Ma roditelji obicno to i rade, tj. prvo navedu neke mane svoje djece, a onda ih pocnu uporedjivati s vrhunskim kosarkasima.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑03 feb 2022, 23:08ma nije problem od tebekrivo si me razumio a i ja sam vala zapetljao ovaj tekst bas to ovaj momak Reuf i sa babom sam mu bio pricao o tome nije imao koordinaciju nikako sto ti kazes nije znao hodati, a opet je imao dosta partija sa velikim brojem poena zbog fizikalija, o ovome gore je cak i Nurkic govorio kad je otisao u Sloveniju koliko je stvari morao ispraviti i gdje je sve bio tanak, ne znam sto sam zapetljao sa Nurkicem opcenito sam mislio reci da omladinske kategorije ne znace apsolutno nista.
ne mogu naci mislim cak tvoj post gdje si naveo generacije Sparsa koje su bile nedodirljive bukvalno i po Europi a sad u A1 igraju, to je bila sustina.

Uporedio si ga s Nurkicem, a ja glavu dajem da on ne bi nasao mjesto ni na jednom konacnom spisku nasih U selekcija, iako mu je konkurencija tanka. Mi smo generalno unazad nekoliko godina imali puno tih izrazito visokih centara koji u karijeri nista nisu napravili. Evo ovako na prvu mi padaju na pamet Markus Loncar, Alija Piric, Semin Burko, Amar Mehic, Emir Krajinic... Slazem se da dominiranje u omladinskim uzrastima ne znaci nista, ali nije isto kad recimo Livadic dominira nekom kantonalnom ligom (iako ni to nije izdominirao), a nesto sasvim drugo kad Nurkic izdominira onaj juniorski euroligaski turnir s Olimpijom u Beogradu. U prvom slucaju od svih klubova jedino Sloboda ima max 5% profesionalizma i u cijeloj ligi imas recimo 5-6 momaka s visinom od 195+ cm, a u drugom imas samu kremu evropske kosarke u juniorskom uzrastu. Naravno, takvim turnirima je dominirao i Campara, ali opet se kod Jusufa vidio ogroman prostor za napredak, a za Sanija se vec tad znalo da je zbog fizicke inferiornosti gotovo dostigao svoj limit.