FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
86
46%
3. Sredinu tabele
33
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 187

Harika
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Harika » 08 feb 2022, 22:14

Azzuri je napisao/la:
08 feb 2022, 22:14
lijevapolutka je napisao/la:
08 feb 2022, 21:49
mavi je napisao/la:
08 feb 2022, 20:46

O tkome ili o čemu se ovde radi?
Stjepanović
Prije mislim da je rijec o Vistici, zar nije neko pisao da moramo platiti nekome naknadu za treniranje gdje on igrao prije?
Pa Vistica je igrao, a jedno je naknada, a drugo plate.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 feb 2022, 22:21

I pored ovakve situacije i svih tužbi, prijetnji i problema sa kojima se suočavamo proteklih mjeseci sada moramo plaćati i penale za Višticu i Stjepanovića u vrijednosti cca 130 - 140 hiljada KM.

Ako ništa barem će biti materijala za tužbe koje se spremaju u narednom periodu.
mosa lošmi stićko tit-ula!

njemiposmatrac
Kontakt:

Post Postao/la njemiposmatrac » 08 feb 2022, 22:28

1921boy je napisao/la:
08 feb 2022, 22:21
I pored ovakve situacije i svih tužbi, prijetnji i problema sa kojima se suočavamo proteklih mjeseci sada moramo plaćati i penale za Višticu i Stjepanovića u vrijednosti cca 130 - 140 hiljada KM.

Ako ništa barem će biti materijala za tužbe koje se spremaju u narednom periodu.
Eno ih u redu stoje Selen, Kerim, Nazif i Nurko
Selen dogovarao, Nazif kao predsjednik i Nurko kao vd aminovali.
Nakon ljetnog prelaznog roka i pred skupstinu Selena su pajdasi povalili, zavalili pa je morao otici iz UO. Na ljetosnjoj skupstini se prihvatila njegova ostavka. Ovu ostalu trojicu smo morali tjerati iz UO.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 08 feb 2022, 22:37

Ivkovic je imao maksimalno imao odrijesene ruke prilikom dovođenja igrača. On je aminovao dovođenje antifudbalera Vistice, za kojeg trebamo platiti naknadu i Kovačevića, momka koji je potpisao ugovor, jer je time riješio svoj status u Austriji. Istovremeno, na pitanje da li mu treba Memija, odgovara za istog da je klosar. Ne moram ni napominjati koliko bi nam valjao sad Memija. A sigurno bi kostao manje nego ova dvojica antitalenata. Možete jednom pogadjati ko je ispao "dobar" u čitavoj ovoj priči. U talu s famoznim menadzerom. A ima toga još...
I, većina ovde to zna, ali je teško priznati da nam ga je Tomo suknuo...

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 08 feb 2022, 22:41

Joj cirkusa, po standardnoj proceduri niko nece preuzeti odgovornost, biti ce opet da navijaci odvajaju od usta za klub. Svasta

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 08 feb 2022, 22:49

1921boy je napisao/la:
08 feb 2022, 20:19
slika
SVI!

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 08 feb 2022, 22:57

Azzuri je napisao/la:
08 feb 2022, 22:14
lijevapolutka je napisao/la:
08 feb 2022, 21:49
mavi je napisao/la:
08 feb 2022, 20:46

O tkome ili o čemu se ovde radi?
Stjepanović
Prije mislim da je rijec o Vistici, zar nije neko pisao da moramo platiti nekome naknadu za treniranje gdje on igrao prije?
I za Visticu i za Stjepanovića
moSa ljoŽe

njemiposmatrac
Kontakt:

Post Postao/la njemiposmatrac » 08 feb 2022, 22:58

mavi je napisao/la:
08 feb 2022, 22:37
Ivkovic je imao maksimalno imao odrijesene ruke prilikom dovođenja igrača. On je aminovao dovođenje antifudbalera Vistice, za kojeg trebamo platiti naknadu i Kovačevića, momka koji je potpisao ugovor, jer je time riješio svoj status u Austriji. Istovremeno, na pitanje da li mu treba Memija, odgovara za istog da je klosar. Ne moram ni napominjati koliko bi nam valjao sad Memija. A sigurno bi kostao manje nego ova dvojica antitalenata. Možete jednom pogadjati ko je ispao "dobar" u čitavoj ovoj priči. U talu s famoznim menadzerom. A ima toga još...
Po starom dobrom obicaju izvrces i igras se sa poluinformacijam :mrgreen:
Ne moze nama niko suknuti sem mi sami sebi. Prica je za malu djecu da je Tomo imao odrjesene ruke kod dovođenja igraca. Sa Kovacevicem i Stjepanovicem on nema nista. Za Visticu je dao amin ali je sa njegovom, prije svega odlicnom agencijom pregovarao Selen i Nurko. Oni su dogovarali uslove.
Sto se tice Memije, nemoj, da ne kazem sta, cuj Tomo rekao da je klosar. :rol: Jedino tacno je da su mu ponudili malu platu i da je onda slina Nedo Turkovic poceo okolo lajati na sve sto je u vezi sa Zeljom.
Za Kovacevica Tomo nije znao dok se ovaj nije pojavio. Njega je ugovorio Selen bez da bi pitao Tomu.
Ako je Tomo ispao supak pa napravio sve ovo sa Borcem ne trebamo mi biti supci pa lagati vec reci onako kako jeste.
Ova prije navedena cetvorka je vodila sve oko ljetnog prelaznog roka uz pomoc kako ti kazes famoznog menadzera. Tomu su jedino molili ako moze izburgijati neke igrace za posudbu jer nemaju para.
Sjeti me se kada sve bude javno objavljeno :D
PS
Ovako si izvrtao i fabrikovao sve vezano za morza a sada se pravis kao da nista nije bilo. Okrenuo novi list i nastavio po starom
:rol:

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 08 feb 2022, 23:05

Cuj Vistica boze sacuvaj...kada sam gledao u Han Bili nisam mogao da vjerujem kakva je to neznalica, ali opet nam izbi lovu.
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 08 feb 2022, 23:21

9500 :salut:
Jos 500 pa da dodjemo do 10000 aktivnih clanova..

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 09 feb 2022, 00:28

Što bi neki rekli gospodin Tomo .. Momački nas zavali, jad.

Još malo pa 10.000 članova sutra završavamo ovu akciju
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 feb 2022, 01:02

Nurko me bas razocarao,za Selena sam i ocekivao da je uljez.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 09 feb 2022, 01:50

Nevjerovatno je kako malo informacija vezanih za probleme Željezničara unazad tri godine, uradio je konkretno ovaj portal.
Zbog čega su nastali problemi,od kuda ovoliki nagomilani dugovi. Kao da su u pitanju dvostruki aršini.
Istraživačko novinarstvo na niskoj razini. Pohvale navijačima, nevjerovatan odziv

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 09 feb 2022, 06:23

Slobodanpad1945 je napisao/la:
09 feb 2022, 01:50
Nevjerovatno je kako malo informacija vezanih za probleme Željezničara unazad tri godine, uradio je konkretno ovaj portal.
Zbog čega su nastali problemi,od kuda ovoliki nagomilani dugovi. Kao da su u pitanju dvostruki aršini.
Istraživačko novinarstvo na niskoj razini. Pohvale navijačima, nevjerovatan odziv
Istrazivacko novinarstvo = 20-50 KM. Ne samo sto se tice Zelje manje vise opcenito je tako, najgluplji novinari su kod nas.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 09 feb 2022, 07:43

njemiposmatrac je napisao/la:
08 feb 2022, 22:58
mavi je napisao/la:
Ne moze nama niko suknuti sem mi sami sebi. Prica je za malu djecu da je Tomo imao odrjesene ruke kod dovođenja igraca. Sa Kovacevicem i Stjepanovicem on nema nista. Za Visticu je dao amin ali je sa njegovom, prije svega odlicnom agencijom pregovarao Selen i Nurko. Oni su dogovarali uslove.
Sto se tice Memije, nemoj, da ne kazem sta, cuj Tomo rekao da je klosar. :rol: Jedino tacno je da su mu ponudili malu platu i da je onda slina Nedo Turkovic poceo okolo lajati na sve sto je u vezi sa Zeljom.
Za Kovacevica Tomo nije znao dok se ovaj nije pojavio. Njega je ugovorio Selen bez da bi pitao Tomu.
Ako je Tomo ispao supak pa napravio sve ovo sa Borcem ne trebamo mi biti supci pa lagati vec reci onako kako jeste.
Ova prije navedena cetvorka je vodila sve oko ljetnog prelaznog roka uz pomoc kako ti kazes famoznog menadzera. Tomu su jedino molili ako moze izburgijati neke igrace za posudbu jer nemaju para.
PS
Ovako si izvrtao i fabrikovao sve vezano za morza a sada se pravis kao da nista nije bilo. Okrenuo novi list i nastavio po starom
Ne vladam ja poluinfirmocijama, znam ja, a vjerovatno i ti dobro koji menadzer je doveo Ivkovica, vrsio pritisak preko Ivkovića na igrače da potpišu ugovor s njegovom agencijom, inače će imati manju minutazu, pa su se talili kasnije. Mogu i imena i detalje, ali, nema potrebe. Itekako nas je, u svakom pogledu, koštao trenerski angažman Ivkovića, barem je to lako saznati. Tebi pozdrav.

njemiposmatrac
Kontakt:

Post Postao/la njemiposmatrac » 09 feb 2022, 08:05

delinjo je napisao/la:
09 feb 2022, 01:02
Nurko me bas razocarao,za Selena sam i ocekivao da je uljez.
Nurko je sve ono sto niko nebi trebao biti. Arogantan a neznalic, zbog toga uvlakac svakom ko je visocije od njega. I na kraju zdapi jer nema damu da bilo kokga pogleda u oci.
Usao je u NO ispred Udruzenja 1921 i ocekivalo se od njega prije svega posten odnos. Ne da nije nista napravio kao clan NO vec je u tom mandatu napravljrno najvise stete klubu. Rad tog i sadasnjeg NO je nebo i zemlja. Zbog zmirenja i okretanja glave je nagrađen mjestom direktora kluba. Tu se je jod vise osilio i pravio takve gluposti koje cemo jos dugo placati. U jednom momentu pravi zvrcku, daje ostavku ns mjesto direktora i postaje vd. Kao vd ulazi u UO na Nazifov i Kerimov zahtjev. To jeste ljetos kada se je oformila nova skupstina. Ljudi tek dosli nisu se dozvali i pristadose na UO sa Nazifom na celu. Otvara se konkurs za novog direktora kluba, kandidati se prijavili ali dugo nikog nisu izabrali. Stoli? Oglusili su se i na pozive NO da konacno izaberu novog direktora. Sjetite se kada je izabran novi direktor.Od momenta formiranja onog Nazifovog UO krece zadnji cin farse koja se je okoncala njihovim ostavkama. Pod pritiskom.
Posto je Nurko potpisivao dokumente kao odgovorno lice ne sumnjam da ce ili da je vec ovaj NO nasao puno nezakonitih i stetnih radnji po klub.

njemiposmatrac
Kontakt:

Post Postao/la njemiposmatrac » 09 feb 2022, 08:10

mavi je napisao/la:
09 feb 2022, 07:43
mavi je napisao/la:
PS
Ne vladam ja poluinfirmocijama, znam ja, a vjerovatno i ti dobro koji menadzer je doveo Ivkovica, vrsio pritisak preko Ivkovića na igrače da potpišu ugovor s njegovom agencijom, inače će imati manju minutazu, pa su se talili kasnije. Mogu i imena i detalje, ali, nema potrebe. Itekako nas je, u svakom pogledu, koštao trenerski angažman Ivkovića, barem je to lako saznati. Tebi pozdrav.
Ovo sa menadzerima je radila cetvorka pa ond troijka, Selen, Nazif, Kerim, Mustafa. Da nije njihovog amina nebi ni Tomin Tomo mogao nista.
Ovo ti je ocit primjer kako po starom dobrom obicaju fabrikujes pricu kako tebi odgovar.
Ispade Tomo Superman i Hulk u jednom, zavladao klubom u sekundi :rol:

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 09 feb 2022, 08:17

Od sinoc preko 100 uclanjenja... idemo danas na 10000...

Odlicna je bila objava kluba za clanske po mjestima u BiH i po drzavama i to je valjda motivisalo sve da budu na 1. mjestu pa je recimo u Brezi sa 40 clanstava otislo na preko 100 i tako dalje..

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 09 feb 2022, 09:12

09 feb 2022, 08:10
mavi je napisao/la:

PS
Ovo sa menadzerima je radila cetvorka pa ond troijka, Selen, Nazif, Kerim, Mustafa. Da nije njihovog amina nebi ni Tomin Tomo mogao nista.
Ovo ti je ocit primjer kako po starom dobrom obicaju fabrikujes pricu kako tebi odgovar.
Stoji to, krivi su ljudi u upravi, koji su to dopustili/organizovali. Nemoj mi Tomu braniti, znamo kakvu je pustoš ostavio iza sebe. S Edisom barem znamo na čemu smo. Neće nas krasti... By the way, ne kontam ovo oko fabrikovanja, ali, nejse. Samo ukazujem na činjenično stanje u vezi s Tomom i tomicama. A svršavali smo svi kolektivno na njega. Ako je to fabrikovanje, OK.

njemiposmatrac
Kontakt:

Post Postao/la njemiposmatrac » 09 feb 2022, 10:05

mavi je napisao/la:
09 feb 2022, 09:12
09 feb 2022, 08:10
mavi je napisao/la:

Stoji to, krivi su ljudi u upravi, koji su to dopustili/organizovali. Nemoj mi Tomu braniti, znamo kakvu je pustoš ostavio iza sebe. S Edisom barem znamo na čemu smo. Neće nas krasti... By the way, ne kontam ovo oko fabrikovanja, ali, nejse. Samo ukazujem na činjenično stanje u vezi s Tomom i tomicama. A svršavali smo svi kolektivno na njega. Ako je to fabrikovanje, OK.
Fabrikovanje je ako se ne prikaze cijela slika vec se paznja fokusira na jednu osobu. Isto si radio i za Kostica. Dizao si frku a nisi spomenuo Mustafu vec sve kacio Senadu. A kada je skuzen u lopovlucima sa Kosticem, dade Mustafa ostavku i spizdi iz UO a hajka se nastavila na Senada.
Ni jedan trener, sem babuke, bio to i Pep, ne moze raditi sta hoce ako nema saucesnike u upravi. Tako ni Tomo nije ovo mogao napraviti da mu cetvorka pa onda trojka nisu dozvolili.
Ja nikoga ne branim vec postavljam siru sliku da se vidi kako su klub unistili domacini a ne stranci. Stranci su bili samo alat domacina.
Sto se Edisa tice, necu sada ni hvaliti ni kuditi dok se ne vidi kako ekipa fercera. Cudno mi je sto je zahtjevao ovog Austrijanca bez obzira da je dogovor da se ne potpisuje bez probe. Biloje daj ga odmah, nema se vise vremena za probe.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: mavi i 10 gostiju.