% u nogama. Imali su zicer da preteknu Amerikance na tabeli i posalju ih u baraz, a oni masaju boga oca za ovih 135 minuta do sada

-
- Kontakt:
Meksiko se dosta muči u ovim kvalama, svaka utakmica im je muka iako dominiraju
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Sta je, sada si postao i Spanac, menjas identitet ko ja carape

I nemoj molim te da nam "udeljujete savete" kako bi mi trebali da reagujemo i uredjujemo nas sport. Vidim koliko te pametni. Unistili ste sopstveni sport do temelja, doveli na nivo amaterizma, a nekada je u Jugoslaviji bio solidan. Neka hvala, sto dalje od vasih "saveta" i poimanja sporta, bezi bre sto dalje sa takvom destruktivnom demagogijom, ko normalan zeli da bude na dnu, osim tebe i tebi slicnih. Sta trebamo, da unistimo sve, pa da navijamo onda za strance

Onaj ti se pajtos kune u zemje i sportiste koje nikada u zivotu uzivo video nije, pljuje po sopstvenim sportistima 1000 puta vise od svakog Srbina, Crnogorca, Hrvata, a onda naglas place na forumu sto mu grad nema ABA-ligasa. Zar to nije malo uvrnuto?

Edit: stigla mi je u inbox poruka od jarana ti, da si ti neki klinac od 18-19 godina. Dakle klinjo, moja greska sto ti se i obratih, jer ne razumes uopste o cemu ti govorim
Da se vratimo na temu:
Kostarika drzi nulu u Meksiku. Tvrd mec, bez previse rizika na obe strane.
22 - Kanada
18 - SAD
18 - Meksiko
17 - Panama
13 - Kostarika
Kanadjani gostuju u San Salvadoru za kraj ovog prozora, sa pobedom bi mogli verovatno i matematicki obezbediti vizu za Katar.
Kostarika se u slucaju pobede na Jamajki ukljucuje ponovo u trku za mundijal, mada isuvise zaostaju.
Meksiko - Panama derbi iduceg kola.
Zadnja izmjena: EpateguiHuleteti, dana/u 31 jan 2022, 09:02, ukupno mijenjano 1 put.
Srna Sedorf Pogrebnjak Tiram
Šta Vučinić Olegeeer
Šta Vučinić Olegeeer
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Plačem i tuguujeeeem...EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑31 jan 2022, 01:56
Rafa Nadal!
EDIN DŽEKO!!!
EDIN DŽEKO!!!
- alan_kardec
- Kontakt:
Meksikanci ako ne dobiju Panamu u četvrtak kući, a Kostarika pobijedi Jamajku u gostima, plus kako igraju trenutno, mogli bi Meksikanci dobro da se zabrinu za plasman na sp. Kostarika ako ne pobjedi, to je to od njih, teško da mogu i do baraža jer Panama ima lakši raspored do kraja kvala.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
-
- Kontakt:
Meksiku je Panama utakmica za SP, mislim da će to ipak nekako pobijediti. U srijedu ako SAD i Meksiko pobijede prave veliki korak prema osiguranju SPa
Meksiko jedan od vecih rutinera koji sudjeluju u kvalifikacijama.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑31 jan 2022, 14:19Meksiku je Panama utakmica za SP, mislim da će to ipak nekako pobijediti. U srijedu ako SAD i Meksiko pobijede prave veliki korak prema osiguranju SPa
Da li ćete snimati podocaste vezane za kvalifikacije,kada se zavrse..ako nisi fejk acc

-
- Kontakt:
Nisam fejk hehe, za kvale još ne znam, kako nam se prohtije u trenutku, ne mora značiti da nećemo
Meksiko će rasuti Novozelanđane ili nekog drugog u baražu, ako za to bude potrebe. Tako da, nije baš da trebaju puno brinuti. U tom smislu, puno bi zanimljiviji baraž bio recimo Panama-Novi Zeland
Mada, vjerovatno će Meksiko nabiti i Panamu sada, a kako oni do kraja moraju zapravo igrati pored Meksika i sa SAD i Kanadom, čisto sumnjam da će Panama zadržati i 4. mjesto. Zapravo, rekao bih da ako Kostarika dobije Jamajku, a Panama izgubi od Meksika, ne bi trebalo biti problema da Kostarika ipak izvuče baraž. Ako se nešto od ovog ne desi, Panama je ipak u prednosti.

Mada, vjerovatno će Meksiko nabiti i Panamu sada, a kako oni do kraja moraju zapravo igrati pored Meksika i sa SAD i Kanadom, čisto sumnjam da će Panama zadržati i 4. mjesto. Zapravo, rekao bih da ako Kostarika dobije Jamajku, a Panama izgubi od Meksika, ne bi trebalo biti problema da Kostarika ipak izvuče baraž. Ako se nešto od ovog ne desi, Panama je ipak u prednosti.
- akisarajevo92
- Kontakt:
S. Arabija i Japan skoro pa sigurni na SP, Australija u ozbiljnim problemima
Morat ce igrati protiv treceg u drugoj grupi pa ako to prodju idu u interkontinetanlni baraz koji ce se igrati tokom juna u Kataru, tamo ce dva meca dati posljednja dva putnika za SP
Morat ce igrati protiv treceg u drugoj grupi pa ako to prodju idu u interkontinetanlni baraz koji ce se igrati tokom juna u Kataru, tamo ce dva meca dati posljednja dva putnika za SP
Don't believe the hype.
-
- Kontakt:
Bit će zanimljiv match up Australaca protiv predstavnika J.Amerike
- akisarajevo92
- Kontakt:
po trenutnom Australija - Urugvaj i Panama - Novi ZelandRobertHrkac555 je napisao/la: ↑01 feb 2022, 19:13Bit će zanimljiv match up Australaca protiv predstavnika J.Amerike
"presli" u Aziju samo da bi izbjegli protivnike iz Juzne Amerike ali ce izgleda morati opet tezim putem
zanimljivo da su 2005. igrali upravo protiv Urugvaja u barazu i prosli na penale
Don't believe the hype.
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Australija je godinama u padu. 2017. su kasljucali, sada nista manje.
Razlog je vrlo prost: nema igrackog materijala. U Rusiji su spadali medju najslabije reprezentacije po imenima. Kod njih je bas oseka talenta poslednjih godina primetna. Nemaju ni blizu igracki potencijal kakav su imali pre 10-15-20-25 godina.
Trenutno profitiraju sto je i u Aziji svedeno sve na 5 saveza koji igraju ozbiljan fudbal klupski i reprezentativno: Katar, Japan, Koreju, S. Arabiju i Iran. U Kini je postojao samo klupski koji se sada rusi kao kula od karata.
Australija jednostavno nije kalibar za mundijal trenutno, nisu ni medju 40 najboljih svetskih reprezentacija.
Razlog je vrlo prost: nema igrackog materijala. U Rusiji su spadali medju najslabije reprezentacije po imenima. Kod njih je bas oseka talenta poslednjih godina primetna. Nemaju ni blizu igracki potencijal kakav su imali pre 10-15-20-25 godina.
Trenutno profitiraju sto je i u Aziji svedeno sve na 5 saveza koji igraju ozbiljan fudbal klupski i reprezentativno: Katar, Japan, Koreju, S. Arabiju i Iran. U Kini je postojao samo klupski koji se sada rusi kao kula od karata.
Australija jednostavno nije kalibar za mundijal trenutno, nisu ni medju 40 najboljih svetskih reprezentacija.
Zadnja izmjena: EpateguiHuleteti, dana/u 01 feb 2022, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.
- akisarajevo92
- Kontakt:
uvijek su imali par kvalitetnih igraca u Premier League i Championshipu, sada nemaju skoro nikoga, glavne im zvijezde Maclaren, koji igra u domacoj ligi i Mooy, za kojeg zadnje sto znam da je bio u Kini, imaju i ovog golmana iz Sociedada, bio je nekad u PLEpateguiHuleteti je napisao/la: ↑01 feb 2022, 20:05Australija je godinama u padu. 2017. su kasljucali, sada nista manje.
Don't believe the hype.
Nema više Hrvatske dijaspore.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Ima ih i sad par u timu ali nisu kvalitetni kao oni prije 15-tak godina, tu je i "naš" Hrustić
Ako im je za neku utjehu i reprezentacije u J. Americi su u velikom padu pa mozda i imaju neke sanse protiv Urugvaja, Perua ili Kolumbije, ko ih vec zapadne, sanse za iznenadjenje su vece samim time sto se igra samo jedan mec a ne dvomec
Don't believe the hype.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.