GalileoGalilei je napisao/la: ↑08 feb 2022, 00:30
Evo par mojih kombinacija..
1.
Po meni, najbolja moguća postava.
Odbrana je sasvim dobra, odlična stvar je što se Mujakić i Lazić već znaju, tako da tu ne bi trebalo biti problema. Sredina s dvojcem Šećerović-Đokanović je jak bedem, jer kao što sam već pisao, obojica dosta pretrče, obojica su klasični defanzivni vezni s velikom dozom agresivnosti i borbe. Uz to, Šećerović je onaj prgavi tip igrača, ala Rahmanović, kojeg je uvijek poželjno imati u timu.
O napadu nema potrebe govoriti, s ovom trojicom bi se trebalo dobiti dosta kreacije i kombinatorike.
S ovom postavom bi počinjao jače tekme, jer je potrebno da veza bude jaka. U nešto slabijim tekmama, Kapić može biti u paru s Đokanovićem. Također, kad se vrati Bodul, biće dobar fajt između njega i Kapića za tu poziciju desetke.
2.
Ova postavka nije loša, samo ne znam kako bi se Čataković snalazio na ovoj poziciji. Znam da mu je prirodna, ali on s svojom visinom i kretnjom mi je samo za centarfora.
3.
Ova 4-3-3 varijanta isto nije loša, ali 4-2-3-1 je najbolja formacija po trenutnom kadru. Naravno, formacija je daleko najmanje važan faktor, jer je ona samo na papiru. U toku meča, ona se može mijenjati više puta, sve u zavisnosti od igre, rezultata, protivnika.
Tako da su mi ovo najbolje opcije.
Šteta što je Bodul dobio tu suspenziju, jer bi zanimljivo bilo gledati borbu između njega i Kapića za tu poziciju. Kapiću je ovo zadnja šansa da nešto pokaže. Odradiće komplet pripreme, oko sebe će imati još dobrih igrača, tako da mu je ovo sad ili nikad. Ukoliko nastavi biti mlak, Bodul će mu glat uzeti startno mjesto.