Kvalifikacije za SP 2022.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

coelho41
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2022.

Post Postao/la coelho41 » 30 jan 2022, 23:25

Slažem se, dodao bih još i Gio Reyna kao veliku USMNT uzdanicu, ali i Nijemci su 2010. bili podjednako mladi, pa su daleko dogurali i dalje smatram da njima pod hitno treba jedan dobar evropski trener.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 31 jan 2022, 00:02

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 31 jan 2022, 00:05

Neozbiljno je porediti Amere i Nemce. U Nemackoj je lakse podici mladog igraca, ozbiljniji sistem od najmladjih kategorija do A selekcije, jaca konkurencija i u zemlji i na kontinentu.
Inace secam se da je Klinsman pokusavao da "amerikanizuje" Nemce sto je van svake pameti i potpuno je promasio paradigmu sporta kojim se bavi(o). Dovodio je onog kondicionog iz Amerike, radili su one vezbe u cucecem stavu satima, ljudi u Nemackoj su se podsmevali njegovim metodama. Kolika je trenerska prevara pokazao je posle i u Bajernu i u americkoj selekciji, dok je na celu DFB-elfa tim mu vodio pomocnik Lev koji je bio pismen trener.

Sto se tice MLS, ispratio sam je prosle sezone i misljenje mi je da je pre svega - potcenjena liga i da je sve bolja i bolja. Ima tu odlicnih i igraca i prospekata i utakmica. Ima doduse i dosta losih, gostujuce ekipe teze dolaze do bodova nego u Evropi, sto je pomalo i iznenandjujuce, ali je tako. To objasnjavam manjkom kvaliteta. Ekipe su razudjene, ima u svim ekipama dosta skartova, ali u svakoj ima i po par odlicnih igraca koji bi mogli igrati u mnogim evropskim klubovima. Nadam se da ce moj zemljak, poreklom iz okoline Topole, Djordje Mihailovic preci iz Montreala u Bolonju, ne pamtim kada sam kod nas u Srbiji video takvu desetku starog kova, kao da je proizasao iz jugoslovenske lige 80-ih, kao da ga je neko transportovao vremenski u buducnost. Inace je na sirem spisku americke selekcije. Medjutim i na takvim primerima se vidi kolika je razlika u razvoju evropskog i americkog fudbala. U SAD se danas vise oseca tog latinoamerickog smeka nego u Evropi gde se polaze sve vise na trku, igra se samo na prvu, driblinzi i igra 1 na 1 su skoro zabranjeni.

Gledam sada Panamu i Jamajku. Kakav autogol Jamajcana :rol:
Inace od ovih Panamaca nema vecih baksuza u ovom prozoru. U Kostarici su trebali mec resiti jos u prvom poluvremenu, a oni na kraju cak i izgubili (0:1). Veceras promasili penal, pogodili precku pre izjednacenja, igraju viktoriju, drze loptu imam utisak 90% u nogama. Imali su zicer da preteknu Amerikance na tabeli i posalju ih u baraz, a oni masaju boga oca za ovih 135 minuta do sada :facepalm:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 31 jan 2022, 01:11

EpateguiHuleteti je napisao/la:
31 jan 2022, 00:05
-
Gdje pobježe danas s teme?
"We need to suffer. And we need to fight."

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 31 jan 2022, 01:28

Meksiko se dosta muči u ovim kvalama, svaka utakmica im je muka iako dominiraju
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 31 jan 2022, 01:56

Captain4 je napisao/la:
31 jan 2022, 01:11
-
Sta je, sada si postao i Spanac, menjas identitet ko ja carape :rol: A sve zbog mene, jer svoje nemas, hvala na komplimentu, ziveces vecno zbog nasih sportista, visiti kraj TV-ekrana kada god budemo nastupali, vernije i od nas samih, i gledati ka nama iz zablje perspektive prerusavajuci se svakodnevno u raznorazne strance :cool: Fenomenologija najnerazvijenijeg treceg sveta... :kafa: Beda bre. I na mundijalu i mnogim drugim sportskim takmicenjima ces morati kapu menjati. Mene bi bio blam od tolike dezorijentacije u vremenu i prostoru i nepostojanja sopstvenog prisustva, jos manje ostvarenja ikakvog uspeha :mrgreen:
I nemoj molim te da nam "udeljujete savete" kako bi mi trebali da reagujemo i uredjujemo nas sport. Vidim koliko te pametni. Unistili ste sopstveni sport do temelja, doveli na nivo amaterizma, a nekada je u Jugoslaviji bio solidan. Neka hvala, sto dalje od vasih "saveta" i poimanja sporta, bezi bre sto dalje sa takvom destruktivnom demagogijom, ko normalan zeli da bude na dnu, osim tebe i tebi slicnih. Sta trebamo, da unistimo sve, pa da navijamo onda za strance :rol: :facepalm: Sacuvaj boze :kafa:
Onaj ti se pajtos kune u zemje i sportiste koje nikada u zivotu uzivo video nije, pljuje po sopstvenim sportistima 1000 puta vise od svakog Srbina, Crnogorca, Hrvata, a onda naglas place na forumu sto mu grad nema ABA-ligasa. Zar to nije malo uvrnuto? :lol: Greska u logici, praznoglavo rezonovanje.

Edit: stigla mi je u inbox poruka od jarana ti, da si ti neki klinac od 18-19 godina. Dakle klinjo, moja greska sto ti se i obratih, jer ne razumes uopste o cemu ti govorim

Da se vratimo na temu:

Kostarika drzi nulu u Meksiku. Tvrd mec, bez previse rizika na obe strane.

22 - Kanada
18 - SAD
18 - Meksiko
17 - Panama
13 - Kostarika

Kanadjani gostuju u San Salvadoru za kraj ovog prozora, sa pobedom bi mogli verovatno i matematicki obezbediti vizu za Katar.
Kostarika se u slucaju pobede na Jamajki ukljucuje ponovo u trku za mundijal, mada isuvise zaostaju.
Meksiko - Panama derbi iduceg kola.
Zadnja izmjena: EpateguiHuleteti, dana/u 31 jan 2022, 09:02, ukupno mijenjano 1 put.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 31 jan 2022, 03:00

Srna Sedorf Pogrebnjak Tiram
Šta Vučinić Olegeeer
® GONGASHI POWERHOUSE ®

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 31 jan 2022, 11:58

31 jan 2022, 01:56
Captain4 je napisao/la:
31 jan 2022, 01:11
-
Sta je, sada si postao i Spanac, menjas identitet ko ja carape :rol: A sve zbog mene, jer svoje nemas, hvala na komplimentu, ziveces vecno zbog nasih sportista, visiti kraj TV-ekrana kada god budemo nastupali, vernije i od nas samih, i gledati ka nama iz zablje perspektive prerusavajuci se svakodnevno u raznorazne strance :cool: Fenomenologija najnerazvijenijeg treceg sveta... :kafa: Beda bre. I na mundijalu i mnogim drugim sportskim takmicenjima ces morati kapu menjati. Mene bi bio blam od tolike dezorijentacije u vremenu i prostoru i nepostojanja sopstvenog prisustva, jos manje ostvarenja ikakvog uspeha :mrgreen:
I nemoj molim te da nam "udeljujete savete" kako bi mi trebali da reagujemo i uredjujemo nas sport. Vidim koliko te pametni. Unistili ste sopstveni sport do temelja, doveli na nivo amaterizma, a nekada je u Jugoslaviji bio solidan. Neka hvala, sto dalje od vasih "saveta" i poimanja sporta, bezi bre sto dalje sa takvom destruktivnom demagogijom, ko normalan zeli da bude na dnu, osim tebe i tebi slicnih. Sta trebamo, da unistimo sve, pa da navijamo onda za strance :rol: :facepalm: Sacuvaj boze :kafa:
Onaj ti se pajtos kune u zemje i sportiste koje nikada u zivotu uzivo video nije, pljuje po sopstvenim sportistima 1000 puta vise od svakog Srbina, Crnogorca, Hrvata, a onda naglas place na forumu sto mu grad nema ABA-ligasa. Zar to nije malo uvrnuto? :lol: Greska u logici, praznoglavo rezonovanje.

Edit: stigla mi je u inbox poruka od jarana ti, da si ti neki klinac od 18-19 godina. Dakle klinjo, moja greska sto ti se i obratih, jer ne razumes uopste o cemu ti govorim

Da se vratimo na temu:

Kostarika drzi nulu u Meksiku. Tvrd mec, bez previse rizika na obe strane.

22 - Kanada
18 - SAD
18 - Meksiko
17 - Panama
13 - Kostarika

Kanadjani gostuju u San Salvadoru za kraj ovog prozora, sa pobedom bi mogli verovatno i matematicki obezbediti vizu za Katar.
Kostarika se u slucaju pobede na Jamajki ukljucuje ponovo u trku za mundijal, mada isuvise zaostaju.
Meksiko - Panama derbi iduceg kola.
Plačem i tuguujeeeem...
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 31 jan 2022, 12:30

Meksikanci ako ne dobiju Panamu u četvrtak kući, a Kostarika pobijedi Jamajku u gostima, plus kako igraju trenutno, mogli bi Meksikanci dobro da se zabrinu za plasman na sp. Kostarika ako ne pobjedi, to je to od njih, teško da mogu i do baraža jer Panama ima lakši raspored do kraja kvala.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 31 jan 2022, 14:19

Meksiku je Panama utakmica za SP, mislim da će to ipak nekako pobijediti. U srijedu ako SAD i Meksiko pobijede prave veliki korak prema osiguranju SPa

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 31 jan 2022, 15:10

RobertHrkac555 je napisao/la:
31 jan 2022, 14:19
Meksiku je Panama utakmica za SP, mislim da će to ipak nekako pobijediti. U srijedu ako SAD i Meksiko pobijede prave veliki korak prema osiguranju SPa
Meksiko jedan od vecih rutinera koji sudjeluju u kvalifikacijama.

Da li ćete snimati podocaste vezane za kvalifikacije,kada se zavrse..ako nisi fejk acc :D

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 31 jan 2022, 15:14

Nisam fejk hehe, za kvale još ne znam, kako nam se prohtije u trenutku, ne mora značiti da nećemo

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 01 feb 2022, 15:59

Meksiko će rasuti Novozelanđane ili nekog drugog u baražu, ako za to bude potrebe. Tako da, nije baš da trebaju puno brinuti. U tom smislu, puno bi zanimljiviji baraž bio recimo Panama-Novi Zeland :D

Mada, vjerovatno će Meksiko nabiti i Panamu sada, a kako oni do kraja moraju zapravo igrati pored Meksika i sa SAD i Kanadom, čisto sumnjam da će Panama zadržati i 4. mjesto. Zapravo, rekao bih da ako Kostarika dobije Jamajku, a Panama izgubi od Meksika, ne bi trebalo biti problema da Kostarika ipak izvuče baraž. Ako se nešto od ovog ne desi, Panama je ipak u prednosti.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 feb 2022, 18:58

S. Arabija i Japan skoro pa sigurni na SP, Australija u ozbiljnim problemima

Morat ce igrati protiv treceg u drugoj grupi pa ako to prodju idu u interkontinetanlni baraz koji ce se igrati tokom juna u Kataru, tamo ce dva meca dati posljednja dva putnika za SP
Don't believe the hype.

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 01 feb 2022, 19:13

Bit će zanimljiv match up Australaca protiv predstavnika J.Amerike

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 feb 2022, 19:20

RobertHrkac555 je napisao/la:
01 feb 2022, 19:13
Bit će zanimljiv match up Australaca protiv predstavnika J.Amerike
po trenutnom Australija - Urugvaj i Panama - Novi Zeland

"presli" u Aziju samo da bi izbjegli protivnike iz Juzne Amerike ali ce izgleda morati opet tezim putem

zanimljivo da su 2005. igrali upravo protiv Urugvaja u barazu i prosli na penale
Don't believe the hype.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 01 feb 2022, 20:05

Australija je godinama u padu. 2017. su kasljucali, sada nista manje.
Razlog je vrlo prost: nema igrackog materijala. U Rusiji su spadali medju najslabije reprezentacije po imenima. Kod njih je bas oseka talenta poslednjih godina primetna. Nemaju ni blizu igracki potencijal kakav su imali pre 10-15-20-25 godina.
Trenutno profitiraju sto je i u Aziji svedeno sve na 5 saveza koji igraju ozbiljan fudbal klupski i reprezentativno: Katar, Japan, Koreju, S. Arabiju i Iran. U Kini je postojao samo klupski koji se sada rusi kao kula od karata.
Australija jednostavno nije kalibar za mundijal trenutno, nisu ni medju 40 najboljih svetskih reprezentacija.
Zadnja izmjena: EpateguiHuleteti, dana/u 01 feb 2022, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 feb 2022, 20:09

01 feb 2022, 20:05
Australija je godinama u padu. 2017. su kasljucali, sada nista manje.
Razlog je vrlo prost: nema igrackog materijala. U Rusiji su spadali medju najslabije reprezentacije po imenima. Kod njih je bas oseka talenta poslednjih godina primetna. Nemaju ni blizu igracki potencijal kakav su imali pre 10-15-20-25 godina.
uvijek su imali par kvalitetnih igraca u Premier League i Championshipu, sada nemaju skoro nikoga, glavne im zvijezde Maclaren, koji igra u domacoj ligi i Mooy, za kojeg zadnje sto znam da je bio u Kini, imaju i ovog golmana iz Sociedada, bio je nekad u PL
Don't believe the hype.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 01 feb 2022, 20:11

Nema više Hrvatske dijaspore.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 feb 2022, 20:17

Arvid je napisao/la:
01 feb 2022, 20:11
Nema više Hrvatske dijaspore.
Ima ih i sad par u timu ali nisu kvalitetni kao oni prije 15-tak godina, tu je i "naš" Hrustić

Ako im je za neku utjehu i reprezentacije u J. Americi su u velikom padu pa mozda i imaju neke sanse protiv Urugvaja, Perua ili Kolumbije, ko ih vec zapadne, sanse za iznenadjenje su vece samim time sto se igra samo jedan mec a ne dvomec
Don't believe the hype.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.